Her er du: Besøgsartikler - Demoaften hos Neeper Acoustics 1. oktober 2022 | 07:44   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Demoaften hos Neeper Acoustics
Af: Mikkel Gige  [15.04.2007] Print artikel
Endelig oprandt dagen hvor Neeper Perfection One stod klar. I lang tid har vi alle kunne følge processen fra sidelinjen, bl.a. i vores forum. Jeg har bl.a. også besøgt Kim Neeper Rasmussen, hvor jeg havde mulighed for at se og lytte til prototyper, samt så hvordan udviklingen skred frem.
Det har været et stort projekt, og med Kim’s egne ord: ”Så var jeg aldrig gået i gang med dette projekt, hvis jeg havde vidst at det ville tage så lang tid og koste så mange penge”.
 
 
Når jeg ser og ikke mindst hører det endelige resultat, så hører jeg uden tvivl til den gruppe der sætter pris på at nogen vil gå i gang med et så stort og kompromisløst projekt. Kompromisløst er absolut det eneste ord som kan karakterisere disse højtalere. Intet har været overladt til tilfældigheder. Kim beskrev aftenen igennem alle de overvejelser og beslutninger som skulle tages. Alle disse detaljer har gang på gang forsinket og udskudt projektet, så det der burde have varet et ½ år, endte med at tage over et år.
 
Kabinettet skulle oprindelig fremstilles i Kina for at holde prisen nede, men kineserne kunne ikke leve op til kvalitetskravene. Siden gik ordren til Hornslet kabinet fabrik, og alt dette har udskudt projektet med 6 måneder. Resultatet er flot, men også mange gange dyrere end oprindelig tiltænkt. Sammen med de flotte aluminiumsdele til kabinettet, kompromisløse enheder og delefiltre, har det ført til at fremstillingsprisen er endt op i et leje som, ifølge Kim selv, gør udsalgsprisen højere end forventet når de skal sælges i detailhandlen. Højtalerne vil derfor - som et intro-tilbud - blive solgt til ”vennepris” direkte fra Neeper Acoustics til kunderne. Denne ordning ophører så snart, at der er etableret et forhandlernet. Priserne vil efterfølgende stige tilsvarende.
 
Der var et pænt fremmøde denne første demoaften. Der var tørt og vådt i rigelige mængder, og flere gange måtte jeres udsendte medarbejder gå væk fra bordet med den store slikskål, hvis det ikke skulle ende i en gevaldig mavepine. Nu handlede det jo også om at høre musik, og ikke at fylde maven.
 
Kim undskyldte på forhånd for de begrænsede forhold rent lydmæssigt, men jeg tror at jeg taler for de fleste fremmødte: Vi var alle meget imponeret over lyden der kom ud af Perfection One. Der blev benyttet udstyr fra GamuT til demonstrationen. Det er vist ikke nogen hemmelighed at GamuT er en af Kim’s tidligere arbejdsgivere.
 
Der var en utrolig realisme over den musik der kom ud af højtalerne. Kim lagde ud med et stykke musik med NHØP, og her var det fuldstændig som at være til livekoncert. Instrumenterne stod tydelige frem, selv uden for sweetspot. Bassen var tør og præcis, selv om det var her rummet tilføjede mest. Det var nemt at ”høre” bort fra, og dermed vurdere højttalerne på nogenlunde fair vis. Der blev spillet højt, men dette generede på ingen måde de forholdvis små bas/mellemtone-enheder. Ingen tendens til anstrengt lyd her. Tværtimod klingede alting frit og naturligt. Stemmer og instrumenter blev præsenteret med masser af krop og naturlighed, og så var det på intet tidspunkt muligt at udpege højtalernes position; de var fuldstændig forsvundet i lydbilledet. Der var rigeligt med dybde, bredde og højde, men en endelig vurdering kræver at et sæt Neeper kommer forbi et af redaktionens lytterum. Vi har allerede lagt billet ind hos Kim, men det er meningen at Stereophile skal have æren af den første test. Hifi4all.dk står dog på spring i kulissen til den første uafhængige anmeldelse af disse pragthøjtalere, i et dansk medie.
 
 
Der skal fra undertegnedes side lyde en stor tak for en hyggelig aften. Som sædvanlig var der også en del af vores læsere tilstede. Jeg sætter stor pris på muligheden for at tale om hi-fi under disse uformelle former. Altid en fornøjelse!
 
Hifi4all.dk vil gerne benytte lejligheden til at ønske tillykke med at projektet endelig er færdigt, og samtidig ønske god vind fremover med Perfection One. Hvis det går som det skal, er jeg sikker på at der nok skal komme flere spændende modeller fra Kim Neeper Rasmussen’s tegnebord.
 
Producent:
 
Neeper Acoustics
 
Tlf: 44 66 00 40
Flere besøgsartikler
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Copenhagen HighEnd
28.10.2018
På besøg hos KEF
04.09.2018
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Audio Solutions & Siltech
07.09.2022
Nyt fra Arcam
31.08.2022
Metronome Technologie
25.08.2022
Neo TV
05.08.2022
Stax Spirit S3
09.07.2022
Nye Anmeldelser
På med vinylen 20
16.08.2022
Scansonic MB3.5b
09.06.2022
Tektron TK2A3/45S-REF
03.04.2022
Heco Belladonna
11.02.2022
Vincent DAC-7
12.09.2021
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2022 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes