Her er du: Indsigtsartikler - Hjemmebiografen hitter ! 9. juni 2023 | 19:06   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Hjemmebiografen hitter !
Af: BFE  [30.09.2002] Print artikel
Hjemmebioen har fremgang som aldrig før, hvis man skal tro de seneste prognoser fra BFE. En af succeskriterierne er helt sikkert DVD, som rigtig mange forbrugere har taget til sig!

Politikernes tøven på den digitale tv-front, som mange ellers har forventet skulle trække udviklingen fra analogt til digitalt, har bidraget til, at forbrugerne er blevet trætte af at vente.  Der er ikke den forventede fremgang i modtagerbokse til digital-tv.

Derimod har homecinema nu klart overtaget den gule førertrøje.
 
Hvem vil ikke gerne sidde derhjemme i en behagelig sofa med kaffe, pizza eller popcorn og nyde en god film i egen hjemmebiograf ? Det gør nu 15% af de danske husstande dagligt, fordi de får en oplevelse af meget høj kvalitet, både hvad angår billede og lyd, samtidig med at de selv bestemmer, hvad de vil se og hvornår. Desuden releases film nu så hurtigt efter premieren til salg og udlejning, at de stadig har nyhedens interesse. Så man kan ligeså godt se de nye film derhjemme som i biografen.

Den seneste prognose fra BFE MarkedsInformation viser en forventet stigning i omsætningen af tv på 9 procent, og på DVD forventes stigningen at blive på 21 procent. Der er altså gang i salget af apparater, og det skyldes bl.a., at en hjemmebiograf i virkeligheden er simpel at erhverve sig. Ud over et bredformat-tv behøver man blot en DVD-afspiller og et sæt små surround-højttalere. Hele opstillingen er derfor ikke meget dyrere end tv’et i sig selv, og sat i forhold til den glæde man får ud af det, er hjemmebioen rimelig i pris.

Vil opleve hjemmebio hos forhandlerne
Indkøbsdirektør Mikael Lynfort fra expert bekræfter den positive udvikling i salget af hjemmebiografen. - Det går ganske fint fremad, og det skyldes ikke mindst, at vi gør meget ud af at vise hele løsninger ude i butikkerne. Vi har to, tre, måske fire, færdige hjemmebio-opstillinger i hver forretning, for det er helt klart selve den oplevelse, som hjemmebioen giver, der sælger produkterne. Mange kunder vil gerne købe færdige løsninger, for de bryder sig ikke om at rode med ledninger og kabler og at skulle kalibrere udstyret osv. Så vi sætter gerne hjemmebiografen op hos kunden, siger han.

- Der sælges mange integrerede løsninger i form af komplette sæt fra samme leverandør, men der er også kunder, der selv sammensætter hjemmebiografen af forskellige mærker. Desuden kan man sige, at det er et opdelt marked. Der er mange, der køber billige løsninger, men der er også mange, der gerne vil betale mere f.eks. for at få ekstra god lyd. Mikael Lynfort kan ikke sætte eksakte tal på stigningen i salget af homecinema, for tallene gøres op på de enkelte apparater og ikke på de samlede løsninger. Men der er en stor stigning i salget af bredformat-tv og en - ikke helt så markant " fremgang i salget af DVD-afspillere i experts butikker, fortæller indkøbsdirektøren.

DVD i stor fremgang
En af hjørnestenene i hjemmebioen er DVD, da den har den gode billed- og lydmæssige kvalitet i forhold til videobånd og desuden ikke fylder nær så meget.

Hos Blockbuster Video med 72 butikker og 655.000 medlemmer i Danmark mærker man tydeligt den fremgang, der er for hjemmebioen. Det går strygende med udlejningen og salget af DVD. - Det er helt vildt, så stor fremgangen er for DVD. For øjeblikket udgør 40 procent af vores omsætning på filmudlejning DVD-film, og på salget er det hele 80 procent, siger Jesper Østergaard, adm. direktør hos Blockbuster. Det er især kundesegmentet på 19-34 år, de såkaldte "heavy users", der køber DVD. - Det er ofte film, man har på bånd i forvejen, som man ønsker at få skiftet ud til DVD, fortæller direktøren.
DVD er altså godt på vej til at udkonkurrere VHS-båndene i videoudlejningsbutikkerne. Jesper Østergaard regner med, at halvdelen af udlejningen ved udgangen af 2003 er DVD-film, men at VHS først helt vil forsvinde, når DVD-optageren bliver gængs.

- Grunden til, at DVD er så populært, er, at det giver en helt anden oplevelse at se film på DVD. Der er bedre lyd, bedre billede og en hel masse ekstra features med på DVD-filmene, som især gør sig, hvis man oplever dem i en rigtig hjemmebiograf. Og det er rimelig hurtigt efter premieren, vi kan tilbyde filmene. De helt store biografhits som "Ringenes Herre" efter 6-7 måneder og de lidt mindre populære film allerede efter 3 måneder.
Jesper Østergaard oplyser desuden, at Danmark er meget langt fremme med hensyn til DVD. Vi ligger helt i top i Europa sammen med England og Irland med en 25 procents dækning mht. DVD-afspillere.

Samlet set større vækst
Ud over fremgangen for hjemmebiografen forventer BFE MarkedsInformation også en forventet stigning i salget af digitale stillbillede-kameraer på 19 procent, og på navigationsudstyr til bilen er der en forventet fremgang på hele 38 procent. Der er også igen en fremgang for autoradio på 5 procent, mens stereosystemer og lignende udstyr til stuen derhjemme forventes at komme til at ligge på samme niveau som sidste år.

Når man ser samlet på det totale marked for radio/tv, forventes der en fremgang på 5 procent for hele 2002 set i forhold til 2001. Det er tale om en øget vækst i forhold til tidligere forventninger for 2002, som skyldes en større udvikling i første halvår af 2002 end forventet.

Andre artikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Nye Besøgsartikler
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Copenhagen HighEnd
28.10.2018
Seneste Nyheder
Nyt fra Clearaudio
07.06.2023
Tangent TV II & DAC II
15.04.2023
Clearaudio Profiler
24.04.2023
Rega Elex MK4
20.04.2023
Dayens Ampino
02.03.2023
Nye Anmeldelser
Raidho X1.6
15.03.2023
På med vinylen 20
16.08.2022
Scansonic MB3.5b
09.06.2022
Tektron TK2A3/45S-REF
03.04.2022
Heco Belladonna
11.02.2022
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2023 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes