Her er du: Nyheder - Rega Aura 16. oktober 2021 | 13:52   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Rega Aura
Af: Medlyd  [17.12.2018] Print nyhed
Ny referencemodel fra Rega løfter pickup-lyden til nye højder

Rega har i de seneste år sendt en række anmelderroste moving coil pickupper på markedet. Nu følger den britiske pladespillerspecialist trop med en reference pickup-forstærker ved navn Aura. Dens kvalitet og fleksibilitet løfter lyden fra ikke alene Regas egne MC-pickupper men fra stort set alle moving coil pickupper på markedet. Ordet ”aura” kommer fra latin og betyder ifølge Gyldendals store danske ordbog egentlig noget a la ”luftning”, ”brise” eller ”glans”. Uanset hvilken betydning man vælger, passer den ualmindelig godt på lyden fra den nye reference moving coil pickup-forstærker fra Rega.

De britiske pladespillerspecialister fra Rega anført af grundlæggeren Roy Gandi – og i dette tilfælde specifikt firmaets geniale elektroniktroldmand Terry Bateman – har med årtiers elektronikerfaring i bagagen brugt de sidste tre år på at udvikle og forfine Aura, så den i dag fremstår som en af de mest vellydende MC-forstærkere på markedet. Rega Aura Reference giver flere muligheder for at justere både belastning og kapacitans, hvilket giver tilstrækkeligt mange valgmuligheder med hensyn til optimering af samspillet imellem moving coil-pickuppen og forstærkertrinnet. Det gør Rega Aura til ikke bare til en reference RIAA forstærker for Rega MC-pickupper, men til en Reference RIAA forstærker til de fleste af markedets MC-pickupper.

Selvom Rega Aura Reference har den store fleksibilitet indbygget, er den naturligvis udviklet med det klare hovedformål at få Regas egne moving coil-pickupper – Ania, Apheta 2 og ikke mindst topmodellen Aphelion – til at yde deres optimale. Gerne monteret på en af Regas egne pladespillere, fx den spritnye Planar 8. Rega Aura er kun at finde hos udvalgte forhandlere og har en pris af Kr. 38.995,-.

Rega Aura er en tretrins, fuldt symmetrisk MC-forforstærker og RIAA-korrektion. Det første trin er en symmetrisk komplementær klasse A-forstærker med ultra støjsvage FET transistorer konfigureret som et symmetrisk sammensat dobbelt indgangstrin. FET transistorerne er omhyggeligt udvalgt og matchet for optimal ydeevne, og de sikrer, at der ikke er nogen biasstrøm i pickuppen, der kan forstyrre den fine magnetiske geometri. Dette trin driver den passive højfrekvente del af RIAA-udligningstrinet. Det andet trin er en symmetrisk klasse A differentielforstærker med et fælles grundliggende drivertrin. Det bruges også som den aktive forstærker i lavfrekvensdelen af RIAA-korrektionen. Det tredje trin inverterer signalet for at levere det balancerede output sammen med det andet trins output. Det tredje trin bruger den samme kredsløbstopologi som trin to.

Strømforsyningen er symmetrisk, diskret opbygget, og bruger hurtige dioder og en støjsvag spændingsreference. Hvert trin har sin egen lokale strømforsyning og LED refererede strømgeneratorer. For at maksimere det dynamiske headroom, har Aura en strømforsyningsspænding, som er 60 % højere end normalt i lignende forforstærkere. Der anvendes polypropylen-kondensatorer af meget høj kvalitet i signalvejen. På RIAA EQ trinene anvendes der polypropylen-kondensatorer med en tolerance på 1 % og i resten af kredsløbet anvendes der udvalgte "audio-grade" kondensatorer. Skiftet mellem forstærkning, lydløs og mono er implementeret med relæer af høj kvalitet.


For yderligere information, kontakt:

Bigture/Medlyd

Web: www.medlyd.dk
Tlf.: 7025 3009

 

Øvrige nyheder
Nyt fra Thorens
01.10.2021
Ny distributør af Triangle Audio
26.09.2021
Nyt hos Blue Cat Audio
09.09.2021
Dyrholm Audio Vision
03.09.2021
Chario tilbage i Danmark
22.08.2021
Ifi Audio Zen Stream
19.08.2021
Nyt fra Grado
06.08.2021
Audio Research tilbage i DK
22.06.2021
Black Diamond
04.06.2021
HiFi-freaks.dk genopstår
22.05.2021
Nye anmeldelser
Vincent DAC-7
12.09.2021
På med CD’en 7
13.07.2021
Fyne F-501
14.05.2021
Canor Audio AI-1.20
04.03.2021
På med vinylen 19
05.02.2021
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2021 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes