Tilbage til HIFI4ALL.DK 22. juni 2024 | 15:17   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Musik og film
 HIFI4ALL Forum : Musik og film
Emne Emne: Neil Young banker rusten af ! (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Alex E Nielsen
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 2051
Sendt: 28 April 2003 kl. 01:35 | IP-adresse registreret  

Young banker rusten af

I mere end 35 år har Neil Young trodset behagelyst og afsøgt kendt og ukendt terræn i rockens hjemland

Af Morten Outzen-Jensen                      
moj@sondagsavisen.dk

Søndag aften går en legende på scenen i Falconer Salen i København. Neil Young - Solo and acoustic, som der står på billetterne til godt 800 kroner stykket. Men der venter også en helt særlig oplevelse, hvis man kan stole på anmeldelserne fra koncerten i Stockholm forleden.
Her var koncerten nemlig  ikke en opvisning i perlerækken af sangskatte fra de mere end 40 albums, som den 57-årige musiker har sendt på gaden siden slutningen af 1960’erne. I stedet bliver man inviteret til en slags snigpremiere til sangene fra Youngs kommende album. Tilsyneladende en samlet sangcyklus om en familie i en lille flække på landet, Greendale.

Mere end den første time af koncerten i Sverige blev brugt til at spille lutter nye sange. Og det er jo ikke just imødekommende overfor et publikum, der også møder op for at blive bekræftet i, hvor fantastisk det er at høre de numre, man holder af.
Men det er typisk for Neil Young. Han er langt fra behagelysten, og hvis han er i humør til at gå i en retning, så bliver det, sådan - 'take it or leave it.'

Neil Young er kontrasternes mand. Modsætninger flokkes i ham og hans musik fra det vildeste, længste og mest ørefræsende guitarrock til de blideste ballader om kærlighedens veje og vildveje. Tynd stemme og tung guitar. Og så kunne man måske tro, at det var så det. Enten vild eller blid, men det er langtfra dækkende.
Den 57-årige musikers helt store kendetegn er, at man aldrig ved, hvor man har ham. I 1980'erne blev han faktisk sagsøgt af sit pladeselskab (Geffen Records) for at lyde for lidt som sig selv. Geffen var utilfreds med, hvad selskabet kaldte usælgelige plader.
I den periode spændte han fra tung, tung reaktorrock over bred country, rockabilly, computertechno til bluesbaseret sumprock. Uforudsigelig og kompromisløs.
Hvorfor synes man, at en snart 60-årig ‘rocker’ med en personlighed som et sky pindsvin, bliver ved med at have noget at byde på?
Inde bag ved alt bulder og brag, falsk mundharpe og oversentimentale ballader, så lyder manden, som om han mener, hvad han synger. 
I ham mødes land og by - civilisation og urbefolkning.  Han er sådan lidt som den underlige onkel, der sjældent er hjemme, men altid har de vildeste historier at fortælle. Det er svært at forestille sig livet uden ham.

Men sådan kunne det have været. Han blev født i Canada i 1945, tæt på at drukne som treårig, fik polio, da han blev seks.
Forældrene blev skilt, Neil  flyttede med moderen, mens broderen blev hos faderen. Selv blev han i 1968 gift og skilt nogle år senere, hvorefter han flyttede sammen med en skuespiller. De fik sønnen Zeke, der blev født med en hjerneskade.
10 år efter sit første ægteskab mødte han Pegi, som han er gift med den dag i dag. Deres fælles søn, Ben,  blev født med en endnu mere alvorlig hjerneskade end Zekes, hvilket sendte Neil Young ud på en af sine længste nedture.

Mørket har været en trofast følgesvend for Young, der i trods har svaret med ærlig kompromisløshed.
Flere af hans gode venner døde af overdosis i midten af 1970’erne. Neil Young overlevede.
»But me I'm not stopping there, / got my own row left to hoe / Just another line in the field of time / When the trashers come / and I'm stuck in the sun / like dinosaures in shrines / Then  I'll know the time has come to give what's mine.«
Fra ‘Trasher’ på albummet Rust Never Sleeps, 1978.

Hard-core Neil Young fans kan følge ham videre gennem Europa i løbet af maj. I juni og juli turnerer han Nordamerika med sit legendariske band, Crazy Horse. Og vi andre må blot vente til slutningen af august, hvor albummet med arbejdstitlen ‘Greendale’ udkommer i selskab med en DVD.

Kilde: Søndags Avisen

Det gøres ikke bedre !!! Neil Young er et menneske med en sjælden glød som endnu ikke er opslugt af et multinationalt pladselskab -og han bliver det nok heller aldrig "Den sidste rigtige Musikalske outlaw"

Til top Vis Alex E Nielsen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Alex E Nielsen Besøg Alex E Nielsen's Websted
 
vilmann
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Nerds

Bruger siden: 01 April 2003
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 2390
Sendt: 28 April 2003 kl. 02:02 | IP-adresse registreret  

Alex E Nielsen skrev:


Young banker rusten af
Det gøres ikke bedre !!! Neil Young er et menneske med en sjælden glød som endnu ikke er opslugt af et multinationalt pladselskab -og han bliver det nok heller aldrig "Den sidste rigtige Musikalske outlaw"</span>


Var du der? Var det pengene værd? Var det også pengene værd hvis du først skal svare om to uger?

/vilmann
(der burde have været der)

__________________
Zvxxr erggre v zvar bcfynt. Orxyntre!
Til top Vis vilmann's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af vilmann
 
SES.
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: Fyn
Status: Offline
Indlæg: 1499
Sendt: 03 Maj 2003 kl. 23:15 | IP-adresse registreret  

 Hej Alex, har kun en lille NY samling. Han er SPECIAL, vel egentlig ingen stor sanger eller supergenial guitarist - men meget intensiv, meget vedkommende, og han skaber stor musik. Kiggede lidt grundigere hos pusheren og fandt et smukt eksemplar af Sleeps with Angels på doppelt lp. Det er noget af det bedste jeg længe har hørt, og lydkvaliteten gør mig stum. Man kan være heldig. Tak for inspirationen.
Til top Vis SES.'s Profil Søg efter andre indlæg skrevet af SES.
 
vilmann
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Nerds

Bruger siden: 01 April 2003
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 2390
Sendt: 03 Maj 2003 kl. 23:59 | IP-adresse registreret  

SES. skrev:
Hej Alex, har kun en lille NY samling. Han er SPECIAL, vel egentlig ingen stor sanger eller supergenial guitarist - men meget intensiv, meget vedkommende, og han skaber stor musik. Kiggede lidt grundigere hos pusheren og fandt et smukt eksemplar af Sleeps with Angels på doppelt lp. Det er noget af det bedste jeg længe har hørt, og lydkvaliteten gør mig stum. Man kan være heldig. Tak for inspirationen.


Endnu en dicipel.
Velkommen til.
:)

/vilmann
Til top Vis vilmann's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af vilmann
 
Alex E Nielsen
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 2051
Sendt: 04 Maj 2003 kl. 01:57 | IP-adresse registreret  

Nu vil det naturligvis lyde rigtigt godt hvis jeg kunne skrive at jeg var til koncerten med Neil Young -men!!! NEJ !!!! DESVÆRRE !!! ... jeg modtog Søndags Avisen og sad og læste den ved morgenbordet -og der faldt jeg over den ovennævnte artikel om Neil "outlaw" Young .... Fandens også !!! var mine første ord, hvorfor fanden havde jeg ikke set dette i tide så jeg kunne havde spenderet 800,- og fået en oplevelse for livet, SURT !!! -men artiklen var så god at jeg så postede den her i forum.

Neil Young står for mig som den største, det gør han fordi har har beholdt sin "ærlighed" og en blændende kærlighed til musik og det skrevende ord som hans tekster indeholder, ofter er det hverdagens trivialiteter og den "lille mand" som bliver beskrevet i finurlige vendinger -og flotte intense kærlighedssange går han heller ikke af vej for, lyt bare til "She's a healer" fra cd'en "Are you passionate" ... jeg er stensikker på at dette kun kan være en kærligshedserklæering til hans kone Pegi ...

Neil bruger små virkemidler men med stor behændighed, han behøver ikke at være et geni på en guitar, så længe hans guitar-amp's har power nok så kan man forvente at han vil presse den til sidste dråbe, ingen kære mor her !!! der er kun en vej på skalaen op det er fuld styrke, lyt til "Change your mind" fra cd'en "broken Arrow"

Jeg er passioneret "fan" af Neil Young & Crazy Horse og mangler lige kun et par stykker før jeg har en komplet samling af hans udgivelser.

Tjek evt. også Crosby, Stills, Nash and Young eller Buffalo Springfield .... den gode Neil har været vidt omkring og afsøger stadigvæk nyt land.

Til top Vis Alex E Nielsen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Alex E Nielsen Besøg Alex E Nielsen's Websted
 
Dolkin
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 752
Sendt: 22 Maj 2003 kl. 18:12 | IP-adresse registreret  

Og så check lige koncertplakaterne rundt omkring....

...det varer ikke længe før 'Neil Young Tribute' vil gøre sit, for at bringe dette smukke musikalske univers rundt til alle jer andre (Uden at det koster 800,- pr. musiker på scenen!)

CYA__________________
MvH. Dolkin.
Til top Vis Dolkin's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Dolkin
 
Dolkin
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 752
Sendt: 19 November 2003 kl. 02:50 | IP-adresse registreret  

.....F.eks. D. 21.11.03 i Medborgerhuset Blågården, Blågård Plads 3, 2200 KBH. N..

Kig ind - dørene åbnes kl. 19.00. Det er mig bag 'gryderne'

Hvis ikke I har en 50'er tilovers til 'Der Mozart', kan I jo altid bruge en rund 20'er på lidt go' rockmusik ikk'!?__________________
MvH. Dolkin.
Til top Vis Dolkin's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Dolkin
 

Du har ikke adgang til at besvare dette indlæg.
Dette emne er lukket.

  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes