Her er du: Besøgsartikler - VassagoHiFi - et besøg i etaper! 22. september 2020 | 06:38   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


VassagoHiFi - et besøg i etaper!
Af: Team HIFI4ALL.DK  [10.04.2007] Print artikel
De fleste herhjemme, kunder såvel som forhandler og importører, kender efterhånden René Jensen. Han er manden bag én af Danmarks mest omtalte hi-fi-butikker, og de primære grunde er en lidt mere alternativ tilgang til emnet priser.

Hi-fi skal være sjovt ifølge René, og det kan det kun være, hvis det er til at betale, samtidig med et sortiment, der med jævne mellemrum tæller noget af det mest eksklusive grej, der kan opdrives på markedet - i Danmark, såvel som i udlandet.

René startede, som de fleste andre, som en ganske almindelig hi-fi-interesseret, og tingene griber jo om sig, og efterhånden kom han mere og mere omkring på de udenlandske markeder. Dette gjorde, at han med jævne mellemrum havde dyre high-end apparater til salg, som man ellers ikke normalt støder på i Danmark. Efterhånden kom det til at hedde sig, at hvis man ledte efter noget særligt, så skulle man kontakte Jensen, som er hans “kaldenavn” blandt hi-fi folk.

Efter at have presset på i et par år, fik folk efterhånden overbevist ham om, at han nok burde starte sin egen forretning, og for lidt over et år siden gik jagten så ind på lokaler. Det endte med at blive i Klostergade i Odense, hvor VassagoHiFi nu ligger i fysisk form i en lille kælderbutik på knap 100 kvm. Hele essensen med en lille hyggelig “knaldbiks” er at finde i denne butik med masser af hygge, kaffe og tungt udstyr.


Kælderen på Klostervej 23 i Odense.

HIFI4ALL.DK har besøgt VassagoHiFi over nogle gange, og det skyldes den primære grund, at sortimentet skifter så hurtigt, at det er umuligt at følge med. Vi har derfor samtidig forsøgt, at holde det hele opdateret med ekstra billeder fra Jensen selv, så det er muligt at følge bare lidt med.

Det mærke som man med garanti altid kan komme til at lytte til, er VassagoHiFi´s kendetegn, nemlig højttalere fra østrigske Vienna Acoustics. Dette var mærket, der var med til at gøre forretningen til virkelighed. Topmodellen Mahler blev kickstarteren for projektet, og denne højttaler er da også topanmeldt overalt i verden og bærer bl.a. en Class A-rating i amerikanske blad Stereophile. Denne rating ville den umuligt have fået, hvis ikke den kunne spille ordentligt. Desværre var Mahler ikke opstillet i butikken ved besøget, men i stedet blev der blandt andet lyttet til Beethoven Concert Grand, og ikke mindst den lille super-sællert, Haydn. Haydn er en lille standerhøjttaler i meget lækker finish og med speciel-designet portudluftning lige bag diskanten. Bas-mæssigt rækker den faktisk fornuftigt ned, men i denne sammensætning krydrede Jensen yderligere med et system fra italienske Audia, baseret på Flight CD, Flight PRE og Flight 100-forstærkersættet. CD´en koster 34.000,00 kr., forforstærkeren ligger på 39.995,00 kr og effekttrinet 100 på 2 x 100 watt i klasse A koster 61.995,00 kr., altså et anlæg i den tungere ende.

For at peppe bassen lidt op, var det hele forbundet med Velodyne 1812, som sandsynligvis er det bedste bud på den ondeste subwoofer, der kan opdrives. Monteret med både en 12, en 18” basseenhed, 2500 watt i forstærkerkraft samt en evne til at gå ned i 15 Hz, må vi tilstå, at oplevelsen med Haydn pludselig fik en helt ny betydning. Den subwoofer er ren ondskab og går dybere, end noget vi nogensinde har oplevet. Prisseddelen har dog lidt samme evne, da den “går ned i” knap 140.000,00 kr. Her får man så også en grund til at købe en truck, for subben vejer 193 kilo, og er derfor ikke lige én man hiver med under armen som impulskøb.

På væggen i samme ende som Audia-systemet, stod der naturligvis også andre lækre grejer, heriblandt danske Gryphon Audio Designs, og deres seneste forstærker-kreation i form af Diablo. Denne var parret med cd-afspilleren, Mikado. Disse to komponenter repræsenterer en pris på knap 165.000 kr. Derudover var der koblet en EAR riaa til 35.000 kr. på systemet sammen med bl.a. en VPI Scoutmaster pladespiller monteret med Dynavector pickup til en pris på knap 20.000 kr. Denne pladespiller røg fluks ind i en sammenligning, da musikken kørte derud af på Audia Flight cd-afspilleren. Tracy Chapman lød glimrende på hendes debutalbum fra 1989, men alt dette røg til jorden med et brag, da tilsvarende plade røg på VPI´en. Pludselig blev det tydeligt, hvorfor pladespilleren har fået så stort et comeback - her er der liv og glade dage. Masser af glød og naturlig fremtræden, hvor cd´en pludselig lød kønsløs og steril. Så er der naturligvis snakken om detaljering etc., og her er pladespilleren ikke helt på højde, men det var pludseligt ikke faktorer, som til lejligheden blev omtalt ret meget, for VPI´en talte simpelthen for sig selv.

I modsatte ende af rummet mødtes produkter fra danske GamuT, i form af CD3, den integrerede DI150, forforstærkeren D3 og monoblokkene M-250, samt den velkendte D-200 i seneste mk. III udgave. Disse herligheder var koblet på Gryphons Cantata-højttalere til knap 180.000 kr. Systemet blev naturligvis sammenlignet med systemet i modsatte ende, og her måtte Cantata se sig slået. Dette skyldtes primært en mellemtone, som desværre var så anmassende, at det tog fokus fra helheden. Det var dog stadig en oplevelse at lytte til Cantata, for der er naturligvis også ting, som den gør godt. Rum, opstilling og grej skal naturligvis bare passes til, som med alt andet. For en god ordens skyld, skal det nævnes, at VassagoHiFI på nuværende tidspunkt ikke længere er forhandler af GamuT, men at dette var tilfældet, da skribenten var forbi med kamera og notesblok.

I baglokalet stod der lidt blandet, bl.a. Vienna Beethoven Baby og Mozart. Derudover var der Velodyne subs i form af SPL-1200 og den mindre CHT-serie. På hylderne stod der i øvrigt en integreret 50.000 kr´s Graaf rør-forstærker, samt forstærkere og cd fra engelske AVI.

VassagoHiFi fører ligeledes et bredt udvalg af kabler fra bl.a. Cardas og Bertram, og kan levere reference-plader fra Stockfisch Records, der er et B&W-brand, kendt for nogle af de fineste indspilninger der kan opdrives - på såvel vinyl som på CD.

Sortimentslisten er i øvrigt ved at være ganske lang, og mærker man blandt andet kan løbe ind i, er:

www.vienna-acoustics.com - østrigske højttalere.

www.audia.it - italiensk high-end udstyr.

www.velodyne.com - amerikanske subwoofere.

www.vpiindustries.com - amerikanske pladespillere.

www.tron-electric.co.uk - engelske RIAA-forstærkere.

www.sumikoaudio.net - amerikansk distributør, der laver fremragende pickupper.

www.laboratorium-yter.com - italienske luksus-kabler.

www.advance-acoustic.com - fransk udviklet grej til gode priser.

www.audioaero.com - fransk firma, der bl.a. laver nogle af de bedste cd-maskiner på markedet.

www.avidhifi.co.uk - engelsk producent af high-end pladespillere.

www.cardas.com - amerikanske kabler af høj kvalitet.

www.dynavector.co.jp - japansk producent af pickupper.

www.eera.fr - lille fransk producent af meget specielle cd-maskiner.

www.focusaudio.ca - Canadisk high-end højttaler.

www.graaf.it - italienske rør-amps og RIAA.

www.gryphon-audio.dk - dansk high-end, når det er bedst.

www.kibri.dk - lille dansk firma, der producerer meget specielle højttalere.

www.rogueaudio.com - amerikansk rørgrej.

www.ortofon.dk - dansk producent af pickupper.

www.tptube.dk - dansk producent af lækre, aktive højttalere.

Samt meget mere - nyt kommer hele tiden til. Nu er der så kun tilbage at lade billederne tale - de er taget over en lidt længere periode for at illustrere, hvor meget der sker i butikken, og der er masser af lækkert grej at kigge på og ikke mindst lytte til. Billedserien følger med helt op til idag - billederne må tale resten af historien.


Avalon er endelig tilbage i Danmark, her med Rogue Audio.


Vassagos klassiker - Rogue Audio M150 monoblokke.


Til venstre: Vassago's klassiker på højttalersiden - Vienna Mahler. Til højre: Wilson Audio kan man også støde på hos Vassago.


Audia Flight - lækkert italiensk high-end.


Audio Aeros mesterværk, Reference SACD.


Focus Audio - endelig i Danmark, og hvilke højttalere. Til venstre: Master 3. Til højre: FS88 - finishen taler for sig selv.


Gryphon, Audia, Velodyne og Focus Audio i skøn forening.


VPI Scoutmaster og... en rotte!


Graff GM100 - italiensk rørskønhed.


Til venstre: Kibri i egen høje majestæt. Til højre: Sonus Faber i lækreste afstøbing.


Alt godt fra havet!


Krell er bare lækkerier - anderledes er det ikke!


Eera DL 2 - lækker fransk spille.


GamuT's højttalerserie har man ligeledes kunne se i butikken. Til venstre ses L7 og til højre L3.


Stereo, mono... you name it...


GamuT DI-150 - dansk high-end.


Og den matchende CD-3 fra GamuT.


Vienna har også en design-linie, med bl.a. denne lækre sub.


En herlig lille Krell monoblok - ja, der skal to til stereo!


Til venstre: Master 2,5 - underdrevet ondskab! Til højre: Moaarr, vi mangler bassss...


Kibri og Vienna Acoustics er fast inventar.


Dansk drømmesæt - Gryphon!


Gryphon Antilleon - man behøver næppe sige mere?


Avantgarde - hvem sagde horn?

Vi siger tak til VassagoHiFi for den uendelige gæstfrihed og ikke mindst de hyggelige snakke om alt mellem himmel og jord.

VassagoHifi
Klostervej 23K
5000 Odense C
Tlf: 66 14 14 27
Web: www.vassagohifi.com
Mail: rail@pc.dk

Flere besøgsartikler
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Copenhagen HighEnd
28.10.2018
På besøg hos KEF
04.09.2018
Hifi & Surround 2017
29.10.2017
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Michell Cusis
13.09.2020
Cayin CS-150A
07.09.2020
Auralic G2.1
02.09.2020
Skinbjerg Riaa
30.08.2020
Audiovector R 6
19.08.2020
Nye Anmeldelser
På med CD’en 6
15.09.2020
Nuprime AMG PRA & STA
12.07.2020
iFi nano iOne
31.03.2020
På med vinylen 18
16.02.2020
Audiovector R3 Arrete
06.01.2020
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2020 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes