Tilbage til HIFI4ALL.DK 28. april 2024 | 21:26   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Digital lyd
 HIFI4ALL Forum : Digital lyd
Emne Emne: Win2012 Server Audiophile Optimizer (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 4
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Pelé
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 05 Juli 2007
Lokalitet: Odense
Status: Offline
Indlæg: 11
Sendt: 03 September 2013 kl. 20:21 | IP-adresse registreret  

Jeg har i nogle måneder fungeret som beta-tester for et optimeringsprogram kaldet Audiophile Optimizer til styresystemet Windows Server 2012. Audiophile Optimizer har sin egen hjemmside (stadig under udvikling) http://www.highend-audiopc.com/.

At et styresystem har indflydelse på det signal man fodrer sin dac med er vel efterhånden anerkendt viden af de fleste. Jeg har prøvet win7, win8, win8 med CAD Windows 8 Audio Optimization script (http://www.computeraudiodesign.com/computer-setup/), Windows Server 2012 og endelig Windows Server 2012 med Audiophile Optimizer. At jeg vælger at starte en tråd op om Audiophile Optimizer skyldes ikke andet end mit ønske om at komme i HiFi-himlen . Forbedringen af lyden er med Windows Server 2012 og Audiophile Optimizer så absurd godt, at det simpelthen skal gøres offentligt kendt i HiFi-miljøet. Det være hermed gjort.

Beta testernes udveksling af erfaringer og lytteindtryk startede på Jplay's forum http://jplay.eu/forum/computer-audio/release-of-new-windows- server-2012-audiophile-core-edition-this-weekend/, som nu er afløst af http://jplay.eu/forum/computer-audio/windows-server-2012-aud iophile-core-edition-official-support-thread/. Det foregår på engelsk og er ofte på et højt IT-teknisk niveau, og kan måske afskrække nogle fra at prøve at installere Windows Server 2012 og Audiophile Optimizer, så jeg tilbyder her at stille min erfaring til rådighed, hvis nogle skulle ønske det.

På http://www.highend-audiopc.com/ findes et link til Windows Server 2012 som kan downloades i en gratis 6 måneders prøveversion. Ydermere er der på siden en installationsmanual, som også indeholder en mængde anbefalinger til bios indstillinger.

Audiophile Optimizer koster i beta-version 400 kr., og er simpelthen de billigste 400 kr. jeg nogensinde har brugt i jagten på vellyd fra mit anlæg.

Til top Vis Pelé's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Pelé
 
benji.oe
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 13 September 2012
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 23
Sendt: 03 September 2013 kl. 23:12 | IP-adresse registreret  

Jeg må indrømme, at jeg endnu mangler at eksperimentere med optimering af Windows med henblik på bedre lyd. Derfor
overvejer jeg at starte med CAD optimizeren, inden at jeg roder mig ud i dyrere løsninger. Hvor stor forbedring oplevede du
med CAD?
Til top Vis benji.oe's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af benji.oe
 
Mellemtone
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 16 Januar 2011
Lokalitet: Vestsjælland
Status: Offline
Indlæg: 237
Sendt: 03 September 2013 kl. 23:53 | IP-adresse registreret  

Godt initiativ. Fortæl så meget du orker.
Til top Vis Mellemtone's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mellemtone
 
Pelé
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 05 Juli 2007
Lokalitet: Odense
Status: Offline
Indlæg: 11
Sendt: 04 September 2013 kl. 11:32 | IP-adresse registreret  

Jeg havde selv en sund skepsis inden jeg afprøvede Win8 med CAD optimizeren, hvorefter jeg måtte indrømme at softwaren har en hørebar stor betydning for lyden. Da CAD optimizeren er gratis, er det et godt sted at starte. Jeg vil helst ikke rode mig ud i en (subjektiv) beskrivelse af lydforbedringen, men har ingen problemer med at garantere, at der vil ske en forbedring.

Win Server 2012 med Audiophile Optimizer er herefter det næste skridt at tage, og forbedringen her efterlod mig fuldstændig målløs. Bedre kan jeg ikke beskrive det. Mere overordnet skal man beslutte, at ens pc ikke skal kunne bruges til andet and lydafspilning, at vende ryggen til brugervenlig interface og at tillære sig brugen af enkle dos-kommandoer.

I stedet for i selvsving at fortælle om mine oplevelser med Audiophile Optimizer, vil jeg hellere henvise til de 2 emner på jplay.eu, som jeg nævnte i mit første indlæg. I stedet vil jeg hellere stille mig til rådighed for konkrete spørgsmål.

PS. Jeg har i øvrigt måske formuleret mig forkert ved at nævne, at det ene emne er afløst af den andet, idet de begge stadig er aktive.
Til top Vis Pelé's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Pelé
 
Willemoes
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 13 Maj 2012
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 58
Sendt: 04 September 2013 kl. 20:48 | IP-adresse registreret  

Det hér ser bestemt spændende ud - men efter at være begyndt på 1. gennemlæsning af dine links:  pyha, sikken mundfuld (godt det snart er vinter :-)

er lidt uklar på setup + HW-krav:

Ser ud som det anbefalede er et dual-pc setup: En kontrol-pc, der over lan styrer en dediceret Audio-pc med Dac/lydkort etc..

Hvis det er korrekt opfattet, forstår jeg ikke de "audiofile" krav til kontrol-pc´en (medmindre de er en følge af at bruge Jplay, som jeg i første omgang ikke vil bruge).

Jeg er i øjeblikket tilfreds bruger af Mpdpup, en minimalistisk Linux-musikserver installeret på CF-kort på et 500Mhz "headless" Alix-board med tilsluttet Usb-Dac. Afspilningen styres valgfrit over Lan fra musiklager-pc/tablet/wifi-phone.

Kunne du skitsere dit set-up/styring af afspilning/musiklager?

Mvh. Finn


Til top Vis Willemoes's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Willemoes
 
Pelé
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 05 Juli 2007
Lokalitet: Odense
Status: Offline
Indlæg: 11
Sendt: 05 September 2013 kl. 11:52 | IP-adresse registreret  

Jeg har ingen erfaring med Linux, og har selv overgivet mig til det faktum, at langt de fleste drivere til DACs og usb/spdif konvertere kun findes til Windows.

Ja, det vil tage en del timer at gennemlæse indlæggene i jplay.eu forum. Der omtales en masse dyre hardware tiltag, som reelt ikke har noget med Audiophile Optimizer at gøre, og det er alene med jplay, at der er mulighed for dual-pc setup. Jplay kan også benyttes i dual-pc setup med Win8.

Win2012 Server med Audiophile Optimizer er blot den bedste audiofile windows-basis for alle tænkelige softwareafspillere og hardware enheder. Under kørslen af Audiophile Optimizer bedes man bl.a. vælge om ens pc er kontol, audio eller single pc, idet man derved til fulde kan udnytte jplay, skulle man vælge at benytte jplay.

Jeg har selv en HP laptop til ca. 3.000 kr. som jeg bruger som singlepc, og allerede her er der en voldsom lydforbedring i forhold til min cd-afspiller som transport, hvori jeg ellers har udskiftet quartz-klokken ud med en superduper klokke. På Audiophile Optimizer hjemmeisden er der reviews, hvor flere giver afkald på deres mange tusind dollars hardware til fordel for Audiophile Optimizer http://www.highend-audiopc.com/reviews.html

Det er i mine øjne derfor en god ide at tage en pause fra hardwareindkøb, og bruge lidt tid på at installere Win2012 Server med Audiophile Optimizer på selv en sløv pc, idet Win2012 Server ikke kræver megen cpu-kraft. Man kan derefter med større fasthed i stemmen udtale sig om fx et usbkabel er bedre end et andet, om kvalitetsram er bedre end noname ram, om batteridrift er bedre end netstrøm, om en sotfwareafspiller er bedre end en anden osv. Hifi som hobby bliver mere spændende.

Til top Vis Pelé's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Pelé
 
CianDK
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 01 September 2003
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 206
Sendt: 05 September 2013 kl. 15:57 | IP-adresse registreret  

Hej Pele,
Super at se endnu en bruger af denne optimering. Jeg var selv lidt i shok da hørte det første gang. Nu ved jeg ikke hvordan dit
system er sat op, men lige pt. er mit ikke særligt brugervenligt, da jeg skal have skærm tilsluttet og manuelt kopiere ind i jplay
mini. Det er dog min plan at få det hele op at køre med Jriver på en kontrol PC, som så streamer til en audio PC. Men der er
lige et par hurdles, der skal først ifm. pris af Win2012Server osv.

Se evt. min NUC tråd som stadig af uvidste grunde ligger under HTPC afsnittet....

__________________
MVH Claus
Til top Vis CianDK's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af CianDK
 
Pelé
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 05 Juli 2007
Lokalitet: Odense
Status: Offline
Indlæg: 11
Sendt: 06 September 2013 kl. 22:20 | IP-adresse registreret  

Hej CianDK

Det er rart at høre, at andre er kommet til samme konklusion.

Jeg havde selv i en periode en indre kamp om magelighed kontra optimal lyd, og brugte også JRiver Media Center, som jeg wifi-styrede via en app (gizmo) på min android mobiltelefon. Langsomt har jeg dog nået til den konklusion, at det at lette mig fra sofaen er en pris jeg gerne ofrer for at opnå den optimale lyd.

Formålet med at benytte Win 2012 server er jo at lette ens pc for opgaver, som ikke har med lydafspilning at gøre. Audiophile Optimizer deaktiverer yderligere mange tjenester og processer, som ellers kun IT specialister ville kunne. Det geniale ved Audiophile Optimizer er, at den under kørslen stiller spørgsmål, som man svarer ja eller nej til, herunder om man stadig ønsker mulighed for at anvende fjernstyring via wifi. Det giver en valgfrihed til at vælge imellem magelig eller "puritansk" tilgang til musiklytning. Grundideen er, at jo mindre software der installeres, jo bedre lyd kan der produceres. Jeg bruger derfor selv jplaymini, og kopierer til denne med Q-dir.

Men uanset hvilken afspiller eller afspilningsmetode man vælger, vil lyden være betydelig forbedret, hvis man vælger styresystemet Windows Server 2012 og benytter sig af Audiophile Optimizer.
Til top Vis Pelé's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Pelé
 
CianDK
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 01 September 2003
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 206
Sendt: 07 September 2013 kl. 15:49 | IP-adresse registreret  

Jeg er fuldstændig enig! Det er lidt som med vinyl afspilning: Det kræver at man letter sig fra stolen. På det irske forum har vi
lavet en del tests med batteri og linære strømforsyninger for at optimere lyden endnu mere. Desuden en del hardware
optimeringer som f.eks. at køre Win2012Server fra en USB3 nøgle. Jeg kører selv på en Sandisk Pro nøgle og det fungerer helt
fint på trods af den manglende support fra Audiophile Optimizers side.

Hvis du kører single PC skulle du prøve MQN afspilleren. Den skulle efter sigende lyde endnu bedre end jplaymini i single PC
mode. Den kræver vidst .NET hvilket Audiophile Optimizer ikke understøtter, så man vil være nødt til at køre uden. Jeg er ikke
selv villig til at prøve, da det har voldt mig en del besvær at få det hele op og køre på USB3, så det bliver ikke i denne omgang.
Men jeg tror lige den skal prøves på min arbejds bærbar. Bare for at høre hvad den kan på en alm. Win7 maskine.



__________________
MVH Claus
Til top Vis CianDK's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af CianDK
 
benji.oe
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 13 September 2012
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 23
Sendt: 07 September 2013 kl. 16:37 | IP-adresse registreret  

CianDK skrev:
Jeg er fuldstændig enig! Det er lidt som med vinyl afspilning: Det kræver at man letter sig fra stolen. På det irske forum har vi
lavet en del tests med batteri og linære strømforsyninger for at optimere lyden endnu mere. Desuden en del hardware
optimeringer som f.eks. at køre Win2012Server fra en USB3 nøgle. Jeg kører selv på en Sandisk Pro nøgle og det fungerer helt
fint på trods af den manglende support fra Audiophile Optimizers side.



Hvorfor burde det lyde bedre med operativsystemet på en USB-nøgle, fremfor fra f.eks en SSD? Kan sagtens se hvorfor man bør undgå støjende
harddiske, men så ville jeg da tænke at SSD er det bedste.
Til top Vis benji.oe's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af benji.oe
 
Mr Infinity
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 05 Juli 2013
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 55
Sendt: 07 September 2013 kl. 17:25 | IP-adresse registreret  

Nu støjer en ssd harddisk en hel del mere end en mekanisk disk
Til top Vis Mr Infinity's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mr Infinity
 
benji.oe
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 13 September 2012
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 23
Sendt: 07 September 2013 kl. 17:36 | IP-adresse registreret  

Jeg er ikke med, støjer en SSD mere? Det må du lige forklare, for det giver ikke meget mening i mine ører.
Til top Vis benji.oe's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af benji.oe
 
CianDK
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 01 September 2003
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 206
Sendt: 07 September 2013 kl. 19:32 | IP-adresse registreret  

Konsensus efter en hel del lytte tests herovre var følgende rækkefølge for styresystem: 1. USB3 tilført separat strøm fra linær
forsyning eller batteri 2. USB3 på separat bus på motherboard. 3. SSD m. linær forsyning el. batteri. Vi testede ikke alm. HD.
Derudover er der en forbedring ved at have musikfilerne på en seperat USB3 nøgle ift. intern/ekstern SSD, HD og NAS. Dette er
dog rimelig besværligt, så jeg tror de fleste bare vælger den nemmere løsning mht. arkivering.

__________________
MVH Claus
Til top Vis CianDK's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af CianDK
 
Mr Infinity
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 05 Juli 2013
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 55
Sendt: 07 September 2013 kl. 20:54 | IP-adresse registreret  

benji.oe skrev:
Jeg er ikke med, støjer en SSD mere? Det må du lige forklare, for det giver ikke meget mening i mine ører.
Det skyldes ssd diskens processorer som arbejder hurtig og derved støjer en del.
Til top Vis Mr Infinity's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Mr Infinity
 
lowlevell
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 28 Marts 2011
Lokalitet: Sydsjælland
Status: Offline
Indlæg: 32
Sendt: 07 September 2013 kl. 21:02 | IP-adresse registreret  

en SSD har ingen bevægelige dele, kører rent elektronisk. Støjer ikke. Det må komme andre steder fra.
Til top Vis lowlevell's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af lowlevell
 
Ghump
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 26 Juli 2007
Lokalitet: Østjylland
Status: Offline
Indlæg: 154
Sendt: 08 September 2013 kl. 09:59 | IP-adresse registreret  

Jeg kan se at emnet er digital lyd, og at der nævnes usb-dac et par steder. Jeg går derfor ud fra, at der ikke indgår analoge lydkredse i den omtalte Windows Server 2012 maskine? Hvordan mener I så, at harddiske, usb nøgler, ramkredse, usb kabler, strømforsyninger, services i windows, etc etc etc kan påvirke den digitale lyd? Beregnes lyden anderledes med en anden algoritme, fordi man skifter strømforsyningen? Lyder de samme bits anderledes, hvis de sendes gennem andre ram kredse eller kabler? Så længe serveren er hurtig nok, og kablerne ikke er så dårlige at halvdelen af pakkerne ikke kan læses, hvad pokker kan så påvirke de digitale beregninger på nogen som helst måde???

Lidt arogant skrevet måske. Men jeg mener det nu seriøst. Hvordan kan man få den samme bit til at lyde anderledes? Det giver KUN mening hvis I blander analoge kredse ind i legen. Men da pc-lydkort normalt ikke overfører lyd vha usb, så tvivler jeg.

Venligst forklar, så vi andre også kan forstå og lege med

__________________
My hovercraft is full of eels...
Til top Vis Ghump's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Ghump
 
CianDK
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 01 September 2003
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 206
Sendt: 08 September 2013 kl. 11:21 | IP-adresse registreret  

Ja vi vidste jo at bit-er-bits-brigaden nok skulle komme på banen!

Og ja, det er rent faktisk arrogant (eller måske ignorant?) skrevet, hvis du ikke selv har lyttet til de ting du kommenterer! Men
som du måske kan gætte ud fra ovenfor beskrevne fokus på batteri og linær, reguleret strøm, er det til dels støj fra
processorer og strømforsyninger, der giver udslag i dårligere lyd. Hvis din teori skulle holde ville alle DACs digital kredse lyde
ens, og det tror jeg godt vi kan blive enige om ikke er tilfældet. Jeg kan lave en A/B test på 5 sekunder med min Macbook Pro
m. Audirvana Plus og en NUC med Win2012Server, JPLAY og Optimizer. Her er der MEGET stor forskel i kvalitet. Jeg er ikke
selv stærk i det rent tekniske med hvis du læser lidt rundt på div. fora vil du kunne få de mere tekniske forklaringer. Men i
første omgang kan du jo downloade MQN (gratis wav afspiller), JPLAY og evt. andre på prøve, og giv det et lyt.


__________________
MVH Claus
Til top Vis CianDK's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af CianDK
 
rotelman
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 12 April 2008
Lokalitet: Fyn
Status: Offline
Indlæg: 537
Sendt: 08 September 2013 kl. 11:37 | IP-adresse registreret  

Yes bit-er-bit banden som aldrig vil bruge deres ører for BIT-er-jo-BIT !!! Ret trist da de mister meget af den gode lyd ved at tænke på den måde
Til top Vis rotelman's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af rotelman
 
NAD-Mand
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 30 August 2010
Lokalitet: Nordjylland
Status: Offline
Indlæg: 1324
Sendt: 08 September 2013 kl. 11:53 | IP-adresse registreret  

Haves link til CAD optimizeren?
Og hvordan fungere CAD optimizeren?

Kan det bruges på win7?
Leger med tanken om at afprøve windows server 2012 og CAD optimizer for at se om der nu virkelig også er en forbedring at
hente der.
Til top Vis NAD-Mand's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af NAD-Mand
 
Willemoes
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 13 Maj 2012
Lokalitet: Nordsjælland
Status: Offline
Indlæg: 58
Sendt: 08 September 2013 kl. 12:08 | IP-adresse registreret  

Ghump skrev:
Jeg går derfor ud fra, at der ikke indgår analoge lydkredse i den omtalte Windows Server 2012 maskine? Hvordan mener I så, at harddiske, usb nøgler, ramkredse, usb kabler, strømforsyninger, services i windows, etc etc etc kan påvirke den digitale lyd?


Sagen i en nøddeskal, det essentielle spørgsmål.

Uden at have sat mig tilstrækkeligt ind i begreber som jitter etc., kan jeg se, at den generelle opfattelse af optimering af pc-lyd er minimering af processer og/eller minimering/optimering af strømforbrug/strømforsyning.

De teser, jeg har taget til mig og delvist har afprøvet (bl.a på baggrund af videregivede wow-oplevelser som trådstarters) er:

- optimering af afspilning i et givet styresystem; synes, det gav en forbedring at gå over til ram-baseret afspilning i Windows. Kan efterprøves vha. Stealth Audio Player (gratis, kan anbefales, hvis man bruger Windows). Jplay, der koster, er også en ram-baseret afspiller.

Emnet for denne tråd bliver min næste efterprøvelse - der så skal sammenlignes med: 

- udvælgelse af styresystem. Synes igen det gav en forbedring at gå fra en "optimeret" Windows (Cmp2/Cplay) til en "optimeret" Linux. Vil igen gerne slå et slag for Mpdpup, også for jer, Pelé og CianDK, fordi det er så forholdsvis enkelt at efterprøve:

Hele systemet, der hentes som Iso og lægges på et bootbart medie (Usb-stick, CF-kort etc.), fylder 60Mb og kan køres/efterprøves uden at påvirke eksisterende installation(er) overhovedet (og, Pelé, har ikke oplevet manglende driver-understøttelse endnu mht. 5 forskellige lydkort/Usb-dac..).

Vha. af en Wizard vælges lydkort, musiklager (lokalt eller Lan) mv.

Citér:
Hvordan kan man få den samme bit til at lyde anderledes? Det giver KUN mening hvis I blander analoge kredse ind i legen.


Ja, måske...Medmindre der er hørbar forskel :-)?

Som det ses af ovenstående, er jeg ikke teoretiker. Selv om det mhp. fremtidig optimering kunne være rart med videnskabelige sandheder, inspireres jeg mere af positive brugererfaringer som jeg selv kan efterprøve - og lever åbenbart gerne i glad uvidenhed, hvis bare jeg oplever en lydforbedring...:-)


Til top Vis Willemoes's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Willemoes
 

Side af 4 Næste >>
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes