Her er du: Besøgsartikler - Arken Messen 2008 25. september 2018 | 07:14   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Arken Messen 2008
Af: Team HIFI4ALL.DK, tekst og foto  [17.09.2008] Print artikel
Igen i år var Jeres udsendte skribenter i Gøteborg for at dække Arken Messen. Arken Messen løber af staben hvert 2. år og forløb i år i weekenden 12.-14. september.

Der var en del nyheder at finde, men der var også gengangere som er blevet fremvist før. Blandt de store nyheder var medieafspillere, hvor CD plader ”rippes” til intern hukommelse i form af f.eks. en harddisk eller flash-hukommelse.

Audiovector fremviste og demonstrerede deres nye S3 serie. Blandt nyskabelserne er blandt andet svingspoler af titanium som er helt umagnestiske. Naim var også at finde på standen. Den store nyhed var den nye HDX, som er en medieafspiller der ”ripper” CD-plader over på en harddisk. Denne proces er på HDX lidt speciel, da pladerne indlæses igen og igen indtil disse er perfekt ført over på harddisken. Yderligere sørger HDX selv for backup af din ynglings musik - hver dag på en separat harddisk. Prisen for HDX er ca. 60.000,- Dkr. Vi regner med at få HDX ind til test i den nærmeste fremtid.


Naim HDX.


Close-up af display på HDX'en.


Rack fuldt med NAIM.


Peter Steenberg, Audiovector, tegner og fortæller.

HiFi-Klubben fremviste bl.a. den nye Mentor serie i et surround-setup med fuld hammer på en TOTO live-optagelse.

HiFi Consult havde trukket det helt store arsenal af Bladelius frem til denne messe. Det inkluderede også den nye medieafspiller Embla, som også er konstrueret til at ”rippe” CD-pladerne ind i en intern hukommelse. Det specielle er blot at det er en Flash-hukommelse med plads til ca. 120 CD-plader i fuld opløsning. Man har altså valgt helt at undgå mekaniske medier. Også her er der gjort ekstra tiltag for at sikre en perfekt kopiering fra CD til Flash-ram. Der blev spillet på de svenske QRS højttalere. På en anden stand havde HiFi Consult Transparent Cable’s ”bokse” til at ligge fremme.


Trappe fuldt med eksotiske bokser - der fulgte vist nok også kabler med...

 
Lidt tættere på "øverste trappetrin".

 
Lidt blandet fra Bladelius.


QRS højttalere, høj Ymer og bred Karse - eller var det Thor? Det var ihvertfald Bladelius...


Bladelius Embla, øverst.


Embla bagfra.


Det samlede Bladelius-setup med input fra VTL.

Der blev fremvist Shunyata 230V produkter, der kunne give anledning til mindreværdskompleks i mere eller mindre grad!

XTZ produkter. I et andet rummet fik vi en demonstration af den nye DSP styrede basforstærker. Ganske overbevisende, og måske noget vi ser mere til på HIFI4ALL.DK i fremtiden.


XTZ lineup.


DSP styret basforstærker.


Demo setup fra XTZ.

Sherwood havde nye produkter med i form af bl.a. surround-grej.

Gallo højttalere – som skulle man tro, at man var havnet mit i en stjerne-krig! Der var i hvert fald farver og former for en hver smag.

Schmidt Audio fremviste Podium højttalere, Redwine elektronik, samt en egen produceret ’The Final Amp’ effektforstærker baseret på rør. Den skulle ifølge Carsten snart blive sat i produktion.


Schmidt Audio line-up med Podium 0,5. I baggrunden til venstre ses 1,0.


Podium 0,5 set bagfra.


Tættere på 'The Final Amp'.

Nye spændende design produkter fra danske Artora. Vi fik senere en demonstration hos den danske distributør, som var meget overbevisende. Der er tale om en integreret forstærker (AMP150), cd-afspiller (CD1000) og flere typer højttalere. Til den integrerede forstærker kan der streames direkte via Bluetooth, f.eks. fra netradio via PC. Bemærk den trådløse Bluetooth ”cradle” til Ipod.


Gutterne fra Artora, henholdsvis direktør og sales manager. De havde ligeledes medbragt et par udsøgte væsener af hunkøn - men den slags marketing sprang vi ikke på ;o)

 
Less is More


Bagsiden af AMP150.


Der streames via blå-tunge til AMP150.


Ipod cradle.


Bud på en flad højttaler fra Artora.

Kenneth Englund Audio demonstrerede Peak Consult højttalere, Vitus Audio, samt en meget spændende rørforstærker fra Tjekkiske KR Audio Electronics. Sidstnævnte mærke fremstiller selv udgangsrørene til dette specifikke formål. Der blev også vist nogle akustik-produkter, som stadig er på prototype-stadiet.


KR Audio Electronics - Kronzilla SXI.


Den pynter ikke ligefrem blandt sofa og bord - men alt i vellydens tjeneste!

Her kunne man blandt andet se det nyeste forstærkersæt fra Marantz, SC-11S1 og SM-11S1, samt nyheder fra Elac. En speciel ting er alumembraner med diamant-mønster.

Monitor Audio var præsenteret med deres topmodeller, samt den nyeste elektronikserie fra Exposure. Mimetism var også at finde her.

Hos DLS kunne man se den nye ”Flatbox” højtalerserie, samt de nye CD og forstærker produkter med navnene CD One og Amp One.


Skal du ha' en flad?

SCAD Audio havde deres nye CD-afspiller, Cantabile, som er en ”back-to-basic” afspiller. Et besøg på deres hjemmeside er klart at anbefale. Der var også en forstærker i samme serie. På standen blev der spillet på et forstærkersæt fra Leben Audio, samt højttalere fra Tannoy. Det var en af de mest overbevisende demonstrationer på messen, og vi håber snart at Cantabile kommer forbi vores lytterum.


Cantabile

Canton demonstrerede deres nye topmodel Reference 3.2 sammen med elektronik fra AVM i form af bl.a. monoblokke.

Burmester kandiderede til messens bedste lyd, via deres nye Reference serie. Anlægget bestod af 069 Cd-afspiller, 077 forforstærkere, 2 stk. monotrin, samt de nye B30 højttalere. Burmester’s produkter oser langt væk af ekstravagance, og lytteindtrykket gav enormt respekt. Med på standen havde de også deres kæmpe statement stereo effektblok.


Bling-bling for alle pengene!


Stereo effektblok.

Danske Ewald Steensen fremviste nyheder fra Mark Levinson og højttalere fra Revel. Blandt nyhederne fra Mark Levinson, var det nye stereo effekttrin 532 (185.000,- kr), AV processor/forforstærker 502 (310.000,- kr), samt de nye reference monoblokke 53 (225.000,- kr). Sidstnævnte er som noget helt nyt med kl. D udgangstrin, traditionel strømforsyning og kl. A indgangstrin. Der skulle eftersigende også være en afløser for 390S CD afspiller/forforstærker lige på trapperne – desværre var den ikke nået at blive klar til messebesøget.


ML532


... og bagfra!


ML53


ML502


Så er der lidt ind- og udgange at vælge imellem!

Dynaudio var også med.


Morten forklarer om Dynaudios manglende lydfilosofi - dvs. formidling uden at farve.

Morten og Co., fremviste et stort udbud af deres sortiment. Længere inde i rummet blev det spillet på jubilæumsmodellen Sapphire, samt den nye Excite serie. Der blev demonstreret via et McIntosh anlæg.

Hr. Gige stillede sig ved side af Dynaudio’s Statement højtaler Temptation, for at vise størrelsen på denne kolos – og fotografen skulle hilse og sige, at begge ”modeller” er omfangsrige...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gignos Audio, DWO og Veteran Hifi var sammen om denne stand, hvor der blev fremvist og demonstreret på Audio Space forstærkere, Gauge Space højttalere, samt Simply Black pladespiller. Det var et af de få steder med analog signalkilde til demonstrationen, og lyden var meget overbevisende.

Dynavoice med et entry-level surround-setup til yderst fornuftige penge.

Amphion blev fremviste med en stor del af deres sortiment, inkl. deres nye topmodel Krypton, som koster ca. 100.000,- sættet. Dog var den nye Argon 2 Anniversary ikke at finde på standen. Der blev også fremvist rørforstærkere fra LARS Audio.

Afmagnetisering til LP og CD-plader fra Furutech.

Nyheder fra NuForce på bl.a. elektrostater og Squeezebox.

30 års jubilaren, AudioPro, med nyheder i form af bl.a. DVD One, en ny serie højttalere ved navn Wigo og et komplet cd receiver system med læder beklædte højttalere omtalt som Stereo Two.


Wigo på rad og række.


DVD One


Stereo Two

Transient Design fremviste produkter fra Kuzma (pladespillere), AMR (CD, forstærker og højttalere), samt Stello (drev & DAC).


Pladespiller-puck med lys der kan stilles til henholdsvis at blinke med 33 eller 45 rpm. Kom ikke og sig, at du havde alt nødvendigt gear til dit vinyl-setup!

Respons var på plads med demo af deres største højtalermodel. Der blev demonstreret via top-grej fra Audio Research.

Nyheder fra Harman Kardon og Infinity.


Hvem der nu bare boede i et glashus – eller hvordan var det nu det var?

Interceptor var på plads med Ultra High End grej fra Ayre, Martin Logan CLX og Bow, samt udstyr fra Cayin og Artora. Der gik rent hifi-nørderi i den, da låget til Ayres forforstærker til 160.000,- kr blev åbnet. Det er et meget gennemført produkt som gav anledning til en masse drejeri på volumen- og kanal-valgs-drejeknapper – det gav sådan et dejligt klik!
Et kig til 160.000,- kr's opbygning og indhold.


For 80.000,- BOW-spilledåse.


Martin Logan Spire på henholdsvis Artora Cayin.

Nye højttalere fra Tangent til ca. 15.000,- stykket. På standen kunne man også se nogle mindre modeller fra samme Prestige-serie. Den store Prestige model kommer snart til test på HIFI4ALL.DK. Af elektronik, blev der spillet på Micromega, samtidig med at der ligeledes blev fremvist recievere og afspillere fra Tangent Audio.


Vincent/TAC produkter på HECO-højttalere.

Tonkraft havde højttalere med fra Patos, samt elektronik fra danske Densen.


Udvalg af Patos konstruktioner.


Densen så langt øjet rækker...

Klipsch og Jamo surround setup.

Audio Concept demonstrerede Eben Ayra højttalere, samt elektronik fra Weiss og Dynamic precision.


Strømfilter

På døren stod der blot ”Ålen”, men her kunne man bl.a. se og høre produkter fra Acapella Audio Arts, Kuzma, Einstein og YBA.

AudioNord fremviste produkter fra Moon og DLS. På et andet hotel i byen havde man sat det helt store Krell og Wilson anlæg op, men desværre nåede redaktionen ikke deromkring.

Oscar Heil højttalere på bl.a. en Boulder medieafspiller, som der som Bladelius Embla og Naim HDX kan rippe cd’er til en intern hukommelse.


Boulder i grå-kasse og blå-grøn display tekst.

En stor tak skal lyde til alle udstillerne og ikke mindst HiFi Consult som arrangør af messen, som alle havde gjort sig stor umage med at give de besøgende en god oplevelse – en oplevelse som vi meget gerne ser gentaget i 2010! På gensyn!

Team HIFI4ALL.DK

Flere besøgsartikler
På besøg hos KEF
04.09.2018
Hifi & Surround 2017
29.10.2017
Hifi & Surround 2016
29.10.2016
På besøg hos fleXvoX
08.04.2016
Hifi & Surround 2015
25.10.2015
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Scala Hifi har 25 års jubilæum
19.09.2018
Roon Nucleus
15.09.2018
Winyl Stylus Duo
06.09.2018
Audio Classic 8382
20.08.2018
Nyt fra Finite-Elemente
15.08.2018
Nye Anmeldelser
Vincent SV-200
13.08.2018
Paradigm Persona B
23.06.2018
Taga HTA-2000Bv.2
17.05.2018
På med CD’en 4
15.04.2018
Audio Analogue AACento
10.03.2018
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2018 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes