Tilbage til HIFI4ALL.DK 10. maj 2021 | 19:53   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Tilbehør/tweaks
 HIFI4ALL Forum : Tilbehør/tweaks
Emne Emne: Strøm og digital (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 4
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Heatsink
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum

Tager en pause!

Bruger siden: 02 November 2020
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 129
Sendt: 21 November 2020 kl. 17:25 | IP-adresse registreret  

Øpsie.

Jeg er kommet med min mening om diverse og det falder ikke i god jord ved Lydjørgen og Nils Valla så jeg vil undgå at skrive mere i din tråd her. Dog vil jeg anbefale dig at få andre til at skifte eller ikke skifte et eller andet uden du ved om det er gjort eller ej og så lytte. Hører du en forskel, ja så vil jeg bestemt mene at den er der, måske er du uheldig at høre en forskel hvor der ikke er ændret noget, det er set før og ingen skam, det er bare utroligt få der tør stå frem og være ærlige.

Nu bliver der skrevet at ørerne ikke er et selvstændigt væsen, men det er en pegefinger heller ikke og jeg tvivler på at det er nødvendigt at inddrage øjne, knæ, fødder eller andet for at pille næse, men lige præcis i hifi sammenhæng kan ørerne underligt nok ikke stå alene

Er man ikke enig med de 2 så bliver det hele gjort sort/hvid og man kan så lige pludselig ikke høre forskel på noget. Det kan jeg nu godt

Pudsigt nok er 2 af de efter sigende mest vedlydende setup, 2 setup som bruger (næsten) helt almindelige kabler og stik. (Mikkel Gige og Boman)

Der er mange faldgrupper og jeg synes ikke det er værd at debattere når det hele bliver gjort sort/hvid og nogle typer nærmest får forhøjet blodtryk

Men jeg følger bestemt med for det er lidt spændende

Så god fornøjelse

Til top Vis Heatsink's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Heatsink
 
Øpsie
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 23 December 2010
Lokalitet: Aalborg
Status: Offline
Indlæg: 200
Sendt: 21 November 2020 kl. 17:48 | IP-adresse registreret  

Tak for det! Og tak for input
Til top Vis Øpsie's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Øpsie
 
jenslyd
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum


Bruger siden: 07 Oktober 2020
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 70
Sendt: 22 November 2020 kl. 09:49 | IP-adresse registreret  

Heatsink skrev:
Øpsie. Jeg er kommet med min mening om diverse og det falder ikke i god jord ved Lydjørgen og Nils Valla så jeg vil undgå at skrive mere i din tråd her. Dog vil jeg anbefale dig at få andre til at skifte eller ikke skifte et eller andet uden du ved om det er gjort eller ej og så lytte. Hører du en forskel, ja så vil jeg bestemt mene at den er der, måske er du uheldig at høre en forskel hvor der ikke er ændret noget, det er set før og ingen skam, det er bare utroligt få der tør stå frem og være ærlige.

Nu bliver der skrevet at ørerne ikke er et selvstændigt væsen, men det er en pegefinger heller ikke og jeg tvivler på at det er nødvendigt at inddrage øjne, knæ, fødder eller andet for at pille næse, men lige præcis i hifi sammenhæng kan ørerne underligt nok ikke stå alene. Er man ikke enig med de 2 så bliver det hele gjort sort/hvid og man kan så lige pludselig ikke høre forskel på noget. Det kan jeg nu godt. Pudsigt nok er 2 af de efter sigende mest vedlydende setup, 2 setup som bruger (næsten) helt almindelige kabler og stik (Mikkel Gige og Boman). Der er mange faldgrupper og jeg synes ikke det er værd at debattere når det hele bliver gjort sort/hvid og nogle typer nærmest får forhøjet blodtryk. Men jeg følger bestemt med for det er lidt spændende smileys/smiley2.gif"> Så god fornøjelse

 

Tror du jeg lyver når jeg fortæller at jeg deltaget i "positive" blind-test hvor det var tydeligt for mig og andre at der er lydforskelle? Jeg kan sagtens forstille mig et andet udfald, en audio blindtest har så mange variabler at den i de fleste tilfælde er komplet ubrugelig set i forhold til hvad denne test er opfundet/lavet til , afprøvning af medicin, et meneske skal mærke hvordan en variabel virker på kroppen.

Ved audio er der utallige variabler og det er slet ikke forskellen i sig selv som er interessant, men om forskellen peger mod større fidelity.

Audio blind-test involverer også et meneske som variabel, men et meneske som skal have specifikke egenskaber inden for hørelse og for hvordan musikgengivelse skal vurderes hvis det skal resultere i et positivt resultat.

Derudover er der variabler som rummet, selve musikanlægget og den musik som afspilles ,er musikken ægte og kan bruges som reference, eller er den 100% manipuleret komprimeret og produceret til at lyde så ens som muligt uanset anlæggets kvalitet.

De nævnte ting er sjældent optimeret i en tilfældig blind-test, måske fordi det altid er de "ikke troende" som arrangerer disse test, de er de eneste som er så helvedes interesseret i disse test, og ubevist ser de gerne at udfaldet bliver negativt, skulle det gå anderledes så er der sikkert snyd og svindel indblandet og man finde hurtigt noget som kan diskvalificere testen.

Vi andre troende er ligeglade med disse test vi ved der er lydforskelle når to objekter er forskelige , vi ved det ikke er en on off funktion. Vi ved også at lydforskellen i sig selv er ligegyldig , det er om den peger mod bedre Hifi som er afgørende.

Dette leder frem til at blind-test er det rene idioti og tidsspilde, en idiotisk måde at arbejde på, tag den Sean Olive, fordi det drejer sig om for hvert skift mellem de to objekter enten at bekræfte eller tilføje positive egenskaber til objektets lydsignatur og her skal man naturligvis ikke starte forfra ved hvert skift for at finde ud af om man nu lytter til objekt a eller b, det er simpelthen ren sabotage af arbejdsgangen og ingen og jeg siger ingen er så dumme at de bruger blindtest i deres udvikling af Hifi apparater, det bruges kun i marketing/reklame , bruger man blind-test efter reglerne så vil der med garanti komme ud med en bunke l**t ud som når Sean Olive stolt proklamere at den billiste højtaler blev valgt og højtaler kabler ingen betydning har osv,

Omkring lydforskelle vil jeg nævne to afgørende egenskaber.

1. mere af det samme giver samme lydsignatur, eksembel forlænge man et kabel med samme kabeltype er det vanskeligt til umuligt at høre nogen forskel , høre man forskel høres det som mere ulden lyd, man høre den elektrisk målbare lydforskel af de equivalente komponenter.

2. Forlænger man derimod sit kabel med et helt andet type kabel konstruktions-mæssigt og materiale-mæssigt så vil man sandsynligvis høre en klangændring uafhængig af hvor kort kabel stumpen er, altså den elektriske målbare værdi har ingen betydning for om lydsignaturen kan høres.

En 0.1 ohm's modstand kan give samme lydsignatur forskel som 1 mega-ohm, eller 1cm kabel giver samme effekt som 1m. kabel , for at vurdere dette skal man naturligvis være sikker på at komponentens aktuelle elektriske værdi ikke påvirker performes målbart. Det ovenstående er ikke noget jeg har formler eller direkte kan bevise ,det udspringer af praktisk erfaring.

Ps Iøvrigt brugte Boman Duelund højtaler-kabel da jeg besøgte ham for en del år siden da hans anlæg iøvrigt også var "verdens bedste", jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal sige men jeg håber da at han har lavet et kvantespring et mirakel i lydgengivelse siden dengang.

Det illustrere iøvrigt en anden egenskab og forskel mellem Hifi entusiaster nogle er kronisk utilfredse med deres lydgengivelse uanset hvor god den eventuelt er og de bliver ved med at søge, andre udråber det straks til verdens bedste, et andet par i den kategori er iøvrigt Hurtig og Kurt von Kubik.

Til top Vis jenslyd's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af jenslyd
 
nils valla
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 20 Oktober 2007
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 2385
Sendt: 22 November 2020 kl. 10:33 | IP-adresse registreret  

@ Heatsink.

Det er hjernen og ikke ørerne der lytter.
Bevares, man kan benytte ordet "ørerne" som pseudonym for lytte, men du beskriver ørerne og hjernen som to
individuelle konkurrenter med hver sin oplevelse.

Har vist skrevet det før, men skriver det gerne igen:
Den menneskelige oplevelsesverden er tredelt.
1. Det starter med man har en TRO. (troen er en indflydelsesrig partner)
2. fra troen henter man sin oplevelse.
3. Af oplevelsen udreder man sin erfaring.
Hvis en oplevelse får troen til at skifte, vil oplevelse og erfaring også skifte.

Hørelse handler om Dannelse (ind-billed-ning) hvilket blindtest ikke ændrer på. (Ikke at kunne høre forskel hvor forskel
måske befinder sig kan eksempelvis forklares: Hovedet hører ikke lyde det ingen referancer har for i hukommelsen.
Hovedet vil i stedet give dig et resultat du er vandt til).

       Til top Vis nils valla's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af nils valla
 
Digital_Thor
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 06 Maj 2010
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 1470
Sendt: 22 November 2020 kl. 10:48 | IP-adresse registreret  

@Jenslyd

Følgende:
"De nævnte ting er sjældent optimeret i en tilfældig blind-test, måske fordi det altid er de "ikke troende" som arrangerer disse test, de er de eneste som er så helvedes interesseret i disse test, og ubevist ser de gerne at udfaldet bliver negativt, skulle det gå anderledes så er der sikkert snyd og svindel indblandet og man finde hurtigt noget som kan diskvalificere testen.

Vi andre troende er ligeglade med disse test vi ved der er lydforskelle når to objekter er forskelige , vi ved det ikke er en on off funktion. Vi ved også at lydforskellen i sig selv er ligegyldig , det er om den peger mod bedre Hifi som er afgørende. "

Det er ikke fordi det sikkert er snyd... men nærmere fordi man undre sig. Derfor undersøger man sagen, fordi det er den smarteste måde at blive klogere på... i stedet for at benytte forklaringer, som egentlig ikke forklare noget.
Når du netop skriver at du VED. Så har du allerede fjernet muligheden for at du måske kunne tage fejl. Og så bliver det netop ligesom med problematikken ved religion - et ultimativ - og herved er det også slut med debat og fremgang.

Og hvordan i alverden lykkedes det dig at hive alle mulige andre personer ind i en snak om strøm, kabler og digital teknologi?  Hvis du ikke har et godt argument uden personangreb.... så lad vær
Til top Vis Digital_Thor's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Digital_Thor
 
jenslyd
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum


Bruger siden: 07 Oktober 2020
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 70
Sendt: 22 November 2020 kl. 12:19 | IP-adresse registreret  

Digital_Thor skrev:
@Jenslyd Følgende:
"De nævnte ting er sjældent optimeret i en tilfældig blind-test, måske fordi det altid er de "ikke troende" som arrangerer disse test, de er de eneste som er så helvedes interesseret i disse test, og ubevist ser de gerne at udfaldet bliver negativt, skulle det gå anderledes så er der sikkert snyd og svindel indblandet og man finde hurtigt noget som kan diskvalificere testen.

Vi andre troende er ligeglade med disse test vi ved der er lydforskelle når to objekter er forskelige , vi ved det ikke er en on off funktion. Vi ved også at lydforskellen i sig selv er ligegyldig , det er om den peger mod bedre Hifi som er afgørende."
 
Det er ikke fordi det sikkert er snyd... men nærmere fordi man undre sig. Derfor undersøger man sagen, fordi det er den smarteste måde at blive klogere på... i stedet for at benytte forklaringer, som egentlig ikke forklare noget.
 
Når du netop skriver at du VED. Så har du allerede fjernet muligheden for at du måske kunne tage fejl. Og så bliver det netop ligesom med problematikken ved religion - et ultimativ - og herved er det også slut med debat og fremgang.
 
Og hvordan i alverden lykkedes det dig at hive alle mulige andre personer ind i en snak om strøm, kabler og digital teknologi?  Hvis du ikke har et godt argument uden personangreb.... så lad vær  


Tror du ikke selv jeg undre mig ,man undres naturligvis når man opdager lydforskelle som umiddelbart ikke kan måles eller forklares (kaldes også snake oil), men det er en sund undren , ikke en destruktiv undren som typisk indebære konspirationsterier ordet religion , fabrikanterne er alle svindlere , psykisk diagnose ,personelig tilsvining osv.
 
jeg ved som sagt 100% at der er noget hokuspokus tilstede fra blindtest jeg har deltaget i, test og lydoptagelser jeg selv har foranstaltet, tonsvis af eksperimenter og byggeprojekter fra grunden af alle Hifi apparatter. At kalde det for religion er simpelthen uforskammet.

Jeg svarede på et indlæg hvor der blev påstået at Boman's anlæg var toppen af poppen og han kun brugte sort lakridsbånd, det var som sagt ikke sandt, men sandt var det at jeg ikke synes lyden var noget særligt, den var fyldt med grundlæggende elementære fejl. Jeg påpegede også at det var en del år siden og meget kan være sket siden. men det som var pointen var at det også dengang var verdens bedste.

Jeg nævnte det fordi Hifi lyden, diskussioner produkter diy projekter netop afhænger så utrolig meget af den enkelte diy mand eller frabrikants grundholdninger grundviden ambitioner valg og evne til at vurdere en lyd realistisk.
Til top Vis jenslyd's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af jenslyd
 
Mikkel G
Administrator gruppe
Administrator gruppe
Avatar
Redaktør og Indehaver

Bruger siden: 09 August 2006
Lokalitet: København
Status: Online
Indlæg: 3510
Sendt: 22 November 2020 kl. 12:26 | IP-adresse registreret  

Så er den ged vist barberet...?!

I er vist enige om, at være uenige__________________
Use the Google, my young padawan... and learned you will be!
Mod tåber kæmper selv guderne forgæves!

Mvh, Mikkel
Til top Vis Mikkel G's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mikkel G
 

Du har ikke adgang til at besvare dette indlæg.
Dette emne er lukket.

<< Forrige Side af 4
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2021 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes