Tilbage til HIFI4ALL.DK 29. marts 2024 | 03:33   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Tilbehør/tweaks
 HIFI4ALL Forum : Tilbehør/tweaks
Emne Emne: Ingen jord? (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 2
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Miav
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 24 November 2013
Lokalitet: Sydjylland
Status: Offline
Indlæg: 540
Sendt: 11 Juli 2017 kl. 09:04 | IP-adresse registreret  

Nu er jorden jo en ret stor leder ca. 40.000km i omkreds, og når du måler jordens impedans så vil du nok opdage at den er ret stor. F.eks. er jorden i Danmark karakteriseret som moræne-ler til moræne-sand, her vil jordens specifikke ohmske modstand være mellem 70-100ohm pr. meter. Dette giver en enorm dæmpning af støjstrømmene, og derfor vil disse aldrig kunne vandre bagud i et jordspyd som er flere hundrede meter væk. Dette må derfor være rent gætværk fra din side.

Når man taler om EMI/EMC i installationen, gælder det om at kunne få støjstrømmene væk i en jordleder via blandt andet filtre, samt at have samme potentiale på alle komponenter/enheder, så man ikke får vagabonderende strøme mellem, men derimod får disse ledt til jord. Yderlig anbefales det at skærme mod henholdsvist indtrålet og udstrålet støj, her er skærmen faktisk en ret bred leder i forhold til længen = gode HF egenskaber. Så er der også respekten med hvordan komponenter placeres i forhold til hinanden, og hvorledes kabler/ledere oplægges i forhold til indstråling.

Med hensyn til et filter så virker det sjovt nok i begge retninger, så man kan altså godt bruge et filter for at undgå støj fra nettet vandrer ind i et produkt, og tro mig der er rigtigt meget støj på nettet fra diverse switch mode strømforsyninger og lign. Men denne støj er kun båret via faselederne og nullen, og ikke som du påstår i jorden, hvis denne jord er med et seperat lokalt jordspyd.

Og jo, du har ret i der findes mange nytteløse produkter i HiFi-regi, derfor bruger jeg også primært industri produkter, da disse er både gode og forholdsvist billige.

Til top Vis Miav's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Miav
 
ymir
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 11 Juli 2017
Lokalitet: Norge
Status: Offline
Indlæg: 36
Sendt: 11 Juli 2017 kl. 16:44 | IP-adresse registreret  

Litt om jording i Norge: http://www.hifisentralen.no/forumet/mitt-anlegg-og-billedtra -der/72643-ymirs-audiofile-liv-12.html

Jeg vet ikke hvilken jordovergangsmotstand du har. Det du viste meg var en jordtilkobling i forbindelse med vanninntaket. Har du denne i tillegg til en jordledning f.eks. lagt rundt huset, bør du ha en jordovergangsmotstand som kanskje ligger et sted mellom 50 og 100 ohm. Du skal ha en jording som sikrer maks 50 V berøringsspenning. Antar vi en jordfeilstrøm på 1 A betyr dette at du skal ha maks 50 ohm. Jordfeilstrømmen kjenner vi normalt ikke og derfor estimeres den ut i fra fordelingstransformatorens størrelse/ytelse. Dette er ikke fordi transformatoren i seg selv bestemmer jordfeilstrømmen, men man antar at en stor transformator har et tilknyttet kabelnett av en viss størrelse. Strømmen man antar i dag er 2mA per kva. For deg gir dette en estimert jordfeilstrøm på 1.6 A. Du «bør» da ha en jordovergangsmotstand som er 50/1,6 =30 ohm. Som vi vet, så er transformatoren i Årtun sentrum overdimensjonert.

http://www.euphonia-audioforum.se/forums/index.php?/forums/t opic/12160-det-smutsiga-n%C3%A4tet/#entry208239

http://www.hifisentralen.no/forumet/mitt-anlegg-og-billedtra -der/72643-ymirs-audiofile-liv-25.html

Jeg ville sagt dette på en litt annen måte. Det utstyr som lager støy gjør det (hovedsakelig) i form av at de trekken en forvrengt strøm. De slipper igjennom/ trekker strøm i bare deler av «sinusbølgen». Sett fra disse støykildene (ulineære belastninger) blir dette å betrakte som en ulineær strømkilde. En strømkilde «presser» forvrengt strøm tilbake mot forsynende nett. Så det at vi henger på en ulineær last i form av f.eks. en PC, frekvensstyrt motor o.l. medfører at vi tilnærmet «presser» en tilsvarende ulineær strøm mot nettet. Den ulineære strømmen vi presser mot nettet, ser impedansen i nettet. Sett fra en abonnent, vil den første impedansen av betydning
være kiosktransformatoren. Jo større transformatoren er, jo mindre er impedansen og jo lettere er det å «presse» tilbake den «forurensede» strømmen. Det som egentlig skjer, er at når den «forurensede» strømmen møter impedansen til matende nett, så gir det forurensede strømmen et «forurenset» spenningsfall som igjen forvrenger spenningen i matepunktet. Alle abonnentene tilknyttet samme kiosktransformator (samme nätstation) opplever omtrentlig den samme forvrengningen av matespenningen.

http://www.hifisentralen.no/forumet/mitt-anlegg-og-billedtra -der/72643-ymirs-audiofile-liv-31.html

http://ltu.diva-portal.org/smash/get/diva2:990228/FULLTEXT01 .pdf

Supraharmonics from individual devices, above about 10 kHz, flow mainly to neighboring devices, not into the grid. This behavior was found by laboratory experiments and confirmed by other studies as well. A circuit-theory model has been developed that explains this behavior. The EMC filters are shown to be the main cause of this behavior. Other configurations of those filters may result in a larger flow of emission towards the grid.
Til top Vis ymir's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af ymir
 

Du har ikke adgang til at besvare dette indlæg.
Dette emne er lukket.

<< Forrige Side af 2
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes