Tilbage til HIFI4ALL.DK 20. maj 2024 | 17:39   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Billeder af mit DIY-projekt
 HIFI4ALL Forum : Billeder af mit DIY-projekt
Emne Emne: Beton-højttalere (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 15
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
kampko
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 Oktober 2004
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 213
Sendt: 16 Juli 2009 kl. 13:03 | IP-adresse registreret  

hej jeg mener at jeg ikke brugte alm gibs da jeg støbte mine duelund horn, det var vist noget der hed model gibs eller struktør gibs, og det gik nemt

mvh Kampko



__________________
jbl ti10k
crown studio ref 2
xindak xa3250
pc med AUDIOTRAK Prodigy HD2
Til top Vis kampko's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af kampko
 
Cesse
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 25 Juni 2008
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 324
Sendt: 16 Juli 2009 kl. 18:30 | IP-adresse registreret  

Det Dansk Audio Teknik kit, du henviser til er en rigtig god højttaler. Har dem selv bare som gulv højttaler.

Højttaleren skal have samme brede og volume, som originalen. Højden og dybten er lige meget. Også skal du huske at enheden (bassen) skal kunne få luft, give den plads bagved ellers kommer den ikke til at spille godt.

Hilsen... 



__________________
Hilsen Cesse ;)

Nakamichi og DIY
Til top Vis Cesse's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Cesse
 
Ole Hedegaard
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 19 August 2006
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 184
Sendt: 27 Juli 2009 kl. 23:18 | IP-adresse registreret  

Hejsa

Så sker der lidt igen med projektet. Tak for kommentarer - jeg synes specielt godt om den med mælken! Hvis jeg igen skulle komme til at lave blandingen for lille, ville det måske også være en idé med gær .

Jeg er gået væk fra idéen om at bruge gips. Hvis jeg nu skulle have været rigtig grundig kunne jeg selvfølgelig have lavet et lille forsøg med mælk, men indtil videre sætter jeg mine penge på en ren cement/sand-blanding. Hvis det viser sig at betonen kommer til at "synge for meget med" på min forsøgshøjttaler, så må jeg jo tilbage til tegnebrædtet...

Jeg har brugt den mislykkede støbning på at blive lidt klogere på betonen. Båndsei nævnte tidligere at jeg kunne bruge acetone til at opløse flamingoen. Det kunne jeg jo ikke lade være med at prøve! Det vil nok være i overkanten at bruge acetone til at opløse al flamingoen, men det har faktisk vist sig at være udmærket de steder hvor støbningen ikke tåler for meget vold, specielt hullerne i fronten. Meget fascinerende at øse acetone på flamingoen - lidt som at hælde salt på dræbersnegle, bare med en temmelig giftig lugt!

Støbningen var blevet meget porøs. Jeg ved ikke om det skyldes gipsen, eller om min cement var for gammel (det kunne godt være tilfældet!). Jeg havde oprindeligt forestillet mig at jeg kunne bore huller ud til rawplugs i kabinettet, men det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Støbningen var alt for skrøbelig, så det idé opgav jeg hurtigt.

Jeg havde desuden forestillet mig at jeg kunne slibe kanterne pænt runde, men støbingen var så porøs, at det overhovedet ikke kunne lade sig gøre.

Så jeg lod mig nøje med at droppe enhederne i kabinettet - sådan så det ud:

- og så pænt farvel til den støbning, som min søde kone i øvrigt maltrakterede med sin cykelpedal. Ganske tilfældigt dog, tror/håber jeg.

Så videre til næste forsøgshøjttaler. Denne gang med en helt almindelig 1:3 cement/strandsand. Formen er også en anden. I stedet for den gamle H/B/D=40/20/10 bruger jeg nu 30/20/30. For at kunne fastgøre enhederne støber jeg nu rawplugs med i formen:

Rasplugs'ene er fastgjort på skruer, som er skruet igennem formen fra ydersiden. Pga. problemet med at slibe kanter pæne, forsøger jeg mig med en acryl-fuge, som kommer på alle kanter. Det er jeg meget spændt på at se resultatet af. Alternativet er at lave nogle "trekant-lister", som så skal skæres i smig, og på alle kanter. Det er lidt bøvlet, og jeg er ikke sikker på at det kommer til at se særligt pænt ud, så jeg krydser fingrene for fugen.

Først malertape:

Og så noget acryl-fuge (malerfuge). Her ses flamingo-formen også:

Så på den måde bliver rawplugs'ene omgivet at beton, og bliver forhåbentlig gode at skrue skruer i.

EDIT: bemærk i øvrigt ovenfor at jeg sætter terminalen i bunden af højttaleren (formen ligger med front nedad). Jeg skal have fundet nogle fødder der holder kabinettet lidt fra standeren.

Her til aften har jeg fyldt formen op. Det blev lidt mere action-packed end jeg havde regnet med, for flamingoen rev sig løs og flød ovenpå betonen. Sidste gang havde jeg brugt en god silikone-fuge til at sætte flamingoen fast i formen med, men denne gang brugte jeg acryl-fuge (når den nu VAR fremme). Det binder ikke godt, så det var en DÅRLIG idé! Dog fik jeg med møje og besvær flamingoen til at sidde nogenlunde rigtigt. TROR jeg - det får jeg dog først at se når jeg skruer formen fra hinanden om nogle dage:

Denne gang støber jeg i øvrigt med bunden af højttaleren vendt opad, så det ikke bliver så meget at se hvis det kikser.

Hygge!

Til top Vis Ole Hedegaard's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Ole Hedegaard
 
ulrikmm
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 09 Maj 2005
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 1100
Sendt: 27 Juli 2009 kl. 23:33 | IP-adresse registreret  

Er med på en kigger. Stor ros til tråden.
Til top Vis ulrikmm's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af ulrikmm
 
Loudspeaker
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 21 Februar 2008
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 428
Sendt: 29 Juli 2009 kl. 13:19 | IP-adresse registreret  

Hej Ole

Har også selv fulgt med på de sidste 3 sider, og det ser rigtig godt ud.  Er der sket noget mere? Eller venter du stadig nogle dage før at du skruer formen af?

M.v.h. Loudspeaker

Til top Vis Loudspeaker's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Loudspeaker
 
Ole Hedegaard
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 19 August 2006
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 184
Sendt: 29 Juli 2009 kl. 21:38 | IP-adresse registreret  

Sidder faktisk lige og overvejer om den mon er moden
Til top Vis Ole Hedegaard's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Ole Hedegaard
 
Loudspeaker
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 21 Februar 2008
Lokalitet: Midtjylland
Status: Offline
Indlæg: 428
Sendt: 30 Juli 2009 kl. 17:50 | IP-adresse registreret  

Lyder godt. Tager du formen af idag? Eller venter du lige lidt længere tid sådan at du er helt sikker på om den er moden?

M.v.h. Loudspeaker

Til top Vis Loudspeaker's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Loudspeaker
 
Ole Hedegaard
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 19 August 2006
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 184
Sendt: 30 Juli 2009 kl. 22:19 | IP-adresse registreret  

Hejsa

Jeg nærede mig i går og ventede til i dag, hvor jeg så skruede toppladen af formen (altså bunden af højttaleren). Jeg blev mildt sagt en anelse overrasket, for betonen var sunket sammen i forhold til da jeg skruede toppladen på. Så jeg besluttede mig for at blande igen og støbe den del der var sunket sammen igen. Jeg håber ikke der bliver nogen farveforskel at se, for denne gang var jeg mere præcis med blandingsforholdene.

Det undrede mig en del at det var sunket sammen. Det har jeg ikke oplevet før, men det skyldes sikkert at blandingen var mere "vandig", så fordampningen var større. Umiddelbart troede jeg blandingen var så flydende pga. den sulfo jeg havde tilsat efter svigerfars råd, men måske ikke .

Men i morgen aften skruer jeg sgu formen fra hinanden og ser hvordan det ser ud. Allerede i dag kunne jeg se at den bliver meget mørk i forhold til den første støbning, fordi jeg har brugt almindelig cement og strandsand. Det bliver spændende at se, især er jeg spændt på hvordan finish'en bliver på de "skarpe" kanter jeg fugede.

Til top Vis Ole Hedegaard's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Ole Hedegaard
 
Ole Hedegaard
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 19 August 2006
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 184
Sendt: 31 Juli 2009 kl. 20:24 | IP-adresse registreret  

Hejsa

Så kom formen af i dag, efter 4 dage i formen (dog kun 1 dag for "efterslæbet" fra i går). Højttaleren var fugtig på ydersiden, men virker ellers ok gennemhærdet. Resultatet er blevet mørkere end jeg regner med. Fladerne er pænt glatte, men ikke specielt ensartede i farven - det ændrer sig måske over de næste dage. Desværre blev den ekstra støbning også at se her . Det skal simpelthen bare ske på EN gang! Her er resultatet, hvor acryl-fugerne stadig sidder på kanten:

Jeg havde regnet med at jeg uden videre kunne hive acrylfugerne af, men de var faktisk ikke helt tørre, og smittede stadig af. Dvs. de har ikke været helt tørre da jeg hældte betonen i, og fugtigheden har forhindret dem i at hærde. Det skulle jeg have gjort, for det ville sikkert også have givet "glattere" kanter.

Som man kan se havde jeg også smidt en trekantet liste i støbekassen. Den havde desværre ikke sluttet helt til støbeformen, så der var en grim kant omkring den. Jeg forsøgte mig med at slibe den forsigtigt med en rystepudser, men det er altså en dårlig idé at slibe beton! Det der sker er, at man sliber cementen af, mens alle de små sandkorn stadig titter ud af overfladen, så den kan ikke slibes helt glat.

Under alle omstændigheder... jeg fik fjernet fugerne ved at "nulre" dem af. Det så sådan ud:

Her er i øvrigt en close-up af hvordan resultatet bliver når man forsøger sig med sandpapir:

Så kabinettet om at ligge på bagsiden, og så lidt sjov med kemi. For at fjerne flamingoen hælder jeg acetone på. Det bliver man aldrig træt af at SE på, men hurtigt træt af at LUGTE til. Sådan ser der ud efter ca. 1 deciliter:

Flamingoen får hurtigt en kompakt konsistens der minder om silikone. Ser SKÆGT ud, synes jeg

Jeg kunne selvfølgelig ikke nære mig for lige at skrue enhederne i. Det lader til at fungere meget godt med de rawplugs jeg har støbt med. I hvert fald første gang de skrues i, men sikkert ikke efter 10'ende gang. Her er nogle billeder:

Kabinetterne har et meget "råt" look - men det er jo heller ikke plastic. Jeg tror godt jeg kunne vænne mig udseendet, specielt med nogle sorte enheder i. Hvis ellers støbningen var gået godt, og enhederne var gode, tror jeg nok de skulle ind og stå. Jeg skal i hvert fald prøve at få noget lyd ud af dem om et par dage.

Hvis nogen eventuelt har nogle gode råd om hvordan jeg kunne efterbehandle betonen er jeg lutter øren

Til top Vis Ole Hedegaard's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Ole Hedegaard
 
Meier
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 19 Februar 2004
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 1417
Sendt: 01 August 2009 kl. 10:47 | IP-adresse registreret  

Det ser sku sjovt ud

Mht. overfladebehandling, så tænker jeg en form for "tyk maling" der måske ligefrem får en gummi overflade?

Ellers er det vel i gang med spartelmasse og slibepapir?

Hilsen

Thomas

Til top Vis Meier's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Meier
 
PeterFRH
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 21 Juni 2009
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 42
Sendt: 01 August 2009 kl. 10:52 | IP-adresse registreret  

Imponerende

Som Thomas skriver, så må spartelmasse og slibning kunne dække smårevner og farveforskel.

Spændt på at høre, hvordan du synes de lyder.

Peter

Til top Vis PeterFRH's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af PeterFRH
 
r-l-b
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 20 September 2005
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 7702
Sendt: 01 August 2009 kl. 11:18 | IP-adresse registreret  

Det man typisk ser på beton højtalere som rauna og avance concrete er at coatningen skaller af i flager - derfor er det vigtigt at finde en undermaling som hæfter ekstrem godt til betonen og som ikke bliver opløst / blødgort af den efterfølgende spartel og overmaling

jeg tror nogle betonkonstruktioner fik en slags gelcoate ligesom den plastik glassfiber armerede maling som bruges som overmaling efter reparationer på plast blåde - så vidt jeg husker noget ekposy og to component


__________________
for tiden afspiller jeg meget musik - det lyder godt
Til top Vis r-l-b's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af r-l-b
 
thingie
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 27 December 2008
Lokalitet: Sydjylland
Status: Offline
Indlæg: 43
Sendt: 01 August 2009 kl. 12:39 | IP-adresse registreret  

Hvad med at male med skalcem eller cempexo ? (ved ikke om det må bruges indendørs)
Til top Vis thingie's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af thingie
 
bdef
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 09 Juli 2006
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 739
Sendt: 01 August 2009 kl. 12:44 | IP-adresse registreret  

Nu er jeg selv igang med mit eget højttaler projekt og derfor er det super spændende at se hvordan det går andre. Jeg er meget imponeret over alle dine støbe forsøg. Jeg havde nok givet op efter så mange forsøg.

Flot og spændende resultat. Jeg følger glædeligt med til trådens ende....
Til top Vis bdef's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af bdef
 
musicus
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 16 November 2005
Lokalitet: Fyn
Status: Offline
Indlæg: 2658
Sendt: 01 August 2009 kl. 13:45 | IP-adresse registreret  

Du kan jo male med gummihud, af den slags der bruges til forsegling af vådrum, men lidt spøjst

Ellers er der slibbar finspartel til gipsplader

Sandspartel er mig bekendt mindre slibbar

Til top Vis musicus's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af musicus
 
Ole Hedegaard
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 19 August 2006
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 184
Sendt: 01 August 2009 kl. 23:20 | IP-adresse registreret  

Hejsa

Mange tak for alle de gode råd om efterbehandling!

Jeg tænker umiddelbart godt om rådet med sandspartel! Jeg løb selv rundt og sandspartlede vores betonvægge i stuen for et par år siden, og det giver en fin mal-bar overflade. Normalt vil man lime glasfilt på efter spartling, og give det noget væv-filler før man maler. Men man kan også droppe filten og male direkte på sandspartlen... så bliver overfladen ikke så slidstærk, men det er nok ligegyldigt når vi snakker højttalere. Så jo, der er bestemt muligheder hvis man godt kan lige en god finish. Ligesom Wilson Kipketer .

Men egentlig overvejer jeg, om jeg ikke bare skulle lade højttaleren stå med den finish den har som den kommer ud af formen? Smag og behag... Nu har jeg jo også boet på Skjoldhøj Kollegiet, som er et skønt råt beton-byggeri med sin helt egen charme, så måske er jeg lidt forudindtaget på det område . På en måde kan jeg godt lide at den ikke ligner noget fra en butik... Min egen finish vil sikkert alligevel ikke komme til at være perfekt, så hvorfor ikke lade den være som den er (altså når jeg engang får lavet en ordentlig støbning!). Det er jo også lidt sjovt at man kan se hvad den er lavet af

Det skal jeg vist lige sove lidt på! Imens er her et billede af kampvægten:

Som en lille sidebemærkning kan jeg fortælle at der løb lidt acetone ud af bunden på højttaleren og ned på badevægten mens den blev vejet. Jeg kan i den forbindelse fortælle at acetone ikke blot opløser flamingo, men også maling på badevægte. Det opdager min søde kone sikkert ikke

Til top Vis Ole Hedegaard's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Ole Hedegaard
 
Ole Hedegaard
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 19 August 2006
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 184
Sendt: 02 August 2009 kl. 00:06 | IP-adresse registreret  

Spøjst! Faldt over disse billeder af nogle østriske dyi beton-højttalere. Hvis jeg havde været dem ville jeg i hvert fald have sparet malingen

http://www.engadget.com/2007/01/23/germans-build-concrete-ca st-5-1-speaker-set/

Til top Vis Ole Hedegaard's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Ole Hedegaard
 
r-l-b
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 20 September 2005
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 7702
Sendt: 02 August 2009 kl. 00:09 | IP-adresse registreret  

Ole Hedegaard skrev:

Spøjst! Faldt over disse billeder af nogle østriske dyi beton-højttalere. Hvis jeg havde været dem ville jeg i hvert fald have sparet malingen

http://www.engadget.com/2007/01/23/germans-build-concrete-ca st-5-1-speaker-set/



der er da en vis humor i den farvelæging


__________________
for tiden afspiller jeg meget musik - det lyder godt
Til top Vis r-l-b's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af r-l-b
 
Ole Hedegaard
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 19 August 2006
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 184
Sendt: 02 August 2009 kl. 00:13 | IP-adresse registreret  

Det må man sige . Fandt i øvrigt nogle billeder fra byggeprocessen. De har åbenbart brugt voks hvor jeg har brugt flamingo. Og så ser deres armering ud til at være en anelse kraftigere end hønsetråd

http://propirate.net/betonboxen/

Til top Vis Ole Hedegaard's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Ole Hedegaard
 
CARS10
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 15 Juli 2009
Lokalitet: København
Status: Offline
Indlæg: 2791
Sendt: 02 August 2009 kl. 17:04 | IP-adresse registreret  

hej Ole Hedegaard

ligemeget hvordan du efter behandle dine ht.med maling,filt osv.er det meget vigtigt at du grunder med forankrings grunder (micro dispers).det er faktisk samme behandling som dine beton vægge ellers vil efterfølgende behandlinger skalle af.

        carsten

Til top Vis CARS10's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af CARS10
 

<< Forrige Side af 15 Næste >>
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes