Her er du: Anmeldelser - PS Audio Power Plant Premier 28. marts 2024 | 21:59   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


PS Audio Power Plant Premier
Anmeldelse af: Mikkel Gige  [22.11.2007] Print testen
I et forsøg på at hive de sidste detaljer ud af anlægget, forsøger mange sig med tykke 230V kabler, netstøjsfiltre, polerede sikringer osv. Glem det! Du skal have dit eget el-kraftværk, som regenererer strømmen fra din stikkontakt.

Mød PS Audio Power Plant Premier!

PS Audio Power Plant Premier er konstrueret til at levere en perfekt 230V strøm uden støj til dit anlæg. I sig selv lidt af en opgave, men langtfra umuligt. PS Audio har gjort det før med deres Power Plant modeller. Problemet var blot, at effektreserven på disse var begrænset, og at de udviklede meget varme på grund af kl. A/B teknikken, som lå til grund for disse nyskabninger.

Med kl. D teknikken er disse problemer passé. Den nye Power Plant, som tager over for samtlige tidligere modeller, benytter netop kl. D teknik samt digital signal behandling (DSP). Det hele starter med et kraftigt filter ved indgangen og en ringkernetrafo, som neddrosler spændingen til blot 5V. Denne lave spænding digitaliseres og sendes ind i DSP’en, som regenererer en perfekt 50Hz sinuskurve. Så gøres strømmen analog igen, denne gang med en spænding på 2,5V, og køres gennem endnu et støjfilter, som fungerer mere effektivt ved denne lave spænding. Strømmen med den lave spænding føres nu videre ind i en spændingsforstærker, som forstærker strømmen op til en spænding på 230V med en perfekt 50Hz kurve. Denne forstærker forsynes med kraftigt filtreret strøm fra den førnævnte trafo. Nu er strømmen klar til brug.

Power Plant Premier (PPP) har en effektreserve på 1500 watt, som er rigeligt til at forsyne et komplet stereo- eller surroundanlæg. På den europæiske udgave er der fem Schuko stik på bagsiden, mod den amerikanske udgave med 10 stik. De er forsynet med egne filtre for hvert stik, så støj ikke forplantes fra et apparat til et andet. Antallet af stik kan forøges ved brug af en strømskinne, uden at PPP’en får problemer. Endvidere kan både telefon- og antennesignal føres gennem PPP, så de er beskyttet mod kraftig udslag i spændingen, f.eks. ved lynnedslag.

På forsiden finder man et stort display, hvorfra strømmens tilstand konstant kan checkes. Der er mulighed for at aflæse den indkommende og udgående spænding, forskellen mellem de to, samt THD-støj på strømmen, både ind og ud. Der medfølger en fjernbetjening, så der kan skiftes fra lyttepositionen. I princippet behøver man ikke manual til PPP’en, idet den er meget nem at tage i brug. Den udvikler heller ikke nævneværdig varme, hvilket skyldes de effektive kl. D kredsløb.

Kabinettets design er kraftigt inspireret af BMWs motorer, og er konstrueret af støbte aluminiumsprofiler i alle mulige udformninger. Det er svært at finde en eneste lige linje på denne kasse. Kvaliteten af kabinettet er meget høj. Du får fornemmelsen af at have noget unikt i dine hænder, når du holder PPP’en.

Det er fra fjernbetjeningen muligt at ændre strømmen til ”Multiwave”, hvilket medfører, at toppen på strømkurven gøres bredere, og der derved er maksimum spænding til rådighed i et længere tidsrum. Der er ikke tale om klippet strøm. Der er også en knap til ”Cleanwave”, som sender et ”rensende” signal ind i de tilsluttede apparater i 5 sekunder. ”Multiwave” udgjorde ikke nogen forskel i lyden på reference an-lægget.

Lytteindtryk

Jeg har altid selv haft en vis sund og fornuftig skepsis over for ”tweaks”, herunder 230V produkter, da man ofte snydes af psyken til at opleve en forskel, som ikke er der. Med specielle 230V kabler har jeg en enkelt gang oplevet en forbedring på en 230V forsyning med jordforbindelse, og i andre tilfælde ligefrem forringelse. Med netstøjsfiltre er der ofte en hørbar forskel mod det bedre, med lidt mere ro i lydbilledet. Mange oplever at netstøjsfilter forringer dynamikken, men det skyldes rent faktisk den fjernede støj, som oprindeligt fik musikken til at virke kraftigere. Power Plant Premier giver samme oplevelse, om end i me-get betydeligere omfang – dog mod det bedre!

Hvordan lytter man til et produkt som ikke er en del af selve lydkæden? Jeg valgte helt bevidst at benytte de originale 230V kabler, både på PPP’en og mit reference setup. PPP’en blev koblet uden om det sædvanlige 230V setup med netstøjsfilter, og i stedet direkte til lysnettet via en anden stikkontakt.

Jeg startede ud med at koble hele anlægget (CD, for og effekt) på PPP’en. Der var forskel! Klangen fra reference anlægget ændrede sig ikke spor, men præcisionen blev meget bedre. Alting stod nu knivskarpt i perspektivet. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at forskellen ville være så stor. Der kom også en helt ny ro over musikken. Pludselig går det op for én, hvor meget støj der tidligere har været til stede.

Jeg forsøgte også at koble ét apparat til PPP’en ad gangen. Ændringen var den sammen næsten en tredjedel af gangen. Dog faldt tingene først helt på plads, da alle tre apparater var flyttet over. For at få fuldt udbytte, skal alle apparater i lydkæden kobles på PPP’en.

Lyngdorf CD-1s præcision blev endnu bedre: Alt blev placeret med præcise, nærmest plastiske, omrids i lydbilledet, og afstanden mellem de udøvende blev strammet endnu en tand. Ydervæggene i perspektivet stod fastmuret hele vejen rundt, der var ingen tvivl om placering af bagvæg, højde og bredde. Det blev ikke større, bare mere præcist.

Bellinis super tørre og stramme basgengivelse blev endnu tørrere, strammere og mere præcis. Det var Bellini’s egen klang som blev forbedret. Den tog som sådan ikke mere kontrol over effekttrinnet, men det er den da også til fulde i forvejen. Stortrommen blev superhurtig med dobbelthug, der havde fart som en klapperslange. Utrolig realistisk.

På den gamle tro væbner, Nakamichien, skete der også ting og sager. Basgengivelsen blev endnu en gang strammet op. Det hørtes primært på basstrenge og bas fra keyboards. Stortrommen var allerede strammet væsentlig op via Bellinien.

Stemmer står generelt også tydeligere frem, og er helt fri af kor og instrumenter, på en måde, som jeg aldrig har oplevet før. Der er ikke flere detaljer, men de er blevet tydeligere! Der er ligeledes en helt ny ro over det, der kommer ud af højtalerne. Dynamik får også en helt ny betydning, idet forskellen mellem lavt og højt ganske enkelt bliver større med PPP’en som strømkilde.

Dog er der et lille ”men”. På nogle ”uheldige” indspilninger fremhæves fejlene også af denne nye præcision. Det betyder at en kantet eller hård indspilning bliver endnu mere kantet og hård.

Årsagen til denne store forskel er egentlig ret simpel. Mindre støj ind og mindre variation i spændingen. Begge dele er med til at lette strømforsyningen/spændingsreguleringen i apparaterne. Harmonisk støj og variation i spændingen kan ikke fjernes og rettes af tommetykke kabler eller netstøjsfiltre. Det er her PPP’en gør den store forskel. Den strøm, som apparaterne modtager, har en konstant spænding, og er stort set helt støjfri. I displayet kunne den udgående spænding aflæses til 231V med en THD på max. 0,5 %, mod den indgående strøm, der svingede mellem 234V og 241V, og typisk en THD på 4-5 %.

Med PPP’en som strømkilde gik det op for mig, hvor stor en negativ indflydelse støjen havde haft før. Der er simpelthen trukket et tykt gardin fra, og det giver en klarere og bedre indsigt i musikken.

Jeg forstår godt, hvad der driver hi-fi entusiaster til at ”tweake” deres systemer. Hvorfor de køber specielle kabler, filtre, og jordspyd til 230V forsyningen. Men… jeg ved det lyder flot: Køb en 230V regenerator som det første, og spar pengene på alle de andre ”tweaks”. Dette er det til dato mest effektive ”tweak”, jeg har oplevet i min mange år med tilknytning til hi-fi verdenen.



Konklusion

Jeg vil vove mit gode ry på at komme med den hårdnakkede påstand, at hvis du har problemer med strømmen, så har du aldrig har oplevet dit anlægs fulde potentiale, før det er blevet forsynet med ren regenereret strøm. Du vil aldrig få den samme effekt ud af store tykke kabler, netstøjsfiltre, polerede sikringer, eller lign.

Inden du investerer i et produkt som PPP’en, så bør du sørge for at dit anlæg er toptrimmet, for en Power Plant retter ikke op på klangmæssige fejl, men præciserer dem.

Jeg ville meget gerne tildele PPP’en en udmærkelse som ”Topklasse” eller ”Editors Choice”, men da den ikke er en direkte del af lydkæden, er det svært at retfærdiggøre.

Specifikationer:

  • Princip: 230V regenerator.
  • Dimensioner: 43 x 42 x 10 cm (B x D x H).
  • Vægt: 16 kg.

Pris: 19.995,- kr.

Importør:

Golden Age Music AB
Tlf.: +46 (0)322 66 50 50
Mail: hifi@goldenagemusic.se
Web: www.goldenagemusic.se


Reference-udstyr:

  • Lyngdorf CD-1, CD-afspiller 
  • Audio Analogue Bellini, forforstærker 
  • Nakamichi PA5EII, effektforstærker 
  • Xavian XN360, højtalere 
  • Silver Sonic Revelation og Q10, kabler
  • Brinck Br 507, netstøjsfilter selvbyg

Lytterum:

Lytterummet er rektangulært, lige under 20 m2. Anlægget spiller på tværs af rummet med 2 meter mel-lem højtalerne, ½ meter til bagvæggen, og 2 meter fra højtaler til lytteposition. Rummet er dæmpet med absorbenter fra Foamzorb.

Nye anmeldelser
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Raidho X1.6
15.03.2023
Hotte anmeldelser
Hvad kan jeg få for 25 K?
01.05.2007
Hvad kan jeg få for 50 K?
23.03.2009
CD-afspiller test
23.08.2006
Kabel test
08.08.2006
Stortest: 5 billige DVD maskiner
14.05.2005
Seneste Nyheder
SVS Ultra Evolution
27.03.2024
Triangle Borea BR10
16.03.2024
Matrix Audio
01.03.2024
Leak Sandwich 250
27.02.2024
Skinbjerg MC stepup
22.02.2024
Nye Artikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes