Tilbage til HIFI4ALL.DK 19. maj 2024 | 19:31   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Andet
 HIFI4ALL Forum : Andet
Emne Emne: Mest rigtig lyd (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 55
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Duelund
Lukket konto
Lukket konto
Avatar

Bruger siden: 04 Maj 2003
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 1057
Sendt: 23 Juli 2003 kl. 20:56 | IP-adresse registreret  

Jeg kan se, at det ingen interesse har at gå videre med MJ's svar.

Jeg er ikke ude på at genere nogen og hvis mit indlæg var for langt, så tør jeg ikke tænke på længden af mit svar til MJ.

Det kan ikke gøres kort - jo! hvis jeg undlader at svare - og det gør jeg så.

mvh Steen Duelund

Til top Vis Duelund's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Duelund
 
Mike-J
Forum Bruger
Forum Bruger

INFO: Bruger hedder nu: miju

Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: Bornholm
Status: Offline
Indlæg: 516
Sendt: 24 Juli 2003 kl. 13:47 | IP-adresse registreret  

Jeg ved at Sten Duelund ved en masse om at lave højtalere og har en ENORM! viden om lyd og teorien bag denne!..

Og han har ganske ret i meget af det!.. og han har også ret i at man kan måle sig frem til og teoretisk lave højtalere mm. der flytter luft og spiller så "rigtigt" i følge de videnskablige teorier han nu må have!..

Han har levet eller hjulpet til med at lave en del højtalere samt ikke mindst specielle kabler mm. samt div. tweaks der går ud på at undgå plastik samt han har selv lavet kondensatore og modstande mm.  alt i alt en stor resurce og kilde til inspiration i DIY. verden!.. 

Men uanset hvad han sige så er ALT! dette baseret på HANS! personlige opfattelse af hvordan tingene skal og bør lyde og fungere, udfra hans erfaringer, viden, mening, og ikke mindst og vigtigst af alt opfattelse af den vedren vi lever i og hvordan de lyde der er her og i det vi beskeftiger os med at få reproduceret nemelig musik!..

Han kan så`n set sige hvad han vil og komme med 1000m videnskablige forklaringer! men det ændre ikke på at intet selv det han laver kan reproducere virkligheden 100%.. og inden for de afvigelser der uundgåligt er vil der være mange opfattelser af hvilket der kommer nærmest det "rigtige" og ikke mindst flere opfattelser af hvad virkligheden og der "rigtige" er!??

Sten og andre har deres opfattelse af hvornår noget kommer nærmest virkligheden og derfor er mest troværdigt = hifi!..

MEN!! hvad hjælper dette hvis dette ikke stemmer overens med andres opfattelse eller min!???   og DET KAN JEG SIGE AT DET IKKE GØR!

Jeg har hørt eks. Sten`s kabler og jeg syntes ikke om den lyd de gav!...  jeg kender nogle der har hørt hans højtalere samt tweaks og et setup lavet helt efter hans forskrifter!..  de kunne ikke lide lyden!..  hvis dette er DEN VIRKLIGE LYD! DEN RETTE LYD!! så fred med den!! jeg fortrækker den jeg selv har! hvor forkert den så end må være!...  FOR I MINE ØRE OG EFTER MIN!! OPFATTELSE AF HVORDAN MUSIK SKAL OG BØR LYDE BÅDE IRL. OG REPRODUCERET LYDER DE REFERANCER JEG HAR MEST TROVÆRDIGT OG RIGTIGT!  og det jeg selv har kommer nærmest dette med de midler jeg har har!..

Jeg ville under INGEN! omstendigheder have den lyd Sten Duelund frem ælsker i sine kabler , højtalere eller via sine tweaks! for denne lyd OPFATTER JEG IKKE SOM VÆRENDE TROVÆRDIG OG RIGTIG I FORHOLD TIL MINE REFERANCER, MIN VIDEN, MINE ERFARINGER MM.

Så kan man skændes i 100 år og en dag! om hvem der har den mest rigtige opfattelse af hvordan noget skal lyde for at være troværdigt og rigtigt!??  og det er lidt det vi er ude i her mange gange!...  enighed opnås somregel alrig!! hvorfor mon!???   det er jo af den grund at troværdighed = hifi er subjektivt! og relativt!.. det afhænger af de øre der lytter!..

Rigtigt er at på en højtaler er en så ret frekvensgang vigtig for at prøve at komme så tæt på kilde materialet som muligt! ligesom lav forvrængning & tab mm. er vigtigt i div. udstyr!.. altså gode data!!..

Men det forklare så ikke hvordan to næsten identisk liniære højtalere og udstyr med næsten samme tollerancer og data kan lyde vidt forskelleigt!  det ene utroværdigt og dårligt og det andet lige i "øjet"  og kanon! troværdigt og helt rigtigt!??..  men dette fenomen har jeg personligt oplevet!..

Ser man på data! og kvaliteten og de tekniske løsninger mm. så er der ikke noget at komme efter! alle sejl er sat!!..  begge systemer utrolig dyre og velmålende mm.  men aligevel er det ene i mine øre nærmest ubrugeligt og det andet super!!...

Udfra data og målinger samt videnskablige løsninger burde de begge spille ens eller næsten lige så godt, troværdigt og rigtigt!... men NEJ!!.. sådan er det bare ikke!...

Jeg har set / hørt  udstyr der måler helt efter "bogen" og er så liniært og med så fine data som teknisk muligt og så optimerede løsninger som i dag muligt!..  spille kedeligere og dårligere samt utroværdigt i forhold til mindre fint målende udstyr!...  hvorfor nu det mon!??? ( her er blandt andet Vinyl og rør gode eksempler!!.. )

Jeg selv prøver at balancere en fin linie mellem selvfølgelig at opnå så gode data i det udstyr jeg vælger samt en så pæn frekvensgang som nu muligt i højtalerne og så meget hul igennem som muligt i kablerne, og så at sammensætte noget der under disse rammer lyder godt, rigtigt og troværdigt i mine øre!..    og kræver dette en lille krølle et og andet sted på frekvensgangen så fred med det!! ( inden for rimelighedens grænser, jeg ved at dette er guf for ordkløvere mm. ( jonas! eks. men jeg har nogle ganske snævre tollerancer skal jeg lige bemærke!! så jeg agitere ikke får at blot frit farve lyden som man vil og at alt er rigtigt mm. jeg har bestemt MIN! mening om hvornår noget falder ved siden af!!..) bare det LYDER TROVÆRDIGT OG RIGTIGT  I MINE ØRE!.. 

Klart er at teoretisk er det usynlige og helt neutrale anlæg det optimale og bør være det der tillader at komme nærmest musikken!.. men dette eksistere bare ikke!..  og inden for selv de snævreste tollerancer dagens teknik tillader er der store forskelle i lyden!!.. og HER!! bliver det er smags og opfattelsels valg!..  hvad lyder mest troværdigt!??  det kan kun den enkelte lytter afgøre!..  som sagt udfra dennes opfattelse, viden, erfaring, tro, overbevisning mm.

Sten D har ret i at vi ikke opfatter så vildt forskelligt! selvfølgelig gør vi ikke det! ( nogle gør måske grunder sygdom ellar andre tilstande!??) men generelt er der bred enighed menesker i mellem om hvad vi sanser!..  vi genkender alle lyde og lugte, farver og smage relativ ens!.. og noget meget ens!..MEN!! der er afvigelser!!  støre eller mindre!!

Dette forklare hvorfor vi har forskellig smag!.. nogen kan lide jordbær andre kan ikke udstå smagen!! nogle kan lide en slags musik andre kan ikke udstå det!..  jeg kender en der slæt ikke kan udstå violin musik uanset hvad og hvor godt der er optaget eller over hvad eller om det er live!!..  nogle kan lide det koldt andre varmt osv. osv. osv..  dette kan jo kun skyldes afvigende opfattelse af det vi sanser! her under lyd!..

Vores øre modtager alle helt det samme!.. jo vist!.. men hvordan øret opfanger og opfatter dette og hvordan hjernen modtager og prosesere det samt lagere dette! divergere en del person til person!.. 

Sten vil fremkomme med at vi alle høre det samme hvis vores øre virker som de skal!... dette er rigtigt!!.. men som sagt her over for!...  så stopper ensheden også lige der ved trommehinden!!

DERFOR ER DER SÅ MANGE OPFATTELSER AF HVAD DER ER GODT OG DÅRLIGT, RIGTIGT OG FORKERT, TROVÆRDIGT ELLER UTROVÆRDIGT!!  og dette gælder inden for næsten alt! og især lyd som er ganske svær at håndtere!.. da den ikke kan ses kun høres!.. den kan ses på en måling!.. men hvad viser den?? den viser ikke hvordan det lyder i det enkelte øre!..  så lyd og opfattelse af denne er meget uhåndtætrligt og subjektivt!...

Lyd sammensætning som vi kalder musik og som jo er det det hele her i bund og grund handler om er også meget subjektiv!.. alle har deres musik smag!.. og alle har små afvigelser i hvordan de opfatter denne musik og div. musik instrumenter ( lyde ) og ikke mindst er opfattelse af klang balance meget individuelt både rent fysisk og psykisk..  hvad nogen opfatter som varmt og lækkert samt helt rigtigt vil andre igen opfatte som kedeligt, lukket,mørkt og utroværdigt.  og omvendt!!

Vi kommer ikke uden om at vores individuelle opfattelse er det der bestemmer og det vil vælger udfra!..

Dette med mindre man blot går efter bedste date og mest liniær frekvensgang!.. og hvad rent videnskablige faktore diktere og så mener at dette lyder godt??!.. 

Det gør det ikke altid i mine øre af en og anden grund??!.. og jeg gider ikke at lytte på noget jeg ikke syntes lyder godt eller for mig virker troværdigt! uanset hvor rigtigt det så end teoretisk og videnskabligt er eller hvor godt og rigtigt der er efter andres mening og opfattelse!!!

Det kan være at jeg lytter forkert og ikke ved hvad man skal lytte efter og eller har forstand på rytme og tempo og sammenhænge som Jonas!?? eller ikke ved lige så godt hvordan lyd skal lyde som Sten D.???

Men! hvad kan jeg bruge det til hvis det DE! opfatter og mener er det rigtigt ikke er det i mine øre!.. og det de så derfor lytter på ikke lyder godt og troværdigt i mine øre??...... 

Jeg har min opfattelse af hvornår noget er troværdigt!! og når det ikke er troværdigt!! hvornår noget lyder godt og ikke godt!...    og hifi betyder høj troværdighed!

Hvornår noget er troværdigt er op til den enkeltes opfattelse!!..

Det kan ikke være anderledes!.. med mindre nogen skal gå imod hvad de syntes er godt og deres egen overbevisning og opfattelse!..  og da musik primært drejer sig om følelser! og disse skal helst være positive altså en positiv oplevelse via musik!.. så kan dette ikke opnås modstridende med ens egne følelser af hvad der er rigtigt og forkert, troværdigt og ikke, godt eller dårligt!!

Musik lytning og nydelse er følelser!! derfor er hifi = følelser!.. og disse er subjektive og relative!..  derfor er hifi subjektivt! og der findes ingen entydig sandhed og rigtighed!..

mvh.

Ps.

Når det gælder hvad jeg opfatter som det mest troværdigt og bedst lydende udstyr atlst det bedste hifi og min personlige referance så er dette

1 plads.

Classe Omaga udstyr.

Taralabs kabler.

B&W Signature 800 Nautilus. højtalere.

2 plads.

Linn cd12 CD.

Linn Klimax pre. & power amps.

Audiodata Elance 2 + Soutien 4  højtaler system.

 

Mest overbevisende lydbillede uanset klang balance mm.

MartinLogan Statement!!

( kunne man nu få B&W`s lyd med samme soundstage som M.L.S!?? sååååå  )

Af alt det udstyr jeg selv har råd til er dette det der kommer nærmest de referancer jeg har, både udstyr mæssigt og lyd mæssigt.

LcAudio pre. & power amps.

S.A.T.CDfix. cd.

Taralabs kabler.

Mine egne BGR2,5mk5. + Sub 12-2 højtaler system..

( Af færdig højtalere??  ProAc. response 3,8 eller B&W 804 )

----------------------------------------------------------------------

Dette er det der i mine øre kommer nærmest sådan som jeg opfatter at musik skal lyde når det reproduceres, det ifølge mine erfaringer med musik instrumenter under forskellige akustiske forhold samt IRL. musik ligeledes under forskellige akustiske forhold!! og hvordan jeg opfatter og husker dette!..

Dette er min opfattelse og smag!...

Rigtig eller forkert!  i don`t give a sh*t!!!  for det er MIG! der skal lytte til det!.. og mine øre der bestemmer for MIG! hvad der er godt og troværdigt!..

Og så er DEN!! vist ikke længere!!

Punktum!!!

Til top Vis Mike-J's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mike-J
 
Alex E Nielsen
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 2051
Sendt: 24 Juli 2003 kl. 15:04 | IP-adresse registreret  

Hej Mike J

Hvor meget af det high-end udstyr som du nævner har du hørt i hjemlige omgivelser -og hvis du har !? -hvor længe har du lyttet til det !?

 

Til top Vis Alex E Nielsen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Alex E Nielsen Besøg Alex E Nielsen's Websted
 
Duelund
Lukket konto
Lukket konto
Avatar

Bruger siden: 04 Maj 2003
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 1057
Sendt: 24 Juli 2003 kl. 18:27 | IP-adresse registreret  

Til Mike-J

Du nævner udstyr som du anser for godt, og alene derved vælger du side og åbner for fejl, som jeg og andre ikke er åbne for.

Intet anlæg, der kan købes er 100%, men det skal det heller ikke være, for at vi vil kunne opfatte illusionen som "perfekt". For en illusion er det, med ques og detaljer, som vi uden at vide hvordan opfattes, og alligevel vil give nogen et indtryk af perfektion og andre ikke. Det er et spørgsmål om lytteevner og lytteerfaringer fra ikke højttalergengivelse, men instrumenter og lyde fra virkelighedens verden. Det er derfra vi har de basale "referencer" som vores hjerne trækker på i dens pinedød nødvendige reduktion af datamængde.

Den der med at jeg skulle foretrække en bestemt lyd, skal du længere ud på landet med. Jeg søger fejl, retter dem for at søge andre fejl, rette og så videre. Et vigtigt instrument er kundskab, teori, erfaring, lytteevner og adskillige afprøvninger og lytteseancer, hvor én og kun én ændring er indført.

Du har ret i at lyden så at sige dannes i hver enkelts hovede, men det ændrer ikke på at der skal være et input, og det er dette inputs "karaktér", der danner det til sidst for det bevidste hørecenter præsenterede "lydbillede"

Den "hørte" lyd er altså et destilat af indkomne lyd, lyderfaringer, kraftig sortering, gendannelse af sammenhængende parametre, verifikation af tolkning over linear prediction o.s.v. Altsammen inden for en utrolig kort tid, der er ca. 6 gange hurtigere end den vort syn betjener sig af.

Den hørte lyd er langt mere et gendannet/skabt billede lidt a la DVD's reduktion af billeddata og anden reduceret billedbehandlig. Vi kender dele af teknikken derfra, men hjernens måde er langt langt mere indviklet, og dog forholdsvis ligefrem. Vi har blot svært ved at forestille os den datamængde og -bank, der er nødvendig for at kunne reducere de 11 millioner bit/sek til ca. 100 bit/sek, som skulle være den datamængde vor bevidste sansning tilsidst har at arbejde med. Det ændrer dog ikke, at en svag drejning af de 11 millioner meget vel kan resultere i en langt kraftigere drejning af de ca. 100.

Et slag med en sommerfuglevinge i Kina, kan meget være årsag til en storm i Canada. Vi magter ikke at overskue det.

mvh   Steen Duelund

Til top Vis Duelund's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Duelund
 
Duelund
Lukket konto
Lukket konto
Avatar

Bruger siden: 04 Maj 2003
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 1057
Sendt: 24 Juli 2003 kl. 18:46 | IP-adresse registreret  

Kjeldsen skrev:
 

Hvad med lugtesansen, følesansen og smagssansen og for den sags skyld synssansen. De er alle aktive 24 timer i døgnet medmindre man har mistet en af sanserne.

Nej de er ikke. Kun høresansen er aktiv.

Hearing in Your Sleep
Brain Stays Alert, Listens While You Snooze

By Ed Susman
United Press International
M I N N E A P O L I S,   April 28 — Scientists have identified the area in the brain that stays alert for troubling sounds even while a person sleeps.
     At the annual meeting of the American Academy of Neurology in Minneapolis, Johns Hopkins researchers found two areas of the brain that process sounds during sleep. One area in the front of the brain may be able to discern whether one sound represents a problem and will wake up a person while the person will slumber through other noises.
     Researcher Serena Gondek, a 21-year-old junior at Johns Hopkins, says, "The brain is alert while we sleep."
     Working under the guidance of neurologist Gregory Krauss, Gondek was able to locate alert two areas in the brain that were stimulated by tones heard during experiments in which electrodes were placed directly on the brain of patients. One area is over the ear and another is above the eye.
     Gondek says the patients were under-going brain mapping techniques for epilepsy studies. The hearing experiments were incorporated into that work.

Filtering Out the Harmless Noise
The area in the front of the brain is associated with "executive" functioning—the reasoning area of the brain. Gondek says that since this part of the brain listens to sounds during sleep it may be filtering sounds, recognizing the non-threatening drone of an airplane from the scarier sound of breaking glass.
     Further studies in which sounds of ambulance sirens, baby cries and other alarms will be played are planned.
     Krauss, assistant professor of neurology at Johns Hopkins, says, "It is controversial how we monitor our environment while we sleep. The main thing that Serena did was to show where on the cortex (of the brain) we hear while we sleep."
     Gondek says that when we are awake only the area around the ear is alert to sounds; but in sleep this second area also takes on a listening function.

ingen anden sans nævnt - for der er ikke andre i denne forbindelse.

 

mvh   Steen Duelund.

 

Til top Vis Duelund's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Duelund
 
jensen
Forum Bruger
Forum Bruger

Tidl. Vassago Hifi

Bruger siden: 01 April 2003
Lokalitet: Fyn
Status: Offline
Indlæg: 6631
Sendt: 24 Juli 2003 kl. 19:46 | IP-adresse registreret  

 

Når det gælder hvad jeg opfatter som det mest troværdigt og bedst lydende udstyr atlst det bedste hifi og min personlige referance så er dette

1 plads.

Classe Omaga udstyr.

Taralabs kabler.

B&W Signature 800 Nautilus. højtalere.

2 plads.

Linn cd12 CD.

Linn Klimax pre. & power amps.

Audiodata Elance 2 + Soutien 4  højtaler system.

 

Mest overbevisende lydbillede uanset klang balance mm.

MartinLogan Statement!!

( kunne man nu få B&W`s lyd med samme soundstage som M.L.S!?? sååååå  )

Af alt det udstyr jeg selv har råd til er dette det der kommer nærmest de referancer jeg har, både udstyr mæssigt og lyd mæssigt.

LcAudio pre. & power amps.

S.A.T.CDfix. cd.

Taralabs kabler.

Mine egne BGR2,5mk5. + Sub 12-2 højtaler system..

 

----------------------------------------------------------------------

Dette er det der i mine øre kommer nærmest sådan som jeg opfatter at musik skal lyde når det reproduceres, det ifølge mine erfaringer med musik instrumenter under forskellige akustiske forhold samt IRL. musik ligeledes under forskellige akustiske forhold!! og hvordan jeg opfatter og husker dette!..

Dette er min opfattelse og smag!...

Rigtig eller forkert!  i don`t give a sh*t!!!  for det er MIG! der skal lytte til det!.. og mine øre der bestemmer for MIG! hvad der er godt og troværdigt!..

Og så er DEN!! vist ikke længere!!

Punktum!!!

Hej

En ting jeg slet ikke forstå LC spiller langt fra Classe og Linn , men du har de to setup som dit ref og du skriver det kommer nærmest dit setup , den tro jeg ikke på .

I mine øre er class langt bedre end LC , og de spiller ikke engang ens toner.

 

Til top Vis jensen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af jensen
 
Alex E Nielsen
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 2051
Sendt: 24 Juli 2003 kl. 20:39 | IP-adresse registreret  

Ja, Mike J. - jeg kan kun tilslutte mig Jensen's holdning, LC er meget langt fra de mærker du nævner.
Til top Vis Alex E Nielsen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Alex E Nielsen Besøg Alex E Nielsen's Websted
 
Kjeldsen
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Kjeldsens forbindelser

Bruger siden: 23 Maj 2003
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 9397
Sendt: 25 Juli 2003 kl. 00:02 | IP-adresse registreret  

Hej Duelund

Der er et ordsprog der siger "Tømre bliv ved din læst", og den tror jeg du skal tage til dig. At de andre sanser ikke bliver nævnt, betyder ikke at de ikke til en hvis grad er åbne.

Det tog mig i øvrigt et splitsekund at finde nedenstående.


During non-REM sleep the eyes are still, the body is very quiet, brain activity is slow and regular and the five senses shut down.

kilde: http://www.crha-health.ab.ca/hlthconn/items/sleeps.htm


Dette har intet med HiFi at gøre, men siger lidt om hvor nemt du åbenbart lader dig overbevise, og piller det ud som du lige passer ind i dit billede.


På trods af ovenstående tror jeg ikke på at de fem sanser lukkes 100%, vi vågner jo trods alt pga. tordenbrag, og genrelt ofte pga. høj lyd. Nu sker det ikke så tit, at der kommer en midt om natten, og slår mig med en nihalet pisk, men jeg er sikker på jeg ville vågne.

Positivismen hvor man tro på den absolutte sandhed har været død længe i videnskaben, man bevæger sig i dag mere over i at sammenhænge skal ses ud fra sociale relationer eller i form af biologiske systemer, så der er håb forude (om at folk der bare vil have ret snart er en uddød race).

(Nedenstående har absolut intet med HiFi at gøre, men jeg er kørt træt i min hovedopgave og et eller andet skal jeg jo bruge tiden til)
Til top Vis Kjeldsen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kjeldsen
 
Duelund
Lukket konto
Lukket konto
Avatar

Bruger siden: 04 Maj 2003
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 1057
Sendt: 25 Juli 2003 kl. 07:16 | IP-adresse registreret  

[QUOTE=Kjeldsen]Hej Duelund

Der er et ordsprog der siger "Tømre bliv ved din læst", og den tror jeg du skal tage til dig. At de andre sanser ikke bliver nævnt, betyder ikke at de ikke til en hvis grad er åbne.

Var de ikke til en vis grad åbne var vi jo døde. Men hørelsen er uanset om du tror det eller ej noget særligt. Den er altid fuldt åben fra vugge til grav. Selv under bevidstløshed/nedøvelse registrerer den.

I min reference vil andre sansers ekstraområder have været nævnt om der var nogen. Det er der ikke, og jeg orker ikke at lede efter flere henvisninger for at overbevise dig. Du kan tro det eller lade være.

Hørelsen er speciel på mange måder, og den er hifi-relateret om nogen.

mvh   Steen Duelund

NB! hvilken læst sidder du forresten ved.

 

Til top Vis Duelund's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Duelund
 
SES.
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: Fyn
Status: Offline
Indlæg: 1499
Sendt: 25 Juli 2003 kl. 08:04 | IP-adresse registreret  

 Mester Steen! Du snakker lidt for meget hifi, men du har fat i noget essentielt når det drejer sig om musik og især den del der kan betegnes som kunst. Musik er næsten essentielt som mad og søvn, og jo mere man bruger musik, jo længere kommer man ind i den. For mig har hifi den opgave at formidle kunst og i mindre udstrækning også lidt tidsfordriv og underholdning. Er man kun til sidstnævnte kan man bare slå sig løs på markedet hvor alle effekter og sounds kan findes, er man lidt underlig og til kunst så skal hifi gengive de visioner og filosofi der ligger i kompositionen og fremførelsen.

Mange har hifi som pkt. 1 som musikken må indordne sig under. Er det en lille hund eller stor hund? og hvor skal den gø fra og til hvis det er godt hifi?

Med musikken som pkt. 1 er det naturlig formidling af musikinformationer, som man takket være ører, sanser og hjerne kan træne sig op til at opleve som kunst.

Alle vil påstå at musikken er pkt. 1, altså det kan jeg jo læse mange steder at den ikke er. Dette er ikke en kritik, det må man da selv om. Mange læser jo heller ikke bøger, ser på kunst eller går til koncerter, man ka da heldigvis gøre hvad man har lyst til.

Men vore hifi valg er baseret på "kunstmusik" og ikke imponatorgøen, og selv med fejlskud ind imellem har vi været på denne kurs altid. 

  

Til top Vis SES.'s Profil Søg efter andre indlæg skrevet af SES.
 
Kjeldsen
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Kjeldsens forbindelser

Bruger siden: 23 Maj 2003
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 9397
Sendt: 25 Juli 2003 kl. 08:58 | IP-adresse registreret  

Hej Duelund

min læst er en mangeårig interesse for musik (som lytter, udøvende og tekniker) og Hifi i den nævnte rækkefølge.

Men det kan jeg jo ikke leve af, så jeg er også snart cand. merc. i økonomistyring (nogen der har et job til sådan en fætter).

Noget af det jeg har lært er at hvis man søger efter noget skal man også nok finde det. I fagtermer opsætter man en hypotese som skal af- eller bekræftes og man deducere probelmstillingen. Man vil så finde ud af om ens antagelse er korrekt eller ej. Hvis man tror på at hørelsen er den vigtigste sans, og man søger efter dette, så skal man også nok finde det. Denne proces er en meget normal videskabelig fremgangsmåde. Det at ikke andre sanser bliver nævnt bekymrere mig, da det tyder på en deductiv proces (også kaldet teori test). Jeg sværger mere til induktiv forskning (også kaldet teoribygning). I den induktive laver man en konklusion ud fra det materiale man kan få, dvs. eksisterende empiriske undersøgelser, egne undersøgelser samt a priori viden, man undgår at begrænsee undersøgelsen ved at opstille en hypotese, og laver konklusionen til sidst (en hypotese er jo i bund og grund blot en konklusion man vil have be- eller afkræftet).

Hermed slutter mit bidrag.

Til top Vis Kjeldsen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kjeldsen
 
Mike-J
Forum Bruger
Forum Bruger

INFO: Bruger hedder nu: miju

Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: Bornholm
Status: Offline
Indlæg: 516
Sendt: 25 Juli 2003 kl. 13:21 | IP-adresse registreret  

Jensen!....

Jeg har aldrig påstået at Lc Audio lyder som Classe eller Linn, ej hellre at mine højtalere lyder som B&W ( desverre ikke helt!!!!!)

Disse er referancer er noget af det der i mine øre kommer nærmest så som jeg godt ville have det så`n helt 100%..

MEN!! ak!!... jeg har desverre ikke råd til dette udstyr! derfor har jeg det jeg har nu og som er langt fra disse helt optimale referancer..

Det jeg mener er at af det udstyr jeg har råd til! er LcAudio`s forstærkere nogle af de der lyder bedst og giver den lyd der kommer ganske tæt på den lyd jeg kan lide når nu det 100% optimale er uden for rækkevide! og LANGT UDEN FOR RÆKKEVUIDE PÅ ALLE MÅDER!!..

Men det har altså desverrre ikke nogetmed Linn ( KLIMAX SERIEN!!! ) eller Classe at gøre!..  bestemt ikke!.. og jeg har ikke fundet andet der i mine øre kommer tilnærmelselsvis tæt på disse referancer!..

Så det jeg har selv nu er blot det bedste af det jeg nu ku finde til de penge jeg har haft til rådighed! og det lyder i mine øre fornuftigt og ganske troværdigt, anderledes end Linn & Classe! ja vist!.. men stadig inden for hvad jeg kan leve med og stadig opfatte som troværdigt og godt!!

Kort og godt jeg kan OGSÅ! lide lyden i LcAudios forstærkere!! og det bedre end NOGET! ANDET i den prisklasse jeg "spiller" med i lige nu!...

I mine øre er Classe OGSÅ!! bedre end Lc!! og lur mig om ikke dette prægtige udstyr en dag vil pryde mit rack!!  det er kun et spørgsmål om tid og penge!.. og desverre er der ikke så mange af disse! så tiden vil nok trække lidt ud!..   sådan er det når man står og skal købe nyt hus samtidigt med at der er familie forøgelse på vej!.. så er der et rimeligt stort "hul" der suger største delen af mine surt tjente penge tilsig!!..  men jeg skal da nok finde lidt håndøre på et tidspunkt!!.. 

Iøvrigt er der sikkert også meget andet du heller ikke kan forstå!??   så det skal du ikke være ked af!...

mvh.

 

 

Til top Vis Mike-J's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mike-J
 
Mike-J
Forum Bruger
Forum Bruger

INFO: Bruger hedder nu: miju

Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: Bornholm
Status: Offline
Indlæg: 516
Sendt: 25 Juli 2003 kl. 13:40 | IP-adresse registreret  

Sten D.

Jeg vil ikke påstå at du har uret i noiget af hvad du siger!! bestemt ikke...  MEN!

Uanset hvordan du vender og drejer det!.. så har jeg en opfattelse af hvad der lyder mest rigtigt udfra de erfaringer JEG! har med musik udfra de referancer jeg har dannet mig gennem tiderne, dette i forhold til hvordan jeg oplever at rigtige instrumenter mm. lyder IRL. under forskellige forhold..

Når jeg høre noget udstyr der gengiver på en måde jeg finder i overensstemmelse med disse erfaringer og den hukommelse jeg nu har af dette!.. så har jeg noget jeg finder troværdigt  og godt! = HIFI.

Det uanset hvor mange "fejl" du så kan finde i dette!

Når jeg opfatter noget som rigtigt udfra mine referancer og opfattelse! så er det det for mig!..  og andet vil ikke lyde troværdigt eller godt!  det ligemeget hvor "rigtigt" andre så end siger det er!..

Igen!! eks. Dine kabler! kontra de jeg nu selv anvender i mit anlæg!.. jeg vil ikke bytte uanset hvor "rigtigt" disse så end er lavet og opfattes af andre!.. DE ER DET IKKE I MINE ØRE!

Og det er mig og mine øre og min opfattelse der skal give mig musik nydelse og en følelse af troværdighed når jeg lytter til den musik jeg nu kan lide!..

Musik er følelser! følelser er ret subjektive!  hvornår er musik godt ??? hvornår lyder det rigtigt??  disse spørgsmål kan kun den enkelte lytter besvere ultimativt og kun for sig selv!..  for dette er op til den enkeltes opfattelse!..

Sådan vælger  vi alle! om vi vil eller ej! også dig! for husk på at du skriver at du retter fejl! ... fejl i følge hvem???  DIG!...  måske er der andre der IKKE! opfatter det du opfatter som fejl som fejl!??? 

Du laver ting & udstyr udfra DIN! opfattelse af hvordan det skal lyde og gøres!...  denne stemmer blot ikke nødvendigvis overens med alle andres! hvis det forholdt sig således havde vi alle Duelund anlæg og lyd!.. og du var en rig mand!..

Så er findes folk der ikke lige deler din opfattelse af hvornår noget er rigtigt eller forkert, lyder godt eller skidt, er fejl eller rigtigt!.. 

Hvem har ret??...  tjaaa... for dig har du ret!... og for de der ikke deler din opfattelse har de ret og du uret!.. så`n skarpt sat op!.......

Alt er relativt!..........

 

 

mvh.

 

Til top Vis Mike-J's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mike-J
 
Duelund
Lukket konto
Lukket konto
Avatar

Bruger siden: 04 Maj 2003
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 1057
Sendt: 26 Juli 2003 kl. 00:21 | IP-adresse registreret  

Mike-J skrev:

Sten D.

Jeg vil ikke påstå at du har uret i noiget af hvad du siger!! bestemt ikke...  MEN!

Uanset hvordan du vender og drejer det!.. så har jeg en opfattelse af hvad der lyder mest rigtigt udfra de erfaringer JEG! har med musik udfra de referancer jeg har dannet mig gennem tiderne, dette i forhold til hvordan jeg oplever at rigtige instrumenter mm. lyder IRL. under forskellige forhold..

Det var vist præcis også det jeg skrev.

Når jeg høre noget udstyr der gengiver på en måde jeg finder i overensstemmelse med disse erfaringer og den hukommelse jeg nu har af dette!.. så har jeg noget jeg finder troværdigt  og godt! = HIFI.

Det uanset hvor mange "fejl" du så kan finde i dette!

Præcis! vi lever i en fri verden, og du må synes som du vil - det medfører blot ikke at du bedømmer rigtigt -

Om jeg så gør det, se det må jeg lade andre bedømmme og de gør det. Der er så mange fælder man kan snuble over i sin tro på at man hører rigtigt. Dog er der en kvalitetsparameter, der er totalt overset. og som med al ønskelig tydelighed viser om man er på rette vej - den absolutte polaritet.

Den skal kunne høres med absolut sikkerhed.

Når jeg opfatter noget som rigtigt udfra mine referancer og opfattelse! så er det det for mig!..  og andet vil ikke lyde troværdigt eller godt!  det ligemeget hvor "rigtigt" andre så end siger det er!..

Korrekt! spørgsmålet er om du er troværdig overhovedet. Du kan sagtens føle dig sikker på det uden overhovedet at være det. Du hviler alt for meget på det rent subjektive bygget på egne erfaringer, og erklærende det som sandt. For dig ER det sandt, men falskt for andre. Der skal mere kød på benet, for at det bliver spiseligt for andre.

Jeg har to grundlæggende aksiomer, hvorfra alt kan udvikles.

1. Lyd transporteres igennem luft.

2. Der er en mennesklig lytter.

Det er faktisk nok, til at der kan udvikles f.eks. en højttaler, der kun behøver at blive målt på og ikke ved lytning kræver nogen ændring for at aflevere sit musikalske budskab maksimalt.

Igen!! eks. Dine kabler! kontra de jeg nu selv anvender i mit anlæg!.. jeg vil ikke bytte uanset hvor "rigtigt" disse så end er lavet og opfattes af andre!.. DE ER DET IKKE I MINE ØRE!

Kunne du ikke specificere mere nøjagtigt hvor du mener de fejler. De består blot af en sølvtråd pakket lidt anderledes ind i silke end normalt plast.  Det der ker i dem er under fuld kontrol, det er det, der er anderledes.

Og det er mig og mine øre og min opfattelse der skal give mig musik nydelse og en følelse af troværdighed når jeg lytter til den musik jeg nu kan lide!..

Igen korrekt! det er din sag, sand for dig og falsk for andre.

Musik er følelser! følelser er ret subjektive!  hvornår er musik godt ??? hvornår lyder det rigtigt??  disse spørgsmål kan kun den enkelte lytter besvere ultimativt og kun for sig selv!..  for dette er op til den enkeltes opfattelse!..

Jah! musik er, men det taler jeg overhovedet ikke om - blot gengivelse.

Sådan vælger  vi alle! om vi vil eller ej! også dig! for husk på at du skriver at du retter fejl! ... fejl i følge hvem???  DIG!...  måske er der andre der IKKE! opfatter det du opfatter som fejl som fejl!??? 

Se lige præcis det punkt, nærmer jeg mig mig meget forsigtigt. Jeg kan finde lydeksempler frem, der tydeliggør det, og evt. fjerne fænomenet i den ene højttaler og lade andre blindt eller hvad nu nu skal kalde det, udpege den side der lyder tigtigst i deres ører. Skulle de så vælge den side hvor fejlen stadig er, så er det mig der tager fejl. Det er ikke sket endnu.

Du laver ting & udstyr udfra DIN! opfattelse af hvordan det skal lyde og gøres!...  denne stemmer blot ikke nødvendigvis overens med alle andres! hvis det forholdt sig således havde vi alle Duelund anlæg og lyd!.. og du var en rig mand!..

Helt forkert - jeg forsker og leger og kunne ikke forestille mig noget værre end at skulle være fastlåst i et valg jeg senere fortryder. Jeg finder det langt mere interessant at prøve at ændre på tingene indefra.

Så er findes folk der ikke lige deler din opfattelse af hvornår noget er rigtigt eller forkert, lyder godt eller skidt, er fejl eller rigtigt!.. 

OK ja! der skal være plads til os alle. Der er dem der "tænder" på fed bas og dem der tænder på "luftig" diskant. Det selv om begge er resonansfænomener, der overhovedet ikke kan findes i luftens transport af lyd og derfor må bedømmes for at være forkert om lytteren nu kan lide det eller ej.  

Hvem har ret??...  tjaaa... for dig har du ret!... og for de der ikke deler din opfattelse har de ret og du uret!.. så`n skarpt sat op!.......

Alt er relativt!..........

Rent vrøvl! Grundlaget er absolut, men bliver det kørt igennem vores subjektive bevidsthed ryger objektiviteten, det skal den gøre, for at skulle kunne fæste lid til den del af helheden der er vigtig for vores overlevelse og overlevet har vi - måske for godt for andre levende væsener. 

Du har ret i at alt vi oplever er subjektivt, men det gør det blot ikke objektivt, kun godt nok til at vi kan undgå faren eller blive opstemt eller endog fornøjet.

mvh.   Steen Duelund.

 

Til top Vis Duelund's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Duelund
 
garner30
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 03 April 2003
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 96
Sendt: 26 Juli 2003 kl. 10:39 | IP-adresse registreret  

Flueknepperi. Tag for helved og køb noget rør grej, så glemmer i alt det der øregas. Kort og godt.
Til top Vis garner30's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af garner30
 
Duelund
Lukket konto
Lukket konto
Avatar

Bruger siden: 04 Maj 2003
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 1057
Sendt: 26 Juli 2003 kl. 11:20 | IP-adresse registreret  

SES. skrev:

 Mester Steen! Du snakker lidt for meget hifi, men du har fat i noget essentielt når det drejer sig om musik og især den del der kan betegnes som kunst. Musik er næsten essentielt som mad og søvn, og jo mere man bruger musik, jo længere kommer man ind i den. For mig har hifi den opgave at formidle kunst og i mindre udstrækning også lidt tidsfordriv og underholdning. Er man kun til sidstnævnte kan man bare slå sig løs på markedet hvor alle effekter og sounds kan findes, er man lidt underlig og til kunst så skal hifi gengive de visioner og filosofi der ligger i kompositionen og fremførelsen.

Mange har hifi som pkt. 1 som musikken må indordne sig under. Er det en lille hund eller stor hund? og hvor skal den gø fra og til hvis det er godt hifi?

Med musikken som pkt. 1 er det naturlig formidling af musikinformationer, som man takket være ører, sanser og hjerne kan træne sig op til at opleve som kunst.

Alle vil påstå at musikken er pkt. 1, altså det kan jeg jo læse mange steder at den ikke er. Dette er ikke en kritik, det må man da selv om. Mange læser jo heller ikke bøger, ser på kunst eller går til koncerter, man ka da heldigvis gøre hvad man har lyst til.

Men vore hifi valg er baseret på "kunstmusik" og ikke imponatorgøen, og selv med fejlskud ind imellem har vi været på denne kurs altid. 

Du har ganske ret. Men vil man ud fra en given indspilning trænge ned til dybere lag, så har du kun én mulighed, nemlig at sænke støjgulvet. Der er megen infomation at hente i området -50 - -100 dB. Og de skal gengives korrekt.

mvh   Steen Duelund

Til top Vis Duelund's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Duelund
 
Duelund
Lukket konto
Lukket konto
Avatar

Bruger siden: 04 Maj 2003
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 1057
Sendt: 26 Juli 2003 kl. 11:26 | IP-adresse registreret  

garner30 skrev:
Flueknepperi. Tag for helved og køb noget rør grej, så glemmer i alt det der øregas. Kort og godt.

Og hvad skulle det hjælpe på en sølle højttaler?

Det du kalder flueknepperi er nok mere en manglende forståelse af hvad det hele drejer sig om. Dit svar peger i den retning.

mvh   Steen Duelund

Til top Vis Duelund's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Duelund
 
Duelund
Lukket konto
Lukket konto
Avatar

Bruger siden: 04 Maj 2003
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 1057
Sendt: 26 Juli 2003 kl. 11:39 | IP-adresse registreret  

Kjeldsen skrev:
Hej Duelund

min læst er en mangeårig interesse for musik (som lytter, udøvende og tekniker) og Hifi i den nævnte rækkefølge.

Men det kan jeg jo ikke leve af, så jeg er også snart cand. merc. i økonomistyring (nogen der har et job til sådan en fætter).

Noget af det jeg har lært er at hvis man søger efter noget skal man også nok finde det. I fagtermer opsætter man en hypotese som skal af- eller bekræftes og man deducere probelmstillingen. Man vil så finde ud af om ens antagelse er korrekt eller ej. Hvis man tror på at hørelsen er den vigtigste sans, og man søger efter dette, så skal man også nok finde det. Denne proces er en meget normal videskabelig fremgangsmåde. Det at ikke andre sanser bliver nævnt bekymrere mig, da det tyder på en deductiv proces (også kaldet teori test). Jeg sværger mere til induktiv forskning (også kaldet teoribygning). I den induktive laver man en konklusion ud fra det materiale man kan få, dvs. eksisterende empiriske undersøgelser, egne undersøgelser samt a priori viden, man undgår at begrænsee undersøgelsen ved at opstille en hypotese, og laver konklusionen til sidst (en hypotese er jo i bund og grund blot en konklusion man vil have be- eller afkræftet).

Hermed slutter mit bidrag.

 

Hvilket bidrag? Det lyder som om at du mener at det er noget jeg har fundet på . Det er det ikke. Det er vel undersøgt og beskrevet i faglitteraturen.

At du mener at man kan se med øjnene lukkede, føle verdenen igennem madras og dynen og blive forstyrret af duftgener under dynen, er din sag. Men beskrevet i faglitteraturen er det ikke.  

mvh  Steen Duelund

Til top Vis Duelund's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Duelund
 
Tonny
Branchemedlem
Branchemedlem


Bruger siden: 06 April 2003
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 917
Sendt: 26 Juli 2003 kl. 13:22 | IP-adresse registreret  

Endnu en ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ 
Til top Vis Tonny's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Tonny Besøg Tonny's Websted
 
Alex E Nielsen
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 2051
Sendt: 26 Juli 2003 kl. 13:25 | IP-adresse registreret  

He He ... ja, Tonny jeg er også lige ved at ZZZZZZZZZZZZZZ
Til top Vis Alex E Nielsen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Alex E Nielsen Besøg Alex E Nielsen's Websted
 

<< Forrige Side af 55 Næste >>
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes