Tilbage til HIFI4ALL.DK 2. december 2022 | 11:54   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Pladespillere
 HIFI4ALL Forum : Pladespillere
Emne Emne: Brummen fra td320 Indryk indlægOpret nyt emne
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Mikrojumbo
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 17 April 2010
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 19
Sendt: 19 November 2022 kl. 19:31 | IP-adresse registreret Citér Mikrojumbo

Jeg har hygget mig med at skifte til sølvkabler i tonearmen (TP16 mk IV), i håbet om at brum skulle være historie. Den er ikke vanvittig høj, men stærkt generende i svage passager. Jeg har sat tonearmskablerne til nogle rca stik, og stelforbindelsen går direkte fra armbasen (hvor den sad før) til riaa. Som nævnt, så var brummet der også med de originale kabler.

For at illustrere brummen, så har jeg lavet en lydfil, der starter med brum, herefter pickuppen i pladen og så det første stykke af "Get your filthy hands off my desert". Den kan hentes her http://mikrojumbo.dk/old/download/td320_brummen.mp3

Det jeg har prøvet ind til videre:
- 2 forskellige riaa - Forstærkerens indbyggede og en eksternt trichord dino.
- Flyttet rundt på enheder, så der stort set ikke er krydsende el-kabler
- Flyttet rundt på ledninger på pickuppen.

Jeg kan ikke måle forbindelse fra headshell til stelforbindelsen, men der kan måles modstand fra pickupens monteringsskrue til stellet på riaa. Er der nogen, der har en ide om hvordan jeg kan slippe af med den brummen?

Til top Vis Mikrojumbo's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mikrojumbo
 
Music-Nerd
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 Februar 2022
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 77
Sendt: 19 November 2022 kl. 19:43 | IP-adresse registreret Citér Music-Nerd

Skal vi starte med udelukkelsesmetoden: Er det en Grado PU?. Hvis det er, there's your problem. Er pladespiller motor nede
under pladetallerken, så prøv at se hvad der sker med brummelyden ved PU/tonearm hhv væk fra og over pladetallerken. Er
der mindre eller ingen brummen væk fra tallerken, så er det måske afskærmning af motoren der skal ses på. Det er lige hvad
jeg kan komme på.
Til top Vis Music-Nerd's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Music-Nerd
 
Mikrojumbo
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 17 April 2010
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 19
Sendt: 19 November 2022 kl. 19:47 | IP-adresse registreret Citér Mikrojumbo

Det var en smutter..Jeg har Ortofon OM40. Den er gammel, jeg ved ikke om det kan have noget at sige.
Før omkabling havde jeg også problemet med en Benz Glider SH
Til top Vis Mikrojumbo's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mikrojumbo
 
nils valla
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 20 Oktober 2007
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 2586
Sendt: 20 November 2022 kl. 09:10 | IP-adresse registreret Citér nils valla

Bliver brummen mindre når du rører ved tonearmen?
Til top Vis nils valla's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af nils valla
 
Jan Post
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 21 Juni 2004
Lokalitet: Sønderjylland
Status: Offline
Indlæg: 328
Sendt: 20 November 2022 kl. 12:35 | IP-adresse registreret Citér Jan Post

Jeg havde også lidt brum på min Thorens TD320. Fandt ud af at der ingen stel ledning var på centerlejet. Jeg har også stellet min bundplade. Det hjalp. Ingen brum.

Til top Vis Jan Post's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Jan Post
 
Mikrojumbo
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 17 April 2010
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 19
Sendt: 21 November 2022 kl. 10:22 | IP-adresse registreret Citér Mikrojumbo

Det kan godt være det med centerlejet og bundstellet. Det må lige afprøves.
Til top Vis Mikrojumbo's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mikrojumbo
 
Mikrojumbo
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 17 April 2010
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 19
Sendt: 24 November 2022 kl. 17:49 | IP-adresse registreret Citér Mikrojumbo

Nå, der kom stel på centerlejet, og jeg forbandt stellet til til den lille printplade ved armbasen. signalledningerne går stadig direkte fra armbase til rca.

Jeg er nødt til at pille strømstikket fra bundstellet, ved ikke helt hvad der sker, men nu er brummet reduceret voldsomt. Det er ikke væk, men det er så
lavt at jeg kan leve med det. Jeg er begyndt at overveje om det sidste kan være noget i lodningerne ved pickup-clipsene. Det bliver næste projekt, men
ikke lige nu. Lige nu nyder jeg bare at det er blevet så meget bedre.
Til top Vis Mikrojumbo's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mikrojumbo
 
Mikkel G
Administrator gruppe
Administrator gruppe
Avatar
Redaktør og Indehaver

Bruger siden: 09 August 2006
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 3873
Sendt: 24 November 2022 kl. 23:22 | IP-adresse registreret Citér Mikkel G

 Fedt...!

__________________
Use the Google, my young padawan... and learned you will be!

Mvh, Mikkel
Til top Vis Mikkel G's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mikkel G
 

Hvis du vil besvare dette indlæg skal du først trykke log ind
Hvis ikke du allerede er oprettet skal du først oprettes som bruger

  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2022 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes