HIFI4ALL.DK
Hifi & Surround 2007?
Team HIFI4ALL.DK  [07.11.2007]
Desværre kommer der ingen messe-rapport fra årets hifi-udstilling i København på HIFI4ALL.DK. Forklaring følger...

HIFI4ALL.DK er blevet kontaktet af Thomas Sillesen, arrangør af Hifi & Surround 2007, i henseende ikke at bringe hverken tekst eller billeder fra årets hifi-messe i København i weekenden 10.-11. november 2007. HIFI4ALL.DK har således ikke fået rettigheder til at bringe en fyldig reportage fra denne messe, som ellers har været gængs kutyme, hvilket vi over for vore læsere og branchen dybt må beklage. Vi ønsker naturligvis ikke at bryde Thomas Sillesens rettigheder, men kan endnu engang kun beklage den anførte beslutning.

Uddybende svar tilføjet, som ligeledes er postet i den tilhørende debat-tråd på forum:

Tirsdag d. 6. november modtog Redaktionen en mail fra Thomas Sillesen. Denne mail havde det overraskende budskab, at HIFI4ALL.DK’s stab er velkomne på årets Hifi & Surround-messe som almindelige betalende gæster, man at vi ikke er velkomne medbringende kamera og notesblok. Med andre ord ønsker Thomas Sillesen ikke, at HIFI4ALL.DK skal dække årets messe med en messerapport, hvilket ellers har været tilfældet i flere år.

Thomas Sillesesen forklarede dette således, at han ønskede at tilgodese egen organisator-rolle i forbindelse med udformningen af bedst mulige udstilling – det var, med hans ord, et ”business-valg” – og at HiFi & Musik har ekslusiv rettighederne til at lave en dækning af messen.

Udgangspunktet for HIFI4ALL.DK’s virke er, at vi arbejder under ytrings- og pressefriheden. HiFi & Sourround-messen er en offentligt tilgængelig messe, som oven i købet ligger indenfor HIFI4ALL.DK’s ressortområde. Det ville være relevant for redaktionen og brugerne, hvis vi dækkede messen, og Thomas Sillesen har således ingen mulighed for at censurere vores virke. Det ændrer dog ikke på vores beslutning om at blive væk fra årets HiFi & Sourround-messe. Når vi tager på messe, så gør vi det for at dække den, dvs. skrive en messerapport. Vi ville mildt sagt føle os til grin, hvis vi skulle komme uden mulighed for at kunne udføre det arbejde, som vi har påtaget os i forbindelse med vores virke for HIFI4ALL.DK. Derfor burde det være klart for alle, hvorfor vi ikke ønsker at være på messen i weekenden som ”almindelige” betalende gæster, og følger dermed Thomas Sillesens opfordring om ikke at bringe en reportage fra messen.

I forumtråden viser brugerne med al tydelighed, at hver eneste gang, der sker noget i hifi-branchen, så spreder konspirationsteorierne og sladderen sig hurtigere end en brand i højsommerens Californien. Vi må i denne sag blot konstatere, at Thomas Sillesens mail af 6. november 2007 havde et budskab om, at vi ikke er velkomne med kamera og notesblok, og det må vi jo så nødvendigvis redegøre for overfor brugerne. Der er intet ”taktisk” eller lignende i dette. Hvis ikke vi havde foretaget en konkret udmelding, så ville brugerne jo blot undre sig over, hvorfor der ikke, som de foregående år, kom en messerapport på forsiden. De ville spørge ind til dette, og så kunne vi blive nødt til at redegør for vores beslutning. Derfor sker det nu. Analogierne til valgkamp, Se & Hør og lignende er således skudt totalt over mål.

Angående polemikken omkring vores egen messe i 2008, så handler det ret beset om, at HIFI4ALL.DK havde en ambition om at lave en ny messe i København. Det skulle være et alternativ til den nuværende. HIFI4ALL.DK arbejder ulønnet og ville ikke selv have kommercielle interesser i en sådan messe, bortset fra, at projektet naturligvis skulle kunne løbe rundt. Det ville give en messe, som var billigere for udstillerne, og som derfor ville have mulighed for at blive større og mere attraktiv for også de mange små forhandlere og importører. En HIFI4ALL.DK-messe 2008 bliver dog, som de fleste nok allerede er bekendt med, ikke til noget, idet en samarbejdspartner valgte at trække sig, i forbindelse med de mod-reaktioner tilbuddet skabte.

Man kan mene, at vores tiltænkte messe er et plagiat af Thomas Sillesens messe. Det stiller vi os uforstående overfor, allerede af den grund, at Thomas Sillesen ikke har eneret på at arrangere en hifi-messe. Hifi & Surround-messen kører jo efter samme koncept, som hundredevis af andre messer gør, hvad enten emnet så er landbrugsmaskiner, gourmetmad eller noget helt tredje.

Man kan eksemplificere det på følgende måde: Se på Hifi & Musik, der jo til dels er grunden til, at vi ikke er velkomne på messen. HiFi & Musik har, fuldstændig som HIFI4ALL.DK, et forum, en køb-salg-bytte sektion, en redaktion bestående af anmeldere, moderatorer osv. Set i det lys har HiFi & Musik jo også ”kopieret” HIFI4ALL.DK’s ”koncept”.

Pointen med denne sammenligning er, at HiFi & Musik uden problemer kunne gøre dette. Der var nogle kræfter i hifi-branchen, som havde lyst til at begive sig i kast med et projekt, som lignede HIFI4ALL.DK til forveksling. Det kunne vi af indlysende grunde ikke opponere mod, ganske enkelt fordi, at HIFI4ALL.DK jo ikke har taget patent på det at lave en hjemmeside omhandlende hifi, på samme måde som, at Thomas Sillesen ikke har taget patent på at arrangere en hifi-messe i København.

Det skal være krystalklart for alle, at denne sammenligning med HiFi & Musik er foretaget uden den mindste bitterhed: Vi er utrolig glade for at få konkurrence, idet det alt i alt gør vores side bedre, men frem for alt, giver brugerne flere vinkler på tingene og flere muligheder for at udforske den fælles hobby på nettet. Konkurrence er jo en del af gamet, og vi kender efterhånden – om nogen – gamet i hifi-branchen.

Tilbage er blot endnu engang at ønske brugerne og udstillerne en rigtig god messe, med håb om nogle fornøjelige og udbytterige timer i selskab med vellyd og pragtfulde billedgengivelser.

Team HIFI4ALL.DK


Udskriften er kun til privat brug - anden brug kræver skriftlige aftale med HIFI4ALL.DK!
Copyright © HIFI4ALL.DK- Alle rettigheder forbeholdes.