HIFI4ALL.DK
Minitest: REL Q150 E subwoofer
Bruno Barcelli  [01.01.2003]
Denne subwoofer ser ikke ud af meget. Men tag ikke fejl - Rel Q 150E er 17 liters basbombe!

Denne lille subwoofer ser ikke ud af meget med sine 17 liters lukkede kabinet. 10” enheden fylder hele den ene side, mens den modsatte side huser tilslutninger og indstillinger, der på mange måder minder om storebroderen STORM III’s tilslutninger med valg af LFE / LINE indgang med mulighed for fasevending og avancerede indstillinger af det elektro-niske delefilter.

Effektforstærkeren er den samme som i STORM III, men det lille lukkede kabinet gør det nærmest umuligt at drosle effekttrinnet ned, hvis der skal sparkes gang i long-throw enheden. 
 
Der er en omskifter mærket SLAM / DEPTH, som angiveligt skulle kunne skifte mellem dubbas og kickbass. Der er RCA og Neutrik stik til hhv low- og Hi indgangene, som også har separate volumekontroller.

På med musikken.
I modsætning til STORM III er det ualmindelig nemt at integrere denne lille sub med stort set hvad som helst. Selv i vores testrum med kæmpehøjttalere, der hver har to 12” enheder med 400 watt pr side, spillede denne lille dåse friskt igennem. Vi satte den til at spille med så forskellige højttalere som vores store system, der var til test på dette tidspunkt (150.000,- ), System Audio 1270 B&W CDM 1 og Mission reolhøjttalere i både surround og musik. Det tog kun få minutter at tilpasse lyden og herefter gik det over stok og sten. Q 150E spiller både engagerende og detaljeret og det er tydeligt, at 10” enheden og effektforstærkeren nyder, at det lukkede kabinet ikke laver unoder med hverken fase eller impedanser. Lyden er lynhurtig med det helt rette smæk og en hurtig måling bekræftede det overbevisende lytteindtryk: Q 150E er kun – 3 dB nede ved 33 Hz. Placeret i et hjørne på et trægulv med tilpas lav delefrekvens nådede den lille spilledåse 20 Hz kun 6 dB nede.
Q150E er lige velegnet til både surround og hifi. Omskifteren mellem SLAM / DEPTH fik lov at stå på DEPTH også selv om musikken var en gang frisk tæske-techno.

Konklusion
Den ser ikke ud af meget – den ser faktisk temmelig dyr ud ved første øjekast, men tag ikke fejl: Her er 17 liters levende basbombe !!

Pris: ca. 7.950 kr.

REL Q150E subwoofer
Web: www.rel.net 
 
Mere info hos Bedre Lyd
Web: www.bedre-lyd.dk 
Mail: kundeservice@bedre-lyd.dk


Udskriften er kun til privat brug - anden brug kræver skriftlige aftale med HIFI4ALL.DK!
Copyright © HIFI4ALL.DK- Alle rettigheder forbeholdes.