Tilbage til HIFI4ALL.DK 29. april 2024 | 08:46   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Højttalere
 HIFI4ALL Forum : Højttalere
Emne Emne: Billige gulvhøjttalere (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
HenrikC
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 17 September 2016
Lokalitet: Sydsjælland
Status: Offline
Indlæg: 6
Sendt: 17 September 2016 kl. 15:04 | IP-adresse registreret  

Det er måske lidt misvisende, men måske en og anden kan bruge det engang - det var ihvertfald det emne jeg selv søgte på :-)

Jeg var så heldig for et stykke tid siden at skulle sætte ny gaskedel op hos en ny kunde. Og det viste sig at der stod et anlæg til over 1 million kroner hos ham. Nagra rør blokke, CD afspiller og forforstærker og ensrettere og JBL højttalere. Nu troede jeg jo at mit 30 år gamle anlæg lød helt fantastisk - men det her lød nok væsentligt mere fantastisk, må jeg tilstå. Det lød faktisk skide hamrende fantastisk og der røg hurtigt en time med at lytte :-)

Vel hjemme igen måtte jeg erkende at det ikke var den store opløsning der kom ud af min 30 år gamle Bose StudioCraft 300 ST højttalere kombineret med min lige så gamle forstærker og 20 år gamle cd afspiller. Det begyndte at ærgre mig og jeg begyndte at jagte nye højttalere, gulvhøjttalere denne gang.

Først lånte jeg et par gamle Paradigm med højttalere monteret på både front og bagside. Desværre var alle 4 diskanter trykket godt ind i domerne og jeg havde ikke plads nok til at få rykket dem ordentligt frit fra bagvæggen. Så jeg lånte et par Dali Zensor 7 med hjem. De spiller fint, rigtigt fint - men der var ligesom ingen sjæl i musikken, der var ingen rørlyd på guitaren eller snert i lille trommen. Retur med dem og så prøve at høre B&W 683 S i butikken. De lød rigtigt godt og havde masser af overtoner med og masser af sjæl. Dem lånte jeg så med hjem - og måtte erkende at hverken min stue eller forstærker kunne hamle op med lytte rummet i forretningen. Så begyndte det at blive lidt frustrerende for nu pegede det hele pludselig i retning af et helt nyt anlæg - og i omegnen af kr. 25.000,- og jeg er i voksenlære uden den helt vilde indtægt. Æv.
Videre på nettet for at læse anmeldelser og søge inspiration.

Tannoy Mercury V4i var på tilbud, men jeg brød mig ikke rigtigt om dem af en eller anden grund og så var der stort set kun Q Acoustics 2050i tilbage, som jeg synes jeg ville prøve at bruge penge på. Anmeldelserne var superfine, og selvom det ikke er verdens bedste mærke, har jeg et par Wharfedale Diamond 10 som fjernsyns højttalere og dem er jeg rigeligt tilfredse med. Så jeg tænkte at de måske er i nogenlunde samme kategori, de er om ikke andet billige til lige under kr. 1200.- stykket.

De blev købt på nettet og selvom forhandleren var meget flink og service minded, så gik det ikke helt glat med fragtfirmaet - men efter lidt tovtrækkeri og en lille uge blev de endeligt leveret.
Og jeg må heldigvis sige at de lyder voldsomt meget bedre end mine gamle højttalere. De er ikke spillet til endnu og lyder lidt langsomt, men det er utroligt hvor meget de har kunnet hente ud af højttalerne. Der er overtoner med på bassen på Captain Beyond "Dancing madly backwards" og masser af rørlyd på guitarerne. Kate Bush "Hounds of love" lyder åbent og lyst og Art og Noise "In no sense - Nonsene" står knivskarpt.

Jeg hører dagligt masser af meditations musik, men jeg elsker alle mine cd'er med gammelt 60'er musik, min Black Sabbath kollektion, lidt Nina Hagen Band og Runaways og Dave Brubeck og Gene Krupa.

Det er som sagt nok ikke verdens bedste højttalermærke, men de passer fantastisk til mit gamle anlæg og får både smilet frem hos mig og nye detaljer frem i musikken. En ren win - win situation :-)

Og nu skal det hele så bare spille 30 år mere - eller indtil jeg får sparet op til noget nyt kræs...

Til top Vis HenrikC's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af HenrikC
 

Du har ikke adgang til at besvare dette indlæg.
Dette emne er lukket.

  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes