Tilbage til HIFI4ALL.DK 16. april 2024 | 20:48   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Tilbehør/tweaks
 HIFI4ALL Forum : Tilbehør/tweaks
Emne Emne: Optimering af lyd via netstrømmen (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 27
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Toftdahl
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 07 Marts 2004
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 1593
Sendt: 21 Januar 2006 kl. 13:57 | IP-adresse registreret  

Vejen til meget bedre strøm - og dermed også meget bedre lydgengivelse

 

Vi oplever dagligt vores søgen efter bedre lyd i forbindelse med vores HiFi – og langt den overvejende del at os snyder os selv, ofte fordi vi vil spare på et bestemt område, men måske fordi det ikke er lige til at gå til og pakke ud af en kasse.

Det er min klare overbevisning at vi snyder os selv for det aller vigtigste vitamin til vores HiFi grej, som vi ofrer enorme ressourcer og tid på.

Vi skifter gerne CDspillen og forstærkeren samt kabler ud i et væk, der indkøbes filtre, strømskinner, svingningsdæmpere og meget andet – i enorme summer for at få bedre lyd.

Men uagtet alle disse udskiftninger og forskellige indkøb, er det min påstand at man snyder sig selv og har aldrig fået den rigtige effekt og lyd, fra sit indkøbte HiFi, alene af den årsag at vi har frarøvet det dyrt indkøbte grej muligheden, for at udfolde sig og spille ordentligt – hvor dynamik og musikken folder sig ud i de forskellige områder, alene fordi vi har overset betydningen af at man giver anlægget en ordentlig og nødvendige strøm.

Der kommer så betydningen af jord så også på banen – i nogle tilfælde med stor betydning, for eller imod, alt efter kvaliteten af jordforbindelsen eller de enkelte apparaters opbygning.

Når så vi er nået frem til apparaterne, kræves der ofte en fordeler / strømskinne. Og ifølge mange af de billeder der bringes, er kablerne og strømskinnerne et mareridt og endnu et område der er med til at frarøve os muligheden for apparaternes ordentlige gengivelse af musikken.

De strømskinner som ses og kan købes i supermarkeder og byggemarkeder, til lavpris - og for den sags skyld også dem hvor de tager 200,00 kroner for en lidt bedre udgave, de er slet ikke egnede i vores kredsløb i kampen for den optimale / gode lyd (til ordentlig HiFi og lyd).

Der skal en langt bedre i en prof model af en eller anden udgave – sidst deltog i en test, viste Furutec at der var en kæmpe forskel på de førnævnte billige og så til den Furutec, uden filter, modellen med filter foranledigede noget underligt ved musikken, og det samme med andre fabrikater med filter, personligt går altid langt uden om dem med filter.

Og netkabler skal jo også med på banen, når vi vil hente det sidste og det absolut bedste, som ofte ligger i den ende, de hører ligesom med i koncepetet. Der er mange på markedet og man må nok prøve sig frem – min erfaring fortæller mig, at skærmede kabler er en nødvendighed når vi taler netkabler.

Når så netforbindelsen er blevet i orden, med ordentlig strøm, i en gruppe for sig selv i målerskabet og det er fordelt ud til apparaterne via ordentlige fordelere / netskinner og stik, så er der endnu en ting som er vigtig. Det er vigtigt at man får ryddet op og lagt sine kabler ordentligt, og på en måde hvor signalkabler, højtalerkabler samt netkabler er adskilt / separeret fra hinanden, istedet for at det ligner et bombenedslag hos NKTs fabrikker eller en fuglerede i orkanstyrke. Undgå at kabler er snoet ind i hinanden og krydser hinanden i et væk, få det adskilt og bundet pænt op – det giver så meget bedre lyd. 

Herfra og når netdelen samt det nødvendige grej for en stabil og god netforbindelse er i orden, kan man begynde at eksperimentere med ekstra filtre og alt det forskellige grej der kan optimere lyden, gør man det omvendt, får man ikke den nødvendige effekt og glæde af det dyrt indkøbte HiFi grej og evt. tilbehør.

Dette er naturligvis ment som et oplæg til alle - spørgere som svarere - men med et specielt ønske om, at dem som har den store ekspertise og erfaring med HiFi, vil give os indblik i hvordan man kan bygge sin netdel op fra målerskabet, med egen gruppe og anvendelsen af de rigtige kabler, stik og grej der skal bruges.
Og jeg har jo i den forbindelse en aftale med Ghammel&Suhr, som på forhånd har lovet at berige os med hans enorme erfaring i en tråd om emnet.

Men der er også andre med erfaring, så lad os få jer alle sammen med og bragt erfaringerne til torvs, hvadenten du kun lytter til det eller har erfaring med at lave det.

Det bliver spændende at få de mange erfaringer ud på tryk, da det vil være til rigtig stor gavn for os alle, og jeg mener også at det vil være en stor besparelse, uagtet at det koster nogle kroner at lave - men det kan jo være man holder lidt op, med at skifte grej ud i et væk og nyder musikken fra det man har.

Problemet kan bare være at få folk til at tro på det og komme i gang, for vi ser jo ofte at det bliver hånet og latterliggjort, at HiFi kræver ordentlig strøm og ordentlige kabler – men lad en god tråd være hjælpen til de mange / os alle, så vi selv kan være med på oplevelsen – god strøm.

Det bliver også ved med at blive efterspurgt - så hvis vi nu får lavet en tråd med alt det bedste og helt ud i krogene - er mange måske hjulpet, så alle mand med erfaringer må på banen.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Toftdahl

Til top Vis Toftdahl's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Toftdahl
 
Bond
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 05 Juni 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 619
Sendt: 21 Januar 2006 kl. 18:04 | IP-adresse registreret  

Hej !

....okay, jeg hører ikke til de "særlige indbudte" men emnet har faktisk enorm betydning i Hifi-sammenhæng !.....så stor, at jeg undre mig over den store "berørings angst",om emnet, blandt (især?) de Danske "Hifi-Nørder"......??

Har selv separart strøm-gruppe, skille-trafo, korrekt dimensioneret kabler og orden i kablerne indbyrdes  ....og ja, det er et "must" !!

Når det er sagt, er det vigtigt at bruge sin sunde fornuft !? .....hvis alle "grund-principper" er i orden, er det enkelte parameter af mindre betydning.......feks. oplever jeg et nyt net-kabel på et given apparart i kæden som "nærmest ingen ændring" mens samme kabel, i et anlæg uden "sep. strøm" og med "kabel-rod",  viser store forskelle  ....

Altså, efter min mening, gælder det om at få styr på "grund-instalationen" inden man begynder at købe sig fattig i besynderlige dimser og kabler.

Bond    

   



__________________
Haves : Bond-babe.....
Ønskes: Flere..!!
Til top Vis Bond's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Bond
 
Toftdahl
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 07 Marts 2004
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 1593
Sendt: 21 Januar 2006 kl. 18:49 | IP-adresse registreret  

Bond

Du er bestemt en af de særligt indbudte - det er som der står skrevet, en tråd for alle med svar, erfaringer og spørgsmål, så vi får alles erfaringer frem i lyset, da der igen og igen er en masse spørgsmål om emnet.

Så kanon du bidrager med dit indlæg og viser har fået det lavet.

Med venlig hilsen

Jørgen Toftdahl

Til top Vis Toftdahl's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Toftdahl
 
Ghammel & Suhr
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 03 Februar 2004
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 1099
Sendt: 21 Januar 2006 kl. 22:26 | IP-adresse registreret  

Godaften i herreværelset,


For at starte hvor hr. Toftdahl slutter et glimrende indspark, så ligger problematikken også for mig at se i at få "folk" til at indse, at der ikke er noget voodoo eller anden mystik i, at stereo'en og dermed lytteren kan drage stor fordel af en separat EL-gruppe.

Metoden har været anvendt i årtier til følsomt måleudstyr, hospitalsudstyr, militært udstyr, mainframes, etc. etc. Altså på steder, hvor tingene ligesom ikke må gå galt.

Og det mest følsomme måleinstrument er immervæk vores ører, så hvorfor skal de ikke også drage fordel af dette tweak?

Så hermed en beskeden og sparsom fodnote:

Mine egne erfaringer strækker sig et stykke tilbage, hvor jeg i et nu tidligere lejemål fik lavet en separat 10A gruppe med 1.5 kvmm solid core kabel (standard installationskabel) til mit stereo. Det var først i 90'erne, og meget få troede den gang på, at det kunne betyde en væsentlig forskel. Går vi så helt tilbage i 70'erne, hvor Sürhlingen og et par medpatienter begyndte at rode med kawler, så taler vi om regulær vantro!

Men forskel af den store og hørbare slags var der altså, så hvad ville være mere naturligt, end at opgradere EL-forsyningen, nu da resten af stereo'en også stod for at skulle opgraderes?

En elektriker blev tilkaldt og forelagt ønsket, og efter et par verificerende opringninger blev det afklaret, at man således godt må sætte 2.5 kvmm installationskabel på en Fuga vægkontakt og en 16A EL-gruppe med smeltesikring.

Førhen var der temmelig store udsving i lydkvaliteten, hvilket resulterede i, at der oftest blev lyttet sent om aftenen og om natten. Ved ca. 22:30-tiden var det som om, der gik en engel gennem stuen, da al støj, mislyde, unoder og andet skidterads forsvandt som dug for solen. Åbenbaret blev i stedet en nærmest forbudt, herlig gengivelse, der kunne holde såvel Sürhlingen som beslægtede venner tryllebundne. Ikke dårligt. Blot var det først fra sent om aftenen, anlægget blev godt at høre på.

Men - med den nye pipeline til målerskabet, var der nu dømt LANGT større vellyd, end der på noget tidspunk havde være i selv de sene nattetimer. Og det er vel at mærke om dagen. Om natten er der stadig ændringer at spore, blot i langt mindre grad end tidligere.

Og hvad er disse ændringer så for nogle størrelser?

Jows, først og fremmest kommer der en ro over musikken, som nærmest kan sammenlignes med at sætte sig i en dybt polstret lænestol med et velskænket glas slotsaftapning!

Roen er ikke på den måde, at alting pludselig lyder slapt og smådvaskt, men i stedet at tonerne nu får lov at klinge ud. Der bliver plads mellem de udøvende, som pludselig også står langt mere nærværende i lydbilledet.

Ruminformation, bliver langt bedre aftegnet, og såvel bredde som højde i lydbilledet vokser. Pludselig bliver det nu tydeligt, hvem der står op og sidder ned i et orkester og hvor de er placeret i forhold til hinanden.

Dynamikken forbedres markant, da forskellen på den allersvageste information og op til de kraftige udladninger øges.
Detaljeringsniveauet er blevet højere, og ting som før har været begravet i lokal støj fra EL-nettet, får nu lov at træde tydeligt frem.

Vi taler altså om både hørbare og væsentlige størrelser, som mange normalt forsøger at opgradere sig ud af på anden vis.

Af "bivirkninger" er der sådan set kun, at meningen med musikken bliver tydeligere og at man derfor hører langt mere musik, end tidligere.

Omkostninger? Ca. 1-2K, afhængigt af installationens omfang.

Til prisen altså et tweak, der også i dén grad sparker nummer!


Næste trin på stigen er så den stikdåse, hvorfra alle komponenterne fødes. Og, uha-uha, nu skal der nok være nogle, der bliver vrisne, men jeg vover nu alligevel bollerne

Den eneste form for stikdåse, der reelt har en graverende positiv indflydelse på lyden, er en stjerneforbundet box af minimum 2 mm aircraft aluminium, punktum, prut og finale (det meste andet er selvfølgelig prøvet).

Glem "specielle" skinner, glem plastikbokse - selv om plastik er dejlig uforgængeligt, glem "kosmetisk korrekte" dåser med høj WAF, da det jo ikke er hende, du hører med, men derimod dine ører!

Den beskrevne boks giver en lydmæssig forbedring, der rykker stort set ethvert anlæg mindst én klasse op!

Første gang folk hører sådan en box, banker underkæben ganske enkelt durk i dørken, da den lydmæssige effekt svarer til, hvad man opnår med en separat EL-gruppe. Den er helt enkelt unbeatable og gør lydmæssigt, hvad mange aktive power conditioners gør. Altså igen et mega-tweak, der er stærkt vanedannende!

Hvis du er i tvivl, så spørg evt. Holberg her i forum'et, han har sådan en djæwel

Gå fluks i krig med din elektriker, det kan kun gå for langsomt


Med lydrigtig aftenhilsen
G&S



__________________
Denny Crane tilbage på TV, dammit!

Strøm FAQ - lavet af forummet

Stop klynkeriet - kvinden tilbage i kvindekroppen!
Til top Vis Ghammel & Suhr's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Ghammel & Suhr Besøg Ghammel & Suhr's Websted
 
Ghammel & Suhr
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 03 Februar 2004
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 1099
Sendt: 21 Januar 2006 kl. 22:28 | IP-adresse registreret  

Bond skrev:

Hej !

....okay, jeg hører ikke til de "særlige indbudte" men emnet har faktisk enorm betydning i Hifi-sammenhæng !.....så stor, at jeg undre mig over den store "berørings angst",om emnet, blandt (især?) de Danske "Hifi-Nørder"......??

Har selv separart strøm-gruppe, skille-trafo, korrekt dimensioneret kabler og orden i kablerne indbyrdes ....og ja, det er et "must" !!

Når det er sagt, er det vigtigt at bruge sin sunde fornuft !? .....hvis alle "grund-principper" er i orden, er det enkelte parameter af mindre betydning.......feks. oplever jeg et nyt net-kabel på et given apparart i kæden som "nærmest ingen ændring" mens samme kabel, i et anlæg uden "sep. strøm" og med "kabel-rod", viser store forskelle ....

Altså, efter min mening, gælder det om at få styr på "grund-instalationen" inden man begynder at købe sig fattig i besynderlige dimser og kabler.

Bond    

   



Hello Mr. Bond,


Godt input!

Hæ-hæ, det med "berøringsangsten" er meget godt ramt

Yeps, grundlaget skal være i orden. En kæde bliver aldrig stærkere, end det svageste led, og hvis/når dette led er strømmen, så giver resten næsten sig selv.

Gode strømforhold har jeg også erfaret giver mindre betydning for netkabler, som så i andre tilfælde kan være en nødløsning, hvis ikke man kan eller vil opgradere EL-forsyningen i hjemmet.

Kan du ikke fortælle lidt om den skille-trafo, du har stående?

Hvem har viklet den? Hvor kraftig bør sådan en dims være, før der ikke mistes dynamik? Hvad koster en skille-børge?


Med høflig aftenhilsen
G&S



__________________
Denny Crane tilbage på TV, dammit!

Strøm FAQ - lavet af forummet

Stop klynkeriet - kvinden tilbage i kvindekroppen!
Til top Vis Ghammel & Suhr's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Ghammel & Suhr Besøg Ghammel & Suhr's Websted
 
Toftdahl
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 07 Marts 2004
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 1593
Sendt: 21 Januar 2006 kl. 22:54 | IP-adresse registreret  

Ghammel&Suhr

Kanon indlæg - og jeg er af samme opfattelse, det kan kun gå for langsomt med at få den gruppe sat op i målerskabet, hvis man vil have ordentlig lyd i hytten.
Jeg så lige at Sven Palvig havde været igang med at få lavet separat gruppe til sit HiFi - med samme oplevelse og virkning, så endnu en der dokumenterer betydningen.

Med venlig hilsen

Jørgen Toftdahl

 

Til top Vis Toftdahl's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Toftdahl
 
Granholm
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 05 August 2003
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 585
Sendt: 21 Januar 2006 kl. 23:20 | IP-adresse registreret  

Har holdt mig lidt fra jord dels da jeg bor i lejlighed i Kbh hvor jord er en nulling i målerskabet, men fik lavet seperat gruppe for et par år siden da der alligevel skulle laves om. Nu er der ca. 5 meter 2,5m2 fra måler til en stikkontakt der kun leverer strøm til anlægget. Før var der vel omkring 20 meter 1m2 gamle stofisolerede ledninger med mange lusninger i diverse kontakter og lampe rosetter. Det kostede ikke alverden (6-800) med den ekstra gruppe+5m kabel træk, da det blev lavet sammen med opsætning af ny målertavle og det var helt klart pengene værd. Jeg mangler stadig at lave en ordentlig fordeler dåse, men påtænker selv at lave en med fuga utag og en stjerne fordeling fra hovedforsyningen. . I min tidligere lejlighed fik jeg jort noget tilsvarende, men det var mere af nød da mine sikringer røg hvergang jeg kogte vand eller støvsugede samtidigt med at min klasse A forstærker var tændt ;o)
Til top Vis Granholm's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Granholm
 
JRGW
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 21 August 2004
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 1303
Sendt: 21 Januar 2006 kl. 23:27 | IP-adresse registreret  

Det er vel lidt svært at få folk til at skifte til seperate sikringer da det er lidt besværligt og måske også lidt dyrt,selv om nogle gerne bruger meget mere på endnu finere apperater.Tankevækkende også set i lyset af den lille interesse føler jeg der har været for et par indlæg jeg har lavet vedr. audiophile sikringer og Neutrik stik som er en mulighed.Der er åbenbart ikke mode i det som med nye apperater og kasser eks.

Syntes også det kunne være sjovt om nogle kunne komme med noget erfaring med PS Audio's produkter f.eks.Der har da været noget til salg herinde så nogle må de ligge inde med lidt erfaring på det område.



__________________
Hilsen JRGW

Sandheden er ikke nødvendigvis det man syntes den burde være...
DIY Thel:http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=62872
Til top Vis JRGW's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af JRGW
 
full blown
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 05 Oktober 2003
Lokalitet: Odense
Status: Offline
Indlæg: 337
Sendt: 22 Januar 2006 kl. 00:25 | IP-adresse registreret  

Halløj G&S

Hvordan ser en sådanne: "stjerneforbundet box af minimum 2 mm aircraft aluminium" så egentlig ud og hvor erhverver man sig en,udover selvfølgelig at drikke Hr. Holberg helt ud i hegnet og plyndre hans setup for goodies

Iøvrigt en rigtig fin tråd i har taget hul på her

Mvh FB



__________________


Til top Vis full blown's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af full blown
 
Nilau
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 26 December 2003
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 3691
Sendt: 22 Januar 2006 kl. 01:29 | IP-adresse registreret  

full blown skrev:

Halløj G&S

Hvordan ser en sådanne: "stjerneforbundet box af minimum 2 mm aircraft aluminium" så egentlig ud og hvor erhverver man sig en,udover selvfølgelig at drikke Hr. Holberg helt ud i hegnet og plyndre hans setup for goodies

Iøvrigt en rigtig fin tråd i har taget hul på her

Mvh FB

Hér er jeg lige med på en lytter/kigger! Hmm...aircraft...! 

Jeg kan i øvrigt nikke genkendende til det meste denne tråd (foreløbig) har beskrevet. Jeg oplever heller ikke længere den 'nat og dag'-forbedring efter kl. 22-23. Snarere 24 hours sheer pleasure!

Hilsen

Nilau

Til top Vis Nilau's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Nilau
 
Bond
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 05 Juni 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 619
Sendt: 22 Januar 2006 kl. 11:19 | IP-adresse registreret  

Hej ! 

G & S skrev: "Kan du ikke fortælle lidt om den skille-trafo, du har stående?

Hvem har viklet den? Hvor kraftig bør sådan en dims være, før der ikke mistes dynamik? Hvad koster en skille-børge?"

Hvem der har viklet den, bliver vist en alt for indviklet historie at fortælle ..... - nå, jeg aner faktisk ikke hvordan den er lavet (en alm. transformator 1:1 ?) ej heller fabrikat, men elektrikeren sagde noget i retning af "#%¤&/&=¤%¤%#" da han baksede den op på loftet (ca. 35kg) .....den er vel over-dimensioneret til mine 10A sikringer, så hut jeg visker, ca 3.800 W, prisen kan jeg ikke huske, men omkring 3.000,- kr + instalation.

Som sagt har jeg selv et par spørgsmål omkring virkemåde, hvilket jeg har spurgt ind til her:

http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=33835&P N=3 

Hvor stor andel, i lyd-forbedringen,Trafo og separart el-instalation har i forhold til hinanden ved jeg ikke, da det hele er instaleret samtidig, men fordelene er helt klare, ganske som beskrevet i de første indlæg

Bond

 

 



__________________
Haves : Bond-babe.....
Ønskes: Flere..!!
Til top Vis Bond's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Bond
 
brianm
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 01 April 2003
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 656
Sendt: 22 Januar 2006 kl. 11:33 | IP-adresse registreret  

hej på tråden..
Går selv med tanker om at lave en seperat gruppe til anlægget, da jeg alligevel er i gang med at lave et nyt lytterum. Jeg ved ikke om der skal trækkes 5x2,5, eller jeg kan nøjes med 3x2,5. Er der nogen der har erfaringer med begge, og hvor stor er forskellen lydmæssigt set??
Angående skilletrafo, så kan jeg ikke blive klog på om det er lovligt eller ej, for hpfi-relæ'et vil da ikke virke hvis man får klask over fingrene. Ved at opsætte en skilletrafo, skiller man (som ordet i sig selv siger...) primærsiden fra sekundærsíden. Dette bevirker at der ligepludselig ikke mere er forbindelse til hpfi'en. Så hvis der sker noget på sekundærsiden, er man da helt sikker på at blive ristet..... eller???????
EDIT: Er med på at det er lovligt, hvis den er koblet til i en stikkontakt, og ikke er en del af installationen.....
Nå, men uanset, så tror jeg på teorien om en seperat gruppe. Er der nogen der har prøvet en helt seperat gruppe, altså seperat hpfi og sikringsgruppe???

mvh

 

Til top Vis brianm's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af brianm Besøg brianm's Websted
 
MikeAalborg
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske!

Bruger siden: 23 September 2005
Lokalitet: Bornholm
Status: Offline
Indlæg: 284
Sendt: 22 Januar 2006 kl. 18:48 | IP-adresse registreret  

Hejsa

Og når der ryddes op i ormegården som Toftdahl så rigtigt forslår, så gør dig selv den tjeneste, at sørge for at finde den bedstlydende polaritet. Gøres efter min erfaring bedst ved at pille samtlige kabler (også signal- og højtalerkabler)af hvert apparat og kun tilslutte ét af gangen til nettet. Mærk efter med hånden hvor der er mindst elektricitet at mærke på apparatet alt efter hvordan netstikket vender. Ud med stikket igen og videre til næste apparat. Når du har været hele vejen igennem tilsluttes det hele igen. Kan du ikke mærke nogen særlig elsktricitet kan du prøve at måle med et multimeter efter laveste strøm. Sandsynligvis - men ikke nødvendigvis - lyder det bedst med den laveste "strøm indstilling" men prøv alligevel, for en god ordens skyld, at øre-tjekke..

Og husk så endelig, at markere på kabel og strømskinne hvad der vender hvordan :-)

Der kan også være forskel på lyden afhængig efter i hvilken rækkefølge de enkelte apparater placeres i strømskinnen - generelt er det efter mine ører bedst, at starte med den mest effektbrugende enhed først og så ellers nedefter for, at slutte af med det mindst effektbrugende apparat. Men det slipper man jo fornemt for at tænke over ved "stjernekonfiguration" ;-)

Mvh
Mike

 

 

Til top Vis MikeAalborg's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af MikeAalborg
 
rockforlife
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske!

Bruger siden: 18 Juli 2005
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 2382
Sendt: 22 Januar 2006 kl. 19:20 | IP-adresse registreret  

Nogen der vil kommer forbi mig og lave lidt "sort" arbejde  Damm, endnu en udgift

Det lyder til at jeg bliver nødt til at få sådan en gruppe el der....



__________________
HYGGE HEJSA!
Til top Vis rockforlife's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af rockforlife
 
Toftdahl
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 07 Marts 2004
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 1593
Sendt: 22 Januar 2006 kl. 19:39 | IP-adresse registreret  

MikeAalborg

Det er nemlig rigtigt - det havde jeg glemt at få med, kanon du var der og fik det samlet op, at det er af aller største betydning at man får faset det rigtigt, modsat kan det lyde rædselsfuldt.

Faktisk så jeg en gut der havde et instrument / søger - når han aktiverede det / den, lyste den op alt efetr hvordan polariteten var i orden i det enkelte apparat. Men man skulle afprøve et apparat af gangen ellers fungerede det ikke korrekt - smart sag og nemt.

Med venlig hilsen

Jørgen Toftdahl

Til top Vis Toftdahl's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Toftdahl
 
anderspj
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 10 April 2004
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 224
Sendt: 22 Januar 2006 kl. 19:52 | IP-adresse registreret  

Det lyder ret spændende, selvom det er et emne jeg selv har været meget skeptisk over for. Ikke fordi det ikke giver meningen at strømmen skal være "jævn" (selv om det er vekselstrøm), men blot fordi jeg tidligere har fået indtryk af, at nogen mener at en deluxe ledning fra vægkontakten og hen til anlæget kunne gøre det alene uden at lave en sepparat gruppe.

Er dette en misforståelse fra min side, eller er der nogen der kan argumentere for dette? Jeg kan nemlig ikke lige se hvordan en deluxe ledning fra stik til anlæg kan gøre særlig meget hvis det hele alligevel er ødelagt på vej hen til kontakten.

Jeg beklager hvis der ligge dumme spørgsmål i dette indlæg, men som sagt er jeg helt grøn på området, men bestemt ikke uinteresseret.

lad os da i øvrigt se et billede af denne specielle strømfordeler som der skrives om...

Til top Vis anderspj's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af anderspj Besøg anderspj's Websted
 
MikeAalborg
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske!

Bruger siden: 23 September 2005
Lokalitet: Bornholm
Status: Offline
Indlæg: 284
Sendt: 22 Januar 2006 kl. 20:03 | IP-adresse registreret  

Toftdahl:

Nemlig en Elfix tror jeg den hedder elles har Supra én på programmet.


Anderspj:

Uden at det på nogen måde er et område jeg ved særligt meget om, så vil jeg anse en separat gruppe som en måde, at udelukke forstyrrelser fra boligens øvrige eludstyr, samt at dimensionere korrekt - hvad det så end er Ledningen, om den er deluxe eller ej, er i mine øjne (med en almindelig standard installation) en form for filter - derfor virker længere ledninger "bedre" (?). Udenfor emnet, men alle forbindelser det være sig el, signal osv. er, mens vi venter på det tabsfrie kabel, efter min mening en form for filtre.. eller hvad siger "eksperterne"?

Mvh
Mike

Til top Vis MikeAalborg's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af MikeAalborg
 
Toftdahl
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 07 Marts 2004
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 1593
Sendt: 22 Januar 2006 kl. 20:43 | IP-adresse registreret  

anderspj

Der er ikke nogen dumme spørgsmål, det er en tråd for øvede som uøvede inden for HiFi, og jo flere spørgsmål, jo bedre, det kan give en bredere forståelse og mulighed for at forklare det for de mange.

Jeg tror vi alle har været skeptiske over for det med bedre ledning / leder og længder, men man må bare erkende, efter mange forsøg via mange personer, så er det af aller største betydning at man får etableret en separat gruppe i målerskabet, som alene forsyner Hifi anlægget, og man ikke forringer denne installation med forkerte eller dårlige materialer.

I grove træk handler det om, at med en separat gruppe er der ikke andre apparater der tapper strømmen eller hælder unødigt støj ind på kabelføringen - herunder køleskabe, vaskemaskiner, lys og alt andet grej, der bruger mængder af strøm i boligen. 
Hvis de hænger på den samme sikringsgruppe - med et stort forbrug og dårlige stik hele vejen - så har man en dårlig forsyning til sit HiFi, som er meget afhængig en en god og ensartet strøm, uden de store forstyrrelser og tab.

Med venlig hilsen

Jørgen Toftdahl

Til top Vis Toftdahl's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Toftdahl
 
mhansen
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 22 November 2004
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 688
Sendt: 22 Januar 2006 kl. 21:40 | IP-adresse registreret  

Jamen så vil jeg også melde mig på banen. Godt indlæg Toftdahl.

Ghammel&shur.

Da jeg selv står og skal have lavet 2 seperate faser til mit anlæg, har jeg lige dette spørgsmål. Du skriver  noget med 2.5 kvmm, i stedet for 1,5 kvmm. Er det for at få en bedre strøm, eller er det kun, hvis man har meget strøm krævende apperater tilsluttet man skal bruge 2.5kvmm.

Mht. fase.

Er der en standard for hvilket ben i et apparat der er fase og nul??? Eller er det tilfældigt hvordan producenterne montere legninger i netbrønden.

Orden i ledningerne

Jeg kan kun tilslutte mig at orden i ledninger og holde analog, digital, strøm kabler, osv. adskilt er noget der virker. Kigger man bag på mit anlæg, ser det enormt rodet ud. Men det er det faktisk ikke.

Natte lytning

Er glad for at læse at andre har samme oplevelser som jeg, at ens anlæg nogen gange bare lyder nærmest forfærdeligt.  Det jeg oplever er at lyden bliver skarp, og antrengede at høre på. Er det sådan i andre også oplever det????

Hilsen Michael


 

Til top Vis mhansen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af mhansen
 
JRGW
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 21 August 2004
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 1303
Sendt: 23 Januar 2006 kl. 00:04 | IP-adresse registreret  

Meningen med det hele er vel groft sagt at minimere modstanden og dermed tabet i kontakter og kabler så det sætter sig så få begrændsninger på ens system som muligt.Så kan man jo spørge sig selv om eks.2.5Kv er bedre end 1.5kv, det første burde være det bedste ud fra lavere modstand.Matrialer i kontakter må også have en vis betydning også om der opbygges en belægning/smuds der øger modstanden i kontaktfladen.Måske skulle man også forsøge at rense sine elstik eller i det mindste checke hvordan det ser ud.

En del ved vel heller ikke hvordan deres nuværende strømkabler er trukket de kan sagtens være trukket via andre kontakter/samlinger i mit tilfælde var det via et lampested.Flere samlinger end nødvendig undervejs fra målerskabet er af det dårlige. 

Så er der også spørgsmålet om skærmede el kabler til ens apperater eller ej,og i givet fald hvordan skærmen skal tilsluttes.Supra bruger en speciel polsøger til at vise forskellen på skærmet elkabel deres egne og så uskærmet.Hvordan man så skal tolke det, det er jo spørgsmålet.



__________________
Hilsen JRGW

Sandheden er ikke nødvendigvis det man syntes den burde være...
DIY Thel:http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=62872
Til top Vis JRGW's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af JRGW
 

Side af 27 Næste >>
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes