Tilbage til HIFI4ALL.DK 31. maj 2020 | 09:47   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Digital lyd
 HIFI4ALL Forum : Digital lyd
Emne Emne: Streamer vs. PC? Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 4
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Øpsie
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 23 December 2010
Lokalitet: Aalborg
Status: Offline
Indlæg: 169
Sendt: 11 April 2020 kl. 20:46 | IP-adresse registreret Citér Øpsie

@Dalgas: Sorry, jeg misforstod - kunne heller ikke få det til at passe med hvad du tidligere havde skrevet
Til top Vis Øpsie's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Øpsie
 
alviss
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum

Dobb.prof.

Bruger siden: 04 Marts 2020
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 35
Sendt: 12 April 2020 kl. 09:13 | IP-adresse registreret Citér alviss

Aspire2 skrev:

Hvis man nu har et kredsløb hvor alle komponenter kvalitetsmæssigt ligger 7 på en 10 skala og skifter et af dem til en komponent der er dårligere (f.eks 2 på en 10 skala) så burde det slet ikke kunne høres da de andre komponenter trækker den ene dårlige komponents lyd op til det niveau den tidligere havde.

Men det er da en fiks ting hvis man kan nøjes med at skifte et enkelt komponent, forlænge sit højttalerkabel med 10 cm superkabel og evt samme med signalkabler og dermed få fremragende lyd. Der er da penge at spare.Det er et interessant fænomen enig som både gælder for hele apparater og på komponentplan plus kabler.
Duelund beskrev det således: står der en rose  på en losseplads så vil vi kun se/fokuserer på den og overse skraldet.
God beskrivelse , det er eksakt sådan det opleves, rosen er naturligvis en specielt velydende komponent.  Det kunne være et kabel.

Man bliver ikke specielt mere overrasket hvis der er flere "roser".
Det er den første som virkelig rykker, men naturligvis bliver det bedre hvis alle komponenter er "roser". Men ikke så meget som man skulle tro.

Kan give et eksempel fra det nu lukkede Holfi

De to små modstande  foran potmetret er  specielt velydende  i forhold til de standart kulfilm modstande Holfi brugte  alle andre steder, men disse modstande var tilstrækkelig til at løfte lyden betragteligt for det samlede apparat.

Mange af de forskelle Øpsie hører på de forskellige strømforsyninger kan godt for en stor del skyldes dette fænomen.

Fordi de forsyninger man laver er stort set lavet på samme måde diagram-mæssigt elektrisk selvom de plapre løs om diverse tekniske  fortræffeligheder,  typisk vil en forsyningen være  opbygget omkring en spændings-regulator kreds. men der er ikke nødvendigvis brugt de samme stumper og layout omkring denne kreds.
Der kan være puttet en "rose" ind , bevist eller ubevist.

Jeg vil påstår jeg kan for ethvert kredsløb ,hvis det er stabilt til at lyde som high-end med "rose teknikken",  kan også få nøjagtig det samme kredsløb til at lyde rigtig dårligt ved at standart hylde vare.
Og de to udgaver vil måle stort set ens.

"Roser" er som regel lavet af rene naturlige materialer og er derfor dyre ind den billige standart-vare lavet af kinesiske om-smeltede cykler og gamle plastikposer komponenter hvor man har forsøgt at optimere både  pris og størrelse. Elektrisk kan de virke udmærket til langt det meste  elektronik. Men til hi-fi vil de typisk give en hørbar ringe lyd.

Er havnet der hvor hvor jeg konkluderer at det er hvad komponenten er lavet af som bestemmer om det kan blive en "rose", det er ikke komponentens data eller elektriske målbare påvirkning eller performes som gør forskellen.
En "rose" kan ikke dokumenteres eller udmåles, den kan kun defineres via lytning.

Vigtigt er også at definerer:
Forlænger man sit  kabel med samme type kabel så høres der sandsynligvis ingen forskel før kablet bliver så langt at kablets fejl komponenterne/parasitic component begynder at påvirker signalbehandlingen og bliver til en målbar forringelse af performes, det vil ikke høres som en helt anden klang, mere som en ulden og indelukket udgave af samme  klang.

Men forlænger man med en kabelstump som er lavet af helt andre materialer vil der høres en anden lyd klang , og er det "rose" vil det høres meget tydeligt , selv om kabelstumpen er kort.

Mere af det samme giver samme lyd specielt hvis det er tale om billige standart-vare.

Endnu er reprise af min kæphest, Og jeg skriver simpelthen for at finde ud af dette alt andet inden for hi-fi er stort set rutine.
Den eneste virkelige hemmelighed/gåde er det her beskrevede.

Afslutningsvis kan man høre Poul fra PS Audio forklarer hvorfor der er lydforskel på kondensatorer, læg mærke til  det kan han ikke gøre fyldestgørende.

Tilgengæld forklarer han at man kan sætte en lille vellydende filmkondensator som ingen elektrisk betydning har  parallelt over en elektrolyt og dermed få en langt mere vellydende overførings kondensator, det kan høres, nogen gange meget tydeligt, men det kan ikke umiddelbart måles på signalet.Til top Vis alviss's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af alviss
 
Øpsie
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 23 December 2010
Lokalitet: Aalborg
Status: Offline
Indlæg: 169
Sendt: 30 Maj 2020 kl. 22:36 | IP-adresse registreret Citér Øpsie

Lige en update herfra i dette skøre, nørdede digitale univers. Efter lidt frem og tilbage hoppede jeg på paul hynes sr4t som
strømforsyning til sotm’en og den ankom her i torsdags. Og altså, den lyder nu altså fint! Som nævnt tidligere har jeg prøvet
med flere lånte LPS’er, og må sige, at den her lyder bedre end den, jeg ellers synes ret godt om. Så det er fedt!

Men det er lidt mærkeligt, at kombinationen af gustard og electrocompaniet er så følsomt over for det digitale signal. Det må
være noget med filtrering? Jeg ved godt, det ofte leder til ophedede debatter, men det kunne nu altså være sjovt at finde en
måde at måle tingene på (som ikke bare er måling på sinus-signaler). De hørbare forskelle ligger i mine ører i timing; attack,
klang og udklingning af instrumenter, og på et niveau hvor jeg synes, det burde kunne måles.. well, måske når vi dertil en dag
Til top Vis Øpsie's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Øpsie
 

Hvis du vil besvare dette indlæg skal du først trykke log ind
Hvis ikke du allerede er oprettet skal du først oprettes som bruger

<< Forrige Side af 4
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2020 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes