Her er du: Nyheder - Auralic Aries & Vega G1 16. oktober 2021 | 14:30   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Auralic Aries & Vega G1
Af: StudioSound  [30.05.2018] Print nyhed
Auralic moderniserer Aries & Vega til G1

Den oprindelige Aries Wireless Streaming Bridge og Vega dac har bidraget til at gøre Auralics navn kendt i high-end audio industrien, og i år genoptager firmaet sine klassiske produkter med en "G"-stil makeover. Med en prisfastsættelse der mere ligner originalerne end Auralics premiumlinje, kan det godt være den mest økonomiske måde at få hænderne på noget af virksomhedens nyeste teknik.

Den helt nye Aries G1 Wireless Streaming Transporter fra Auralic følger Aries traditionen for dygtigt at styre forbindelserne mellem forskellige kilder til høj opløsnings digital musik og resten af et hi-fi system. Aries G1 streamer digital musik i høj opløsning fra lokale netværkssteder, tilsluttet USB-lagring, internet streaming kilder som Tidal, Qobuz og Spotify og Internet Radio - og leverer alt det via Wi-Fi.

At være baseret på DNA fra Auralics originale Aries betyder, at den nye Aries G1 nyder godt af alle funktioner og funktionalitet i Lightning Streaming - den infrastruktur, som Auralic udviklede til sine streaming-produkter. Afspilningslister på enhed, Memory Caching, Gapless Playback og Bit-Perfect Multi-Room-funktionalitet er alle standard Lightning-funktioner. Til brugerkontrol fungerer Auralics Lightning DS iOS app som systemets primære interface, så brugerne har masser af browsing og afspilningsfunktioner lige ved hånden med G1. Enheden er kompatibel med AirPlay og SongCast, og kan fungere som et RoonReady-slutpunkt. Opsætning og konfigurationsændringer er nemmere end nogensinde med en nyligt tilføjet, universelt tilgængelig webadministrator.

Denne opgradering af den oprindelige Aries ville dog ikke være mulig uden en masse tech lånt fra Auralics premium G2-linje, og det betyder en seriøs forbedring af ydeevne og funktionalitet. Den nye version understøtter streamingopløsninger op til DSD512 og PCM 32bit/384K over et hjemme Wi-Fi-netværk for eksempel, og behandlingshjertet i årets G1 er faktisk det samme som det, der findes i topmodellen Aries G2 fra sidste år. Det betyder Tesla G2 platformen med dens processor, der er 50% hurtigere end den ældre Aries havde, understøttet af to gange systemhukommelsen (2 GB) og datalagring (8 GB) og en kæmpe 1 GB hukommelsescache.

Udenfor har tingene ligeledes lighed med Auralics premium produktlinje, med Aries G1 leveret i et chassis, der har arvet sin design æstetik fra G2s slanke Unity Chassis. Det anodiserede, sorte aluminiumschassis er opdateret med frontpanelknapper til nem navigation - eller brug Smart-IR-funktionen til at tildele kontrol til en hvilken som helst fjernbetjening. Dette frontpanel låner også G2s 4" ægte farve retina display, og indenfor G1 finder man dual Purer-Power lineære strømforsyninger ligesom i G2, der adskiller og isolerer processorkredsløbet fra det digitale lydkredsløb til mindre støj og bedre lyd.

Den fantastiske lyd fra Auralics første Vega digital-til-analog-konverter gjorde den til et øjeblikkeligt hit, da den blev udgivet, og årets opgradering til originalen lever helt sikkert op til en upåklagelig standard. Men Vega G1 Streaming Dac går meget længere, med integreret streaming funktionalitet og en lang række forbedringer, der igen er trukket fra Auralics top-end lineup.

Det starter med Vega G1's evne til at trække dobbeltfunktion som en højopløselig streamer. Auralic har overført sin Tesla-platform til Vega G1, ligesom den gjorde for G2, hvilket giver den mulighed for at oprette forbindelse til lokale netværkssteder, tabsløse internetkilder som Tidal, Qobuz og Spotify og Internet Radio. Høj opløsning indhold fra disse kilder streamer direkte til G1s dac kredsløb. Tesla-platformen gør det muligt ved hjælp af af en Quad-Core Cortex A9-chip med 1 GB DDR3-hukommelse og 4 GB lagerplads - masser af hestekræfter for at få arbejdet gjort.

Sidste år introducerede Auralic en fantastisk innovativ dac-funktion, hvor disse ressourcer fra Tesla-platformen tillod det at håndtere indgående data på en sådan måde, at dac'en ikke behøvede at låse på frekvensen af kildesignalet overhovedet. Det kunne faktisk fungere uafhængigt af kildesignalets frekvens, og dermed bliver signal og synkroniseringsfejl - og deres resulterende jitter - helt irrelevante. Denne uafhængige Jitter-Free Operation har også fundet sin vej til G1, der fremhæver Auralics engagement i denne kreative løsning på en af digitalens største udfordringer.

Når det drejer sig om signalkonvertering, anvender Vega G1 den samme brugerdefinerede dac-chip, som Auralic bruger i G2-versionen, og G2s superhurtige 72fs Femto-clock er også her, idet man sørger for clockning for imponerende præcis signalhåndtering. På den analoge side udmærker Vega G1 sig med Orfeo klasse A udgangsmodulet, der har haft imponerede fans i årevis, og et sæt fleksible filtertilstande, som erfarne brugere, finder god anvendelser af.

Endnu en gang er den opskalerede G2-linjes indflydelse tydelig i Vega G1's udseende. Med chassiet i sort anodiseret aluminium med en sølv drejeknap, har G1 det samme 4" true color retina display fra i G2 linjen. Og der er mange muligheder på bagsiden af enheden til forbindelser fra andre digitale kilder, hvis man har brug for dem: AES/EBU, coaxial, Toslink og USB HS er alle tilgængelige udover Ethernet-port til netværks streaming.

Vega G1 understøtter både streaming og konvertering af alle dagens højeste digitale musikformater, op til DSD512 og PCM i 32bit/384K, og den holder sig opdateret med OTA-opdateringer fra Auralic. Lightning Streaming er fundamentet for Vega G1s streaming funktionalitet, og som altid betyder det on-device playlister, Memory Caching, Gapless Playback og Bit-Perfect Multi-Room-funktioner er en del af pakken. Lightning DS-kontrolapp til iOS leverer alle afspilnings- og browserenheder, og der er en webadministrator til opsætning og konfiguration. Vega G1 understøtter også Spotify Connect og RoonReady funktioner.

Pris:

Aries G1: Kr. 17.990,-
Vega G1: Kr. 30.990,-


For yderligere information, kontakt:

StudioSound

Web: www.studiosound.dk
Mail: info@studiosound.dk
Tlf: 4454 5401

 

Øvrige nyheder
Nyt fra Thorens
01.10.2021
Ny distributør af Triangle Audio
26.09.2021
Nyt hos Blue Cat Audio
09.09.2021
Dyrholm Audio Vision
03.09.2021
Chario tilbage i Danmark
22.08.2021
Ifi Audio Zen Stream
19.08.2021
Nyt fra Grado
06.08.2021
Audio Research tilbage i DK
22.06.2021
Black Diamond
04.06.2021
HiFi-freaks.dk genopstår
22.05.2021
Nye anmeldelser
Vincent DAC-7
12.09.2021
På med CD’en 7
13.07.2021
Fyne F-501
14.05.2021
Canor Audio AI-1.20
04.03.2021
På med vinylen 19
05.02.2021
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2021 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes