Her er du: Besøgsartikler - Hifi och hemmabiomässa 2005 20. juli 2024 | 20:14   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Hifi och hemmabiomässa 2005
Af: Team HIFi4ALL.DK  [29.10.2005] Print artikel
Ikke nok med at HIFI4ALL.DK er på pletten til HIFI messer i Danmark, vi er nu ved at erobre verden! Vi starter med at generobre Skåne, Halland og Blekinge...

Vi forlod Odense lørdag kl 08.14, og efter godt 3 timer i tog nåede vi frem til Malmø. Herfra var første opgave, at finde til SAS Radisson hotellet, hvor messen blev afholdt. Det viste sig heldigvis ikke at være et problem da gåturen tog 5 min.

Vi startede hos Canton og Onkyo, hvor der stod en gut og snakkede lystigt om den nye Canton Vento Reference 1 DC. Desværre faldt 10-øren ikke helt for os, da det var en god blanding af engelsk og svensk. Ved en hurtig bedømmelse, med faciliteterne og rummet taget i betragtning, faldt højttaleren ikke i vores smag, bassen var for massiv og der manglede sammenhæng i lyden.

Steensen havde valgt svenskerne frem for de danske gæster ved KT Radios messe i Odense. Her havde man valgt at medtage det nye fra Mark Levinson og Revel. Det bestod bl.a. af 2 stk. monoblokke 436 til 75.000 SEK. Endnu engang viser Mark Levinson af der ligger seriøsitet bag valget af komponenter.

Udover dette havde de medtaget det nye udvalg af højttaler fra Revel. Det drejede sig om en standerhøjttaler i flot finish. Denne bar ligeledes præg af at være gennemtænkt. Idet de potentielle købere ikke opstiller højttaleren under samme forudsætninger, er der bl.a. mulighed for at fintune højttalerens klang efter placering i forhold til bagvæg og lytterens præferencer.
Modellen fåes ligeledes i en ’discountudgave’, der bygger på erfaringerne fra konstruktionen af den oprindelige udgave. Her er istedet sparet på især finish og materialer til kabinettets opbygning.

M.A. Carlsson Audio AB, havde valgt at tage produkter fra Advance Acoustics med. Den franske konstruktion havde tendenser til at ligne elektronik fra Asien. Man havde derudover valgt at tage kabler fra Oehlbach, samt lidt godter fra Dual og Wharfedale. Der var desværre ikke mulighed for at høre det spille, så den oplevelse har vi stadig til gode.

Vifa, REL ALR/Jordan og Micromega havde sammensat næste rum. Her var især Vifa og Micromega fremtrædende. Vifa har kaster sig over elektronik, og samlede højttalerkonstruktioner og er ikke længere kun en producent af enheder. Reference serien imponerede ved et massivt aktivt kølesystem, der gjorde at forstærkeren var kold i brug. Dog var det ikke muligt at bedømme, om konstruktionen havde problemer med eventuel blæserstøj grundet dette kølesystem. Af højttalere var serien Blue Spirit særdeles iøjnefaldende, et slankt kabinet med en noget særpæget mellemtone.

Ligeledes blev der på Vifas stand fremvist en mere konevenlig højttalerserie, der både findes som gulv-, center- og standerhøjttaler. Serien går under navnet Touch.

Fra Micromega havde man medbragt den nye forstærker Minium A80 og cdafspilleren CD SE. Der blev desværre ikke spillet på dette setup de gange vi var i rummet, men nydeligt så det ud.

Hifi Consult holdt en række næsten lukkede demoer, med start hver time. De første 20 minutter blev der spillet på Bladelius Beowulf og Gondul, på et sæt helt nye QRS højttalere, der endnu ikke er helt færdigudviklet (højttalerne yderst på billedet).

Det virkede som om de fleste var kommet for at høre Burmester setuppet, der bestod af B100 højttalere, 001 cdafspiller og 011 forforstærker på Power Amp 911 MK 3, en massiv effektforstærker på 2 x 250 watt.

Begge systemer var forsynet med Transparents fineste kabler. 001 og 011 lignede bestemt et gedigent håndværk, og den spejlblanke front gjorde ikke det synsmæssige indtryk dårligere. Lydsiden var vi ikke videre imponeret over, slet ikke for et system i denne prisklasse. Ærligt talt var lyden lidt kedelig og uinspirerende. Vi håber at de rette omgivelser vil ændre vores opfattelse.

På messen var der en række systemer og mærker, vi desværre ikke havde mulighed for at lytte på. Det drejer sig bl.a. om Living Voice Auditorium II højttalere på Roksan Caspian cdafspiller, forforstærker og monoblokke, spændt for en smuk Avid pladespiller.
Det synsmæssige indtryk blev bestemt ikke ringere af, at setuppet var placeret på et nydeligt Solid Tech rack.

Usher Audio var repræsenteret i form af CP-8571 sammen med elektronik fra ElectroCompaniet. Desværre var alle pladser konstant optaget, så vi fik ikke muligheden for at give dette setup et par forkromede ord med på vejen.

DLS havde deres nye R66 gulvhøjttaler med, der er storebroderen til den anmelderroste R55. De spillede på et Primare surround setup med et Pioneer 435 plasma TV. I rummet blev der vist en live koncert med Blue Man Group. Der er ingen tvivl om at R66 er en værdig storebror for R55, lyden var absolut i en klasse der kandiderer til en topplacering i kategorien ’Value for money’. Messetilbuddet lød på 10.500 SEK.

To sjældent sete mærker i Danmark var repræsenteret i Malmø. Kharma som højttalerproducent og Moon med deres Equinox cdsafspiller. Kombineret med de efterhånden velkendte Rogue Audio, i form af 99 Magnum forforstærker og en 90 watt håndbygget effektforstærker, var der gjort klar til vellyd.
Dette setup gjorde det overraskende godt! Kharma højttalerne leverede en særdeles god bund, højttalerens størrelse taget i betragtning. Absolut en højttaler der fortjener et nærmere bekendtskab under kontrollerede forhold.

Jamo, der nu er en del af Klipsch, havde en noget særpræget højttaler med. Desværre havde de kun nået at tage frontbaflen med, resten af kabinettet havde de vidst glemt på værkstedet ;o)

Det svenske mærke Proson, havde en række produkter der til forveksling kunne ligne noget man finder i BILKA. Dog havde de nogle kabler af yderst interessant kaliber, prisen gav dog en vis skepsis. Selvfølgelig skal man ikke dømme alt på prisen, men der er dog grænser.

Proson har alligevel præsteret af levere en interessant højttalerkonstallation, i form af Stratego 210 SAH. Sættet består af topkasse med 2 6½” mellemtoner samt en horndiskant og bundkasse med 2 x 10” basenheder.

I en helt anden prisklasse mødte vi Pathos og Von Schweikert, der begge er en fryd for øjet. Desværre var det primært et udstillingsrum, og setuppet der så ud til at kunne spille, forholdt sig desværre lydløst de gange vi besøgte rummet.
På billederne ses Pathos Classic One og Von Schweikert VR-4 SR.

Blandt hårdtpumpede demorum kan nævnes en konstallation af Audio Research, Wilson Audio, Audio Physics, Nordost og Krell.
Det primære system bestod af Wilson Audio Sophia, ARC CD3 MKII, ARC Reference 3 forforstærker samt 2 x ARC Reference 210 effektforstærkere.
En sørgelig detalje ved Wilson højttalerne er måden frontstoffet sættes fast. Dette hører ikke hjemme på en højttaler i denne prisklasse. Vi håber at velcroen er en ’Malmø special’.
Sekundærsetuppet bestod af Krells nye SACD afspiller, Krell KAV 400x og Audio Physics Tempo. Dette setup forholdt sig, forståeligt nok, passivt de gange vi var forbi. De besøgende var noget mere begejstret for Wilson/ARC setuppet.

Harman/Kardon havde valgt at satse på den lavere prisklasse. Vi så desværre ikke deres topmodeller indenfor forstærkere og højttalere.
Der var fokus på WAF (Wife Acceptance Factor). Man havde et surround setup bestående af mikroskopiske kagedåser, spillende på et forstærkersæt i det populære Harman/Kardon design. Nedenstående billede viser et udvalg af deres billigere gulvmodeller fra Infinity, som de selv har høje forventninger til. Hvorvidt højttaleren lever op til teksten på skiltet, vil vi lade stå hen i det uvisse.

 Det største rum stod Audio Vector for, omkring 110m2, med elektronik fra Naim, Arcam og Meridian. Der var linet 3 spilbare setups op. Første setup bestående af Audio Vector Mi3 Signature, spillende på et rent Arcam setup. Andet setup bestod af Audio Vector Si6 Ngomo til den nette sum af 99.000 SEK, spillende på et rent Naim setup. Her havde hver del i anlægget, cdafspiller, for- og effektforstærker, egen separate strømforsyning, hvilket tyder på en kompromisløs opbygning.
Cdafspilleren var den nye topmodel Naim CD555, læs mere her

Det sidste setup var et surroundsystem, indeholdende Audio Vector Mi3 og endnu et rent Arcam setup.
Musikken flød og det lød rigtig godt på trods af det store bare rum. Der var tydelig forskel på niveauet af de to første anlæg, da der blev skiftet setup.

Meridian spillede desværre ikke, men pyntede bestemt på rummet. Der var tale om G68, G91, G98, 808 Signature, 800 og 861.

 Tonkraft var repræsenteret med Dynaudio, Medius og McIntosh. Der var tale om en nyhed fra Dynaudio Focus 220, Medius HTPC og deres Icepower baserede 5 x 250 watt effektforstærker. Setuppet spillede desværre ikke, de to gange vi var forbi rummet, det var vi lidt kede af, da vi har store forventninger til denne flotte nyhed fra Dynaudio.
En McIntosh MA6500 var let gemt væk på et bord i siden af rummet, dette var en skam da vi gerne ville have hørt mere til mærket.

 I stueetagen lå et rum med Marantz, Rotel, Mirage, Vincent og Velodyne, eller det vil sige der var manglende input fra Velodyne. Her havde man valgt kun at tage SPL serien med, vi undrer os over hvorfor man ikke havde taget en DD18 med, bare for at vise at sådan en kan man også lave.
Marantz var tilgengæld fornemt repræsenteret af ’kronjuvelerne’ SC7S1 forforstærker og 2 stk. MA9S1 monoblokke. Endnu et anlæg der ikke var sat strøm til, men blot stod og pyntede i rummet. Derimod bestod de spillende setups af PM11S1, SA11S1, PM15S1 og SA15S1, med assistance fra Mirage.

På samme etage lå Interceptor, her var Martin Logan, Cayin, Spark og Crystal Cable samlet i hyggelige omgivelser, med ild i pejsen og dæmpet belysning.

Der var den igen, hvor er det nu vi har set den før?
Samme firma, CAV, laver også højttalerkonstruktioner af den mere volumeniøse art, det er de faktisk sluppet ganske godt fra. Vi er ikke sikre på at vi har set denne model før. Desværre var der heller ikke lyd fra denne højttaler, men spændende så det ud.

Mårten havde medbragt deres helt nye Miles III højttaler, i en noget anderledes finish. Om den er køn eller ej kan diskuteres, redaktionen er ikke blevet enig endnu. Foran disse velspillende og farvestrålende højttalere, var spændt et par store rørbamser som vi desværre ikke fik navn eller specifikationer på.

Innovativ tænkning omkring konstruktion af højttalere, blev vist i form af produkter fra Avalanche Audio og Breeze. Sagt på godt gammeldags svensk, er der tale om ’täljstenshögtalare’ fra Avalanche Audio. Der er tale om et kabinet i en blød stentype, der efterfølgende har fået en vokslignende behandling. Hvorvidt deres lydegenskaber er ligeså innovative som konstruktionen, har vi desværre intet svar på, da vi ikke nåede at høre dem spille. Modellen findes også i en gulvudgave.

Breeze laver både forstærkere og højttalere, i ligeså særpræget stil, dog anden genre end Avalanche Audio. Forstærkerens design minder meget om de nye Classé produkter, dog i en hvid udgave. Det bør nævnes at den viste forstærker er en prototype, der endnu ikke er klar til salg.

Der var ikke nogen særlig fokus på DAB, dog var der alligevel de klassiske Henry Kloss og en, for os, ikke før set TEAC model. Ved første øjekast ligner TEAC en retro brødrister i kulørt forklædning.

Sennheiser havde en lille stand i en mellemgangene, hvor man kunne lytte til 5 modeller i forskellige prisklasser.

Ligesom på det netop afholdte IFA messe, var der også i Malmø stor fokus på HDTV. Projektorer og plasma/LCD kæmpede indbyrdes om det bedste billede. På projektor området kan Sanyos, netop udkomne, Z4 nævnes blandt de bedste på det nuværende marked. Hitachi fulgte godt efter med deres sidste nye projektor PJ-TX200, dog var sortniveauet klart bedre på Sanyo Z4.

På plasma og LCD området stod kampen mellem en række mere eller mindre kendte mærker. Der kan blandt andet nævnes Hugoson, Harsper, Doma, McPherson, LG, Sony og Pioneer. De første 4 producenter var på forhånd dømt ude, grundet et mildest talt elendigt billede. De medbragte LG modeller havde problemer med pixelering. Sony havde et for lyst og kedeligt billede på både deres LCD og plasma skærme.

På messen var der reelt ingen konkurrence til Pioneers udstillede 436 og 506, der stod skarpt og flot. Det var som at kigge ud af vinduet!
Panasonics PHD 8, havde været en kærkommen deltager på messen, for derved at kunne sætte denne direkte op mod Pioneers topmodeller.
En desværre ukendt producent stod for en særpræget indpakning. Det kan diskuteres om det er kønt eller ej, men pudsigt var det ihvertfald. Det drejede sig om en plasma pakket ind i træ...

Vi vil gerne sige tak til Malmø HifiCenter og Malmsjø HiFi for en god messe. Messen er bestemt et besøg værd, uanset om man har adgang til egen bil eller offentlig transportmidler. Toget fra københavn stopper efter 35 minutter på Malmø Centralstation, hvorfra der er 5 minutters gang til SAS Radisson hotellet.
Lokalerne var overraskende gode til en hifi messe, det mindste rum har været i størrelsesordenen 20m2. Dette må siges at være ganske tilfredsstillende i forhold til de danske messer.
Messens størrelse gjorde at man nemt kunne bruge en hel dag på at komme rundt i hjørnerne, men var ikke så stor at den mistede intimiteten.
Set fra en danskers synspunkt, giver messen mulighed for at se og høre en række produkter man sjældent møder i Danmark.
Eneste kritikpunkt er, at messen ligger i samme weekend som KT Radios messe i Odense. Om det er grundet uvidenhed eller konkurrence, vides ikke. Vi håber på det første.

Som det hører sig til, er der altid gode tilbud på messer, hvilket nedenstående billede illustrerer så rigt ;o)

På gensyn i Malmø i 2006.

Flere besøgsartikler
SoundSociety 2024
03.03.2024
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Raal 1995
08.07.2024
Triangle Capella
19.06.2024
MSB Technology
17.06.2024
Fyne Audio SuperTrax
11.06.2024
Rega Nd3
29.05.2024
Nye Anmeldelser
PMC Prodigy 1
16.06.2024
Fyne F500SP
30.04.2024
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes