Tilbage til HIFI4ALL.DK 28. marts 2024 | 18:04   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Billeder af mit DIY-projekt
 HIFI4ALL Forum : Billeder af mit DIY-projekt
Emne Emne: Miju’s BSS.3,5-12mk.3 Ht. opdate 26-11-06 (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 6
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
miju
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske!

Bruger siden: 31 Oktober 2003
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 2652
Sendt: 22 Juli 2004 kl. 13:48 | IP-adresse registreret  

Mine DIY. højtalere.

BSS.3,5-12 mk.3.  

Den næst største model



Her ses venstre højtaler, og de nye enheder.

Højre højtaler.

Venstre højtaler.

Her top systemet med med nye 18H52 C-Quenze Audiotech 5" mellemtoner, og diskanten der her sidder i er en ScanSpeak D2905/97000. (modeficeret med større bagkammer)

Diskanterne afløses snarligt (igen) af D3004/6600, der har været inde om og vende i systemet med stor sucess, de er dog solgt videre, monteret i en højtaler jeg har bygget til en kammerat, der ønskede tilspillede enheder, og desverre økonomien fra min side var lige pt. ikke til at selv anskaffe disse 6600 diskanter.

Men 9700 diskanterne gør dog et aldeles fremragende job i mellemtiden (og de er godt tilspillede.) og jeg har altid holdt meget af lyden i 9700/9900 (Revelator) modellerne generelt.

Hvad der så ikke lige ses på disse billeder (da det er monteret efterfølgende) er en 20 mm. bred og 1,5 mm. tyk filt "ring" monteret omkring diskanten, denne er med til at effektivt undertrykke diffraktioner omkring diskantenheden og mellem denne og kantophænget på mellemtonen.

Højre højtaler.

 

Bestykning :

Diskanter  :  ScanSpeak : D2905/97000  - 1" Tekstil dome. 

Modificeret ved fjernelse af bagkammer og montage i et eget 2 liter kammer, dæmpet med fåreuld og udluftnings ventil bagtil, der giver højre opløsning og mere frigjort gengivelse.

Mellemtoner    :  AudioTechnology : C-Quence 18H52-17-06 SD. - 5" Poly.

Mellemtoner lavet specielt efter ønske til dette formål, ab. fabrik.

Bas  :  AudioTechnology : Flexunit 12-B-77-25-10.  - 12" Polypopolene.

Lavet efter ønskede specefikationer / T.S parametre for dette system ab. fabrik. Meget lig de fra den gamle Peerless SWR315 der var ganske speciel velegnede til lukket kammer, men disse faktisk en anelse mere optimeret endnu, for endnu bedre dybbas preformance.


Anvendte enheder er udmålte og matchede, til snævre tollerancer og optimal match, direkte fra
fabrik. 

 

Her over ses den nye  "fod" top sysremet nu er monteret på, som vinkler den ydderligere 7,5 grader bagud, udover de 7,5 grader kabinettet selv er skabt med.

Dette for at opnå de for de nye 1 ordens filtre optimale 15 graders baffl vinkling.

De tidligere 7,5 grader var tilpasset det gamle 2 ordens filter og den tidligere delefrekvens samt ikke mindst den tidligere D2905/9900 Revelator diskant.

Den "kile" formede fod, er monteret på en 6mm. X-fineer plade med silikone lim og denne igen monteret i bunden af top kabinetterne med et tykt lag silikone.

Under foden er monteret små gummifødder.

På denne måde er der godt isoleret / afkoblet mellem top kabinetter og bund "kasser"

Dette tiltag med ydderligere vinkling til de mere optimale 15 grader, forbedret faseforholdene lidt, hvilket giver sig udtryk i lidt bedre homogenitet, så disse forhold nu atter er så optimale som muligt, det høres som en mere rolig, homogen top, med bedre presision i perspektivet.


Her under ses før omtalte filt ringe omkring diskanten, for at absorbere / reducere difraktioner mm.

Målinger indikere at der er mere "ro" opefter og bedre liniaritet, som følge af færre difraktioner, med disse filtringe.

Lydmæssigt udmøndter det sig i en endnu mere "smoote" og uanstrængt top, uden den mindste antydning af spidshed eller pågåenhed (andet end hvad der kræves fra musikken) dette helt uden tab af opløsning og detaljering. (noget der allerede før var ganske godt, men nu altså endnu bedre og optimalt) det er især hørbart på ekstrem krævende kvinde vokaler.

Bredten af filtringen er nøje tilpasset ved måling og især lytning, formeget (for bred) stjæler en smule micro detaljering, kunsten er at køre det lige til "kanten" på et "knivs edge" men aldrig over.

Filten er forsænket sammen med diskanten (der er forsænket 1,5 mm. mere end sin egen dybde, 3 mm. ialt, men 1,5 mm. optages af en silikone ring.) og er derfor nu i 100% plan med fronten.


Her under ses forbindelsen fra bas kabinetterne (hvor i delefiltrene er monteret) til top kabinetterne, Neutrik Speakon, og Taralabs 8N ledere.

Man ser også de akustiske ventiler, 3 stk. til bas systemet og en til top systemet.

(De er nu udskiftet til Dynaudio's VarioVent)

Her ses også Vifa bag diskenten (den viset en PL27 da de andre på tidspunktet hvor billedet blev taget var i stykker, knækket forbindelsels ben)

Bag diskanten kan trinløst justeres med et potmeter, fra 0 til fuld effekt (91 db.) jeg bruger instilling 0. nu (og har dem herved inaktive.)

Her over ses terminaler og mine "gamle" Taralabs RSC. Prime500 kabler (der nu kun bruges til bas i dobbel konfiguration, et helt kabel til hver halvdel) til top anvendes nu RSC Master Gen2.


Her over ses så den nye RSC. Master Gen2 og "dobbel" RSC. Prime500 kombi, før omtalt.

Her over ses tydeligt de akustiske ventiler fra ScanSpeak (nu udskiftet med de lidt bedre Dynaudio Variovent) og fåreulden bag, samt terminering, blandt andet Neutrik Speakon mellem top & bund og de speciel lavede (drejede) forgyldte kobber terminaler, der er monteret med direkte forbindelse til / ind i delefiltret.

De fine metal håndtag der ses nederst, er monteret på en plade hvor der på indersiden er fastskruet delefiltret, og så man efter fjernelse af nogle møbel bolte, kan afmontere denne plade med hele delefiltret, nem og hurtig adgang.

Delefiltret sidder som sagt umiddelbart bag den aftagbare plade nederst, og er holdt på plads af de skruer der holder håndtagene.

Hele delefilteret så afmonteres fra bagpladen via 4 bolte så der hurtigt og nemt kan skiftes delefilter, eller laves justeringer.

Filtret er monteret med Sobotane stykker mellem dette og  "bakken" det er fastmonteret på.

Den viste "bag plade" er oprinmdlig og her vist, i X- finer, men er siden skiftet ud med en af børstet aluminium.

Selve delefiltrene er monteret på  6 mm. MDF. plade. hvor komponenterne (modstande og kondensatore ) er hardwired med Taralabs RCS. kabler og svæver mellem fortinede (sølvtin) kobbersøm islået MDF. pladen.

Spolerne er monteret ovnen på sobotane gummi og er sat fast med strips og silikone lim, gennem dertil lavede huller, og er pladcerede i korekte vinkler i forhold til hinanden for minimal indbyrdes påvirkning.


På denne måde er delefiltret godt mekanisk og elektrisk afkoblet fra resten af højtaleren og de enkelte komponenter fra hinanden.





Under bas kabinetterne kan man skimte de Ø 40 mm. drejelige og hjul (bløde gummi hjul) De er monteret på, de giver sammen med den 19 mm. HDF. plade de er monteret på med mellemliggende 4 mm.sobotane, og 4 mm. bitumen, meget god afkobling mellem kabinet og gulv, dette fungere rigtig godt! meget bedre end spikes eller andet jeg har prøvet.

Højtalerne er iøvrigt praktisktaget umulige at flytte uden! (især på gulvtæppe)



Kabinetter - opbygning og plade materiale
 
  

Både top & bas kabinetter skal konstrueres på følgende måde:


Sider, top  & bagplade:

6 mm. X-finer. (yderst)

4 mm. Bitumen.

12 mm. MDF. plade. (inderst)

Limet sammen med viskoseelastisk speciel lim.

Total kabinet plade tykkelse : 22 mm.


Fronter (baffl) både top & bas kabinetter :  

Yderst : 25 mm. granit. (eller MDF. plade)  = Ydreste baffl.

Mellem denne granit baffl og kabinet skal der.

2 mm. Sobotane gummi.

Hvor efter kabinettet består af :

4 mm. Bitumen.

12 mm. HDF. plade. = Mellem baffl.

22 mm. MDF = Inderste baffl.

Alt limet med speciel viskose elastisk lim.

Total tykkelse : 40 mm.  (65 mm. med ydder baffl)


Bund i bas kabinetter.

Nederst : 12 mm. HDF. plade.

4 mm. Bitumen.

Inderst : 22 mm. MDF. plade.

Limet med speciel viskose elastisk lim.

Total tykkelse :  38 mm.

+ 19 mm. X-fineer plint med 4 mm. bitumen & 2 mm. Sobotane gummi mellem denne og kabinet bund, limet fast med silikone masse. 

På denne "plint" er der monteret Ø 40 mm. gummi hjul.


Bund i top kabinetter :

Nederst : 12 mm. HDF.

4 mm. Bitumen.

12 mm. MDF. plade.

Limet med speciel viskose elastisk lim.

Total tykkelse : 28 mm.


Interm afstivning begge kabinetter : 

22, 19 og 16 mm. MDF. & Spånplade,  Matrix (Meget lig den der ses B&W`s matrix konstruktioner, dog her med "firkantede udskæringer i stedet for runde som i B&W`s matrix, dette for at spare volumen) limet sammen med viskose elastisk gummi lim.

Matrix :

Matrixen af 22, 19  og 16 mm. MDF. og Spånplade er limet til inder kabinet med viskose elastisk gummi lim ( inderste 22 mm. MDF. baffl er del af matrixen. og røre kun inder kabinet gennem silikone gummi lim. ) matrixen er lavet / opbygget på samme måde som set i B&W. Matrix & Nautilus højtalerne.

Blandingen mellem MDF og Spånplade er strategisk og giver en bedre dæmpning/viberations absorbering grundet de to plade typers forskellig densitet og egenskaber, det samme gør sig gældende for de forskellige materiale / plade tykkelser anvendt.

Matrixen er opbygget af  4 stk. plader der går fra top til bund og 4 stk. fra side til side, der så deler kabinettet op i 10 mindre "rum" internt, og røre alle flader, hvorved disses areal der potencielt kan resonere reduceres, så resonanser flyttes op efter, hvor de så "kvæles" med bitumen, lidt "livrem & seler" med både matrix & bitumen samt ekstrem plade materiale tykkelser, men det virker og giver et uovertruffent resultet.

 

Baffl hældning på diskant & mid. kabinet.

For at opnå korekt fase / tids forløb mellem diskant og mellemtone, er bafflen hældet 15 grader bagud. (precist beregnet og udmålt til enhederne & delefrekvensen filter type mm.)

Ligeledes har bas kabinettet en skrå front øverst der pladsere top kabinettet et stykke inde, og forskudt for bas enheden, så der her på samme måde opnås et korekt "driver offset" og optimale fase / tids forløb, enhederne imellem.

Hældningen er nøje udregnet til anvendte enheder og delefrekvens / filter type & stejlhed, samt hældningen forhindre inteferens (difraktioner) fra bas kabinettets "kanter" i forhold til top kabinettet.

 

Dæmpning :

Er lavet med 12 - 16 mm. bitumen, limet med gummi masse på ALLE interne flader i mellemtone kabinetterne, bitumen danner en tragt bagud ind i kabinettet der gør at der ikke er parallelle flader.

Der er ligeledes dæmpet med dæmpe filt på interne flader (14 mm.)  samt der er fyldt op med ægte fåreuld, 250 gr. til mellemtone kabinetter og 2,2 kg. i bas kabinetter. ( 300 gr. pr. 16 liter)

I bas kabinetterne er der ligeledes foruden fåreulden, dæmpet med kraftig dæmpe filt  på siderne.


Montage af enhederne :

Disse er boltet fast med islagsmøtrikker og røre kun inder baflen gennem gummi O. ringe og isolations gummi. (yder bafler røre ikke inder kabinet eller yder kabinet gennem andet end sobotane, bitumen og silikone gummi)

Inderste bafler er affaset på indersiden så enhederne bedre kan "se" eller "ånde" ind i kabinetterne.


Dimmensioner på systemet :

Top kabinet       =   B: 225 x H: 375 x D: 450 mm.

Bas kabinetter   =   B: 400 x H: 750 x D: 700 mm.

Total højde inc. plint, fødder, hjul og afkobling mm. : 1200 mm.


Vægt :

127,5 kg. pr. side.

Top kabinetter : 28,3 kg.

Bas kabinetter : 99,2 kg.



Intern kabelføring :

Taralabs ledere ("Strippet" Taralabs RSC Prime500 : 2 mm. leder tykkelse og alm. Taralabs 8N solidcore 1,5 mm. leder tykkelse.)


Delefilter komponenter :


Kondensatore : Mundorf M-Cap. Supreme : Silver/Oil. bypased med Silver/Gold (i serie)

Jantzen Cross Cap. (Parallel i impedans korrektion.)

Modstande :  Vishay 50W. induktions frie effekt modstande, monterede på alu. køle profiler.

Spoler : Jantzen 12 AWG. C.F.A.C. - 0,10 ohm.  spoler.  (mellemtone) 

14AWG. Luft tråd  spoler.  (parallel i impedans kredsløb)

Torobar Ringkærne spoler. : 0,1 ohm. DC. modstand, til bas (med den passive filter løsning)


Terminaler : 

Specielt lavede, (D.I.Y.) drejet ud i ægte udglødet kobber & forgyldt med 18 K guld. lavet kun til bananstik (al'a Dali Grand's terminaler dog ikke forsænket i kabinet fladen som på disse.) biwiring : 4 x pr side.  deler mellem diskant/mid. & bas.


Delefilter :

Elektrisk : 1 orden elektrisk (2 orden Linkwiz Riley akustisk)  

Delefiltre er udviklede & konstruerede via Pc. simulering og måling samt efterfølgende nøje tillytning og finjustering her udfra. (hvilket har taget et par år. ørene er jo i sidste ende det vigtigste måle redskab! når det målbare er optimeret max. = optimal opnålig liniaritet mm.)

Delefiltrene for diskant/mid. og bas. er opdelt i hver sin sektion, med god afstand.

Der er anvendt Taralabs 8N solidcore leder hardwiring, (strippet RSC. og alm. solidcore højtaler kabel) alt loddet med WBT.sølvtin.

Effekt dæmpemodstandene ved diskanten og i impedans korrektionen er monteret på små alu. køleplader for mest effektiv køling og temperatur stabilitet som følge her af.

Der er brugt speciel teknik i delefiltret for at give optimeret sprædning off axis opefter for diskanten.

Lyttevinkel er derfor mellem 30 & 40  grader. hvor systemet stadig er ganske liniært, +/- 1 db.  40 - 20000 Hz.


Delefrekvenser :

2,1 kHz.  Diskant & mid. - 150 Hz. mid & bas.


Delefrekvenser er valg udfra et ønske om optimal sprædning, og her er det opefter mellemtonen der bestemmer, derfor er delefrekvensen lagt hvor denne ruller af mellem 30 og 60 grader off axis. (45 grader)

Mellemtonen rulles af ned efter akustisk, bestemt af kabinet volumen og Q. altså 2½ vejs.

Bassen "træder til" eller rettere krydesr over med mid. ved omkring 150 Hz. den lave deling til bassen / bassystemet, gør "sammensmæltningen" mellem 5½" mellemtonen og bassen på 12" bedre og mindre hørbar, hvorved der sikres god homogenitet.

5½" enheden stadig det meste af "jobbet" til ned et stykke UNDER 100 Hz. hvor bassen reelt først tager helt over så ingen problemer med sløv bas eller homogenitet her.

 

Kabinet type / princip :

To delt, lukket (trykkammer) med akustisk ventil.  1 x Dynaudio Variovent akustisk ventil i mellemtone kammeret og 3 stk. Dunaudio Variovent i bas kabinetterne.

Mellemtone system beregnet udfra Q : 0,49   (@ 14,5 liter) og pågældende enheds T.S. parametre.


System type :

2½ vejs.

 

System Belastbarhed  :   125 W. continiuert - 300W. peak.

Følsomhed :  87 db.

 

Frekvensgang / tollerance :

+/-  1,0 db.   : 40 - 20000 Hz.

+/-  3,0 db.   : 32 - 30000 Hz.   


Bas dybde uden eq.  :

f-0 = 40 Hz.

f-3 = 31 Hz.

f-6 = 23 Hz.

Bas dybde med let eq.  :

f-0 = 30 Hz.

f-3 = 20 Hz.

f-6 = 15 Hz. (hvor under der skæres 36 db. for at beskytte enheden.)

 


Her under ses målingerne.


Det er en en 1 ordens løsning jeg har arbejdet længe på, og som er blevet den endelige udvalgte.

(Målingerne her viser kun top systemet.)


Den viste måling er med 1w. 1m. (relativt lyddødt rum) og 30 grader OFF AXIS

(Hvilket betyder at der skal lyttes med toe in på 15 grader.)

Delefrekvensen falder mellem 2050 og 2100 Hz.

Det er også tydeligt at se at mellemtonen er 6 db. nede omkring 125 til 150 Hz. (hvor bassystemet træder til)

Ganske fornuftig frekvensgang, med kun en kondensator en modstand og en spole. (foruden et "global"  LCR. der kompencere for diskant Fs. & mid. Le. samt filtrets påvirkning.)


Her over ses frekvansgangen i lytte axen : 30 garder off axis. (15 grader toe in.)

Direkte on axis  (45 grader "toe in" ) vil der være en svag stigende frekvenskurve opefter.

Alt efter graden af "hårdhed" i / af lytterummet og højfrekvens absorptionen i dette, kan "toe in" / vinling af højtaleren tunes, jo hårdere rum, jo mindre "toe in"/ vinkling og jo støre absorption af høj frekvens jo mere "toe in" / vinkling, for at opnå den viste liniære frekvensgang i lytte positionen.

Ønskes en lettere faldende kurve eks. B&K's idiel kurve eller mere? kan "toe in" reduceres ydderligere under de 15 grader, til mellem 5 og 10 grader, så man lytter mellem 35 og 40 grader off axis, hvilket stadig giver en ganske fin frekvensgang der holder sig inden for +/- 1 - 2 db. blot på minus siden, fra omkring 5 kHz. og op, dette giver en mere ørevenlig og mindre massiv / "monitor" præget gengivelse

Jeg selv fortrækker 15 grader "toe in" / vinkling (altså at lytte på 30 grader axen.) som målingerne her viser.

Frekvensgang målinger af bassystemet og det samlede system, arbejdes der på at få i her til visbar form. og vil dukke på ved senere lejlighed....


Impedansen er ganske liniær og overstiger ikke 6 ohm. fra 100 Hz. og op, og under 100 Hz. er den holdt på max 8 ohm. (den kommer heller ikke under 4,3 ohm.)

Dette sker ved en global impedans korrektion på diskant/mid. filter sektionen, fra 50 til 120 Hz. og fra 400 Hz. til 6000 Hz. samt en på bassystemet der liniarisere fra 15 Hz. til 100 Hz. og igen fra 250 Hz. og opefter.

Den elektriske fase følger nogenlunde fint impedans kurven, og er en nem belastning.

Impedans korektionen af hele systemet og den her følgende meget liniære impadsns samt elektriske fase, gør livet dejligt nemt for en amp. og det kan høres som bedre kontrol, dynamik og neuancering, helt ned i sub oktaverne, langt bedre end uden korektion (er prøvet) den relativ store 12" enhed har her en hurtighed og neuancering samt impulsvillighed der ikke står tilbage for mindre enheder, (savner ikke på nogenmåde hurtighed mm. i forhold til de 6½ ~ 7 & 8" enheder jeg før har anvendt til bas, især ikke sammenlignet med basrefleks systemer, det skal høres for at man tror det.) hele systemet lyder som en meget homogen to vejs højtaler.

 

Her under er så de endelige delefiltre.


Her ses til Diskant & Mellemtone.

Det er med disse filtre de her viste målinger er lavet.


Filteret er nu gennefført med M-Cap supreme silver /Oli i den direkte signalvej & Jantzen Croos Cap parallel samt CFAC. spoler ligeledes i direkte signal vej og 1,5 mm. luft spoler parallel.


Her under ses Bas filtret.

2 orden, med impedans korrektion (L.C.C.R) korrigere for Fs. og system resonans samt svingspole impedans opefter (Le.)

Under komponenterne skimtes sobotane gummi klodserne de er monteret på og limet fast med silikone.

Kablerne til bassen er her, Supra Ply 3.4

Her ses begge filtre sammen..

Øverst diskant & mid. sektionen og nederst bas filtret.

De fleste komponenter der ses er impedans korrektion.

Diskant & mid. filtret sidder som man kan se på nogle af de andre billeder her, skruet fast til bagpladen på højtaleren, og bas filtret er monteret på gummi fødder i bunden umidelbart indenfor og under "top" filtret, men alligevel i bahørig afstand.

Alle spoler vender korrekt så de ikke "ser" hinanden når ført monteret.

Kondensatore og modstande "svæver, og spolerne er monteret på sobotane og silikone.

Under modstandene monteres små køleprofiler.

Kabelføringen og hardwiringen er udført med Taralabs ledere, strippet fra højtalerkabler.

 


Her ses billeder
af de gamle BSS 3,6-12 mk.2.


 

 

Bestykning :

Diskanter  :  ScanSpeak : D2905/9900 Revelator- 1" Tekstil dome. 

Modificeret ved fjernelse af bagkammer og montage i et eget 2 liter kammer, dæmpet med fåreuld og udluftnings ventil bagtil, der giver højre opløsning og mere frigjort gengivelse.

Mellemtoner    :  ScanSpeak : 18W/8546-00 - 7" Kevlar.

Modificeret med dobbelt magnet, samt ændringer i svingspole og svingspole styr samt kant ophæng.  Magneter er på monteret en speciel lavet / drejet alu. "air flow" control cone. (samme princip ses bag på B&W Nautilus mellemtonerne.)

Bas  :  Peerless SWR315 - 12" Polypopolene.

Modeficerede med ekstra magnet.

 

Her under ses højre højtaler.

er under ses venstre højtaler

Hvor man tydeligt kan se D2905/9900 Revelator diskanten, 18W/8546-00 bas / mellemtonen, samt 12" bas enheden (Der her er den "gamle" Peerless) alle monteret med møbel bolte i granit baflen.

Enhederne er monteret med bolte der kun røre bafflen gennem nogle gummi O. ringe og med silikone gummi i mellem enheder og baffl.

Top kabinetterne står på nogle 5 mm. sobotane gummi fødder.

Her ses nærbillede af "top" højtalerne, enhederne er forsænkede så de er plane med bafflen.

Her ses kabelføringen og Speakon forbindelsen mellem bas og top kabinetterne, samt de akustiske ventiler (Disse fra ScanSpeak)

Her ovenfor ses top, bas forbindelsen & terminaler, håndtagene på delefilter pladen, eller "mande hullet" akustiske ventiler, bag diskanter, samt de "gamle" Taralabs RSC. Prime 500 kabler, nu kun brugt til bas og på top systemet afløst af Taralabs RSC. Master Gen2.

Her over ses nærbillede af bassen (Den "gamle" Peerless SWR315 jeg selv anvender i min personlig BSS3,6 model her vist) en fremragende enhed til anvendelse i lukkede systemer, og ganske prisgunstig. (den er desverre nu udgået af Peerless sortiment, hvorved eneste mulighed for at opnå de her opnåeder resultater er med speciel pr. ønske fremstillede Flex units til en noget voldsommere pris, men disse kan så fås tilpasset de fine for dette sytem T.S. parametre fra den gamle Peerless)

Og her under endnu et nærbillede af bassystemet.

Bas kabinetterne er lavet med nøje udregnet skrå øvre front så "top" kabinettet bliver fase / tids mæssigt korrekt placeret i forhold til bassen, dette ses tydeligt her, dette har dog kun lille indflydelse, med den her anvendte delefrekvens, mellem bas og top. (150 Hz.)

Men det har her udover en gavnlig funktion, ved at man undgår kant reflektioner / difraktioner mellem top og bund "kassen" i langt højre grad.

Endnu et billede af højre højtaler.


Her er nogle billeder af forsøgs delefilterene (1 ordens her på billederne.)

Her er det en "forsøgs" opstilling der faktisk lykkedes.

Kvalitets komponenter all the way.. (selv i forsøgs filterne)

De Quick monterings stik, der ses, afløses af nogle specielle forgyldte ren kobber skrue samlemuffer når forsøgene er slut og filtret monteres, det giver bedre kontakt og lyd.

De viste samle stik er monteret  for at kunne skifte filter hurtigt.

Her under ses tydeligt "mande hullet" der giver adgang til delefilteret, terminaler er monteret direkte her på og hele pladen delefiltret er skruet fast på skrues fast i højtaleren.

Bas filtret er eksperimentelt og normalt ikke i brug da jeg mellem mid. og bas normalt køre aktiv deling. (men den passive skal jo være påplads under udvikling) her består det kun af LCR. og en serie spole, (der er dog senere tilkommet en parallel kondensator da dette gav en renere øvre bas og nedre mid. end med den rene 1 ordens løsning her. samt et L.C.C.R impedans kredsløb)

 


Anden beskrivelse / uddybning af systemet.

Der er fra min side i valg af enheder, komponenter mm. lagt vægt på at opnå en så lineær og der igennem neutral gengivelse, som de nu med de valgte enheder er mulig, hvilket er det der i størst omfang sikre en så stor tilnærmelse, det der nu kommer ind over terminalerne, som nu muligt.

Her næst er der lagt stor vægt på parametre så som Perspektiv, homogenitet, timing, dynamik og opløsning.

Alt andet så som design & delefilter teknik er baseret på at opnå så optimal platform og arbejdes betingelser for de valgte enheder.

Kabinetter er derfor lavet sandwich opbygget af flere forskellige materialer og lim typer, der til sammen dæmper og undertrykker resonanser, og kabinettets egen klang mest muligt, samt kabinetter er så tunge og solide som praktisk muligt for at give enhederne en så solid og urokkelig platform som muligt, en del er måske nok lidt  "over kill" ?? men det virker!

De anvendte komponenter er valgt udfra at disse har de mest snæver tolerancer og den mest "usynlige" gengivelse eller virkning på lyden.

Bag på enhedernes magneter er der monteret, først ekstra magneter og så en speciel drejet aluminiums "air flow controler" der gør at den luft der sendes bagud og ind i kabinetterne fra bagsiden af membranen, ikke laver turbolens eller andet bag enhederne men ledes find og jævnt bag ud og ind i kabinettet og dæmpe ulden, dette sikre at den luft ikke virvler rundt og kommer tilbage og forstyre membranen igen.

Diskanten har fået åbnet sit bagkammer og ser nu bag ud ind i et støre kammer dæmpet med uld, dette sikre mindre kompression end dens eget kammer ellers gør.


Lyden?


Tjaaa.. hvordan lyder de??

I mine øre lyder det rigtigt og vigtigst af alt GODT! og så er målet for mig nået, resten er lige meget, for mig spiller de RIGTIGT og korrekt!...

Fuld tilfredshed her!!

Lydbilledet er stort og åbent med stor gennemsigtighed og detaljering samt fornem 3D. og vigtigt så er alt i balance.

Kan det blive bedre??? jovist!! det kan alt! uanset hvad og hvor dyrt!.. sååå... når nygerrigheden og økonomien tillader det skal der da afprøves alternative enheder her og der...

MEN! som det er nu er der ikke noget komercielt jeg ville bytte med til under 100000 - 150000 kr. og så er det jo ik så ringe endda..

 

En ny model af denne højtaler er under udvikling.

 

Det bliver en mk.4. model med rundede / oval formede top kabinetter, og som tidligere nævnt, nye enheder til diskant : ScanSpeak D3004/6600

 

Den vil få betegnelsen BSS3,5-12mk.4.

 

 

 

 

mvh.
















Tildligere.......

 


Som det stod før i den "gamle" stue.






 

Se mere her :

http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=10408&P N=2

Se ligeledes også her :

http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=30427&P N=1

mvh.

 



__________________
M.

Til top Vis miju's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af miju
 
Aksa
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 12 Juli 2003
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 1712
Sendt: 22 Juli 2004 kl. 16:14 | IP-adresse registreret  

Hej Mike,

Det er jo altså bare et flot og gennemarbejdet projekt

Jeg er lidt nysgerrig omkring Mundorf Supreme Silver/Oil kondensatorerne - jeg har nemlig selv tænkt på at opdatere med disse i mit eget projekt (sammen med intern forkabling med The Equilibrium Cable sølvkabel).

Kan du evt. beskrive lydforskel mellem de "almindelige" Mundorf Supreme og Silver/Oil udgaven?

__________________
mvh
AKSA

"Life is too short for over-expensive hi-fi pretending to be high-end"
Til top Vis Aksa's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Aksa
 
miju
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske!

Bruger siden: 31 Oktober 2003
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 2652
Sendt: 23 Juli 2004 kl. 14:12 | IP-adresse registreret  

The Burgundia Revelation BSS2,6-mk3.


(Udstyret der skimees på bileldet her over, der er fra 98, er mit gamle Audiolab 8000 serie. pre. og et par mono trin samt DAC & Drev.)

 

Bestykning : ScanSpeak D2905/9900 Revelator Diskanter.

ScanSpeak 18W/8546-00 mellemtone.

ScanSpeak 18W/8545k. Bas. 

Der anvendes lukket kammer med akustisk ventil for mellemtonen og for bassystemet anvendes der en hybrid mellem lukket og basrefleks. (En flow reguleret basport)

Dette giver en bas der er relativ dyb samtidig med en bedre kontrol og impuls villighed i bassen, end med ren basrefleks.

Bag Diskanter : D2905/9700 vist her ( senere udskiftet med Vifa Ringradiator) kan reguleres via et potmeter der nu er monteret lige under denne. ( her ligger det løst i det eksterne delefilter, derfor ses her 4 terminaler på billedet)

Dog er bagdiskanter på de nye opgraderede versioner ikke længere implementeret da de er unødige og ikke længere forenlige med de nye enheder der her anvendes....

Kun det bedste duer! 

Prodotype på et (externt) delefilter.

2 orden Linkwiz Riley. ( tilpasset efter måling & lytning)

Delefrekvens ved 2,2 kHz. & 200 Hz.

Flere modeller af BSS2,6 mk.3 gøres klar på min far's "male" værksted.

Her påligges special lasur finsih.. (imiteret fugleøje)

Her ses den interne afstivning og opdeling, lige før lukning.

Intern afstivning ("matrix") er af 16 mm. MDF.

Her ses et afstivnings "skelet" eller "matrix" ved siden af en samlet højtaler.

En højtaler færdig grundet med 12 lag grunder. (spraymalet)

Der duppes lasur på, 1 lag af ialt 50. (+ 12 lag klar lak)

Her ses en højtaler efter første behandling.

Her ses første lasur behandling op mod sidste behandling.

Her over ses udfræsninger & forsænkninger til enhederne

Et sæt færdiger højtalere i stuen, bagved skimtes de eksterne delefiltre. (der er foret med bly og kobber samt bitumen og fyldte med sand, samt monteret på Dali Cones) i senere nodeller mk.4 er delefiltret monteret i bunden af højtaleren (sand kammeret) internt.


Billederne her er fra 99 - 2000, hvor jeg havde fået mine LcAudio Sidewinder2 & ZapZolute + TheEnd Milleninum forstærker sæt.

Cd. setuppet er her stadig Audiolab 8000CDM&DAC. (modeficeret med XO2 clock og clock synch mellem dac & drev samt balanceret analogdel.

Det er nu siden afløst af først LcAudios Zap Cd. player, der siden blev ombygget til en DAC. uden drev eller andet mislykked makværk! og så en Denon DCD3560 som drev og ikke mindst nu og da stand alone maskine, da denne har sine dyder, især efter her andet steds beskrevende modefikationer mm.)

 

Her ses en tidlig SPL. frekvensgangs måling på det samlede system, fra mk3. udgaven.

Liniariteten ligger fint omkring +/- 1,2 db. fra 40 til 20 kHz.  (Undtagen mellem 500 og 8-900 Hz. hvor 8546-00 her et naturligt hæv der uden sugekredse ikke kan fås under 1.5 ved enkelte peaks.) meeen jo ik så ringe endda  

(30 grader off axis følger kurven faktisk meget tæt på B&K's idiel kurve.)

F-3 ved godt 39 Hz.

Følsomhed ligger omkring de 86 - 87 db.

Mk4. udgaven udviser lidt bedre liniaritet mellem 500 Hz. og 1 kHz. samt, en lidt mere  afdæmpet  gengivelse af området  1 til 5 kHz. der giver en smule mindre monitor agtig og kanp så "in your face" gengivelse af dette område.

De største ændringer her er vinkling 7,5 grader af højtaleren og som følge her af bedre fase forhold, dette kan høres og ikke mindst faktisk SES på målingen med et resultat som lige før beskrevet.

Så er der ganske små justeringer i selve delefiltret.

Alt i alt er mk.4 blevet lidt mere homogen, mere afbalanceret og neutral, knap så monitor præget og mere øre venlig / smooth. (hvor ved lidt mere neutrale eller lysere kabler er kommet til at fungere bedre med disse højtalere, før var noget afdæmpede kabler et + ) nu er det hele noget mindre monitor og "hifi" lyd (på den ufede måde) og mere hifi på den fede mere musikalske måde!...

 

Se iøvrigt :

http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=30427&P N=1

For mere info og billeder mm.

 

En tilfreds indehaver af disse højtalere (min store bror) :

http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=36630&P N=1

 

 

 

 



__________________
M.

Til top Vis miju's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af miju
 
Ronin
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Lyd og Billed Vodskov

Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 7533
Sendt: 23 Juli 2004 kl. 14:43 | IP-adresse registreret  

Hvor har du fået lavet finér-arbejdet henne? Det ser ganske nydeligt ud, og har sikkert kostet et hus på landet??

Opleves bassen aldrig lidt tung? Det kan tit være et problem når der er så store bas-enheder blandet ind i sagerne...

Nydeligt arbejde....



__________________
Watching "Full House" with the Olsen-twins feels like having a heart attack in slow motion!!
Til top Vis Ronin's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Ronin
 
dytti
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 10 November 2003
Lokalitet: Fyn
Status: Offline
Indlæg: 495
Sendt: 23 Juli 2004 kl. 15:06 | IP-adresse registreret  

Tja - Hvad kan man sige... Fumps up. Det er dælme gennemført.

Hvordan har du lavet granitbafflen?
Jeg har sel forsøgt mig på et tidligere projekt, men kunne ikke få det særligt pænt.



__________________
Må vellyden dale over jer
Til top Vis dytti's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af dytti Besøg dytti's Websted
 
Aksa
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 12 Juli 2003
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 1712
Sendt: 25 Juli 2004 kl. 10:53 | IP-adresse registreret  

Hej Mike,

Tak for den fine tilbagemelding omkring Mundorf. Guld? Hmmm - gad vide om det er godt. Sølv er en bedre leder. Nå, men Mundorf har ret godt styr på tingene, så man må vel kigge på det ved lejlighed.

Jeg vil dog starte med at prøve sølv-modellerne. Jeg ved, at Golden Age fører dem - eller har du bedre bud på, hvor man får fat i dem?

Også meget spændende med Alfa Core, men priserne er jo ret vilde, så jeg tror, at jeg indtil videre holder mig til X-coils. Indtil videre er de absolut best buy - høj ydelse til lav pris.

__________________
mvh
AKSA

"Life is too short for over-expensive hi-fi pretending to be high-end"
Til top Vis Aksa's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Aksa
 
miju
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske!

Bruger siden: 31 Oktober 2003
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 2652
Sendt: 26 Juli 2004 kl. 17:29 | IP-adresse registreret  

[QUOTE=Ronin]

Hvor har du fået lavet finér-arbejdet henne? Det ser ganske nydeligt ud, og har sikkert kostet et hus på landet??

Der er lagt 6 mm. birke x-finer på... og dette er lasur lakeret med en speciel teknik der giver det "spil" i finishen der er... en ret svær og tidskrævende metode.. men resultatet taler for sig selv!... skulle jeg få ægte finer magen til lagt på ( noget jeg ikke er så stiv i selv!!) ville det for mig blive ubetaleligt!!...

Opleves bassen aldrig lidt tung? Det kan tit være et problem når der er så store bas-enheder blandet ind i sagerne...

Der deles ved 150 Hz.. ( 12 db. ) så 6½" enheden dækker det mest kritiske nedre mid og øvre bas område...  og under de 150 Hz. og reelt  et stykke godt under 100 Hz.  hvor 12" enheden har taget mere eller mindre helt over.. er den ganske hurtig nok!..

Med ekstra magnet bag på og en kraftig  forstærker ( 240W./ 8 ohm. - dual mono & 240000uF. ) og lukket kammer med et Q på 0,5 så slår den hårdt og kontant og ganske hurtigt!! mere end hurtigt nok...

Den opleves på ingen måde langsommere end når jeg sætter en woofer med en 7 eller 8" ScanSpeak bas enhede til istedet... 

Bassen er bare meget mere realistisk og fysisk "følbar" som følge af den støre mængde luft der flyttes, men på ingen måde sløvere eller langsommere..

Det der med langsom bas er iøvrigt lidt en skrøne når vi taler om bas under 100 - 150Hz. her nede er selv den sløveste og tungeste 21" enhede som regel hurtigt nok!.. bare den er i lukket kammer og får "guf" nok fra en potent amp...

Der hvor bas subjektivt kan opleves langsom fra en stor enhed er når der deles OVER! de 100 - 150 Hz.. som oftes når der deles ved mellem 250 - 300 Hz. eller højre og så til en decideret mellemtone..

Eks. en B&W 801 deler omkring de 300 Hz. til en 15"...  se DET! kan give problemer i øvre bas og nedre mid.. (hvad jo da også netop er ganske tydeligt med 801) hvor den store enhed har svært ved at følge den lille 5 - 6½" mid. og overgangen derfor bliver ganske hørbar, og øvre bas opleves sløv og tung..

Dette undgås ved at dele lavt... ( 150 Hz. eller under )

Så jeg har ingen problemer!... bassen er hurtig og kontant, ( som er typisk for et vel afstemt lukket system) men med god fylde & krop samt afgrunds dyb dybde...

Nydeligt arbejde....

Tak!!  

mvh.



__________________
M.

Til top Vis miju's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af miju
 
miju
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske!

Bruger siden: 31 Oktober 2003
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 2652
Sendt: 26 Juli 2004 kl. 17:36 | IP-adresse registreret  

[QUOTE=dytti]

Tja - Hvad kan man sige... Fumps up. Det er dælme gennemført.

Hvordan har du lavet granitbafflen?
Jeg har sel forsøgt mig på et tidligere projekt, men kunne ikke få det særligt pænt.

Det lader jeg prof. folk om!!... 

Det "lokale" stenhuggeri har være ganske behjælpelige (og da jeg havde en tjeneste til gode fra en der har job der.. såååå....   for ellers skal man regne med at det koster det samme som et par halv store højglanspolerede grav sten!...

mvh.



__________________
M.

Til top Vis miju's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af miju
 
daniels
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 26 Marts 2004
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 3700
Sendt: 05 August 2004 kl. 02:46 | IP-adresse registreret  

Ser nydeligt ud!

Toppen ligner til forveksling samme konstruktion jeg bruger. Arbejder for tiden på en god (sub)/bas sektion. Har dog planer om at bruge nogle af de nyere Scan Speak basenheder der er dukket op.
Til top Vis daniels's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af daniels
 
miju
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske!

Bruger siden: 31 Oktober 2003
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 2652
Sendt: 06 August 2004 kl. 14:26 | IP-adresse registreret  

Er det disse enheder du nævner : 23W/4557T00   ??

Eller nogle af disse : 26W/8861T00  -  22W/8851T00  ??

De virker meget interasante om end sikkert grueligt dyre!??...

Jeg har haft gode erfaringer med : 21W/8555-00  & 21W/8555-01

Samt : 25W/8565-00 & 25W/8565-01

Disse er ikke helt så gustene i pris... selv om de dog ikke lige er at betegne som helt billige!!!

Men den 12" jeg nu anvender gør det lige så godt og flytter mere luft samt går dybere..

Dog ser det nok anderledes ud hvis man skal dele til bassen over 150 - 200 Hz... her kommer SS enhedernes utrolige hurtighed i øvre bas og nedre mid nok tilgode på en helt anden måde.. jeg deler selv under 150 Hz. til bassen.. og her går det fint til en relativ stor 12" som den jeg anvender.. her er den hurtig "nok"..

mvh.

 



__________________
M.

Til top Vis miju's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af miju
 
daniels
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 26 Marts 2004
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 3700
Sendt: 06 August 2004 kl. 16:37 | IP-adresse registreret  

Nu var det specielt 23W/4557T00 jeg har haft kig på, men den er lidt svær med den lave følsomhed. Til gengæld yder den (ifølge teorien), rigtigt godt i små lukkede kabinetter. Et kabinet på 25-30 liter giver den et F3 på 33 Hz med Qtc på 0,707... Ganske imponerende.
...Men som du selv nævner, er de hundedyre; ca. 3500/stk. Det bliver ikke forløbig jeg går igang med det. Men egentlig tror jeg også kun enheden bliver relevant i forbindelse med en decideret subwoofer. Der er den til gengæld rigtigt god; størrelse/ydelse.

Jeg har noget af et størrelse/ydelse dilemma (med højttalere!!). Din bas-løsning er simpelthen for stor for min smag, selvom den sikkert er god. Men alt er fuld af kompromiser...

Det filter jeg bruger minder meget om dit (kender godt dit), jeg bruger dog et lidt større kabinet (16-17 liter), og ingen akustisk ventil - har dog gjort lidt specielt ved den indre dæmpning og kabinetudformning. Jeg har ofret 9900'eren til fordel for 9700'eren. Synes den rammer lidt bedre.
Til top Vis daniels's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af daniels
 
Aksa
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 12 Juli 2003
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 1712
Sendt: 07 August 2004 kl. 11:55 | IP-adresse registreret  

Hej Mike,

Lige et hurtigt spørgsmål - dit bud på det bedste/billigste sted at handle Mundorf Extreme Silver/Oil?

__________________
mvh
AKSA

"Life is too short for over-expensive hi-fi pretending to be high-end"
Til top Vis Aksa's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Aksa
 
miju
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske!

Bruger siden: 31 Oktober 2003
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 2652
Sendt: 09 August 2004 kl. 16:23 | IP-adresse registreret  

Har altid før købt Mundorf M-Cap`s hos PeakConsult eller Audiotechnology...

Men ved ikke priserne nu??? det er et stykke tid siden sidst..

Silver / Oli typerne fik jeg fra en der havde dem med hjem fra Tyskland..

mvh.



__________________
M.

Til top Vis miju's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af miju
 
Kjeldsen
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Kjeldsens forbindelser

Bruger siden: 23 Maj 2003
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 9397
Sendt: 09 August 2004 kl. 17:38 | IP-adresse registreret  

Schuro har det meste:

http://www.schuro.de/sup-silv-oil.htm

Har endnu ikke selv købt her, da jeg købte foliespoler før jeg fandt denne side.

 

Til top Vis Kjeldsen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kjeldsen
 
DarkWing
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 12 Juli 2003
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 470
Sendt: 09 August 2004 kl. 22:42 | IP-adresse registreret  

Kan man lige få lidt info om hvorfor der sidder en pl27 forplade på den dx25 bagdiskant?
Til top Vis DarkWing's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af DarkWing
 
miju
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske!

Bruger siden: 31 Oktober 2003
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 2652
Sendt: 10 August 2004 kl. 15:10 | IP-adresse registreret  

DarkWing skrev:
Kan man lige få lidt info om hvorfor der sidder en pl27 forplade på den dx25 bagdiskant?

Enkelt!!

Da billedet blev taget sad der en nettop PL27 diskant!!.. da DX på det tidspunkt havde knækket et kontakt ben og skulle til "doktor" og da jeg så i "skrammelkassen" havde et par PL27 liggende kom jeg disse i for syns skyld..   de var iøvrigt slet ikke "sat" til..

Kan dog sige at bagdiskanterne ikke er synderligt meget i brugt pt, det går fint uden...

mvh.



__________________
M.

Til top Vis miju's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af miju
 
Aksa
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 12 Juli 2003
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 1712
Sendt: 10 August 2004 kl. 22:34 | IP-adresse registreret  

Hej Mike,

Mht. til Mundorf Supreme Silver/Oil, så tror jeg ikke, at Audiotechnology fører Mundorf mere overhovedet (i hvert fald ikke iflg. deres hjemmeside).

Jeg talte med Per fra Peak Consult for et stykke tid siden. Han var ikke så begejstret for Silver/Oil modellen, så jeg tror ikke, at han tager dem hjem.

Kjeldsen: Tak for linket til Schuro - det ser fint ud. Golden Age har også Mundorf Supreme Silver/Oil, men er lidt dyre med dem, synes jeg.

__________________
mvh
AKSA

"Life is too short for over-expensive hi-fi pretending to be high-end"
Til top Vis Aksa's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Aksa
 
DarkWing
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 12 Juli 2003
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 470
Sendt: 11 August 2004 kl. 03:19 | IP-adresse registreret  

miju skrev:

DarkWing skrev:
Kan man lige få lidt info om hvorfor der sidder en pl27 forplade på den dx25 bagdiskant?

Enkelt!!

Da billedet blev taget sad der en nettop PL27 diskant!!.. da DX på det tidspunkt havde knækket et kontakt ben og skulle til "doktor" og da jeg så i "skrammelkassen" havde et par PL27 liggende kom jeg disse i for syns skyld..

mvh.

Hehe ok, trode lige du havde gang i et smart tweak der

Til top Vis DarkWing's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af DarkWing
 
Mr. High Fy
Lukket konto
Lukket konto

Ønsker konto på standby

Bruger siden: 07 September 2003
Lokalitet: Ikke angivet
Status: Offline
Indlæg: 1117
Sendt: 11 August 2004 kl. 07:34 | IP-adresse registreret  

Meget seriøst miju. Jeg er helt flov over at kalde mig selv entusiast, når jeg ser sådanne DIY håndværk.

 

Til top Vis Mr. High Fy's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mr. High Fy
 
miju
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske!

Bruger siden: 31 Oktober 2003
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 2652
Sendt: 12 August 2004 kl. 17:32 | IP-adresse registreret  

Dit grej virker da rimelig seriøst... 

Så der er da ik noget at være flov over vil jeg mene!!!

men tak for det!!

mvh.



__________________
M.

Til top Vis miju's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af miju
 

Side af 6 Næste >>
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes