HIFI4ALL.DK
På besøg hos Sun Audio i Aalborg
Ronni Pedersen, tekst og fotos  [20.05.2005]
Hos Sun Audio møder man fire gæve gutter i form af Kenneth, Christian, Thomas og Martin – alle sammen villige til at hjælpe uanset hvilke opgaver der stilles for døren.

På en af de sædvanligvis kølige forårsdage blev vejen banet forbi Sun Audio i Aalborg. Det er en lille butik placeret i Reberbansgade og det specielle ved denne butik er, at den har en varieret og meget interessant blanding af mærker som man ellers ikke ser andre steder, og det var netop nysgerrigheden omkring et par nye mærker, der trak mig i retningen af butikken – det gamle hæderkronede Pass Labs fra guds eget land, samt de superlækre tyske højttalere Audio Physics. Det kunne da ikke gå helt galt…

Sun Audio har ændret sig i retningen af en slags koncept-butik hvor kunden i den grad er i højsædet, og derfor finder man en god service som :

 • Garanti på 3 – 5 år på elektronik og 5 – 10 år på højttalere
 • 12 måneders upgrade – det betyder at hvis du har købt en cd-afspiller til 3999 kr og efter et stykke tid hellere vil have en til 7999, så betaler han udelukkende differencen i forhold til normalprisen.
 • Alle produkter kan finansieres rentefrit.
 • Hjemmedemonstration før køb, der lægger vægt på kundens ønsker og har til formål at fastslå kundens behov samt tilpasning til lytterummet.
 • Rådgivning og vejledning til alle køb og den generelle holdning at alle skal have samme service uanset pengepung.

Hovedvægten i produktvalget hos Sun Audio, ligger i det unikke. Lydkvaliteten skal være i top og produkterne skal kunne gengive en koncertsal med præcis placering af kunstnerne men skal samtidig også være leveringsdygtigt i dynamisk udfoldelse og oplevelser af høj karat. Til det formål har man samlet en lille flok mærker som hver især giver deres bud på denne opgave:

 • Pass Labs, som stammer fra USA. Det er seriøst tunge grejer i den hårde ende af prisskalaen. Forstærkerne er massive og lidt futuristiske af udseende. De er kendetegnet ved at være strømstærke ud over det sædvanlige. Stort set alle modeller fra Nelson Pass´ hånd har opnået topkarakterer alle steder de er testet, og de kvitterer da også med et lydbillede der både er stort, massivt og samtidig uhyggeligt velkontrolleret – dette er IKKE forstærkere som man bare lige tømmer for strøm!
 • Pathos Acoustics, som stammer fra Italien. De er kendetegnet ved et specielt udseende der for de større modellers vedkommende betyder at man finder er V-udskæring på fronten hvori man har placeret rør. Samtidig er fronten domineret af en massiv træblok hvori volumenkontrollen er placeret. Kombinationen af rør og transistorer kendetegner Pathos, og de kvitterer med en meget medrivende lyd og som i den grad lyder som musik uden tekniske dikkedarer.
 • Audio Physics, som stammer fra Tyskland. Det er en serie meget lækre highend-højttalere som forener det bedste af dansk kabinetshåndværk med dansk teknik i form af deres enheder, der i stor stil inkluderer Vifa´s ringradiator. De tyske ingeniører har herefter skabt en serie højttalere i meget lækkert design og med en meget lækker lyd der bestemt ikke ligger skjul på hvad det drejer sig om – engagement.
 • Marantz, som stammer fra Japan. Dette mærke behøver vist ingen nærmere introduktion. De har de senere år lanceret en del meget seriøse forstærkere og cd-afspillere som har opnået roser verden rundt for deres musikalske spillestil der, til prisen, er af meget høj karat.
 • Micro Mega, som er fra Frankrig. Dette herlige mærke er nu tilbage i Danmark med en komplet serie af nye, lækre high-end produkter, heriblandt en reference-DVD til 30.000 kr med balancerede udgange og hele svineriet, alt sammen pakket ind i en meget lille og elegant kasse, kombineret med en højtspecificeret videoDAC. Hertil har de tilføjet en hel serie af nye og meget lækre forstærkere, integrerede såvel som forstærkersæt. Det bliver spændende at stifte nærmere bekendtskab med dem senere.
 • Acoustic Energy, som stammer fra England. De tilbyder velspillende højttalere til priser hvor alle kan være med. Designet varierer meget og der er derfor rig mulighed for at finde noget der passer lige nøjagtigt til ens eget hjem. Kabinetsarbejdet er i særklasse til prisen og valget af komponenter er foretaget med et formål – top-ydelse til prisen.
 • Empire, der er en kinesisk ”variant” af Audio Magic. De tilbyder fornuftige løsninger til alle former for placering af anlæg, tv og højttalere, i pæn finish til priser hvor alle kan være med.
 • Analysis Plus, high-end kabler der har fået kanon-anmeldelser alle steder. Lækker finish kombineret med høj ydelse – priserne ligger fra fornuftige, til MEGET dyre!
 • Talk Electronics, som stammer fra England. En lækker serie apparater i flot, næsten skandinavisk design med meget få knapper og lækker finish i børstet aluminium. Alle komponenterne er lækkert bygget, udelukkende omkring top-klasse indhold og hvor balanceret drift er kendetegnet ved næsten alle produkterne. Desværre var der endnu ikke så meget på lager, så det blev kun et lille blik på et par af apparaterne.

Desuden kan en lang række produkter skaffes, hvis kunden har specielle ønsker og det gør jo kun tingene lettere.

I butikken er der rig mulighed for at høre flere af produkterne i aktion, da der er sat en del til som står klar til demo, og for mit vedkommende var det en kombination af Pathos Logos, Micro Mega cd (som jeg ikke lige fik sat på plads navnemæssigt) og Audio Physics Avanti, som er nr. 2 i rækken af højttalere. De koster 80.000 kr for et sæt og fremstår meget lækre. Kabinettet er det bedste fra Hornslet i Danmark og indeholder ”Hornflex”-teknologien som blev introduceret i System Audio SA2K i sin tid. Højttaleren er meget lækkert designet og med en finish i absolut verdensklasse. Den har, som enkelte andre konkurrenter, sidemonterede basser der sidder i push-pull. Man har valg nogle 7” typer som både er hurtige og villige til at arbejde.

Hele systemet stod klart og spillede, og det kvitterede i den grad med en musikalsk oplevelse – fornem definition og optegning af rummet, solid og meget fast bund der absolut var hurtig og så var stemmerne helt i orden. Sun Audio har formået at skabe et fornuftigt demorum som for så vidt er forsøgt holdt i stil med en nogenlunde normal dagligstue så man har en bedre mulighed for at skabe sig et billede af hvordan tingene muligvis vil opføre sig derhjemme – indenfor rimelighedens grænser. Herfra er der lagt billet ind på Audio Physics til test i løbet af sommeren.

Sun Audio kan anbefales et besøg pga. det specielle udvalg af komponenter som man bestemt ikke ser andre steder, og så er der altid kaffe på kanden.  
For kontakt og demo:

Sun Audio
Reberbansgade 14
9000 Aalborg
Tlf. 98126530


Udskriften er kun til privat brug - anden brug kræver skriftlige aftale med HIFI4ALL.DK!
Copyright © HIFI4ALL.DK- Alle rettigheder forbeholdes.