Her er du: Besøgsartikler - HIFI4ALL.DK hos Lydspecialisten 23. juni 2024 | 19:53   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


HIFI4ALL.DK hos Lydspecialisten
Af: John & Ronni P. - tekst og fotos  [18.11.2005] Print artikel
HIFI4ALL.DK's nyeste skribent, John, var med Ronni på besøg i Ålborg hos Lydspecialisten.

Lydspecialistens butikker er kendetegnet ved, at de er lækre og velindrettede. Her er der lagt vægt på en god oplevelse for kunderne, og dette mener butikken kun kan lade sig gøre ved at tilbyde omgivelser, som tilnærmelsesvis minder om en stue. Her er lyst, masser af plads og ikke mindst masser af herlige grejer til stor fryd for både øjne og ører.

Vores ”guide” i dagens anledning var Kenneth Nørgaard, som til daglig er salgs/marketingschef hos Lydspecialisten. I netop den position er det naturligvis hans job at kunne ”snakke ørerne af folk”, men han bidrog nu også med en stor og indgående forklaring omkring Lydspecialistens mål og ideer, samt ikke mindst at have et meget stort kendskab til produkterne. Det i sig selv er iørefaldende, da det faktisk efterhånden kun er i specialbutikker, man overhovedet kan finde den slags know-how omkring, hvad der sælges.

De fleste gamle hifi-interesserede husker sikkert Lydspecialisten fra gamle dage, hvor den hed KT Radio. Den butik var interessant og meget alsidig og varierende i sortimentet, men det var alligevel ”kun” en almindelig hifi-butik. Med Lydspecialistens indtog blev tingene ændret, og det kan man så nyde i dag som en af de mest præsentable forretninger i Danmark.

I butikken møder man normalt Thomas, Kenneth, Anders eller Claus, som alle er på dupperne for at give en god oplevelse, og de har alle et stort kendskab til mærkerne, der forhandles. De ”faste” mærker er Arcam, Chord, Audiovector, Cyrus, Flatline, Harman/Kardon, Loewe, Naim, Project, Rotel, Sonus Faber og System Audio og et par stykker mere. Derudover er der udvalgte komponenter fra Primare, Pioneer, Rotel, Henry Kloss og Infocus. Til at ”proppe” sagerne i har man valgt Clic-møblerne, som i design kan integreres i et hvilket som helst hjem grundet det elegante, stilrene og alligevel lidt anonyme design. 

Butikken er indrettet i 3 hovedrum – det største rum er indrettet som en slags dagligstue med plasma-tv osv., som desuden blev fodret med et HDTV-feed, så folk kan få en smagsprøve på fremtidens tv-udsendelser. Billederne blev i dette tilfælde leveret via to lækre plasma-tv fra Pioneer.

Så er der Audiovector for næsten enhver smag

Billedet på dvd blev leveret fra Naim DVD5 og Pioneers nye topmodel indenfor DVD-optagere, DVR-930H-S, som er en af de første dvd-optagere med HDMi-udgang og en billede-del, der ikke lader noget efter at ønske i forhold til de tunge stand-alone dvd-afspillere. Der er dog også mulighed for at se et satelit-feed med HDTV i højeste kvalitet.

Loewes topmodel i lækre omgivelser

Desuden var der mulighed for at se Loewes nye modeller i aktion og ikke nok med at billedet er godt, men designet er også i særklasse, hvilket viser, at det ikke er for sjov at Loewe kaldes Tysklands svar på B&O. Her var også mulighed for at lytte til apparater fra Primare, som ligeledes er kendt for lækker kvalitet og kompromisløs finish.

I midten af butikken finder man det nyrenoverede surroundrum, hvor billedet blev leveret af Infocus 4803 og lyden kom fra Arcams DV79 dvd-afspiller og deres nye AVR-250 surroundreceiver. I samarbejde med et komplet sæt Audiovector Mi3 Super som frontkanaler, Mi1 Super som bagkanaler, AV3Ci Super centerkanal og Mi-Sub Super leverede systemet en ganske overbevisende surrounddemo med Peter Gabriel og hans klassiker Sledgehammer i 5.1. Niveauet var fornuftig og dynamikken kørte derud af med god kontrol fra subben, som leverede en solid bas med et godt punch.

Efter renoveringen af rummet har man vendt hele systemet på en anden led end tidligere og desuden prioriteret lyddæmpningen højere, og efter at hørt det tidligere, må jeg tilstå, at det var en forbedring, der rykkede, for hvor der før var buldrebas, var der denne gang styr på hele lydbilledet, som hang rigtigt godt sammen. Hele systemet kostede rundt regnet 70.000 kr (uden projektor) og det var en særdeles positiv oplevelse – en hjemmebiograf der ikke sammenlagt er så dyr, at den smadrer økonomien helt.

I det deciderede 2-kanals rum var der stillet et Naim-system op bestående af NAP-250 effektforstærker, CDX-2 cd-afspiller, NAC-202 forforstærker, NA PSC og Hi-cap strømforsyninger. I starten spillede systemet på et nyt sæt System Audio Explorer, men disse var ikke tilspillede, så i stedet blev der koblet et sæt Audiovector Mi3 Signature på systemet, alt sammen forbundet med Chord-kabler, som Lydspecialisten lige har fået forhandlingen på.

System Audio Exsplorer og Naim

Dette system kvitterede med lyd af rigtig høj kvalitet – selv ved lavt niveau var der god fornemmelse med bassen, og det er faktisk en manglende egenskab ved en del højttalere. Naturligvis har udstyret bag også en del at skulle have sagt, og Naim er da heller ikke det værste at smide bag. Naim er i øvrigt blevet betydeligt mere lækkert i sin finish end tidligere og retfærdiggør nu prisen med et nydeligt udseende i ret massiv udførelse – prøv bare at banke på låget.

   

 Arcam og Naim udstyr.

Rummet var desuden fyldt op med produkter fra ligeledes engelske Arcam, og det er ligeledes lækre produkter i flot forarbejdning. På lager (i 2-kanals rummet) var der også enkelte komponenter fra topserien FMJ, men det blev ikke lige den dag at de skulle spilles på.

Masser af Harman Kardon...

Importen på engelske Chord, som er en privatejet kabelproducent med noget så usædvanligt som en kvinde i spidsen, varetager Lydspecialisten selv. Den primære grund til fokus herpå er, at man får meget for relativt
få penge, og materialevalg samt finish lader bestemt ikke noget efter at ønske, til priser der næsten er utopi i dag, med et marked præget af vanvittigt dyre kabler. Chord laver det meste in-house, men har også producenter andre steder til at producere f.eks. videokabler for sig.

Lydspecialisten gør desuden en del ud af amerikanske Harman/Kardon, og alle de nye modeller fra AVR-135 til DPR-2005 og AVR-7300 står i butikken. Alle sammen er meget spændende, idet at designet er blevet væsentligt dyrere at se på, og finishen generelt er strammet meget op. Valget af Harman/Kardon er taget udfra, at de tilbyder meget for pengene i en meget massiv konstruktion, og så er der også tale om rigtigt amerikanergrej med høj kapacitet og en solid basgengivelse.

I baglokalet fandt vi flere spændende apparater bl.a. System Audio SA2K og SA7K. Derudover var der et pænt udvalg af Rotel-produkter og en fed lille Loewe LCD-skærm, som egentlig godt kunne bruges i et køkken :o)

I samtlige lokaler var systemerne stillet op på Clic-møbler, som er produceret i Danmark i en meget lækker udførelse. Designet er stilfuldt, men ikke prangende og da de samtidig kan købes i stort set alle former for finish, er der god mulighed for at tilpasse til et hvilket som helst rum. Systemerne kan i øvrigt købes til ophængning på væg. Clic er relativt dyrt, men med de muligheder, systemet giver, kan man vist godt leve med det.

En særlig ting, som man ikke finder andre steder, er installationer af systemer. Lydspecialisten har gennem årene specialiseret sig i at lave custom-designede installationer af lyd- og billedsystemer i såvel hjem som i restaurationer, og det skal siges, at de er særdeles dygtige til det. Alt kan lade sig gøre – det er kun et spørgsmål om penge og ideer. På http://www.lydspecialisten.dk/indretning/erhverv/index-erhverv.htm kan man finde nogle gode eksempler på installationer i cafeer og lignende.

Alt i alt er Lydspecialisten en meget lækker butik at komme ind i – kunderne bliver godt modtaget, og sortimentet er stort nok til at kunne tilfredsstille de fleste krav fra kunderne, og har de ikke noget der falder i kundens smag, skaffer de bare det hjem man efterlyser. Folkene derinde er både friske på både en snak og en seriøs demo, med eller uden dit eget udstyr.

HIFI4ALL.DK takker mange gange for en meget spændende eftermiddag og en speciel stor tak til Kenneth for en særdeles grundig introduktion til Lydspecialistens sortiment, ideer og koncept.

Lydspecialisten
Nørregade 19-21 - 9000 Aalborg - 9816 1410
Guldsmedgade 27 - 8000 Århus C - 8676 5005

Mail:  info@lydspecialisten.dk 
Web: www.lydspecialisten.dk

Flere besøgsartikler
SoundSociety 2024
03.03.2024
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Triangle Capella
19.06.2024
MSB Technology
17.06.2024
Fyne Audio SuperTrax
11.06.2024
Rega Nd3
29.05.2024
Velodyne is back
28.05.2024
Nye Anmeldelser
PMC Prodigy 1
16.06.2024
Fyne F500SP
30.04.2024
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes