Tilbage til HIFI4ALL.DK 18. april 2024 | 04:38   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Billeder af mit DIY-projekt
 HIFI4ALL Forum : Billeder af mit DIY-projekt
Emne Emne: Dynavox 70 e - kinesisk hyggepejs (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 34
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
BoPtiljudrop
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 24 Januar 2009
Lokalitet: Fyn Syd
Status: Offline
Indlæg: 1226
Sendt: 16 Marts 2009 kl. 22:38 | IP-adresse registreret  

06.09.09:

Velkommen til denne tråd der er dedikeret den velnok mindst tjekkede, smågrimme og måske nedvurderede kinesiske rørforstærker på det danske marked.

Alt hvad der er fundet ud af, det er ikke mig selv - det er derimod alle de gode folk der har deltaget og hjulpet til der har fortjenesten!

Husk lige at alt hvad du foretager dig med din egen vr 70 er HELT PÅ EGET ANSVAR! Og husk lige at der er både netspænding og 400 v løs i forstærkeren...

Fokus er om - og hvordan Dynavox vr 70 kan blive en rigtig god forstærker. Den korte version er at det kan den absolut, og at der er to grundlæggende (og en mindre) ting der kan flytte denne forstærker langt op ad kvalitetsskalaen:
  1. Forstærkeren er overkompenseret, fra fabrikken er den udstyret med et lavpasfilter over step up trinnet, dette ødelægger dens arbejdsbetingelser... -3 dB ved 20 kHz! Tube mania dokumenterer dette på side 4 indlæg nr 8. Længere nede følger beskrivelsen af hvorledes man modder sig ud af det problem. Flere har gjort det på nuværende tidspunkt uden kontrol af måleinstrumenter og variotrafo uden at få problemer.
  2. Forstærkeren er fra fabrikken forsynet med en dårlig strømforsyning!!! Af økonomiske årsager bruger man billige (lav spændingstolerance) lytter i serie. Dette ødelægger også forstærkerens arbejdsbetingelser. På side 22 er vist hvordan dette kan udbedres, jeg har valgt JJ-caps. Der er vist hvordan man kan bruge drossel eller lade være.
  3. Volumenpotmetret kan med fordel skiftes ud til bedre, 20 kOhm er ikke ideelt for kildeapparatet. Skift gerne til 50 kOhm Alps, men husk lige at afkoble som vist på side 26 indlæg 3, ellers tenderer forstærkeren til at lave et højfrekvent selvsving.



Når disse ting er på plads står man med en helt anden og betydeligt bedre forstærker! Så kan der komme tuberolling på tale og udskiftning af koblekondensatorer - hvis man tror på den slags.

Dioderne i ensretterne er iøvrigt ikke særligt gode, jeg har oplevet en lille forbedring blot ved at skifte til rigtige 1N4007 i 420 V forsyningen. UF4007'ere er muligvis endnu bedre. Måske der også kan redes lidt ved at sætte nogle kondensatorer over dioderne til at tage switchstøj?

Ellers er et billigt tweak der betaler sig, at skifte biastrimmerne ud til multiturn, det bliver man rigtig glad for, de originale er helt umulige. Og forstærkeren lyder absolut bedst når bias stå ens på EL34'erne! Klangen kan også ændres ved at køre med mere eller mindre høj bias, jeg har fundet ud af at 340mV passer mig godt.

Det er også værd at bemærke, at en forstærker som denne har det rigtigt godt i selskab med simple højttalersystemer med lav driftseffekt og god dynamik. Store avancerede delefiltre og mange enheder er ikke dens foretrukne samarbejdspartnere. Derimod sker der sjove ting i selskab med gode fuldtoner, gerne i horn.


Tak til alle der har bidraget

God fornøjelse

Som ny bruger på forum, har jeg efterhånden læst mig i gennem kilometervis af spændende tråde - og det holder aldrig op. Det jeg syntes er sjovest, det er nok DIY projekter og vintage ting. Det er utroligt spændende at se mere eller mindre gale HiFi aficionados afprøve til tider meget alternative løsninger eller på andre måder sejle direkte modstrøms (AC, DC, CC).

Nu vil jeg tage mod til mig og kaste mig ud i min egen tråd, et DIY projekt: Dynavox VR 70 E-2.



Jeg har undret mig over, hvad det er der får horder af især tyskere til begejstret at tweake løs i dette 13 kg's kinesiske stykke genbrugsmetal.

Projektet går ud på, at den skal være min indgang til rørforstærkere. Et apparat jeg ikke skal være øm over og som med andre ord nu skal tweakes så langt lysten rækker. For den gode ordens skyld kommer her et billede af dens indre:



Den virker fornuftigt bygget, EL 34'ere i udgangen og kombineret preamp/fasesplitter 6F2 i indgangen Chassiset er en yderst stabil fuldsvejset jernkasse, og komponentkvaliteten virker meget kinesisk. Men efter sigene skulle dette ikke gælde trafoerne, de skulle vist være ok.

Out of the box lyder den faktisk ok, for 3000 kr får man value! Hvis man nyder akustiske instrumenter, er til jazz og lign. så er det ikke helt ved siden af. Soundstage er ikke ligefrem filigran-præcis, derimod er tonaliteten typisk rør-agtig, og det gør altså noget fornuftigt for Coltrane, Dizzy, Bird og de andre gamle cats. Cake lyder lidt kedeligt, Bob Marley er faktisk ok, men Made in Japan pladen med Deep Purple lyder cool, det samme gør faktisk Jimi Hendrix på f.eks. Electric Ladyland.

Je vil ikke påstå at jeg er direkte imponeret, men det tegner godt.

Jeg har siden lavet et par meget billige tweaks, og apparatet er brændt ind, men det må vente, nu er det tid til visselul!

Til top Vis BoPtiljudrop's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af BoPtiljudrop
 
Peter ht-byg
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 24 Maj 2006
Lokalitet: Fyn
Status: Offline
Indlæg: 170
Sendt: 16 Marts 2009 kl. 23:21 | IP-adresse registreret  

Hej

Her er min erfaring med dynavox vr70-2, den har nu spillet i ca 4mdr hos mig i det store anlæg. Jeg bruger den som effektamp. Den lyder umiddelbart fint lige ud af kassen, men det kan blive meget bedre i nu. Jeg har skiftet indgangsrør til siemens nos og el34 til svetlena "C" og den spiller fantastisk nu. Et nyt "dyrt" gummi powerkabel har jeg også ofret. Det er den mest musikalske forstærker jeg har haft, den væltede min rotel rb1070 af pinden. Jeg vil godt sige det er et "bedste køb", hvis man vil prøve en rørforstærker, så kan man jo købe en dyre rørforstærker senere, hvis man råd.

Mvh Peter

 

Til top Vis Peter ht-byg's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Peter ht-byg
 
BoPtiljudrop
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 24 Januar 2009
Lokalitet: Fyn Syd
Status: Offline
Indlæg: 1226
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 10:17 | IP-adresse registreret  

Hej Peter

Det ligger da vældig godt i forlængelse af mine erfaringer. Se nu har jeg altså tænkt mig at se om ikke man kan stå så meget på tæer her, at lyden vokser ind i himlen....

Jeg har forsøgt mig med nogle diagrammer, det ene med lidt hjælp fra nettet:



Og så lige strømforsyningen:





Det første jeg gjorde, det var at fjerne C18 i indgangen (luse) og skifte C17, en keramisk, ud med en glimmer kondensator. Jeg ved ikke med det sidste, den jeg satte i er nok lidt for billig. Men C18 satte godt nok gardiner for lydbilledet, så nu kom der hul igennem. Kørte med den sådan her et godt stykke tid og nød virkeligt en masse plader. Men dette var jo blot et godt tegn på, at der er mere guld at grave.

Det næste jeg gjorde var at skifte de umulige bias-trimmere ud med nogle multiturn, nu er det meget lettere at holde bias på plads. Jeg har fundet ud af, at dette nok er det vigtigste lydtip jeg kan give, når bias står præcist - altså helt ens på alle rør, så lyder det godt! Jeg har fundet, at bias helst skal stå på 340 mV. 330 og ned giver kold og hård lyd, over 350 bliver den upræcis, ulden og sjaskebasset. Men det her er altså i høj grad et spørgsmål om smag og behag. Det der er vigtigt for mig, det er at instrumenterne lyder som de skal. Har man først været i stue med akustiske orkestre, så forstår man nok hvad jeg mener. Men dette er jo min personlige... bias!

Så er der gået en uges tid, hvor jeg bare ikke kunne få det til at lyde rigtigt. Var efterhånden overbevist om, at jeg var ude i noget l..., at jeg havde taget fejl, at Dynaen bare er for billig. Men jeg skulle nu lige prøve at skifte dioderne ud i ensretterne med rigtige 1n4007. Så fandt jeg en mægtig koldlodning på de ekstra kondensatorer i strømforsyningen, dem der sidder på et print for sig nærmest kameraet. Det kunne forklare et og andet.Den blev fikset og de nye fast rec. dioder kom i. Til at starte med lød den ikke godt i toppen, faktisk ret skidt, men et eller andet var nu rigtigt, og efter et par timer var det hele faldet på plads. Nu kom smilet så småt frem igen!

Så min erfaring er, at hvis man luser C18 og skifter dioderne til nogle rigtige, holder øje med bias... så er man lige strøget et par tusinde kroner op af skalaen! Den var fin out of the box, men nu begynder det altså at ligne noget! Jeg er sådan rigtig godt gammeldages velfornøjet, det her er sjovt! Og så har det vel kostet en ca. 120 kr!

Men, der kunne gøres mere. At skifte rør, det er oplagt, men jeg har sådan en lidt spøjs idé med at det skal være rosinen i pølseenden. Men kondensatorer i signalvejen er tit problematiske, så jeg har alvorligt kik til C10 og C11, koblere til EL34'erne. Skal det være for 700 kr Mcap sølv i olie, eller kunne man komme langt nok med noget billigere? Er der nogen med erfaring og idéer, så meld gerne ind.
Til top Vis BoPtiljudrop's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af BoPtiljudrop
 
Morell
Forum Bruger
Forum Bruger

Tidl. Neon^

Bruger siden: 28 Februar 2005
Lokalitet: Vestjylland
Status: Offline
Indlæg: 666
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 11:04 | IP-adresse registreret  

Ahhh se det er sq dejlig læsning det der :D Af få noget rigtigt godt ud af at bruge sund fornuft... Får helt lyst til at købe den
lille sag og begynde at mode løs!

Meeen den får nok lidt problemer med at slæbe mine Infinityer...-eller?

__________________
Livet er som en barneskjorte - kort og beskidt
Til top Vis Morell's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Morell
 
BoPtiljudrop
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 24 Januar 2009
Lokalitet: Fyn Syd
Status: Offline
Indlæg: 1226
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 11:20 | IP-adresse registreret  

Neon^ skrev:
Ahhh se det er sq dejlig læsning det der :D Af få noget rigtigt godt ud af at bruge sund fornuft... Får helt lyst til at købe den
lille sag og begynde at mode løs!

Meeen den får nok lidt problemer med at slæbe mine Infinityer...-eller?


Tjae, det ka' være? Faktisk har den det bedst på en højttaler der er så impedansliniær som muligt, og gerne med en god dynamikformåen. Jeg kører selv med nogle bedagede Amadeus, som HiFi og Elektronik søsatte sammen med Niels Nørby, Dansk Audio Teknik i 1991. De er letdrevne pga. de gode impedansforhold. Men lur mig om ikke der er noget DIY højttaler i projektposen til senere

Og så er det i øvrigt også svært inspirerende med de fantastiske Lenco projekter man ser herinde...
Til top Vis BoPtiljudrop's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af BoPtiljudrop
 
Præsten
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 10 Februar 2004
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 2038
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 11:29 | IP-adresse registreret  

Hej BoP.

Det lyder rigtig spændende med din mod'ede røramp. Jeg synes det er en rigtig god ide at prøve en ting ad gangen på den. Bliv endelig ved med at fortælle om dine oplevelser!

mvh

Præsten



__________________
2A = 101010
DEQX-bruger/supporter

Undervands-Rugby
Præstens OB1
Til top Vis Præsten's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Præsten
 
747DK
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 08 April 2005
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 488
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 11:50 | IP-adresse registreret  

Sjovt projekt. fristende at afprøve når prisklassen er så fornuftig..
jeg var inde at tjekke deres side det har mange sjove produkter og prisen er utrolig lav.
1500 for en rør forforstærker ! utroligt.

__________________
Teknikken er midlet ikke målet.
Til top Vis 747DK's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af 747DK Besøg 747DK's Websted
 
BoPtiljudrop
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 24 Januar 2009
Lokalitet: Fyn Syd
Status: Offline
Indlæg: 1226
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 15:15 | IP-adresse registreret  

Tak for de positive vibes!

@747DK: Så vidt jeg kan se, så står TPR-1 til 1999,-? I hvert fald hos Elektronik Lavpris. Klang und Ton har haft den under luppen, jeg tror ikke Dynavox har været helt så heldig der. Ikke at den ikke skulle kunne moddes i facon...

Den mangler iøvrigt i mine øjne en RIAA, det kan man så også købe, TPR-2, der så også fungerer som forforstærker , med én yderligere indgang udover phono. Og for en sikkerheds skyld er den bestykket med rødt diodelys gennem forforstærkerrøret Desværre er RIAA løsningen noget opamp-chip-noget.

Jeg kører i øvrigt direkte, har selv sat en simpel skifter op med 3 indgange. Men jeg kunne nu netop godt bruge en bedre RIAA end Creek'en. Om den sad i en forforstærker gjorde sådan set ikke noget, bare det lyder bedre. Og selvbyg er velbyg, så hvis der er nogen der har et godt råd er jeg lutter ører.
Til top Vis BoPtiljudrop's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af BoPtiljudrop
 
tube mania
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 22 November 2005
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 2380
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 15:28 | IP-adresse registreret  

Fik lige øje på volumen potentio-metret...der kunne måske hentes noget ved at skifte til det blå ALPS...hvis det kan være der.

EDIT; Så nu at det er et 20K...det er lidt hårdt ved forforstærkeren...jeg ville vælge 47K eller 100K.

mvh



__________________
Rørforstærker diy185W|McIntoshMR71|Luxman SQ38|Marantz 2500|TEACVRDS 10|Rectilinear High Boy+
AMT1Air Motion Transformer|FisherX101 rør|Pioneer SX1080|AVO-MK4 tubetester|HP3580A audio-analyzer

Til top Vis tube mania's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af tube mania
 
747DK
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 08 April 2005
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 488
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 15:38 | IP-adresse registreret  

hej og selv tak.
ja men netop så billigt er der jo plads til mods. men lidt skrabet er den.
her fandt jeg den på deres danske hjemmeside :-)
dynavox
Dog er jeg dog selv en knold med en loddekolbe.
Så hvis den skulle moddes var det noget jeg skulle lokke andre til.
Men et par nye rør kan jeg vel klare.
jeg anede virkeligt ikke at man kunne få rørlyd så billigt.

det projekt du har gang i er meget mere spændene end en der har købt en rørfættere til 50 k

jeg har kun haft fungrende rørlyd inden for døren en gang. dengang var det en Fisher der kun virkede i den ene kanal.
men det var nok til at overbevise mig om at der var noget om snakken.
Utrolig letflydene klang og ikke noget med svampet lyd. så døren har været på klem siden
jeg har et sæt wafedale XP fra 73 der har en meget lav drift effekt. de ville være oplagt at smide på rør.

Warfedale

held og lykke med projektet jeg vil følge det nøje

__________________
Teknikken er midlet ikke målet.
Til top Vis 747DK's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af 747DK Besøg 747DK's Websted
 
BoPtiljudrop
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 24 Januar 2009
Lokalitet: Fyn Syd
Status: Offline
Indlæg: 1226
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 17:17 | IP-adresse registreret  

Der var noget at tygge på!

@747: Jep du har ret, enhver kan (æhhh kunne...) belåne sig svinskt og smide pengene efter et stykke prestige gadget. Men det lærer man ikke så meget af, det man kan lære er i hvert fald ikke særlig sjovt! TPR-2'eren kalder de en "sound converter", fordi signalet lige skal forbi et ECC82. Før røret sidder der en ret ordinær RIAA med 4 ic'er. Jeg syntes at effektforstærkeren er rigtig spændende, da det er en helt traditionel, uden fikumdik pushpull kobling af nogle fornuftige og ret almindelige rør. det er naturligvis ikke helt så spændende som en single ended, men netop ganske tilgængeligt. Jeg har f.eks. set masser af instumentforstærkere der til forveksling ligner.
Umiddelbart vil jeg ikke forvente at sådan nogle dejlige gamle briter dér, er udviklet med et optimeret impedansforløb for øje, men hvis "jylland" ikke er alt for langt væk fra Århus, så kunne vi jo prøve at lade dem snuse til hinanden en dag?

@ tubemania: Ja, det der potmeter, det skal helt sikkert høvles! Men jeg vil ikke ud og investere endnu, da jeg lige skal finde ud, om ikke jeg skal gå efter en forforstærker med en vellydende RIAA del. Hvor man end finder sådan en? Men ellers bliver det nok den her passive fra diyhifisupply: Step attenuator kit

@ Granberg: Jep, godt lige at får den med, før andre kaster sig ud i at luse C18.  Det er bare at se om udgangen på sine signalkilder går over en lign. kondensator, så er man vist sikret. Blå Ero/Rød Wima, hvilken prisklasse taler vi her, og ved du hvem fører sådan nogle. Er Wima ikke en kvalitets industrikondensator? Jeg have faktisk bare tænkt at skifte til samme værdi - men evt. at satse på noget folie i olie. Men det lyder da fornuftigt nok i mine ører. Der følger jo gerne et fasedrej med ved filtrering, præcis som ved delefiltre. Handler det om her at få fasedrejet placeret så højt frekvensmæssigt, at det bliver "ufarligt"? Hvor vil du estimere at det ligger nu?

Den der støjspole lyder som en rigtig god idé, lige noget jeg kan bruge. Kun ét spørgsmål: Hvordan gør man? Elektronik Lavpris har dem godtnok, hvor stort mon den skal dimensioneres?

Og jep, alfa omega, jeg kan høre med det samme når den er ved at "køre af sporet"!


Til top Vis BoPtiljudrop's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af BoPtiljudrop
 
tube mania
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 22 November 2005
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 2380
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 18:32 | IP-adresse registreret  

Øhh...'så lille som muligt i milliampere' ska den ikke kunne klare ca 500mA og være så lille en DC modstand som mulig? Det er måske kun til til indgangs-trin og driver-trin for så passer det jo meget godt.

mvh



__________________
Rørforstærker diy185W|McIntoshMR71|Luxman SQ38|Marantz 2500|TEACVRDS 10|Rectilinear High Boy+
AMT1Air Motion Transformer|FisherX101 rør|Pioneer SX1080|AVO-MK4 tubetester|HP3580A audio-analyzer

Til top Vis tube mania's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af tube mania
 
tube mania
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 22 November 2005
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 2380
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 18:49 | IP-adresse registreret  

...man kunne sjo osse bruge Schottky dioder (ingen støj).

mvh



__________________
Rørforstærker diy185W|McIntoshMR71|Luxman SQ38|Marantz 2500|TEACVRDS 10|Rectilinear High Boy+
AMT1Air Motion Transformer|FisherX101 rør|Pioneer SX1080|AVO-MK4 tubetester|HP3580A audio-analyzer

Til top Vis tube mania's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af tube mania
 
BoPtiljudrop
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 24 Januar 2009
Lokalitet: Fyn Syd
Status: Offline
Indlæg: 1226
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 19:17 | IP-adresse registreret  

Først tak for hjælpen, det er virkelig værdifuldt.

@ Granberg: Ok, naturligvis, det går nedad her! Jeg er helt med på, at det handler om at undgå jævnstrøm. Så det går på at få faseskiftet godt under nytteområdet?

Jeg har nu plads nok til f.eks. Mcap. I et delefilter ved jeg at det dur, det handler i mine ører om, at de i princippet blot skal lyde af så lidt som muligt. Så hvis man kan få samme effekt for en lille halvandenhundredkroneseddel, så er det stort. Men har de samme musikalitet? Eller er det blot religiøst hysteri når hardcore DIY'ere sværger til hundedyre håndrullede Jensen caps.

Til den pris skal det i hvert fald prøves! Så må vi se om der skal sammenlignes med andre løsninger hen af vejen.

Ang. støjspole: Mange viklinger og tyk tråd = lav DC modstand og mange mH? Er 500mA virkelig nok, elav.dk har et stort udvalg og jeg vil nødig branke tråd...


Til top Vis BoPtiljudrop's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af BoPtiljudrop
 
BoPtiljudrop
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 24 Januar 2009
Lokalitet: Fyn Syd
Status: Offline
Indlæg: 1226
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 21:16 | IP-adresse registreret  

Hahaha, gode ord Granberg! Jeg vendte HiFi ryggen for mange år siden, netop fordi det er skruen uden ende!

Men det her er netop min egen lille undersøgelse, et projekt for sjov. Hvis jeg bare ville have et "fedt" anlæg, så vill jeg ikke sidde og pille i en billig kineser men investere i noget solidt kram. Så fornøjelsen er ikke så meget opnåelsen af de himmelske haller, men processen, et forsøg på at opnå en smule indsigt på vejen, hvor den end leder det her hen 

Det bedste af det hele, det er jo at der er nogen der vil dele erfaringer og viden, og så har jeg bare en svaghed for duften af frisk kaffe og loddekolbe....

http://da.wikipedia.org/wiki/Schottky-diode, dén måtte lige tjekkes.
http://www.elektronik-lavpris.dk/index.php?cPath=5251_5254
Til top Vis BoPtiljudrop's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af BoPtiljudrop
 
edge
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Edge Audio Solutions

Bruger siden: 21 Februar 2009
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 1203
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 22:07 | IP-adresse registreret  

Og så når du er ved at være tilfreds med lyden, så kunne man jo gøre kabinettet pænere.

det kan jeg nemt lave, måske i noget slebet aluminium, eller rustfri?



__________________
Hilsen Flemming

EAS will rise again...
Til top Vis edge's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af edge Besøg edge's Websted
 
radiodoktoren
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 17 Marts 2009
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 7
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 23:37 | IP-adresse registreret  

Lidt sjovt at følge med i - er lidt optaget af dagens øvr. dont, så jeg har ikke læst alt minutiøst - og jeg forstår nok ikke alle jeres fagudtryk - men
jeg er fra dengang, man fandt på at lave EL84 (transistorer var ukendte) - og umiddelbart giver jeg jo et hop, når jeg læser om ar luse
kondensatoren på indgangen. Jeg synes nok, den anførte kapacitet ser noget lille ud, så hvis indgangen belastes med lav impendans, vil der ikke
komme megen bas igennem; men son en udtrykker, så er det skidt, hvis gitteret påføres positiv spænding - men galt nok, hvis det dc-styres af
andet end anodestrømmen og det dermed opståede spændingsfald over kathodemodstanden. Ellers bringes røret ud over sit lineære
operationsområde. Stejlheden bør være stabil under funktion - ellers får man forvrængning; men hvem ved? - måske er det netop det, nogen
synes, lyder fedt?
I øvr, er drosselspole i udglatningen af anodespændingen en god ide; men den værste støj kan skyldes clipping i dioderne - og at shonte alle
dioderne med 1 nF kan fjerne meget - men pas på! De skal kunne tåle meget høj spænding - der er knald på. Ikke under 900 V DC.
Man kunne ønske, når man nu alligevel vil have rør, at man brugte et EZ-rør i stedet før "tør-halvledere", som de hed i 50'rne.
Til top Vis radiodoktoren's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af radiodoktoren
 
radiodoktoren
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 17 Marts 2009
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 7
Sendt: 17 Marts 2009 kl. 23:42 | IP-adresse registreret  

C18=0,1 pF - ser jeg rigtigt? Det kan simpelt hen ikke passe! Den vil kun kunne transmittere højfrekvente signaler.
Til top Vis radiodoktoren's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af radiodoktoren
 
tube mania
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 22 November 2005
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 2380
Sendt: 18 Marts 2009 kl. 00:14 | IP-adresse registreret  

       

f cut off= 1/(2 X 3,14 X 470K X 0,1uF)=3,4hz....njaahh det er vel for så vidt OK....Nåhh  du regnede med pF...jeg har et bedre billede af diagrammet...der står 0,1uF

at man brugte et EZ-rør i stedet før "tør-halvledere", som de hed i 50'rne....Ja jeg er enig, men det ska nok være GZ34  for at klare mosten...de bliver nu også meget brugt. http://thetubestore.com/5ar4types.html

mvh

 



__________________
Rørforstærker diy185W|McIntoshMR71|Luxman SQ38|Marantz 2500|TEACVRDS 10|Rectilinear High Boy+
AMT1Air Motion Transformer|FisherX101 rør|Pioneer SX1080|AVO-MK4 tubetester|HP3580A audio-analyzer

Til top Vis tube mania's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af tube mania
 
Stig
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 23 Februar 2004
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 85
Sendt: 18 Marts 2009 kl. 03:25 | IP-adresse registreret  

Den er pænt anmeldt i High Fidelity nr. 7 - 2008, man får meget for pengene!

Faldt iøvrigt lige over denne perle som i bør se da jeg søgte på DIY triode:

http://www.transistorized.net/diy-triode-vacuum-tube/

Mvh. Stig

Til top Vis Stig's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Stig
 

Side af 34 Næste >>
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes