Tilbage til HIFI4ALL.DK 26. april 2024 | 10:44   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Analog lyd
 HIFI4ALL Forum : Analog lyd
Emne Emne: Forstærkersæt & DSP? (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 2
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Kjeldsen
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Kjeldsens forbindelser

Bruger siden: 23 Maj 2003
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 9397
Sendt: 23 Marts 2016 kl. 08:31 | IP-adresse registreret  

Her er de billigste 4 kanals jeg kender fra PA verdenen

http://www.bonedo.de/artikel/einzelansicht/the-tamp-e4-130-u nd-e4-250-test.html

Den mindste koster idag 1.700 kr. for fire kanaler a 130 watt i 8 ohm.

Blæser er måske kun nødvendigt til heftigt brug, men mon ikke den blot slår fra hvis den bliver for varm.
Til top Vis Kjeldsen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kjeldsen
 
Roky
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 31 Januar 2007
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 1974
Sendt: 23 Marts 2016 kl. 12:39 | IP-adresse registreret  

Spændende projekt du har gang i. Jeg roder selv med det samme, og vil da gerne give lidt input.

MiniDSP er smart (jeg har kun erfaring med 2*4). Afgørende her, er at du foretager volumenkontrol EFTER minidsp. Du kan derfor ikke bare bruge din almindelige stereoforforstærker, da gainstrukturen (læs signal støjforhold) bliver helt hen i vejret. Om det gælder for de andre produkter fra miniDSP skal jeg ikke kunne sige. Her kan du anvende en surroundforstærker, som har 5.1 in og output- I nogle surroundforstærkere sidder der ALPS potentiometre og signalvejen er ultrakort. Det er i hvert fald den billigste måde at få en god volumenkontrol på.

I dag bruger jeg et usb lydkort (et Behringer FCA610), som har 8 analoge udgange. Der er en fysisk volumenkontrol på fronten, som kan styre alle udgange samtidig. Jeg har testet det mod et focusrite scarlett 18i20 der koster dobbelt så meget. Der var IMO minimal forskel på lydkvalitet - Men focusrite støjede alt for meget via de analoge udgange. Teoretisk kan du føde lydkortet med et digital el analogt signal - Jeg har dog ikke fået det til at virke. Endvidere laver det et pop i højttalerne, hvis man vækker computeren fra slumre. Det er sjældent at kortet skal genstartes. Man får med andre ord hvad man betaler for. Når det er sagt, tror jeg næste opgrade hedder 10+ K, før man får noget der virkelig rykker fra det. Jeg er på budget, så det bliver ikke aktuelt for mig.

Af software bruger jeg Jriver (IMO det mest komplette software til afspilning af lyd overhovedet ! (og det koster ganske få kr)) Du kan vælge at bruge de indbyggede IRR filtre - Hvor du kan kompensere for alt fra noth, baffelstep, Linkwits Rileyfiltre, delay mv mv. Alternativt kan du anvende dens indbyggede "Convolver" hvor du kan anvende FIR filtre (meget bedre lydkvalitet!). Dette kræver ekstern software (jeg bruger Rephase, som er freeware). Der er rigtig mange parametre at skrue på og det tager noget tid at komme i gang - Men løsningen er MAX fleksibel. Envidere kræver det en computer som er nogenlunde frisk formatteret. Der er mange ting der KAN drille.


Du kommer ikke udenom at anskaffe en målemikrofon. MiniDSPs målemikrofon er OK til at starte ud med, fordi den er kalibreret og det hele. Den er dog uanvendelig hvis du ønsker at gå FIR vejen, da det kræver præcise impulsreponsmålinger! Her skal du bruge en almindelig målemikron, optimalt set en der er kalliberet + lydkort. Behringerlydkortet + de fleste andre lydkort, er forberedt til dette.

Der er INTET problem med delay, hvis du afspiller film internt i Jrviver og bruger FIR filtre - Mig bekendt det eneste stykker software der kan det. Problemet kommer, når man afspiller film eksternt, eks via Netflix eller Youtube. Man kan lave lave korte FIR filtre for at kompensere for det, men 100 % perfekt bliver det nok aldrig. Det er så et valg du må træffe. Jeg har valgt at leve med det! Alternativt kan du bruge FIR filtre - Men det kræver at man trykker på lidt knapper før det fungerer - så maks brugervenligt er det ikke.

Det nye er Thunderbolt lydkort, som jeg dog ikke har erfaring med. Her skulle delay være tæt på ikke eksisterende. USB 3.0 er ikke nødvendigvis bedre end USB 2.0 - Endvidere kan der være problemer med at anvende en USB 3.0 port til et USB 2.0 device.

IMO ville jeg gå i en lang bue uden om PA forstærkere - Det kan godt være at nogle af dem lyder ok - Men blæserstøj + potentielt brum, det kan jeg ikke leve med. Endvidere så kræver det på papiret mindre effekt når du deler aktivt.

Du må også huske på, at aktiv deling, selvom det på papiret er bedre og nemmere - Så gælder reglerne omkring delefiltre, kabinetudformning, princip, afstemning, baffelstep osv osv stadigvæk. Det er en hel disciplin for sig - Og tager MANGE timer og praktisk erfaring, før du ender ud med
et godt resultat.
Til top Vis Roky's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Roky
 

Du har ikke adgang til at besvare dette indlæg.
Dette emne er lukket.

<< Forrige Side af 2
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes