Tilbage til HIFI4ALL.DK 27. april 2024 | 03:41   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Billeder af mit Hi-Fi / stereo udstyr
 HIFI4ALL Forum : Billeder af mit Hi-Fi / stereo udstyr
Emne Emne: Mit billige grej (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Rainbow
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske

Bruger siden: 03 December 2004
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 299
Sendt: 26 September 2011 kl. 23:41 | IP-adresse registreret  

Hej!

Nu har jeg skiftet så meget de seneste år, at jeg ville lade mit nuværende setup komme frem til offentligheden. Et setup hvor jeg har lyttet mig frem og ikke taget andres oplevelser til indtægt. Det er så subjektivt hvad der høres og skrives, at mine ører må råde mig på godt og ondt. Samtidig har jeg ladet en forholdsvis stram økonomisk ramme hvile over det hele, da jeg faktisk finder det sjovt at finde produkter til små priser, som leverer varen. Det er blevet lettere med årene, da jeg ved hvilken lyd jeg søger. Jeg går efter livelyd, fysisk lyd, stortrommen lige i mellemgulvet, guitaren mejslet ud i den ene side og powerhandling. I dag har jeg et anlæg som spiller på denne måde. Dybdeperspektiv, spredning af lyden gør andre anlæg eller højtalere bedre, men handler det om at være til koncert hjemme i stuen kan det nogle ting, som jeg ikke har hørt i mange år.

 

Hermed til anlægget:

Min diy-pladespiller. Rega/Mitchell RB300 arm med Mitchell stål-armboard og hjemmelavet armboard. Pladetallerken er Scheu 50mm. acryltallerken samt Scheu-motor. Pickup er Ortofon 2M bronze og riaa er Creek OBH 15. Fiskelinen som driver det hele er fra Jagt & Fiskeri og i fineste kvalitet. Plinten er lavet af egetræsbordplade skiftevis birkefiner og et enkelt lag blygummi. Den er hul indvendig og fyldt med ovntørret sand. Vejer en 20-25 kg. Den står på hjemmelavet hylde af marmor beklædt i blygummi. Anslået vægt ca.30 kg.

Et billede af de forskellige kilder:

Øverst en Yamaha cdx 993

Herefter T + A forforstærker 1230r

Harman Kardon tuner HK 915

Bluray-afspiller pioneer LX71

Effekt: LC-Audio 2,3 SE i special edition, grotesk overdimensioneret( iflg. sælger) og yder ca.350w. WBT-stik og i diskret sort kabinet.

Billede fra sweetspot.

Mine stoltheder: JBL 240TI i hvid autolak, reconede basser, en nyere version af den originale mellemtone, ekstra isoleret indvendig med bitumen. Hvis den originale version er god, spiller den her endnu bedre og ja, jeg har ejet den originale. Højtalere står 60cm fra bagvæg og 1,20m fra sidevægge samt hævet 20cm over gulv hvilket giver mere præcis basgengivelse.

Der er ikke meget mere at fortælle. Jeg synes selvfølgelig at hver del er god. Skulle jeg komme med et absolut bedste køb må det være Yamaha cdx 993 til 1200kr. Jeg har ejet spillere til 15-18000kr. nypris. Det var spild af penge kan jeg se nu. Træerne vokser ikke ind i himlen og selvfølgelig skifter jeg da ud igen et eller andet sted i kæden. På fredag kommer der en Roksan Corus Silver pickup på i stedet for Ortofon.

Kabler!!!!! Ja, er ikke imponeret over de mange dyre kabler jeg har ejet. Bruger Mictor Fox og Sax mellem forforst. og cd henholdsvis riaa. Mellem forforst. og effekt bruges Van den hul 701 eller hvad den hedder. Højtalerkabler er 4 mm2 fra Frequence. Til min bluray bruges Supra Eff med neutrik stik.

Til top Vis Rainbow's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rainbow
 
magnusmyggen
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 25 April 2011
Lokalitet: Fyn
Status: Offline
Indlæg: 90
Sendt: 27 September 2011 kl. 08:57 | IP-adresse registreret  

Det ser da godt ud. Kan godt lide den indgangsvinkel. Det behøver ikke altid at være stor og dyrt. Finde lækre stumper til billige
penge og at være glad for det samt at men synes det lyder godt.

Til top Vis magnusmyggen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af magnusmyggen
 
LoudandClear
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske!

Bruger siden: 27 Februar 2011
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 963
Sendt: 27 September 2011 kl. 09:29 | IP-adresse registreret  

super flot setup

er især misundelig på din flotte pladespiller! hvordan kommer man igang med DIY pladespillere? :)

kan også godt lide at du går efter hvad du kan lide med et stramt budget, det gør jeg også selv da man som regel kan finde ting der er gode til en billige penge!

Til top Vis LoudandClear's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af LoudandClear
 
High sky
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 23 April 2006
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 279
Sendt: 27 September 2011 kl. 10:05 | IP-adresse registreret  

Hej

Det ser super spændende ud. Jeg kan specielt godt lide din holdning omkring balancen mellem god lyd til fornuftige penge. Kunsten er ikke at købe en flaske rødvin til 500,- men at at finde lige netop den rødvin som smager som om det kostede 500,-, men til det halve eller mindre.

Din pladespiller ser sej ud men får du den samme dynamik ud af den som fra din din CD.

Mvh


Til top Vis High sky's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af High sky
 
RiverKing
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 29 November 2005
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 342
Sendt: 27 September 2011 kl. 11:59 | IP-adresse registreret  

Flot setup, og også herfra skal lyde  for din indgangs vinkel til musik!

__________________
2 anlæg tak! 1 til musik og 1 til film - 1 samlet anlæg kan bare ikke gøre det!
Til top Vis RiverKing's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af RiverKing
 
Rainbow
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske

Bruger siden: 03 December 2004
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 299
Sendt: 27 September 2011 kl. 14:40 | IP-adresse registreret  

Til dig Loudandclear!

At lave en diy pladespiller er ikke så svært. Jeg er hverken den store tekniker eller håndværker, men ved at læse rundt omkring på nettet kan man få masser af gode ideer. Grundlæggende vil jeg sige at du skal sørge for at have en god motor og en ordentlig pladetallerken. En god plint hjælper intet uden de andre 2 og vice versa. En god plint koster ikke så meget at lave, men en god motor og tallerken er noget dyrere. Du kunne være heldig at gøre et kup brugt ellers kan jeg anbefale High end sound. Tonearm er let at få fat i brugt og til rimelige penge. Mit diy setup står nok i ca. 9000kr. nu. Du kan få meget lækkert brugt for dette beløb, men der er nu noget ved selv at have lavet det. Det spiller også bedre. Min største udgift har helt klart været dette projekt og det er ikke her jeg har sparet. Det er i erkendelse af at god vinyllyd koster meget. Man kan blive ved med at lave små forbedringer hen ad vejen. jeg skal have en ny aluramme ovenpå plinten og have drejet fødder i rustfrit stål til både pladespiller og motor plint. Derudover skal jeg have bygget en LC-Audio riaa. Der er nok at gå i gang med.

Til dig Highsky!

cd kontra lp: tjah, de spiller ikke ens. Cd´en har et lille løft i mellembassen og er lidt tilbagetrukket i mellemtone og diskant. Pladespiller er lidt mere fremme i lydbilledet på en god måde, men er lidt slankere nedover i bassen. Bassen er fyldigere på cd men ikke dybere. til gengæld er der mere smæk på pladespilleren opad i frekvenserne. Måske ændrer det sig lidt på lørdag når jeg får Roksan Corus Silver på som pickup. Men som det er nu har jeg ingen favoritter mellem cd og pladespiller. De spiller godt på hver deres måde. Det ville være urimeligt at kåre en vinder. Skal jeg spille afsindig højt foretrækker jeg cd, men det skyldes akustisk tilbagekobling fra mine 14 tommer basser. Det er også mindre risikabelt med cd, da den ikke er så følsom overfor rystelser, fodtramp osv.

Til top Vis Rainbow's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rainbow
 
Rainbow
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske

Bruger siden: 03 December 2004
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 299
Sendt: 27 September 2011 kl. 17:34 | IP-adresse registreret  

Hej Riverking!

Det er ikke fordi jeg ikke vil eje Mark Levinson. Det kommer jeg nok aldrig til, men det er også sjovt at finde noget til andre priser som spiller godt og spiller alt. Nogle gange kan man læse om folk hvis anlæg spiller en cd forfærdeligt. Kun reference cd`er lyder godt. Det synes jeg er synd. Mit anlæg spiller ikke noget super, super men det spiller alt både gode og dårlige optagelser på en god måde med masser af boogie-faktor.

Til top Vis Rainbow's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rainbow
 
Rainbow
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske

Bruger siden: 03 December 2004
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 299
Sendt: 02 Oktober 2011 kl. 22:46 | IP-adresse registreret  

Hej!

Så er Roksan Corus Silver pickup monteret. Spiller fremragende med god fylde og punch. Passer perfekt til min smag indenfor lyd. Har prøvet at indjustere efter Origin Lives anvisninger for en Rega RB300 arm. De siger at den er designet udfra en eller anden form for opspænding alt efter nåletryk. Dette giver ifølge dem problemer med resonanser. Derfor skal man sætte nåletryk til 3 gr. og bruge nålevægt og kontralod til at justere nåletryk med. Har også prøvet den normale måde med udbalancering af arm og nåletryk på samt antiskating. Fornemmer lidt mere sammenhængende lydbillede samt punch med Origins måde. Antiskating har jeg blot indstillet efter hvornår armen holder sig i ro når jeg skubber til den. Det virker fint. Jeg har brugt en Ortofon nålevægt(den i plast) og vil investere i en billig, god elektronisk vægt. Er der nogen som har et forslag?

Til top Vis Rainbow's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Rainbow
 

Du har ikke adgang til at besvare dette indlæg.
Dette emne er lukket.

  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes