Tilbage til HIFI4ALL.DK 19. maj 2024 | 01:55   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Analog lyd
 HIFI4ALL Forum : Analog lyd
Emne Emne: Ortofon KS-601 integreret forstærker (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 2
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Nickhifi
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 06 Marts 2007
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 17
Sendt: 18 Marts 2007 kl. 15:27 | IP-adresse registreret  

Hei.
Jeg har lige vært og kigget og lyttet til en ks601 som jeg har tilbud om at kjøpe. Den har fått skiftet noen elektrolytter, slik at den fungerer ok, ingen brum. Jeg hadde med mine 88 db høyttalere, som jeg godt vet er lidt for tunge for denne forsterkeren, men jeg ville forsøke hvordan det fungerte med dem. De spilte godt på medium volum, men da jeg skrudde opp volumet til ca klokken 3 for at få lidt mere trykk, begynte det at vrenge. Ganske meget og stygt.
Forsterekeren har de orginale 6973 rør, så de er måske lidt slitne nu. Jeg tror måske at forsterkeren kunne fungere med mine høyttalere hvis jeg kune skru den helt opp til klokken 3 - 4 - 5 uten at den vrenget så meget. Ville nye rør gjøre dette, eller skal man skifte flere komponenter? Eller vil den uansett vrenge lidt når man spiller så høyt?

hilsen Steinar

Til top Vis Nickhifi's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Nickhifi Besøg Nickhifi's Websted
 
tube mania
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 22 November 2005
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 2380
Sendt: 18 Marts 2007 kl. 16:58 | IP-adresse registreret  

Efter din beskrivelse er din forstærker OK . Med passende input kan de fleste forstærkere klare Kl.12  på volumen knappen og mellem et og tre optræder forvrængning så det er helt normalt.

mvh



__________________
Rørforstærker diy185W|McIntoshMR71|Luxman SQ38|Marantz 2500|TEACVRDS 10|Rectilinear High Boy+
AMT1Air Motion Transformer|FisherX101 rør|Pioneer SX1080|AVO-MK4 tubetester|HP3580A audio-analyzer

Til top Vis tube mania's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af tube mania
 
bjørn
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 08 November 2004
Status: Offline
Indlæg: 2916
Sendt: 18 Marts 2007 kl. 17:04 | IP-adresse registreret  

fredmarantz skrev:

Jeps - den ta'r jeg gerne på mig, men kun delvist -  for det var ikke helt det jeg mente. Jeg var udmærket klar over, at Ortofon har ligget i forreste linie vedr. udviklingen af MC-princippet langt tilbage. Jeg vidste også, at Ortofon har lavet disse ting til pladeproduktionsindustrien mv.

Det, som jeg mente var, at jeg ikke troede, at Ortofon selv lavede MC-trafoer så tidligt som 55-65 til CONSUMERS market, hvad vi må påregne at KS-601 var ment til. Noter venligst, at jeg godt ved, at de har lavet pick-up'erne.

Min bemærkning om MCA-76 kom da jeg (fejlagtigt) troede, at det var denne enhed, som var Ortofons første egen elektronik til forstærkning af deres MC-pu's beregnet til consumers market.

Håber, at dette skaber lidt bedre klarhed.

venligst

Freddy

De små JS trafoer er en gammel sag (også brugt til mikrofonbrug) og sad også i nogle af Ortofon grammofonerne (Thorens 124 værket) hvor de retteligt bør sidde, tættest muligt på pick.up'en.

MCA'en er/var den første aktive step-up, traforene sad enten i pu-huset, pladespilleren eller i forstærkeren eller en løs enhed som den gamle pølsetrafo til MC15 og dens pænere indpakkede efterfølgere 

Til top Vis bjørn's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af bjørn
 
Tonni
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 05 Februar 2006
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 1003
Sendt: 20 Maj 2008 kl. 22:43 | IP-adresse registreret  

Hej!

Faldt lige over denne tråd...

Har set KS-601 i en udgave med ST (så vidt jeg husker) trafoer i. - Og denne lyder ikke helt så detaljeret og harmonisk som dem med JS (Jørgen Schou) i...

JS leverede i øvrigt også de trafoer der sad i huset på de første SPU'er.... Så mig bekendt har ortofon købt sig fra besværet helt op til T5, T10... T3000?

Kan i øvrigt tilføje at ALLE Jensen kondensatorer bør skiftes! - Og det gælder OA (olie-papir) såvel som lytterne!!!

Forestil jer... Et rør bliver styret med en, i forhold til katoden, negativ spænding. Gitrene bliver forbundet til stel, med en modstand på flere hundredtusinde ohm og forbundet til en anode med over 150 volt via en kondensator... Det kan være ret katastrofalt for et rør, hvis denne kondensator begynder at lede(lække) bare det mindste! - Hvorfor? Den negative spænding  bliver mindre - tættere på katodespændingen. og tvinger røret til at trække mere strøm end røret  (og trafoerne) kan tåle... I værste fald kan det resultere i at nettrafoen og mindst en af udgangstrafoerne tager uoprettelig skade... Og det var så det dejlige apparat!!! - Ja jeg har rodet med rør i mange ( ca 25 år ) - Og set flere amps der ikke klarede det

Så er i i tvivl? - Skift ALLE kondensatorene (elektrolytte og oliekondesatorer) i amp'en med nye! - Ikke NOS!!! - De lider ofte af samme sygdomme som dem i hiver ud!!! - Og test samtidig modstandene. - De er i de fleste tilfælde kulmasse-modstande der skrider i værdi Har set modstande der er skredet med over 50%...

Og det at starte et apparat op over en vario er ikke den hellige gral!!! - Jeg bruger selv den metode at køre bæstet op UDEN rør ( kun med ensretterrøret i ) for at udmåle alle kondensatorene med spænding på. Og derved konstatere om der er kondensatorer der er lækket.. - Jeg måler spændingerne på styregitrene ol. og kan derved pejle mig ind på mange problemer inden jeg laver en "live" test. - Som det nok skinner i gennem er det ikke bare lige at køre dyret langsomt op og tro på det bedste men en langsommelig og for uøvede FARLIG leg at lege!!!

Beklager i øvrigt hvis indlægget virker "vrøvlet" men har været oppe i næsten 18 timer...


__________________
Bare det GLØDER...
Til top Vis Tonni's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Tonni
 
viggovap
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 03 Oktober 2008
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 3
Sendt: 03 Oktober 2008 kl. 23:58 | IP-adresse registreret  

Hmm, lidt gammel tråd, men:

Jeg har renoveret nogle stykker af de fine KS601 (og alt muligt andet gammelt grej) gennem årene, og bruger én selv. De spiller rigtig fint.
Jeg kan hjælpe dig med både komponenter og udførelse, hvis du ikke allerede har fået "hul igennem".
Hvis der er tilstrækkeligt interesse (10 stk), kan jeg evt. hjælpe med nyt print i bedre kvalitet. De gamle pertinax-print er sarte.
Er i øvrigt den glade ejer af en FM621 med eftermonteret stereo-dekoder.
KS601 og FM621 var "state of the art" i 60'erne, da man var ved at gå over til stereo. En af min fars venner havde mange penge dengang og købte et NYT sæt (desværre ikke mit). Det vakte efter sigende STOR opsigt i vennekredsen.

Vent lidt med at bruge mange penge på nye rør -de er ikke så hårdt belastet og holder længe. Skift kondensatorer (i signalvejen og alle elektrolytter) og anode-modstande samt modstande i strømforsyningen. Det bør kurere selvsving og brum, så du kan høre den. RS Components har pæne og gode dimser...

God fornøjelse
Viggo


__________________
If all else fails, read the manual
Til top Vis viggovap's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af viggovap
 
kayeford_99
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 20 Oktober 2008
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 1
Sendt: 20 Oktober 2008 kl. 05:59 | IP-adresse registreret  

 Hej, 

   Jeg fik en KS601 fra eBay for nylig. Jeg fandt ud af, at en stor del af Jensen kondensatorer er utætte. Jeg spørger mig selv, hvis nogen kan hjælpe mig med at finde nogle af disse kondensatorer Jeg håber at få oprindelige Jensen kondensatorer, hvis jeg kunne. De kondensatorer, at jeg har brug for, er:

  1. 3.90 UF / 50V - 5 pcs.
  2. 2. 2 UF / 350 V - 5 pcs.
  3. 3. 50 UF / 50 V - 1 pc.
  4. 4. 10 UD / 350 V - 1 pc

Regards,

Robert.

Til top Vis kayeford_99's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af kayeford_99 Besøg kayeford_99's Websted
 

Du har ikke adgang til at besvare dette indlæg.
Dette emne er lukket.

<< Forrige Side af 2
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes