Her er du: Besøgsartikler - CSO – intelligente boliger og multirum 22. september 2020 | 06:54   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


CSO – intelligente boliger og multirum
Af: K. Rasmussen  [23.04.2006] Print artikel
Nord for København ligger forretningen CSO, hvis speciale er alt inden for hjemmebioløsninger, hvad enten der er tale om mindre set-ups eller specialløsninger i millionklassen.

HIFI4ALL.DK har været et smut forbi CSO, som ligger i Lyngby, nord for København, hvis speciale er at tilbyde totalentrepriser på hjemmebiografer og intelligente boliger og multirum.
Ejerne er den karismatiske entusiast, Carsten Overgaard, som har flere års brancheerfaring, både hvad lyd og billede angår.

CSO er ikke en almindelig forhandler i den forstand vi kender forretningerne fra gågaden eller den lokale hifi-forhandler. I modsætning til en typiske købssituation i en almindelig hifi-forretning, hvor kunden forlader butikken med f.eks. et produkt i en kasse, sælger CSO alt fra receiver og filmlærred til opsætning af akustiske vægge, biografsæder og hjemmebiografer med tilknyttet indretningsarkitekt eller en CAD designer .
Løsningerne er mange hos CSO, og kun fantasien og pengepungen sætter grænser for hvad der er muligt. For at illustrerer mulighederne, finder man hos CSO en dedikeret fuldblods hjemmebioinstallation, hvor både lyd, billede og indretning smelter sammen til en komplet og kompromisløs løsning.


Produkter fra Miller & Kreisel/M&K, projektoren CineVersum 70 Ulta fra Barco, DVD, processor og forstærkere fra Lexicon, samt kabler fra Nordost.


Der kælet for detaljerne - lys og indretning skaber lækker bio-stemning.


Biografstole (ja, man sad godt!) og projektor fra Barco. Vægge og loft er akustisk afstemt.

Custum design
CSO arbejder desuden med custom design; det vil sige, at samtlige af løsninger er tilpasset kundernes smag, behov og pengepung.

Uanset hvilke ønsker eller udfordringer man som kunde stiller, kan CSO som udgangspunkt løse disse.
Forretningen har et eksklusivt udvalg af forskellige designlinier og kan rådgive kunderne uden hensynstagende til lagervarer og bundne midler. CSO´s firmafilosofi er da også, at kunne leverer løsninger som glæder hele familien, også selv om alt evt. helst skal skjules af æstetiske grunde.

Hvis man som kunde møder op i forretningen, vil man således møde personer, som lytter til behovet og ønskerne, og efterfølgende finde produkter som passer i smag, størrelse og design.

CSO´s ønske er at handlen skal være en anderledes oplevelse, hvor alt bliver tilpasset kundens ønsker, frem for at man skal indordne sig under produkterne.

Helstøbt hjemmebiograf
Er ønsket f.eks. en hjemmebioinstallation, behøver man ikke være bange for den ”æder” hele stuen, da den kan integreres fuldstændig i stuen, så den ikke ødelægger udsmykning og indretning. Løsningerne kan være diskrete og elegante, men kraftfulde store systemer, kan sagtens skjules 99% for øjet.
Er man til de mere helstøbte løsninger, udfører CSO alt fra bygningsakustik, til opbygning af det fysiske rum. Dette kan f.eks. være istandsættelse af kælderrum med lydisolerende vægge og akustiske optimerede lofter og gulve. Er ønsket en hjemmebiograf indrettet over et specielt tema eller efter en bestemt stilart, kan der tilknyttes en indretningsarkitekt eller en CAD designer. For at få de bedste resultater, anbefaler Carsten Overgaard, at kunden medbringer en plantegning af rummet, gerne suppleret med billeder, for derved bedre at kunne danne sig et indtryk af opgave og ønsker.

For at give et indtryk af ovenstående, følger her CSO´s egen bygningsbilleder, da butikkens hjemmebioinstallation skulle etableres:

Pic. 1: Udgangspunkt, en gammel vaskekælder.

Pic. 2: Gulvet er blevet nivelleret og stålprofiler monteret. Hvis man ønsker en THX standart eller reference biograf, er den akustiske fase meget omfattende. Det er muligt at lydisolere lejligheder på samme måde, som i rigtige biografer, men det er en omkostningsfuld affære. Mht. fugt og skimmelskader er det vigtigt ikke at bruge organiske materialer, ved den mindste mistanke om fugt. Væggene kan også monteres flydende, dvs. at de ingen kontakt har til loft, gulv og indervægge. Hvis man ikke har behov har for lyddæmpning af rummet, beregner man hvilke akustiske materialer der skal bruges til rummet, alt bliver monteret og efterfølgende bygger man en stofvæg uden på de akustiske materialer.

Pic. 3: Flexrør er monteret i en kraftig tykkelse, da man derved nemt kan trække nye kabler. I biografen er der 3 faser, en til lys, anlæg og projektor.

Pic. 4: Montering af glasuld (uorganisk). Rockwool er uorganisk, men ikke det bindemiddel som bliver brugt.

Pic. 5: Der er monteret 2 lag gips og brugt lydtæt fugemasse i alle samlinger. Hvis man kun havde brugt et lag, ville rummet blive for flexibelt.

Pic. 6: Alle grundlæggende elinstallationer er monteret og rummet er malet. Loftet er monteret med akustiske loftplader og der er brugt akustisk dæmpning over pladerne. Lofter kan også monteres flydende.

Pic. 7: Gipsstuk monteret.

Pic. 8: Alt har på dette billede været pakket ind i plast og alt stuk er sprøjtemalet med guld autolak. Konstruktionen af gulvet har afgørende betydning for den samlede oplevelse, men vi har valgt ikke at illustrere dette. Men vi har brugt akustisk dæmpning og ikke et flydende gulv.

Akustik:
Uanset om man ønsker eksklusive hjemmebiografløsninger eller systemer i den billigere ende, er akustik en afgørende faktor ved valg af anlæg. Både når man taler stereo og surround, kan man opnås store forbedringer ved optimering af rummet, men også valget af udstyr til rummet, kan have afgørende betydning. De fleste kender til dårlige resonanser fra en subwoofer, eller en centerhøjttaler hvor det er vanskeligt at hører talen. Her kan CSO også være behjælpelig, da de udfører alle former for målinger og rum simuleringer, for derved efterfølgende, at kunne skabe den ønskede atmosfære og klang i rummet.

Kalibrering billede / lyd
CSO er som det eneste firma i Danmark certificeret THX Technician II, dvs. at de kan justere og kalibrere alt efter THX standarter inde for lyd i biografer. De kan i samarbejde med THX konstruere og godkende hjemmebiografer som THX standard eller reference biografer, med dertil hørende original THX skilte med serienr.

THX og store dele af AV industrien bruger store summer på at studier og produkter skal leve op til de kvalitetskrav og normer som de beslutter, men hvis den endelige installation ikke er udført efter disse standarter oplever forbrugeren ikke hvad dvs. med THX. Mht. indstilling og kalibrering af billede kilder, bliver alt kalibreret efter de førende standarter, det vil bl.a. sige, at de farver og kontraster man ser på fladskærmen eller projektoren også er de farver det er indspillet med og ikke det man selv mener, er det rigtige.

For at blive certificeret som THX Home Theater Technician II, kræves et grundigt kendskab til en række teknologi og begreber, som bla. er listet nedenfor, men for bedre forståelse, lader vi Carsten Overgaard fortælle om det at være certificeret installatør. Klik på videobilledet for at se videosekvensen!

THX Home Theater Technician II:

 • THX Performance Standards
 • THX Home Theater Technologies
 • THX Certified Home Theater program and future
 • THX Certified DVD program with THX Optimizer
 • THX Certified Game program
 • THX Certified Car Audio program
 • Acoustics
 • Hardware and Software test equipment
 • Room Analyses
 • Room Isolation
 • Room Treatments
 • Room Design
 • Audio hardware
 • Audio placement
 • Video hardware
 • Video placement
 • Seating placement
 • Control system design
 • Project management
 • System Setup
 • Signal assignment
 • Signal bandwidth and level
 • Signal purity
 • Aiming and positioning Speakers
 • Acoustic room treatment
 • Calibration
 • Source Products
 • Controller Functions
 • EQ
 • THX Home Theater Certification, THX Standart Theater, THX Ref. Theater
 • THX Future

Intelligent bolig / Multirum
Som naturlig forlængelse af CSO´s kompetencer, udarbejder firmaet også intelligente boliger og multirum.
En intelligent bolig kan f.eks. selv skrue ned for varmen når man åbner vinduet eller man kun behøver at trygge på en kanp når man forlader hjemmet for at slukke alt strøm, der ikke kræver konstant spænding. Når man vender tilbage til boligen sætter man bare fingeren på kontakten og døren springer op, det er ikke længere nødvendigt med nøgler til børn og voksne. Typisk benytter de EIB eller IHC styringer.
Multirum, er løsninger hvor man kan distribuere lyd og billede rundt i boligen som man ønsker. Man kan have små diskrete højttalere skjult i lofterne og alt elektronik kan f.eks. samles i et skab, men stadig kan hele huset udnytte alle faciliteter og muligheder ved hele anlægget. F.eks. kan alt musik og films samles på en server og alle medlemmerne i familien kan vælge det de har lyst til at se eller hører, uanset om de opholder sig på badeværelse, stuen eller terrassen.

Med andre ord, så kan CSO stort set alt inden for moderne boligteknik, og samtidig leverer lyd- og billedløsninger til et hvert behov.
Eksempler på dette, kan bla. ses på CSO´s hjemmeside, www.cso.dk, hvor der er løsningseksempler udarbejdet efter rådighedsbeløb. På hjemmesiden findes desuden meget mere detaljerede informationer, og det er også her du kan se hvilke produkter der forhandles.

For yderligere information, kontakt:

CSO
Ulrikkenborg Allé 46
2800 Kgs. Lyngby
TLF.: 4344 0101
E-mail: info@cso.dk
Web: www.cso.dk

Flere besøgsartikler
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Copenhagen HighEnd
28.10.2018
På besøg hos KEF
04.09.2018
Hifi & Surround 2017
29.10.2017
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Michell Cusis
13.09.2020
Cayin CS-150A
07.09.2020
Auralic G2.1
02.09.2020
Skinbjerg Riaa
30.08.2020
Audiovector R 6
19.08.2020
Nye Anmeldelser
På med CD’en 6
15.09.2020
Nuprime AMG PRA & STA
12.07.2020
iFi nano iOne
31.03.2020
På med vinylen 18
16.02.2020
Audiovector R3 Arrete
06.01.2020
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2020 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes