Tilbage til HIFI4ALL.DK 19. oktober 2018 | 17:25   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Analog lyd
 HIFI4ALL Forum : Analog lyd
Emne Emne: Specifikationer? (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 2
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
FelixTheDane
Lukket konto
Lukket konto

Eget ønske!

Bruger siden: 10 Marts 2011
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 518
Sendt: 04 November 2017 kl. 18:09 | IP-adresse registreret  

Ved køb af nyt udstyr, erv der vel kun én specifikation som er bare tilnærmelsesvist vejledende... Prisen!

Nu er det jo en gængs opfattelse hos de fleste her inde at rørforstærkere er "varme" i lyden, en anelse runde og knap så faste i bassen, osv. med alle fordomme om rørforstærkere i god behold.

Men kigger man på kvalitetskrav til dyrere konstruktioner, så er det i praksis fuldstændig umuligt at sammenligne noget, når det vedrører lydkvalitet. I forholdet mellem rør og transistorer så er forvrængningen jo ofte tusinde gange mindre på transistertrinnet, end et rørtrin. Men når musikken spiller, så er det i hvert fald ikke specifikationerne der siger noget om forholdet i kvaliteten.

I praksis har jeg aldrig kunnet få gavn af specifikationer på forstærkere. Når man gik ind til en Hifi-butik i gamle dage og bad om at se og lytte noget udstyr, så plaprede ekspedienten løs om specifikationer. Og de blev nærmest fornærmede når man var lige glad... Men i praksis fulgte lydkvaliteten ikke altid med de gode specifikationer. Jeg har hørt en del anlæg som dengang blev sammensat efter specifikationer i Hifio-Revyen og lign, og mildest talt lød knap så heldigt. Så det blev min læresætning altid at bruge ørerne.

Og specifikationerne bliver også sat lidt til vægs, når man sammensætter udstyr. Forstærker A spiller godt sammen med udstyr C, men lyder ikke så godt sammen med udstyr B. Jeg forstår godt behovet for at have retningsvisende specifikationer, men det er nu en gang at det findes der faktisk ikke. Noget andet er at som konstruktør eller selvbygger, kan det muligvis give mening. Det skal jeg ikre mig klog på.

Jeg drømmer om 2*8 watt med rør. Fordi den effekt spiller så dynamisk, kontrolleret og levende... Desværre koster den kassen. Men specifikationerne på den er til grin i forhold til en hvilken som helst transistor-forstærker. Men når musikken spiller...

Mvh.
Til top Vis FelixTheDane's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af FelixTheDane
 
allanowich
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 21 August 2010
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 9461
Sendt: 05 November 2017 kl. 12:29 | IP-adresse registreret  

sunmusic skrev:
Fra manualen på min nuværende Crown:

Damping Factor: Greater than 1,000 from 10 Hz to 400 Hz.

Det er vel ganske fint?
Du kan ofte ikke bruge det til så meget, da du skal se på hvad denne er ved højttaler klemmerne. Den er ofte ikke meget over 20-40 stykker her, men det er også rigeligt.   

__________________
If you can't explain it simply, you don't understand it well enough
Til top Vis allanowich's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af allanowich
 
Digital_Thor
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 06 Maj 2010
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 1158
Sendt: 06 November 2017 kl. 17:18 | IP-adresse registreret  

Mit gæt er også, at jeg ikke har valgt helt forkert med min kraftige forstærker til mine subwoofere. Godt nok spiller jeg sjældent rigtig højt, men det kræver alligevel noget ekstra at håndtere 2 * 12" i 2 ohm pr kanal. Et forsigtigt gæt er at ingen 50W forstærker eller rørforstærker, for den sags skyld, på nogen måde kan magte den opgave. Dette behov er måske "specielt" i nogles øjne, men alligevel, vil jeg mene at jeg fint kan støtte mig til specifikationerne i denne sammenhæng.
En forstærker er nu engang designet med teori, som jeg er ret sikker på holder, langt hen af vejen. Man smider jo ikke bare nogle tilfældige komponenter ned i en kasse og ryster den, til der kommer lyd ud - selv rangler har udvalgt indhold

Misforstå ikke, Jeg syntes det er fint at nogen opnår deres audio nirvana med 5-10W fra glødende rør osv. Men Jeg har bare aldrig hørt noget rykke i den sammenhæng, så derfor bruger jeg specifikationer, målinger, data, bevisføring osv - så langt som det er muligt og tilgængeligt
Til top Vis Digital_Thor's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Digital_Thor
 
FelixTheDane
Lukket konto
Lukket konto

Eget ønske!

Bruger siden: 10 Marts 2011
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 518
Sendt: 06 November 2017 kl. 18:00 | IP-adresse registreret  

Digital_Thor...

Bevisføring?
Vil du ikke lige uddybe det?

Mvh.
Til top Vis FelixTheDane's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af FelixTheDane
 
Digital_Thor
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 06 Maj 2010
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 1158
Sendt: 06 November 2017 kl. 19:01 | IP-adresse registreret  

Ja det lyder jo helt juridisk - måske Jeg mener blot at man f.eks kan eftervise ved kontrollerede blindtest og målinger, om noget rent faktisk spiller, som det opfattes. Vi har jo alle vores holdninger til hvad der lyder godt og skidt. Men jeg vil mene at der er ting man rent faktisk kan måle, som ikke altid stemmer overens med vores opfattelse, hvis vi kender til eller kan se, det vi lytter til. F.eks kan jeg sætte 2 forskellige forstærkere til samme højttalere og måle dybere bas og mindre ukontrolleret membranudsving, ved et givent målt SPL. På den måde er det ikke længere en subjektiv holdning, men en beviselig forskel, som i større grad kan gentages, eftervises og bruges som et universelt "værktøj", når man skal vejlede og guide til en given lydpræference.
Ikke fordi jeg tror at man bare kan måle alting og uden videre stadfæste alting inden for lyd. Men jeg tror på at man kan pejle sig ind på en ønsket lyd, med en del tilgængelige målinger, så der er lidt færre gætterier og magi. Men jeg indrømmer klart at det er et svært og kæmpe stort emne, som man snildt kan fare vild i - så derfor forsøger jeg at træde varsomt
Til top Vis Digital_Thor's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Digital_Thor
 
Kaj.
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 August 2014
Lokalitet: Aalborg
Status: Offline
Indlæg: 1455
Sendt: 07 November 2017 kl. 04:04 | IP-adresse registreret  

Data og specifikationer. I salgssituationen. De blev brugt og bruges stadig som markering af vejen til det rigtige valg. Uden køberen nødvendigvis behøver at forstå deres sammenhæng og betydning. Overladt til den seriøse sælger at udrede. Den vanskelige opgave at oversætte tallene til lydkvalitet. En udredning som altid ender i at spille på produktet.

Fordi..... . Lydkvalitet kan ikke sættes på formel. Uanset hvor ihærdigt man forsøger. For hvad er lydkvalitet? Definitionen på den? Det er nærliggende at spørge, hvem der kender DEN?

Det tror jeg vi alle gør. Vores egen definition! Oplevelsen af hvad vi hver især kan li at lytte til.

Uanset at vi påberåber os at lede efter udstyr med de ”rigtige data” - udstyr, som ikke forvrænger lyden - ender vi alligevel op med den forvrængning (farvning) af lyden vi godt kan li'. Rummets akustik som del heraf.

Beskrivelserne af oplevelser fra den seneste danske Hifi udstilling som reference. Det den ene synes er fremragende, opfatter den anden som noget bras. Hvor finder man fælles retningslinjer? Fælles og sammenlignelige specifikationer? Opstillingen af anlæggene i lokalet ændrer vel ikke elektriske og akustiske egenskaber samtidig med en anden lytter træder indenfor.

På den baggrund ender det med, vi eksperimenterer os frem. Derhjemme. Med alt muligt sat i spil. Derved at opnå den klangfarve vi ønsker at male vores musikalske univers med.

Er min definition tæt på rigtig, smuldrer behovet for sammenlignelige data.
Til top Vis Kaj.'s Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kaj. Besøg Kaj.'s Websted
 

Du har ikke adgang til at besvare dette indlæg.
Dette emne er lukket.

<< Forrige Side af 2
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2018 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes