HIFI4ALL.DK
Arcam Radia
Bulow Steensen  [07.01.2024]
Ny Radia-serie fra Arcam

Arcams kendetegn har altid i særdeleshed været utrolig vellydende ”no-nonsense” produkter. Og den nye Radia serie fortsætter denne tradition på ypperligste vis. Designet på alle seriens modeller er både elegant og moderne. De er udført i glat matsort finish flankeret af gule Radia-detaljer. Knapperne er endvidere re-designede, kurvede og med en finish, der modvirker fingeraftryk. Og så er emballagen til alle produkter i serien endda fri for plastic, til gavn for den grønne omstilling. Serien består af tre integrerede forstærkere, en cd-afspiller og en streamer.

De tre forstærkere har de simple modelbetegnelser A5, A15 og A25. ”A”’et i ARCAM står for Amplification, og de tre nye forstærkere er resultatet af mere end 45års erfaring med design og produktion af stereoforstærkere for Arcam.

Den mindste model A5 har en udgangseffekt på 2x50 watt, og er en traditionel klasse AB-forstærker. Alle komponenter er special udvalgte, som altid ved Arcam, og forstærkeren tilbyder streaming via Bluetooth 5.2 aptX, mulighed for tilslutning af hovedtelefoner eller tilslutning til feks et TV via bluetooth, 3 analoge RCA indgange, en coaxial og en optisk lydindgang, hovedtelefon-udgang på fronten, samt indbygget analog pladespiller-indgang med kvalitets RIAA til MM-pickupper. D/A konverteren er en højkvalitets ESS ES9018 der også understøtter op til 24bit/192kHz.

Storebror A15 har kraftigere forstærkersektion og byder på 2x80 watt og en større strømforsyning. Derudover har den 2 coaxial digitale indgange, samt pre-out, der kan bruges til eksempelvis for tilslutning af en aktiv subwoofer eller en separat effektforstærker. Forstærkeren er blevet udstyret med det geniale Arcam Link, der gør det muligt at tænde forstærkeren i samspil med Arcam ST5 streameren og indstille forstærkeren til det korrekte input. Via Arcam Link er det også muligt at styre den analoge volumekontrol på forstærkeren via Arcams dedikerede app.

Topmodellen A25 har en udgangseffekt på 2x100 watt, og driver nemt selv vanskelige højttalerbelastningen med stort overskud. Den benytter den avancerede klasse-G forstærkerteknologi, der forener det bedste fra klasse AB og klasse A. Forstærkeren leverer ren klasse A-effekt ved lave niveauer, men skifter til klasse AB ved højere effektkrav. Den indbyggede D/A konverter adskiller sig fra dens lillebrødre, ved at være den bedre og mere avancerede ESS ES9280AQ.

Arcam CD5 viser at cd-mediet stadig lever i bedste velgående, og vil få det bedste ud af dine værdifulde blanke skiver. Arcam har en lang tradition indenfor cd-afspillere, siden den første Delta 70, blev præsenteret i 1986. CD5 er en nyudviklet og er udstyret med en intern DAC baseret på en ESS ES9018-chip og understøttelse af PCM op til 24bit/19 2kHz. Afspilleren kan afspille FLAC og Wav-kodede cd’er samt filer fra en USB-enhed.

Arcam ST5 streameren fuldender Radia-serien og er udstyret med samme kvalitets-DAC, som CD5, hvilket betyder optimal gengivelse uanset hvad der afspilles. Den har indbygget Apple AirPlay2, ChromeCast Audio og understøtter Spotify Connect, Tidal Connect (MQA-kompatibel), Qubus, Amazon Music og Podcasts. Den er ligeledes Roon-ready, og lavet til at fungere med den nye Arcam app, der også giver mulighed for forudindstillinger af internetradio-kanaler, samt opsætning på Wi-Fi. På bagsiden er der både coaxial og optisk lydudgang, samt analog RCA-udgang. Som en ekstra detalje, medfølger der endvidere fjernbetjening, så streameren kan betjenes uden at skulle have fat i telefonen, hver eneste gang, som er tilfældet på mange af markedets streamere.

Priser:
Arcam A5: Kr. 6995,-
Arcam A15: Kr. 10.295,-
Arcam A25: Kr. 14.995,-
Arcam CD5: Kr. 6595,-
Arcam ST5: Kr. 7795,-


For yderligere information, kontakt:

Bulow Steensen

Web: www.bulowsteensen.dk
Mail: tr@bsdk.eu
Tlf: 5353 6831

 


Udskriften er kun til privat brug - anden brug kræver skriftlige aftale med HIFI4ALL.DK!
Copyright © HIFI4ALL.DK- Alle rettigheder forbeholdes.