Tilbage til HIFI4ALL.DK 7. maj 2024 | 14:56   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Billeder af mit Hi-Fi / stereo udstyr
 HIFI4ALL Forum : Billeder af mit Hi-Fi / stereo udstyr
Emne Emne: Verdens bedste højttalere (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 115
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
hixthehot
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 03 August 2004
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 46
Sendt: 24 Februar 2013 kl. 20:41 | IP-adresse registreret  

enig igen svært at høre musik på sit eget ganske hæderlige anlæg... efter den oplevelse !!!
Det var vel lyd sin mest ekstreme fase...? Blown away....

__________________
McIntosh D-100
Classé Ca-201
Mac mini/J River(alt i wave)
Oppo 95
Pioneer S-1EX-W
Nordost Blue Heaven LS XLR
Audioquest optics Cinnamon
Audioquest HT biwire Gibraltar
Isotek Evo3 Polaris
Til top Vis hixthehot's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af hixthehot
 
janils
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Pladespilleren.dk

Bruger siden: 02 Januar 2004
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 3095
Sendt: 24 Februar 2013 kl. 22:45 | IP-adresse registreret  

Ja i sandhed en rystende oplevelse! På mange planer.
Der var sket en del siden jeg sidst var forbi og jeg fornemmede en lidt større klarhed i lydbilledet, men også et let løft i den øvre bas som på visse optagelser var svær at abstrahere fra. Men lige som Mercury må jeg sige, at alle dem (os) med små højttalere mangler en masse!

En ting er teori og pæn bas fra små 6,5" Scan Speak. Det her er HELT anderledes og skal opleves!

Ultimativt er det på visse områder enestående og absolut unikt. Hvad dybdeperspektiv og de sidste små detaljer angår, har jeg hørt bedre, men man kan ikke få det hele. En anden ting der imponerer er friheden for stress og begrænsinger. Der er i den grad overskud.

Da jeg med min iPad målte lydtrykket til omkring de 100 dB i lyttepositionen ca. 6 meter fra højttalerne bevægede basserne sig omking 1 mm eller 2! Senere hørte (følte) vi, at de kunne bevæge sig mere. Vi oplevede også stearinlys der blafrede i takt til musikken og sodavandsdåser der dansede!

Jo hifi er mange ting. Holger4s højttalere og anlæg er afgjort hifi!

 


__________________
Jan Nielsen
Music is all about the groove, and you don't find grooves on a cd......
Til top Vis janils's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af janils Besøg janils's Websted
 
Frankie
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum


Bruger siden: 25 December 2003
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 749
Sendt: 25 Februar 2013 kl. 06:58 | IP-adresse registreret  

Phyyyha ja den oplevelse skulle jeg sgu lige sove på inden jeg kommenterede yderligere !

Først må jeg sige at jeg i den grad beundre Christians tilgang til hans setup ( han kaldte det ganske ydmyg, et meget simpelt setup, meeeen  ) super godt tænkt og jeg kan godt forstå hvis der er brugt en del tid på at trimme det på plads. Har sjældent set så mange kabler, der er sgu en del at holde styr på !

Det burde være hver mands ret at høre hvad dit setup kan.....imponerende Christian.

Ved ikke en gang hvad jeg skal sammenligne det med ..... det tætteste er vel at stå ud foran et højttalertårn til en livekoncert, og så alligevel ikke, for forskellen er den renhed / overskud og dybbas som jeg ALDRIG har hørt før uanset niveau, det har jeg sgu ikke en gang hørt til en livekoncert !  Og så den fysiske påvirkning af ALT i hele huset ..... det hjalp sgu ikke en gang at flytte sig ind i et andet rum ! ..... ( sorry, men jeg er lidt følsom og mine grænser er lidt lavere end hos andre alm. mennesker ) Dog må jeg poientere at jeg ikke var den eneste i selvskabet der var lidt bange for sine øre !  ... det jeg var mest bange for, var faktisk at det lød så rent ved de rystende høje niveauer ! .... så er det svært at vurdere om det nu skader sine øre ..... ( eller indvolde for den sags skyld )

Hvis jeg nu skal dryppe lidt malurt i bægeret, så savnede jeg lidt mere organisk ( naturlig ) lyd på især saxofon, stemmer og guitar. ! Dit øvre basområde som vi talte om havde du ikke helt styr på, det mudrede lidt for meget, underligt nok kun ved halvhøjt niveau og derunder .... måske fordi at når din sub fik lidt at leve af, så kunne man ikke høre mellembasområdet så tydeligt....dont know !

Jeg savnede ( i forhold til mit eget setup ) lidt dybdeperspektiv ; lidt rumfornemmelse og lidt gennemsigtighed .... på det punkt er jeg meget enig i Jans´s vurdering, men som han ganske rigtigt siger ..... man kan ikke få det hele !

Alt i alt en super oplevelse, som jeg sent vil glemme, Christian !

Til top Vis Frankie's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Frankie
 
Offcourse_dk26
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 11 August 2007
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 1750
Sendt: 25 Februar 2013 kl. 13:00 | IP-adresse registreret  


Fedt med de hurtige lytte-responser fra mine "med-lytterede" på denne dag i Casa-A-B-testing.

Holger lavede fint setup med dæmpet demo den første time, og så liiige 5-8 minutters massage (er vel det mest rammende ord i de til tider høje passager vi blev udsat for).

Jeg vil tro, at det lydbillede der blev præsenteret i sweetspot var" relativt godt" - også relativt ifht. hifi-idealer dyrket under helt andre forhold hjemme hos os "gæster i huset".
Derfor var det interessant at høre, at det samme setup nu er blevet endnu bedre (Som Janils også bemærkede) - med mere korrekt niveau for bassen generelt - ingen klager herfra - omend det formodentligt er "lyttet ind" ved lidt højere niveau end det først demonstrerede.

Jeg tænkte en overgang - at det havde været interessant, når muligheden nu var der - om det var blevet afspillet demo-musik på "refference-niveau" - dvs. så højt so til live. Den afspillede klassiske koncert-bid blev spillet under det niveau der er i en koncertsal - og der er lydbilledet som nævnt let præget af øvre bas - formodentligt der hvor 18" basser overlapper med 6" nedre mellemtoner. Om der ville kunne leges med stejlheden på filter her, eller om der blot skulle mere niveau på - det er en prøve-sag. Ligesom eventuel ikke-brokobling af de vilde bas-amps.. mon 2x2500W er bedre end 1x6000W pr. side ? - du undgår ihvertfald et brokoblings-inverter-kredsløb (eller ngoet) ifht. mono-kobling af signalet etc.. Så når du keder dig.. mere A-B-testing i vente

Jeg har - som de fleste andre - sjældent hørt bedre gengivelse ved højt niveau. Og selv ved HØJT niveau er lyden så ren så den aldrig forvrænger. Den får abre lyset til at blinke - selv med 3 faser til anlægget. (Eller var det faktisk ikke 4 faser!! samlet?

(Overvejer selv nu at trække en "ubrugt" kraft-fase ned til anlægget i stuen fra loftet..)

En ting er sikkert - hvis det kompromis man IKKE er villig til at give - er headroom, niveau, dynamik - så kan man roligt rådføre sig med Holger, som har en helt utrolig stor dynamisk spændvidde, samtidig med at anlægget ved både lavt og medium"moderat" niveau spiller detaljeret, nuanceret og HiFi - næsten som en hån mod purister - men uden den negative attitude hverken fra grej  eller ejer

Det kompromis der er indgået ved at bruge mere end 2 enheder (og en fuldtone-enhed er nok potentielt endnu mere ekstrem) er som nævn nok ultimativ imaging / dybde i lydbilledet. Men en 2-vejs mangler så bare så UTROLIGT meget andet, som er "med" her. Hvis jeg kunne lokke "indretningsministeriet" ville jeg gerne nærme mig Holgers 2 monumenter og et eifeltårn - men jeg "må ikke" - og jeg ved ikke om mit gulv ville kunne holde til det "anyways"..


Tusinde tak for en dejlig "lytter" og for mit vedkommende efterfølgende snak og "privat-session" med anlægget efter de andre gutter var rejst videre i weekends gøremål.

Derudover er den åbenhed hvormed fjernbetjeningen overgives beundringsværdigt. På den anden side.. hvad kan gå galt med det ekstra kraftoverskud..

Varme hilsner herfra (Igen-igen med planer om igen-igen-lyt)

BlownOffCourse




__________________
If it´s lame - i´m not to blame

Stue-bio 7.1. Sunfire 12"sub. 50"8gen.pioneer Kuro. B&W 803s2 monoblok biamp + rega apollo cd
Til top Vis Offcourse_dk26's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Offcourse_dk26
 
kongruens
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 17 Maj 2006
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 675
Sendt: 25 Februar 2013 kl. 14:53 | IP-adresse registreret  

Sjovt endnu en gang at se, hvordan skeptikerne må bøje sig for - ahem - overtrykket.

Undertegnede var desværre nødt til at melde forfald i sidste øjeblik, men har efterhånden lyttet med nogle gange. Ud fra hvad jeg tidligere har oplevet i Casa de Ualmindeligt Store Bassa', kunne jeg godt have en mistanke om, at niveauproblemet/mudringen i mellembassen ikke skyldes selve anlægget, men snarere hus og inventar, der går i resonans.

-Hermed er der så også givet et tip til den næste serie af tweaks...

Mvh.

Kun Engros

Til top Vis kongruens's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af kongruens
 
Frankie
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum


Bruger siden: 25 December 2003
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 749
Sendt: 25 Februar 2013 kl. 15:57 | IP-adresse registreret  

kongruens skrev:

Sjovt endnu en gang at se, hvordan skeptikerne må bøje sig for - ahem - overtrykket.


Undertegnede var desværre nødt til at melde forfald i sidste øjeblik, men har efterhånden lyttet med nogle gange. Ud fra hvad jeg tidligere har oplevet i Casa de Ualmindeligt Store Bassa', kunne jeg godt have en mistanke om, at niveauproblemet/mudringen i mellembassen ikke skyldes selve anlægget, men snarere hus og inventar, der går i resonans.


-Hermed er der så også givet et tip til den næste serie af tweaks...


Mvh.


Kun Engros



Har nu aldrig været i tvil om at de kunne noget med TRYK ..... meen at de skulle være SÅ skræmmende kom lidt bag på mig, det må jeg indrømme ! når det så er sagt så er der absolut andre ting mit eget setup gør væsentligt bedre, men som der før er blevet sagt ..... svært at få hele pakken !
Til top Vis Frankie's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Frankie
 
kongruens
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 17 Maj 2006
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 675
Sendt: 25 Februar 2013 kl. 16:51 | IP-adresse registreret  

Frankie, jeg prøver også stadig at få Christian til at forstå, at mine små tovejs monitors lyder langt bedre - men han kan jo slet ikke høre så små højttalere.

Jeg synes dog ubetinget, at Verdens Bedste Højttalere er ét af de bedste våben imod hifi-fordomme, jeg endnu har oplevet.

Man skal være meget varsom med at mene noget om ting, man ikke har oplevet selv. Jeg har selv tilbragt mange år i fast overbevisning om, at horn var noget argt pis, der kun havde berettigelse ved at kunne levere høje lydtryk. på forrige års hifi-messe i Kbh, hvor det ellers var et sæt Dynaudio-monstre til vistnok en halv million kroner stykket, der skulle være det store trækplaster, faldt Christian og jeg så over en af de større Jbl-modeller (med horn!), som vist mest var medbragt i håb om, at nogen ville foretage et impulskøb, så forhandleren kunne slippe af med dem. Der var ikke lavet nogen lyttepladser, så vi sad i skrædderstilling på gulvet - og dér kunne jeg egentlig godt være blevet siddende resten af dagen...

Mvh.

Knus Nero G.

 

Til top Vis kongruens's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af kongruens
 
PALLAS
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 11 November 2006
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 55
Sendt: 25 Februar 2013 kl. 17:31 | IP-adresse registreret  

Fedt at hoere den ehhh mener laese den hurtige feedback. Meget interessant. Jeg har vist og trods alt en hoene at
plukke med Holger, hvis han har pillet saa meget, at det ikke laengere foeles som om saxofonisten staar i stuen
laengere

Jeg maa vist hellere kigge forbi med egen saxofon

__________________
....cutting does the trick....
Til top Vis PALLAS's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af PALLAS
 
PALLAS
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 11 November 2006
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 55
Sendt: 25 Februar 2013 kl. 17:32 | IP-adresse registreret  

PS. kan nogen huske hvad den meget smalle NAD speaker hed (16 cm dyb ca) der blev solgt i beg af 80erne i hifi
klubben?

__________________
....cutting does the trick....
Til top Vis PALLAS's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af PALLAS
 
Boye
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 18 Juli 2003
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 2019
Sendt: 25 Februar 2013 kl. 17:51 | IP-adresse registreret  

Måske NAD 8001/ NAD 8002: http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=90873  - og undskyld for OT.
Til top Vis Boye's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Boye
 
Frankie
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum


Bruger siden: 25 December 2003
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 749
Sendt: 25 Februar 2013 kl. 17:51 | IP-adresse registreret  

kongruens skrev:

Frankie, jeg prøver også stadig at få Christian til at forstå, at mine små tovejs monitors lyder langt bedre - men han kan jo slet ikke høre så små højttalere.


Jeg synes dog ubetinget, at Verdens Bedste Højttalere er ét af de bedste våben imod hifi-fordomme, jeg endnu har oplevet.


Man skal være meget varsom med at mene noget om ting, man ikke har oplevet selv. Jeg har selv tilbragt mange år i fast overbevisning om, at horn var noget argt pis, der kun havde berettigelse ved at kunne levere høje lydtryk. på forrige års hifi-messe i Kbh, hvor det ellers var et sæt Dynaudio-monstre til vistnok en halv million kroner stykket, der skulle være det store trækplaster, faldt Christian og jeg så over en af de større Jbl-modeller (med horn!), som vist mest var medbragt i håb om, at nogen ville foretage et impulskøb, så forhandleren kunne slippe af med dem. Der var ikke lavet nogen lyttepladser, så vi sad i skrædderstilling på gulvet - og dér kunne jeg egentlig godt være blevet siddende resten af dagen...


Mvh.


Knus Nero G.


 



LoL ... han sagde godt nok også på et tidspunkt at han havde fået tinitus ..... surprise surprise !
Til top Vis Frankie's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Frankie
 
Boydk
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 Juli 2006
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 6265
Sendt: 25 Februar 2013 kl. 17:59 | IP-adresse registreret  

Den "lille to-vejs" havde jeg engang, den havde en bas/mellem af fabrikatet Sinus, mener at den hed P1, men er ikke sikker, kan ikke finde noget på nettet

Rettet : 8001, sorry for OT her også



__________________
Alt under 500 watt er til garagen.
Mens Løgnen løb fra Bagdad til Konstantinopel, fumlede Sandheden fortsat rundt efter sine sandaler.
Til top Vis Boydk's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Boydk
 
mx jelle
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 Maj 2009
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 773
Sendt: 25 Februar 2013 kl. 18:40 | IP-adresse registreret  

Sidder godt nok og savler over de beskrivelser, som der kommer af anlægget! Lige noget efter mit hoved, dynamik og
pågående fysisk bas og massere af live feeling! Kan kun drømme mig frem til hvordan det føles at blive banket af bassen, mens
tingene flygter hen over bordet! UHA!

__________________
Mvh. Mx jelle
Mit Anlæg
Til top Vis mx jelle's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af mx jelle
 
velkommen
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 24 Oktober 2003
Status: Offline
Indlæg: 1740
Sendt: 25 Februar 2013 kl. 19:43 | IP-adresse registreret  

der er ingen tvivl om at holger4s anlæg giver noget mange andre ikke kan....jeg blev selv inspireret af den kære mand.....og byggede i 2010 noget lign, dog i en jysk version, så er der stadig nogen i det jyske der ikke tager til sjælland for et lyt......så skal de være velkommen forbi her til den jyske version....det er bare at sende et pb.......

vh velkommen

Til top Vis velkommen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af velkommen
 
Sund
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 07 Januar 2005
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 1635
Sendt: 26 Februar 2013 kl. 01:25 | IP-adresse registreret  

@ pallas

Med smalle mener du så flade og brede eller smalle og dybe?

__________________
mvh sund,

Kun de der har noget at skjule ønsker begrænsninger.

De, der siger det er umuligt, skal ikke forstyrre dem der er igang med det.
__________________
I'm only in it for the music.
Til top Vis Sund's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Sund
 
Frankie
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum


Bruger siden: 25 December 2003
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 749
Sendt: 26 Februar 2013 kl. 08:08 | IP-adresse registreret  

velkommen skrev:

der er ingen tvivl om at holger4s anlæg giver noget mange andre ikke kan....jeg blev selv inspireret
af den kære mand.....og byggede i 2010 noget lign, dog i en jysk version, så er der stadig nogen i det jyske der ikke tager til
sjælland for et lyt......så skal de være velkommen forbi her til den jyske version....det er bare at sende et pb.......


vh velkommen



Holger´s anlæg kan noget de færreste anlæg kan ...... og så med 6Kwatt i r.... ( godt og vel )
Er sgu bange for at han på sigt kommer til at ofre lidt på husreparationer ( bygningsskader )
Til top Vis Frankie's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Frankie
 
velkommen
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 24 Oktober 2003
Status: Offline
Indlæg: 1740
Sendt: 26 Februar 2013 kl. 09:14 | IP-adresse registreret  

Frankie skrev:
velkommen skrev:

der er ingen tvivl om at holger4s anlæg giver noget mange andre ikke kan....jeg blev selv inspireret
af den kære mand.....og byggede i 2010 noget lign, dog i en jysk version, så er der stadig nogen i det jyske der ikke tager til
sjælland for et lyt......så skal de være velkommen forbi her til den jyske version....det er bare at sende et pb.......


vh velkommen



Holger´s anlæg kan noget de færreste anlæg kan ...... og så med 6Kwatt i r.... ( godt og vel )
Er sgu bange for at han på sigt kommer til at ofre lidt på husreparationer ( bygningsskader )

jeg ved udmærket hvad holger kører med, kører selv med ca 4500w på systemmet, det er rigeligt til mig......

velkommen

Til top Vis velkommen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af velkommen
 
PALLAS
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 11 November 2006
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 55
Sendt: 26 Februar 2013 kl. 10:12 | IP-adresse registreret  

Sund skrev:
@ pallas

Med smalle mener du så flade og brede eller smalle og dybe?


Hej Sund og Boye...jeg maa hellere undskylde for meget off/topic her ogsaa, men min undskyldning for at smide det her er nok nem at gennemskue.... de kloge og vidende mennesker findes jo netop her i denne meget active traad.

De sorte hoejttalere er 16 cm dybe og meget brede og vel ca 80 hoeje. Jeg tror Boye har ret i model, men jeg kan ikke finde tegninger eller billeder til at bekraefte. Jeg maa hellere oprette min egen traad.

PS Jeg havde engang et par, men de er forsvundet pist vaek. Saa byg selv kunne vaere en loesning

Tak igen xx

__________________
....cutting does the trick....
Til top Vis PALLAS's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af PALLAS
 
Sund
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 07 Januar 2005
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 1635
Sendt: 26 Februar 2013 kl. 15:30 | IP-adresse registreret  

Smid et link til tråden, for der er flere muligheder. 8001,8002,8200.

__________________
mvh sund,

Kun de der har noget at skjule ønsker begrænsninger.

De, der siger det er umuligt, skal ikke forstyrre dem der er igang med det.
__________________
I'm only in it for the music.
Til top Vis Sund's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Sund
 
PALLAS
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 11 November 2006
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 55
Sendt: 28 Februar 2013 kl. 14:37 | IP-adresse registreret  

Sund skrev:
Smid et link til tråden, for der er flere muligheder. 8001,8002,8200.


Her kommer det, og saa siger jeg bare undskyld og tak for pladsen Holger x

http://hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=96592&PN=1&TPN= 1


__________________
....cutting does the trick....
Til top Vis PALLAS's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af PALLAS
 

<< Forrige Side af 115 Næste >>
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes