HIFI4ALL.DK
Fyne F.1-8S
Medlyd  [05.10.2023]
Fyne Audio lancerer ny gulvmodel i kongeklassen

Fyne Audio's F.1 højttalerserie har hentet sit navn direkte fra Formel 1 – motorsportens kongeklasse. Nu udvides serien med gulvmodellen F.1-8S, der byder på et skarptskåret lydbillede og endnu bedre dynamik. Prisen er 125.000,- kr. for et sæt. Design og komponenter er hentet på allerøverste hylde i F.1-8S, en gulv-udgave af standerhøjttaleren F.1-8. Det større kabinet tilfører først og fremmest mere tyngde i lyden.

F.1-8S anvender en modificeret udgave af den 8" IsoFlare koaksial-enhed, som findes i standerhøjttaleren F1-8. Den nye F.1-8S koaksiale enhed har fået opgraderet sit ophæng, ligesom det kryogenbehandlede delefilter er blevet opdateret og fintunet til at enheden fungerer optimalt i det større kabinet. Det karakteristiske baffel-løse Fyne kabinetdesign er naturligvis videreført. I F.1-8S har det hele fået et løft, specielt med forbedret dybbas og dynamik i kraft af det større kabinet.

Som alle modellerne i F.1-serien er de fremstillet og håndbygget hos FYNE Audio i Glasgow, i Skotland. Finishen i højglans ægte valnød, levner ingen tvivl om hverken ophav eller ambitioner. Til trods for en mere håndterbar størrelse trækker F.1-8S paralleller til de større modeller i serien. Ligesom de andre modeller i serien tilbyder F.1-8S diskret kontrol over outputtet i mellemtoneområdet via en solid aluminiumsknap monteret på højttalerens front. Denne kontrol giver i området fra 2,5 kHz til 5 kHz, med op til +/- 3 dB, mulighed for at justere lydbalancen i det vigtige vokalområde uden at påvirke den overordnede kvalitet. På den måde kan højttaleren modvirke problemer i lytterummet som f.eks. overdreven efterklang eller for kraftig dæmpning.

F.1-8S’ høje følsomhed på 91 dB/W giver en ekstraordinær dynamisk rækkevidde, og gør den kompatibel med et bredt udvalg af (kvalitets) forstærkere, lige fra single-ended rørforstærkere til de kraftigste transistorbaserede forstærkere.


For yderligere information, kontakt:

Medlyd

Web: www.medlyd.dk
Tlf.: 7025 3009

 


Udskriften er kun til privat brug - anden brug kræver skriftlige aftale med HIFI4ALL.DK!
Copyright © HIFI4ALL.DK- Alle rettigheder forbeholdes.