Tilbage til HIFI4ALL.DK 29. marts 2024 | 07:32   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Billeder af min hjemmebiograf
 HIFI4ALL Forum : Billeder af min hjemmebiograf
Emne Emne: HjemmeBiffen (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 3
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
MartinLynge
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 30 Juli 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 598
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 13:28 | IP-adresse registreret  

UPDATE: Side 2: Nyt lærred (april 2007)
UPDATE: Side 3: LFE Butt Kicker m. 2000W forstærker. (april 2007)
UPDATE: Side 3: Logitech Harmony 895 Fjernbetjening (August 2007)

Hejsa alle
Så må tiden være inde til at jeg deler min opstilling med jer. Lokalt bedre kendt som "HjemmeBiffen" og mentalt bedst beskrevet som mit private lille afkoblings-rum efter endt arbejdsdag......

93,563% af alle indkøb og tiltag er gennem tiden baseret på de mange anbefalinger og gode råd herinde fra.... Alle skal I have tak for de mange bidrag og gode indspark - et fantastisk forum! Nedenstående skulle gerne give et indtryk af, hvor jeg PT er rent biografmæssigt - jeg vil med tiden forsøge at holde siden opdateret med billeder og beskrivelser af de "tiltag", som givetvis venter i fremtiden (kone læs: sidstnævnte er selvfølgelig ment i dybeste ironi, da den sidste opgradering jo var DEN, der gjorde biffen perfekt og skabte den sidste nødvendige helhed)......

Rummet bliver for tiden brugt mest til moderne yoga i form af HD gaming fra mit nyligt anskaffede vidunder af en Xbox360 (december 2005)...... Derudover står den ofte på film og koncerter i familie og venners selskab - er fantastisk på den måde at kunne "skabe" en intens og medrivende oplevelse på selv den mest blæsende og regnfulde aften... SUPER og ren jubel herfra......

Signal
Forstærker: Harman Kardon AVR 8500 (ekstrem kraftfuld og god musikalitet)
http://www.hifi-regler.de/harman-kardon/harman-avr8500.php

DVD: Harman Kardon DVD 31 (ingen andre referencer - GODT tilfreds med såvel billede som lyd)

Konsol: Xbox360 Premium m. MCE extension (damn, damn og så lidt mere DAMN)

Tilbehør til Xbox360:
3 ekstra wireless controllere (Super præcise og god ydeevne på 2 almindelige AA-batterier)
Monster Component & fiber optisk kabel til medie out fra Xbox'en. Et uhyre løft i såvel billede som lyd fra de gummilakridser, som var med xbox'en ved køb. http://hardware.teamxbox.com/reviews/xbox-360/53/Monster-Cab le-GameLink-360-Component-Video-AV-Cable/p1/

FavoritLinks til anmeldelser osv: http://www.xboxlife.dk/ - http://www.teamxbox.com/ - http://xbox-scene.com/ - http://www.gamespot.com/xbox360/index.html

PC: Almindelig 2,7 mHz bambusraket udstyret med Windows XP MCE, Nvidia GeForce FX 5500, LG DVD-brænder, Hauppauge WinTV 150MCE TV-tuner, 600 GB HD og 1 GB RAM. (Fungerer i forhold til HjemmeBiffen som TV-tuner, Media Center, til konfiguration af fjernbetjening og til generel lagring af software(billeder, videoklip, TV-optagelser osv.) - Opkoblet til en 8 mbit internetforbindelse) 

Opstilling med forstærker, DVD og Xbox360 i cubus-bord fra Ide-møbler...

Tilslutningsmulighederne bagpå AVR8500 er ikke få. I det hele taget virker samtlige knapper, indgange og terminaler bundsolide - super stykke isenkram...


Billede
Projektor: Sanyo Z4 (Skiftet fra min ex. pana ae300 overgik reelt mine forventninger - fantastisk projektor - kræver dog lidt kalibrering for at få farver, kontrast osv. helt på plads - http://www.celioentertainment.com/z4.php)
http://www.projectorcentral.com/sanyo_plv-z4.htm

Lærred: Lissau fastramme med high contrast 0,8 gain dug. Projekterede en overgang på et DIY lærred baseret på en mørklægningsdug fra IKEA. Løftet til at bruge en "rigtig" dug var nærmest ufattelig og jeg kan kun anbefale enhver projektorejer til at anskaffe sig et sådant. Jeg testede en række forskellige lærreder og fandt, at Lissau såvel performancemæssigt, æstetisk og prismæssigt var det bedste bud.
http://lydspecialisten.dk/tilbehor/lissau/index-plano-biogra fformat.htm

Kabler - billede: Alt via Bendel 8241 komponent, som swithes i forstærkeren (fantastisk kabel) - købt i 10m, 5m og 1m til fantastisk rimelig pris i HIFI-shop i Taiwan under en rejse for et par år siden.
Stemningsbillede fra uhyggelig dejlig nørdet HIFI-shop i Taiwan:


Ophæng: Efter min mening flot ophæng fra Sims i Sverige.

Projektor i drift ophængt på loftspær. Selvom spæret er relativt tyndt er projektoren 100% stabil og urokkelig fastgjort med de 2 90 graders profiler på hver side af bjælken.


At man kan skabe sådan et billede i 93" er nærmest utroligt. HD afspilning fra Xbox360.
Masser af HD klip kan hentes gratis her og om ønskeligt streames over Media center extension fra PC til Xbox360: http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/content_provid er/film/ContentShowcase.aspx


Højtalere

Front: Audio Vector M3 Signature m. SuperStands
http://www.audiovision.dk/audiovector_m3_signature_avantgard e.htm

Center: Audio Vector AV3Ci Avantgarde

Baghøjtalere: Audio Vector M1 Avantgarde

Subwoofer: Mi Sub. Signature SE (skiftede fra 2 C-subs til én af denne - utrolig forbedring i bunden, som er blevet langt mere "spillende", naturtro og stram i ind og udfasning af lavfrekvent afspilning) - var iøvrigt ifølge Lydspecialisten den første, som købte denne sub overhovedet fra A/V..

http://www.audiovector.dk/default.asp?Side=96

(Personligt MEGET tilfreds med Audio Vector højtalerne, som efter min mening har kræfter til selv den mest hårdkogte eksplosion, men som samtidig også magter en blød og åben gengivelse af selv mangeinstrumentielle koncerter. Derudover er jeg også meget godt tilfreds med højtalernes simple men tidsløse "look", som det endnu ikke er lykkedes mig at blive træt af.)

Rent placeringsmæssigt har jeg leget MEGET, og antallet af gange, hvor jeg liiige har roteret eller flyttet fronterne kan ikke tælles på min families fingre... Ligeledes har også placering og ikke mindst indstilling af subs krævet mange timer... Dolby's egen guide til placering og rumakustik kan ses her: http://www.dolby.com/consumer/home_entertainment/roomlayout. html

Kabler: Nord Ost Blue Heaven Rev. II til front og center (Giver et åbent og detaljeret lydbillede med masser af perspektiv). http://www.nordost.com/Cables/speaker-flatline-blue-heaven.h tm. "IXOS et eller andet"-kabelflet til baghøjtalere.



Diverse
Fjernbetjening: Logitech Harmony H655 (håndtere samtlige enheder inkl. lys og ventilation - macroer fungerer perfekt - SUPER og meget konevenligt)
http://www.remotecentral.com/sst659/index.html

Belysning: 4 stk. NoName lamper fra Silvan dæmpet med DynaLight dæmper fra samme butik (Alle 4 lamper er dæmpet med én dæmper, således at de alle 4 styres samtidigt via fjernbetjeningen - NICE)

Sofa: Function Sofa baseret på combi moduler efter ønske (fås bla. i Ide Møbler)
http://www.ide.dk/sw1794.asp

Mørklægning: Velux skinnegardin - mine gardinkompentencer skinner vist igennem her(mørklægger 100%)

Ventilation: Fjernbetjent 3-trins rotationsventilator fra COMACO (købt i Inspiration og fungerer uovertruffent og næsten lydløst)
http://www.sundhedogvelvaere.dk/produkter_ventilatorer.html

Fjernbetjeningssignal: IR-øje fra Harman Kardon til videreføring af tænd/sluk/dæmp signal til gemt dæmper, som kan brumme lidt under aktivering.
http://lydspecialisten.dk/sortiment/harman-kardon/index-tilb ehor.htm

Uhyre velfungerende fjernbetjening fra Logitech. Opsættes nemt via browser. Negative side er efter min mening det lidt plastik'ede look og ringe opløsning i display. Storebroren i samme model har længe været på ønskelisten, men den gør det simpelthen så godt, at jeg "desværre" har haft svært ved at finde det afgørende argument for at smide de godt 1200 dKK efter en ny...

Flere billeder
Rummet laves med hjælp fra eksterne eksperter...

HjemmebiffEN klargøres med flere dages test af opsætning og indstilling


Hvor jeg tilbringer MANGE timer:

IR-øje fra Harman Kardon - dejligt at kunne henstille grimme eller larmende modtagere i skab eller lignende...

Effektiv mørklægning fra Velux - bliver faktisk så mørkt, at jeg må tænde lyset for at "finde" sofaen..:)...

Mine højtelskede Audio Vector højtalere - her med Nord Ost Blue Heaven. Er min lidt kreative bøjning af koblingsbøjler et problem?

Kurv fra Silvan hvori alle kabler relativt diskret kan gemmes af vejen

"Uden Velux"-visning:

Og fra den anden side med projektor slukket og "line-up" af alle mine "dejlige" koncerter på "vægbjælker" fra Ide Møbler (Hong Kong dollar har længe været fordelagtig, hvorfor mine køb af koncerter ofte er foretaget her: http://www4.cd-wow.com.hk/browse_categories.php?category=300 8 - nemt, billigt og super service). Har overvejet en bagcenterhøjtaler, som kunne hænge over døren midtfor. Baghøjtalere hænger lavt og det kunne måske give et løft i rumgengivelsen?? (kommentarer modtages gerne ang. dette...)


Placering af baghøjtaler og Sub. Til trods for at de hænger Lavt og nærmest bagved sofaen, fungerer det faktisk rigtig godt... Jeg har dog overvejet en Center Back - men er bange for sammenfald i surrounden ved alm. 5.1 signal?

Mørklægning virker så AFGJORT.. - Dash Board på Xbox360.

Ingame fra Need for Speed Most Wanted (billede retfærdiggør reelt ikke, hvor godt det EGENTLIG ser ud... er REN ammanam)

Super nice MCE TV Guide over Xbox360. Tager lidt tid at få allokeret alle de rigtige kanaler, men når først det spiller, ja så er det helt suverænt med programoverblik som nedenstående, mulighed for automatisk optagning osv. osv.
Video Decoder fås her: http://www.nvidia.com/object/dvd_decoder_1.02-185-trial.html
MCE plugs free downloads: http://www.download.com/Windows-Media-Center/3150-11444_4-0. html?tag=dir


Den projektor har nu nogle DEJLIGE farver... skal opleves!! (HD fra Xbox360)
Her et godt forum for HD-virile personer: http://www.highdefforum.com/archive/index.php/f-15.html

Favoritplacering efter endt arbejdsdag...

En forstående og for nyligt konstateret gravid kone til en hifi-"nørd"...... Update: Og således blev der d. 30 august 2006 født en dejlig lille pige.

Opsummering:
Det var, hvad jeg i denne omgang havde at vise jer. Desværre kan jeg ikke tage et "billede" af lydsiden i rummet, men det fungerer GANSKE godt....

Hvis I har nogle kommentarer, ris eller ros til mit setup hører jeg MEGET gerne fra jer....

Fortsat god dag og endnu engang TAK for et suverænt forum..
Mvh Martin Lynge

Til top Vis MartinLynge's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af MartinLynge
 
Bjørn B
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 17 August 2003
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 1592
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 13:38 | IP-adresse registreret  

Hej Martin.

Monster lækkert Biorum  og jeg savler i lange baner over din Xbox 360 må ha sådan en, til min kommene hjemmebio.

Kan kun give dig ret ang. din Harman/Kardon har selv lillebror 7500 disse monstre kan bare noget med POWER og lækker lyd.

Du kan se mit bioprojekt her :

http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=32044&P N=5

Til top Vis Bjørn B's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Bjørn B
 
MartinLynge
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 30 Juli 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 598
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 13:45 | IP-adresse registreret  

Tak for det..... Ja Xbox360 er så afgjort vejen frem i øjeblikket....
Til top Vis MartinLynge's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af MartinLynge
 
MichaelWB
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 29 Januar 2005
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 2993
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 13:59 | IP-adresse registreret  

Lækker hjemmebio du har fået skruet sammen, jeg kan godt forstå du bruger mange timer i den

Og til lykke med familieforøgelsen



__________________
Parasound-Micromega-Royd-SVS-Panasonic-PS3

Se hvad der gemmer sig i Pejsestuen
Til top Vis MichaelWB's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af MichaelWB
 
Oldred
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar
Tidl. red.

Bruger siden: 25 Marts 2003
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 1424
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 14:06 | IP-adresse registreret  

Lækkert rum, flotte billeder, gode velafstemte produkter og en meget sød kone med en lille på vej. Du er simpelthen lykkens pamjulefis   

Til top Vis Oldred's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Oldred
 
jkjaers
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 15 Januar 2004
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 2357
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 14:09 | IP-adresse registreret  

Tillykke med både det ene og det andet :-)

__________________
Venlig hilsen Jesper

"Er du i tvivl? Så gear ned og giv gas"
Til top Vis jkjaers's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af jkjaers
 
MartinLynge
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 30 Juli 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 598
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 14:25 | IP-adresse registreret  

Tak for de fine ord alle sammen....... pamjulefis... der fik jeg et nyt ord til forrådet..
Til top Vis MartinLynge's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af MartinLynge
 
Dr. Lyd
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Abitz Audio. Lukket efter eget ønske.

Bruger siden: 15 Januar 2006
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 905
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 14:55 | IP-adresse registreret  

Hun ser sørme sød ud.

Lækkert setup

Til top Vis Dr. Lyd's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Dr. Lyd
 
Guldkysten
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Lukket efter bruges ønske!

Bruger siden: 06 Januar 2005
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 1540
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 14:58 | IP-adresse registreret  

Det ser fornemt ud - det er ikke meget ris man kan komme med her - kun stor ros herfra  
Til top Vis Guldkysten's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Guldkysten
 
L.B.
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 25 November 2004
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 6296
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 15:01 | IP-adresse registreret  

Guldkysten skrev:
Det ser fornemt ud - det er ikke meget ris man kan komme med her - kun stor ros herfra  

Jamen jeg stemmer lige i  

Til top Vis L.B.'s Profil Søg efter andre indlæg skrevet af L.B.
 
roundsound
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 29 Marts 2004
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 1660
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 15:02 | IP-adresse registreret  

Damn...

Er bare misundelig på det hele... Sofaen ser mega nice ud.

Ville også gerne lige have den receiver til at stå herhjemme. Og måske dit lærred.

Virkelig flot og stilrent. Et sted man kunne bruge mange timer, er jeg sikker på

Til top Vis roundsound's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af roundsound
 
MartinLynge
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 30 Juli 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 598
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 15:05 | IP-adresse registreret  

Tak for de fine ord allesammen.... sig endelig til hvis der er noget, som I ønsker uddybet...
Til top Vis MartinLynge's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af MartinLynge
 
Goodear
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 07 December 2005
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 41
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 15:45 | IP-adresse registreret  

Hej.

Lækkert Lækkert

 

 

Mvh



__________________
ML
Til top Vis Goodear's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Goodear
 
Guldkysten
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Lukket efter bruges ønske!

Bruger siden: 06 Januar 2005
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 1540
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 16:10 | IP-adresse registreret  

Den der xbox, er det smart at den står dernede uden noget underlag - suger den ikke en masse skidt til sig ved at stå på gulvtæppet?
Til top Vis Guldkysten's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Guldkysten
 
sigaard
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 20 Januar 2006
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 284
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 16:13 | IP-adresse registreret  

super lækkert bio-rum..

 

sigaard



__________________
Min Bio..

Min Filmsamling..
Til top Vis sigaard's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af sigaard
 
MartinLynge
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 30 Juli 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 598
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 16:17 | IP-adresse registreret  

Guldkysten skrev:
Den der xbox, er det smart at den står dernede uden noget underlag - suger den ikke en masse skidt til sig ved at stå på gulvtæppet?

Jo - jeg har overvejet og finde en anden løsning med placering af xbox360.... dog findes der kun PT standard HD kabel til boxen, hvorfor den ikke kan komme mere end 1 meter væk fra forstærkeren...:)... der bliver nu heller ikke tumlet så meget rundt deroppe, så den helt store støvmængde skulle kunne undgås.... varmeudvikling er dog ikke noget problem, da denne afvikles af strømforsyningen, som ligger bagved det hele...

Til top Vis MartinLynge's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af MartinLynge
 
DonJensen
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 23 Maj 2003
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 1465
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 16:18 | IP-adresse registreret  

Tilykke med begge "børn". Jeg kan godt lide stemningen i rummet......der kan man nok bruge mange timer. Det må være vildt at spille på et så stort lærred, og i så god kvallitet.

Til top Vis DonJensen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af DonJensen Besøg DonJensen's Websted
 
Guldkysten
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Lukket efter bruges ønske!

Bruger siden: 06 Januar 2005
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 1540
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 16:23 | IP-adresse registreret  

Jubelnar skrev:

Guldkysten skrev:
Den der xbox, er det smart at den står dernede uden noget underlag - suger den ikke en masse skidt til sig ved at stå på gulvtæppet?

Jo - jeg har overvejet og finde en anden løsning med placering af xbox360.... dog findes der kun PT standard HD kabel til boxen, hvorfor den ikke kan komme mere end 1 meter væk fra forstærkeren...:)... der bliver nu heller ikke tumlet så meget rundt deroppe, så den helt store støvmængde skulle kunne undgås.... varmeudvikling er dog ikke noget problem, da denne afvikles af strømforsyningen, som ligger bagved det hele...



Ok - men kunne det ikke bare klares ved at have to racks som den du har - en hvor forstærker står i, og en med xbox og dvd i den anden - men det fylder måske nok for meget
Til top Vis Guldkysten's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Guldkysten
 
MartinLynge
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 30 Juli 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 598
Sendt: 15 Februar 2006 kl. 16:25 | IP-adresse registreret  

DonJensen skrev:

Tilykke med begge "børn". Jeg kan godt lide stemningen i rummet......der kan man nok bruge mange timer. Det må være vildt at spille på et så stort lærred, og i så god kvallitet.

Vildt er vist meget godt dækkende...:):)... Én ting er sikkert... enhver tanke på arbejde og opvask er UMULIG, når man drøner derudaf med 220 m/h i 93" HD og fuld surround...

Til top Vis MartinLynge's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af MartinLynge
 
MartinLynge
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 30 Juli 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 598
Sendt: 16 Februar 2006 kl. 12:16 | IP-adresse registreret  

[/QUOTE]

Ok - men kunne det ikke bare klares ved at have to racks som den du har - en hvor forstærker står i, og en med xbox og dvd i den anden - men det fylder måske nok for meget
[/QUOTE]

Rent faktisk er det ikke et "rack", men et cubus bord fra Ide-møbler... fandt ved et tilfælde ud af, at det passede perfekt i bredde og dybde til 8500'eren...:).... som også rent pladsmæssigt er lidt af et monster.........

Til top Vis MartinLynge's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af MartinLynge
 

Side af 3 Næste >>
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes