Tilbage til HIFI4ALL.DK 15. maj 2024 | 03:39   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Billeder af mit Hi-Fi / stereo udstyr
 HIFI4ALL Forum : Billeder af mit Hi-Fi / stereo udstyr
Emne Emne: Pudsigt som det udvikler sig... ;) (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
bayzer
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 06 Oktober 2004
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 110
Sendt: 24 Oktober 2004 kl. 15:50 | IP-adresse registreret  

Jeg forventer ikke så meget respons på denne tråd. Det er mest en pudsig betragtning af min personlige udvikling inden for dette topic "Stereo/Hifi/Home Cinema"

Da jeg var omkring 7 år gammel fik jeg mit første tv på mit værelse. Det var allerede dengang et meget gammelt tv som kun viste sort/hvid, men det var fint nok for mig, da der ikke var mange af mine kammerater som havde tv på deres eget værelse (WAUW!).
Det lille 14" sort/hvid tv blev dog relativt hurtigt skiftet ud med en lille Philips (bemærk navnet :) ), også i 14" - denne gang var det dog i farve - og endda med sleep-timer funktion.

Nogenlunde samtidig fik jeg en gammel (ligeledes Philips) båndoptager med dertil hørende forstærker på værelset. Den afspillede båndene lidt hurtigere en det var meningen, men igen var det noget som var forældet allerede da det kom inden for døren. Jeg havde nogle gamle 3-vejs stereo-højttalere som vist nok var et arvestykke fra en bedste - eller noget i den stil. De kunne spille mit lille 12kvm værelse op og det var fint for mig.

Et par år gik, og der røg lidt hifi (eller rettere lowfi) ind og ud af værelset. Der var blandt andet mit komplette Philips stereo anlæg med CD afspiller som jeg fik i `96 eller `97. Det kunne spille. Humleridderne var min første CD, og den fik fuld gas med "Jeg gi´r en omgang hvis du giver to" og det var liv og glade dage på det lille teenageværelse. Jeg blev ligeledes konfirmeret i `97 og dette indbragte et glimrende 21" stereo TV med OSD, TXT-TV, og sleeptimer som det gamle tv havde. Mine konfirmationspenge fik skaffet en 6-hoveders Goldstar stereo video til værelset og det var her den egentlige implementering af de enkelte komponenter begyndte. Videoen kunne jo kobles til tvet og tvet kunne (med en smule besvær) kobles til anlægget. Dette gav det første indtryk af lidt mere end kedelig tv lyd.
Jeg fik en større forstærker (Noget JVC) og nye højttalere (JAMO, hver med to 10" basser i). De kunne spille ! Når jeg tænker tilbage har de højttalere vækket mange fulde mennesker og spillet til mange teenageforelskelser...
Jeg fik i `00 eller `01 fat i en Sherwood DSP som jeg kunne koble tre ekstra højttalere på, for samlet at give det hele noget 5.1 lyd. Det kunne dog ikke spille samen med den gamle JVC forstærker (som i øvrigt havde spillet siden `83), så jeg fik fat i en Sony forstærker som trak de forreste højttalere. Sherwood`en skulle så trække de to bageste højttalere, samt center`en.

Fra da af gik det stærkt. Konfirmationstvet blev i 2001 skiftet ud med et 25" Samsung som havde lidt flere sammenkoblingsmuligheder og den gamle stereohøjttaler der fungerede som centerhøjttaler blev skiftet ud med en nyere model ved navn Eltax. Den spiller af helvede til, men mere om det senere.

I 2002 købte jeg min første DVD-afspiller i Tyskland og den erstattedet den gamle No-name CD afspiller.Sherwood`en røg i 2003 over højre skulder og Sony forstærkeren blev koblet på den, i mellemtiden indkøbte, Paradigm 8" subwoofer. Der blev installeret en Denon AVR-1803 surroundreceiver og det var godt nok en forbedring ! Lyden blev pludselig meget bedre og hele oplevelsen blev meget mere intens. Billedet kunne dog ikke helt følge med på det lille 25" Samsung, så dette røg over skulderen i starten af 2003 hvor et Sony KV32FX-66E TV som gav hele (stuen på nuværende tidspunkt) et mere biograflignende indtryk.

I løbet af 2004 hvor der er sket meget i min DVD samling synes jeg ikke helt at Sony TVet kan følge med mere. Derfor har jeg for nylig investeret i en Sony Projektor, som klarer det så sindssygt fint. TVet skal nu enten stå som supplement for projektoren i stuen, eller som selvstændig enhed i soveværelset.

Min drøm er nu at få alle højttalere skiftet ud, få en ny sub til systemet og en ny for-forstærker til subén (hvis den nye ikke skal være aktiv).

Dette var en hurtig (og måske kedelig) betragtning af min gennemgang fra 14" sort/hvid tv med monolyd og stereobåndoptager fra 1500-grønlangkål, til 100" lærred med 6.1 surround. Det har taget tid og kostet en smule penge, men da jeg kun er 21, mener jeg nok at jeg kan nå det hele endnu..

Til top Vis bayzer's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af bayzer
 

Du har ikke adgang til at besvare dette indlæg.
Dette emne er lukket.

  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes