HIFI4ALL.DK
CES 2006 - 1. del
John Kristensen  [19.02.2006]
Vores nyeste og lovende skribent har været en tur forbi, den for nogle få måneder siden afsluttede, CES 2006 i Las Vegas. Her følger 1. del af serien af billeder og kommentarer.

<P align=center><IMG src="http://www.hifi4all.dk/content/articlefiles/1179-ces_logo.gif" border=0></P>

Her følger første del af en række billedserier og kommentarer til det fornylig afsluttede CES 2006 i Las Vegas. De kommende dage vil yderligere serier blive tilføjet, så hold øje med siden.

God fornøjelse! ;O)

Burmester - Hele Rondo-serien var repræsenteret og alle modellerne har fået en overhaling. Designet er stort set det samme, men teknisk er de forbedret på flere punkter, bl.a. bedre strømforsyninger. Cd-afspilleren har fået en ny type DAC og clock. Derudover præsenterede de en ny strømforsyning til serien. Priserne ligger fra ca. 15.000 kr for tuneren og op til 30.000 kr. for forstærker eller cd-afspiller.

Udvalg af alle de forskellige nyheder fra tyske Burmester

Burmester 858 mk. III forforstærker, 001 toploaded cd-afspiller, Power Conditioner, 911 mk. III effekttrin i bi-amp konfig, 006 pre + powersupply samt de nye topmodeller B-100.

Lyden var absolut dynamisk og i topklasse. Stort perspektiv og enorm båndbredde kendetegner Burmesters lyd og så skal det lige tilføjes - der blev spillet MEGET højt.

Burmester 858 mk. III Anniversary Edition. 24 karats jubilæumsudgave af Burmesters top-forforstærker. Prisen ligger på omkring 200.000 kr.

Burmester 909, 80 kilo monster fra Burmesters reference-line. 2 x600 watt i 4 ohm og 1x 1930 watt i 4 ohm/monodrift og en pris på knap 250.000 kr. Den blev ikke sluttet til af hensyn til folks helbred :o)

Repræsenteret var også Burmesters nye højttalere, B100 til knap $60.000/sættet, hvilket er en opgradering af deres tidligere reference B-99.

Capitole Reference system på WLM Wiener Lautsprecher Manufaktur. Pænt lydbillede, men generelt lidt for tilbagelænet. Manglede en smule dynamisk output i forhold til de bedste.

Audio Aero Capitole Reference, denne afspiller behøver vist ingen nærmere introduktion.

Electrocompaniet / Chapter / Eben Xcentric, lækkert system kombineret af norske Electrocompaniet, engelske Chapter og danske Eben - lydmæssigt fornuftigt, men manglede lige den sidste grad af dynamisk formåen. Med vinkling af højttalerne og en anden placering i rummet havde måske ændret dette til det bedre.

Bel Canto + Ambience båndhøjttalere, lækkert grej fra amerikanske Bel Canto kombineret med båndhøjttalere fra australske Ambience. Båndet var 1.2 meter højt, og bassen blev klaret af to 6½” enheder af australsk oprindelse. Analysis Plus kabler var brugt i hele systemet.
Meget lækker og flot lyd - ikke voldsomt dynamisk men meget transparent og sammenhængende lydbillede. En behagelig overraskelse fra mærker som de færreste kender.

Jeff Rowland + Magical Mini - Hos Jeff Rowland blev der spillet på model 302 som er en 2x300 watts fætter, kombineret med amerikanske Magical Mini-højttalerne koblet op med Nordost Valhalla hele vejen. Signalkilden var en Reimyo CDP-777 der stammer fra Japan. Det er en toploaded maskine som benytter JVC K2-processorer.

Stort perspektiv og hurtig og præcis gengivelse - qua sin størrelse var der reduceret bund, men den der var, var absolut præcis og med supertiming.

Rowland1 og 2. En del af Jeff Rowland Design Groups udvalg bestående af MC606 multikanal-trinet, 301 monoblokke, Synergi forforstærker, 201 og 501 ICEpower monoblokkene samt den integrerede Concerto Int.

Manley - Manley labs 250 monoblokke med tilhørende forforstærker, parret sammen med Audio Aeros SACD Reference. Systemet var koblet på RM25XL-højttalerne fra Joseph Audio. Desværre var lyden lettere kedelig og uinspirerende.

Pass Labs - Pass Labs forskellige monoblokke fra XA30 til topmodellerne XA1000.

Pass Labs højttalere - Nyheder fra Pass Labs, som er begyndt at producere højttalere i den absolut tunge ende. Rushmore, hedder de og de har allerede høstet gode anmeldelser rundt omkring. Rushmore er den i midten, dem ved siden af forelå der ingen info på.

VTL og Wilson - De nye VTL Reference monoblokke på 800 watt til $45.000 koblet op på Wilson Audio MAXX II. Signalkilden var Wilson Sophia II og VTL stereoamp S400 samt S450 monoblokke.

VTL-sortiment - En del af tyske VTL´s sortiment.

Avalon Diamond, Hovland Stratos monoblokke, PRE200, powersupply og Reference kabler.
Stor båndbredde og stort og åbent lydbillede. Godt dynamisk output i et stort og meget afbalanceret soundstage.

 

RBH - futuristisk design. Notaterne smuttede desværre i et inferno af støj - for spille højt, det kunne de sgu og så var det det.

Furutech - Bredt udvalg af Furutechs program. Furutech er japansk og specialiserer sig i stikdåser, kabler osv.

Roksan - Roksan Caspian M-series cd-afspiller, Raysonic cd-afspiller og Gradient Prelude højttalere.
Gradient er finske, Roksan engelsk og Raysonic er canadisk designet og kinesisk produceret og kendetegner sig ved brugen af rør. Designet minder meget om Shanling.

Rimelig sammenhæng i lydbilledet, men det virkede som om at der var begrænset båndbredde.

Roksan - Roksan Kandy forstærker, cd med Roksan Radius 5 pladespiller og Gradient Evidence mk. II.
Rimeligt perspektiv og rimelig opløsning, men manglende dynamik og bredde i lydbilledet.

Teac - Teac VRDS-25, Plinius 9100 og Davis Nikita højttalere, som er franske af oprindelse.
Tynd og smalt lydbillede med en speciel mellemtonegengivelse grænsende op til det nasale.

Ascendo - Ascendo topmodel (tysk) med CAT røramp (amerikansk)
Lyden var absolut god. Stort og sammenhængende lydbillede med eneste anke i den nederste bas - den gik ganske enkelt ikke dybt nok. Bemærk lige slangefarmen bag anlægget...

Mere endnu!
Hermed er enden nået for 1. del af billedeserien fra CES 2006, men vi bringer meget, meget mere endnu i de kommende dage..
Hold øje med siden! ;O)

Update!
Se 2. del af serien her: www.hifi4all.dk/content/anmviewer.asp?a=1184


Udskriften er kun til privat brug - anden brug kræver skriftlige aftale med HIFI4ALL.DK!
Copyright © HIFI4ALL.DK- Alle rettigheder forbeholdes.