Her er du: Anmeldelser - PS Audio Dectet 19. marts 2024 | 05:10   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


PS Audio Dectet
Anmeldelse af: Mikkel Gige  [02.03.2014] Print testen
Efter den forrige test af strømfiltre fra Isotek stod jeg lidt tilbage med fornemmelsen af, at der måtte være et reelt alternativ til de lidt dyre løsninger. Og det er nu fundet!

PS Audio Dectet er en strømskinne med indbygget filter a la Isotek Polaris og Sirius. Men på disse var antallet af stik begrænset til 6 stk. Og hvis man er hi-fi anmelder, eller bare har et stort setup, så er det ikke altid nok. Her har Dectet hele 10 stik, uanset om det er til US, schuko, engelsk eller australsk strømstik.

Men oven i det har Dectet endnu en trumf i ærmet. Det indbyggede filter er meget mere komplekst, og har 3 separate zoner med hver sit filter. En til ”High Current” med to stik og lav filtrering, beregnet til kraftige effekttrin. Og to zoner med kraftig filtrering til alt det andet, så man samtidig kan adskille analog fra TV, Blu-ray og andre digitale kilder. Hertil kommer ”intelligent” overvågning af spændingen, og stiger eller falder den for meget, så lukker elektronikken i Dectet for strømmen for at beskytte udstyret, der er sat til.

Og der er trængsel inde i kabinettet, for ud over de meget kraftigt dimensionerede komponenter i filteret, så fylder de 10 schuko stik også en del indvendigt. Hertil kommer så direkte kabling fra filterets tre zoner ud til hvert stik, såkaldt stjernemontering. Så der er slet ikke noget tom plads eller luft indvendigt her!

Stikkene sidder ovenpå i to rækker á fem, og er vendt således at vinkelstik ikke kommer i karambolage med hinanden, når de skal sidde med korrekt fase. Det er ret gennemtænkt, det her produkt! I den ene ende sidder et indgangstik samt en knap, hvor der kan slukkes for skinnen, hvis man ønsker det. Den er samtidig en statusindikator, hvis strømmen skulle arte sig forkert.

Fit og finish giver et særdeles godt indtryk første gang man løfter Dectet ud af sin kasse. Den er tung, og er konstrueret med to meget kraftige aluminiums-profiler på hver side, med aluminiumsplader som top og bund. Enderne er lavet i kraftig støbt plastik, men det mærker man først, når de er skruet af for et kig indvendigt.

Monteringen var forbilledlig nem til trods for, at Dectet fylder det dobbelte i bredden sammenlignet med andre strømskinner. Og stikkene er hverken for stramme eller for løse, så man skal ikke brug vold for at tilslutte sine apparater, og samtidig har de en god forbindelse.

Lytteindtryk

Det er egentlig forkert, at kalde det et lytteindtryk, for man lytter jo ikke til filteret, men til den forandring det gør ved elektronikken i éns setup.

Jeg har altid været begejstret for Brinck byg selv filteret, som har fulgt med fra lytterum til lytterum. Og det har altid klaret sig særdeles godt mod færdige løsninger med lidt høje prislapper. Men det er slut nu! For dels er prislappen på Dectet ikke afskrækkende høj, og samtidig gør Dectet det bedre end Brinck filteret… og så er det samtidig en strømskinne med 10 tilslutninger!

For at gøre sammenligningen reel, så blev Dectet sluttet til Isotek Syncro DC-filteret med det samme, da det var her, at Brinck filteret sidst brillerede. Og der er ingen tvivl om, at der skete en meget hørbar forbedring af lyden med Dectet. Forbedringen var mindst på niveau med Syncro i sig selv, og som med Syncro så skete det over hele frekvensregisteret.

Bassen blev endnu strammere, mere præcis, og endnu et hak mere nuanceret. Og så kom der detaljer frem i hele lydbilledet, som jeg ikke har hørt før, uanset plade. Lige så blev for eksempel bækkener om muligt endnu mere skarpe og præcise i både anslag og udklang. Og så bevarer Dectet det ekstra nøk af varme og naturlighed i musikken, som distancerede Brinck filteret fra Isotek Solus.

Også ”lagkage”-lyden med alle dens separate lag blev forstærket, så tingene stod endnu mere fri af hinanden. Placeringer og 3D fornemmelsen blev rystende god på en måde, som jeg aldrig har oplevet før, uanset setup eller pris. Det er ultra-plastisk, og er fuldstændig som en rigtig god 3D oplevelse i biografen. Fornemmelsen af rum bag højtalerne blev tydeliggjort med en nærmest uhyggelig realisme, hvor både instrumenter og sanger bliver placeret nærmest på præcise mål. Præcisionen er i hvert fald i en helt ny liga!

Dectet gør det simpelthen rystende godt, og alt ved musikken forbedres i så tydelig grad, at jeg nærmest føler, at PS Audio snyder sig selv med prissætningen af dette produkt. De kunne nærmest have taget den dobbelte pris, og ville stadig have modtaget en ”Editors Choice” fra undertegnede. Men nu er det både pris- og lydmæssigt et killer-produkt, som ligeledes er et ”Best Buy”! Og det med de standard strømkabler, som fulgte med i kasserne til reference setup’et…

Konklusion

Jeg er godt gammeldags rystet oven på de sidste måneders tur gennem strømmens verden. Jeg var godt klar over, at der er støj på ”linjen”, og at det kan fjernes, men slet ikke at det var så voldsomt i sin art. Samtidig er jeg meget overrasket over, hvor meget ydelsen af éns setup kan forbedres, bare fordi at strømmen bliver renset for DC, højfrekvens, og ujævne sinuskurver, med produkter som Syncro og Dectet.

Samtidig blev jeg også lidt skuffet over det høje prisniveau på disse egentlig ret simple produkter. Men Dectet hjælper stærkt på dette, med sin meget rimelige pris, som er tilgængelig for de fleste. Så hvis du vil have det maksimale ud af dit setup, så drop de eksotiske strømkabler og køb i stedet et rigtig godt strømfilter!

Dectet er til dato det bedste strømfilter, som har været forbi lytterummet, og selv den gamle reference, Brinck selv byg filteret, må se sig slået nu. Det har ellers gjort det rigtig godt! Hertil får man med Dectet samtidig en strømskinne, som kan rumme et stort setup med mere end 6 apparater, hvilket er normen for de fleste filtre. Dectet forbedrer lyden af apparaterne i en grad, som jeg ikke har oplevet før, selv med meget dyrt grej som er utilgængeligt for folk med almindelig indkomst. Og sammen med Isotek Syncro får man en stærk fornemmelse af, at alle unoder i strømmen er fjernet.

PS Audio Dectet får - med pil op! - udnævnelsen ”Editors Choice”, og det bliver siddende i lytterummet.


Specifikationer:

  • Princip: Strømfilter med 3 separate zoner.
  • Dimensioner: 35 x 5 x 20 cm (B x H x D).
  • Vægt: 5,5 kg.

Pris: Skr. 4995,-. (Dkr. 4000,-)


Importør:

Pt. ingen importør/forhandler.


Reference-udstyr:

  • Pladespiller: Michell GyroDec SE, Reed 3P
  • Pickup: Benz Micro Ebony TR, Goldring Legacy, Ortofon Rondo Bronze
  • Stepup/Riaa: Ortofon ST-80SE, Vincent PHO-700
  • CD-afspiller: McIntosh MCD500
  • Forstærkere: Audio Analogue Bellini, Vincent SP-995
  • Højtalere: Xavian XN360
  • Kabler: Vincent XLR, SilverSonic AirMatrix RCA, SilverSonic Q10
  • Strømfilter: Isotek Syncro, Brinck Br507
  • Tilbehør: Sound InVision paneler, SoundSmith EZ-mount


Lytterum:

Lytterummet er rektangulært, lige under 20 m2. Højtalerne spiller på tværs af rummet med ½ meter til bagvæggen og over 1 meter til sidevæggene. Højtalere og lytteposition udgør en ligebenet trekant, med 2 meter på hver led. Rummet dæmpet med absorbenter og diffuserende paneler.

 

Nye anmeldelser
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Raidho X1.6
15.03.2023
Hotte anmeldelser
Hvad kan jeg få for 25 K?
01.05.2007
Hvad kan jeg få for 50 K?
23.03.2009
CD-afspiller test
23.08.2006
Kabel test
08.08.2006
Stortest: 5 billige DVD maskiner
14.05.2005
Seneste Nyheder
Triangle Borea BR10
16.03.2024
Matrix Audio
01.03.2024
Leak Sandwich 250
27.02.2024
Skinbjerg MC stepup
22.02.2024
Kef LSXII LT
02.02.2024
Nye Artikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes