HIFI4ALL.DK
Panasonic teknologi bag olympiaden.
Athen d. 13. august., redigeret af Red.  [13.08.2004]
De Olympiske lege i Athen er årets sportsbegivenhed og transmitteres til flere end 3,9 milliarder seere. Med den nyeste teknologi kan alle opleve den spænding, der er forbundet med OL 2004 i Athen.

Panasonic spiller en vital rolle ved at bringe De Olympiske Lege hjem i seernes stuer i hele verden. Athens Olympic Broadcasting (AOB) valgte Panasonic DVCPRO 50 VTR som det officielle format til videooptagelser.Panasonic stiller 100 DVCPRO50 videooptagere, herunder AJ-SD955/AJ-SD930 videooptageren med variabel slow-motion afspilning og playback, til rådighed for det internationale transmissionscenter, International Broadcasting Centre (IBC), og 200 professionelle kameraer/videokameraer anvendes under konkurrencerne på de olympiske anlæg. De omfatter 100 AJ-SDX900 videokameraer, der kan skyde 25 billeder/sek. og kan omstilles fra 16:9 til 4:3 billedformater. AJ-SDX900 har mulighed for progressiv scanning og kan optage fuld 48-kHz/16-bit digital lyd på alle fire kanaler.

Panasonic leverer også 1.600 monitorer i transmissionskvalitet, herunder 1.100 skærme. De installeres til klipperne og det tekniske personale i redigeringsrummene og IBC’s transmissionscenter.

For første gang leverer Panasonic også de teknologisk avancerede DVD-RAM-videooptagere af typen 40 DIGA DMR-E55 til IBC. Disse imponerende DVD-RAM-videooptagere kan optage 16 timer i EP-tilstand på en 9,4 GB dobbeltsidet cd og en progressiv scanningsterminal optimerer den vertikale opløsning for både PAL- og NTSC-kilder, når den er tilsluttet en plasmaskærm/LCD-tv eller LCD-projektor.

Denne kombination af videooptagere, kameraer/videokameraer, DVD-RAM-videooptagere og monitorer udgør de værktøjer, der er uundværlige for tv-stationerne for at sende 3.800 timer direkte og optagede billeder fra forskellige steder i Athen under De Olympiske Lege.

Desuden medbringer mange tv-stationer deres eget udstyr for få ekstra optagelser, direkte interview med atleter eller interessante indslag om de begivenheder, der udspiller sig i Athen omkring legene. De anvender også ofte det samme DVCPRO-udstyr fra Panasonic, herunder HD-TV-udstyr. Nogle stationer går et skridt videre med Panasonic HD-TV-udstyr og tester den næste generation af DVCPRO, Panasonics digitale P2-videokameraer, der anvender et SD-baseret hukommelseskort i stedet for bånd.

Panasonics medarbejdere arbejder i døgndrift under legene. Og tv-seere i forskellige tidszoner, der ikke ønsker at tænde deres tv midt om natten, får god hjælp af Panasonic DVD-RAM-optager med harddisk-drev, således at de kan optage timevis af sportsbegivenheder, selv i HD.

Som audio-visuel sponsor for De Olympiske Lege 2004 i Athen leverer Panasonic det største antal lyd- og videoprodukter nogensinde i historien samt yder teknisk support ved forskellige konkurrencer. 14 enorme Astrovision-storskærme sikrer, at ingen går glip af et sekund af dramaet på stadionerne, takket være avanceret LED- (Light Emitting Diode) teknologi, der giver knivskarpe billeder selv i direkte sollys. Til indendørs sportsaktiviteter, hvor detaljerne er af altafgørende betydning, installerer Panasonic 1 DLP- (Digital Light Processing) projektorer.

15.000 tv og monitorer, bl.a. det seneste Viera plasma-tv, 400 videooptagere og 200 dvd-afspillere og –optagere leveres til de forskellige konkurrencer og andre vigtige steder, som det internationale transmissionscenter og den olympiske landsby. Panasonic leverer også 153 RAMSA-lydsystemer til 33 forskellige steder ved legene, herunder mere end1.200 højttalere og 200 lydanlæg.

Panasonics DVD-RAM har en Time Slip-funktion, der gør, at du kan se et program uden at afbryde indspilningsprocessen. Seerne styrer selv funktionerne fast forward, rewind og pause under ind- og afspilning. Disse innovative funktioner er mulige på grund af kerneteknologien i DVD-RAM, der leverer dataoverførsel med høj hastighed og direkte tilgang.

Panasonic leverer 16.500 clip-on hovedtelefoner (RP-HS11), der er fremstillet specielt til at fejre De Olympiske Lege 2004 i Athen. De bliver delt ud til atleterne, når de ankommer til den olympiske landsby. Disse specialudviklede høretelefoner er modstandsdygtige over for vand og sved og er ideelle til sportsfolk, når de træner eller hviler sig. Puderne er aftagelige og vaskbare – et ekstra sæt puder medfølger, så clip-on hovedtelefonerne altid er klar til brug. Et vandbestandigt lag beskytter hovedtelefonerne mod både vand og sved. Formen på clip-on-bøjlen, der fæstner hovedtelefonerne på øret, er designet så sveddråberne ikke samler sig på hovedtelefonerne.

Pressen, der dækker legene, modtager en kopi af Panasonic Media Guide, som er en oversigt over legene, herunder et program over begivenhederne, detaljer om alle medaljevindere ved De Olympiske Lege fra1896 til 2000 samt information om og billeder af Panasonics engagement i De Olympiske Lege.

Vigtige forhandlere fra Europa og resten af verden er inviteret til at overvære De Olympiske Lege som en del af et arrangement til promovering af Panasonics sponsorat. De får mulighed for at besøge forskellige steder under legene og opleve spændingen og dramaet ved de forskellige konkurrencer.Udskriften er kun til privat brug - anden brug kræver skriftlige aftale med HIFI4ALL.DK!
Copyright © HIFI4ALL.DK- Alle rettigheder forbeholdes.