Her er du: Besøgsartikler - Besøg i hi-fi-mekkaet i det midtjyske - Audiovision 18. maj 2024 | 16:04   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Besøg i hi-fi-mekkaet i det midtjyske - Audiovision
Af: Ronni Pedersen, tekst og foto  [09.01.2006] Print artikel
En kold og grå Lørdag i December havde Hifi4all´s udsendte besluttet sig for at det var på tide at læserne kom til at stifte nærmere bekendtskab med Audiovision i Skive.
En kold og grå Lørdag i December havde Hifi4all´s udsendte besluttet sig for at det var på tide at læserne kom til at stifte nærmere bekendtskab med Audiovision i Skive. Denne forretning er ganske enkelt indbegrebet af en “rigtig” hi-fi-forretning som ikke, på lige fod med mange andre, nærmere er et designstudie med skelen til Ikeas møbelkatalog. Derimod er det en forretning beregnet til at vise det, folk gerne vil se, nemlig en ordentlig spandfuld produkter i alle prisklasser. Og tro mig - her er rigeligt at kigge på for de nysgerrige.

Audiovision ligger i Torvegade tæt på centrum af Skive og her møder man Jacob Frølich og Poul Dalgaard som er to meget flinke og behagelige mennesker at omgås. Poul er indehaveren af forretningen og han har været i branchen i mange år. De mange år har givet ham indsigt i og viden om en hulens masse ting som rækker fra musik over produkterne og til emner som akustik og opbygning af lytterum. Akustikken vender jeg tilbage til senere.

Hele eftermiddagen fløj af sted mens der blev lyttet musik på forskellige systemer sat op til lejligheden og ikke mindst snakket om alt mellem himmel og jord indenfor hi-fi, og Poul kan fortælle mange ting. Det mest beundringsværdige som jeg bed mærke i var, at han ikke, modsat en del andre rundt omkring i Danmark, taler ned om alle de andre produkter som han ikke forhandler og bedst af alt, ikke udtaler sig om ting han ikke har hørt eller ved noget om for at promovere hans eget. Det var der nogle der kunne lære lidt af efter min mening.

Selve forretningen er et studie i stort udvalg og i flæng kan de forhandlede mærker nævnes, såsom Mark Levinson, Revel, Accuphase, Proceed, Arcam, Audiovector, Monster, Meridian, MIT, Audioquest, Marantz, Audiopro, Infinity,  JBL, Loewe, Infocus, LG, Harman/Kardon, Rotel, Onkyo, Ortofon osv. Alt i alt en imponerende række af kendte mærker og produkter, og så kan der tilmed skaffes andre mærker hvis der skulle være interesse fra en kunde.


Marantz SR-4400, SR-4500 og SR-5400 samt CD-5400


Harman/Kardon og AKG-udvalg. Audiovision gør meget i hovedtelefoner osv.

Størstedelen af besøget foregik i Audiovisions demo-rum som er designet til formålet og hvor fokus er lagt på at komme stående bølger og generelle unoder til livs. Det kunne skam også høres og der blev spillet på et fint system med Mark Levinsons nye forforstærker, No. 326s til den nette sum af 95.000,00 kr. - hold øje med Hifi4all i løbet af Januar, for der kommer mere om denne forforstærker senere. Denne klarede signalerne fra Mark Levinson No. 390s til 65.000,00 kr. affyret gennem Mark Levinsons relativt nye No. 432 effektforstærker på 2x400 solide watt. Den koster 75.000,00 kr.

Højttalerne i systemet var Revel F50 til 80.000,00 kr. sættet. Det hele er bundet sammen af MIT kabler i Shotgun-serien, og systemet kvitterede da også med vellyd. Jeg stiftede bekendtskab med en masse interessant musik som ikke kan købes andre steder og så var der lige en indspilning med de tre tenorer som udelukkende bruges til skræk og advarsel pga. en meget tvivlsom indspillekvalitet. Denne vil Poul med garanti fortælle mere om hvis man er nysgerrig - det var absolut dagens sjoveste indslag der udelukkende blev brugt til at fortælle at det ikke nødvendigvis er alle såkaldt seriøse indspilninger i flot indpakning der garanterer toplyd.
Den opmærksomme læser vil i øvrigt bemærke at det eneste der ikke kom med på billederne, var No. 432. Dette skyldes at deres udsendte til tider er en klodsmajor af format, og jeg besluttede mig for at tjekke om digitalkameraet var vandtæt og hældt derfor en kop kaffe ud over det. Kameraet holdt, men skulle lige tørre, men desværre fik det 432´eren ud i glemslen.

Demo-rummet er i øvrigt meget spændende da der står en masse andet spændende grej derinde. Jeg fik en forrygende demonstration af den nye Harman/Kardon AVR-7300 og dens evner til at switche video-signaler op til 1080, dvs. HD-kvalitet. Her blev vist nogle forskellige sekvenser fra film og signalet blev kørt ud gennem en Infocus 5705 projektor, og billedet var i den grad helt i topklasse. Omskiftningen mellem de forskellige video-formater tog i øvrigt kun få sekunder i 7300´eren og forskellen var absolut til at se. Til prisen må AVR-7300 absolut være et hit for alene billedkvaliteten er i topklasse. Indeni finder man Faroudjas DCDi-scaler i nyeste generation og den klarer opskalering til 576 progressiv og switcher signaler op til 1080 interlaced. Tilslutningerne er HDMi og komponent. Bassen koster 19.995,00 og må absolut siges at give valuta for pengene. Billedet blev leveret fra bl.a. Onkyo Integra DV-939 til 24.995,00 kr. samt parabol med HD-feed.


Infocus 5700 - den projektor leverer varen


Revel Performa F50, Infinity Prelude, Harman/Kardon AVR-7300, Mark Levinson No. 326s, Infinity Prelude Center samt Onkyo DV-939

I systemet stod også Infinitys Prelude PMTS-tower med de matchende aktive subwoofere styret af forstærkere på ikke mindre end 850 watt og R.A.B.O.S rumoptimering. Prelude PMTS-systemet koster 100.000,00 kr. sættet og der var desuden den matchende center-højttaler til 14.999,00 kr.

R.A.B.O.S. er et system til at integrere sub-delen i lytterummet. Dette foregår ved hjælp af en medfølgende test-cd og en trådløs mikrofon som skal placeres i lyttepositionen. Derefter tilpasser subben sig rummet ved hjælp af en parametrisk equalizer som, afhængig af hvilken model vi snakker om, har flere bånd at måle ud fra. Når optimeringen er afsluttet ender man med at have en sub som spiller lige præcis de niveauer der er nødvendige og ikke mere. Derved opnår man en sub som er integreret i rummet uanset hvor den er placeret, og man har ikke samme mulighed for at kunne pege præcist på hvor bassen kommer fra i rummet idet at den ikke står og buldrer med på alle frekvenser som mange subwoofere har en tendens til at gøre. R.A.B.O.S. vender jeg tilbage til lige om lidt, men først skal demo-rummet lige gøres færdigt.

Racket bød nemlig på andre interessante ting. På toppen stod Mark Levinson No. 383, som er deres bud på en integreret forstærker. Det er en 2x100 watt konstruktion som er bygget med udgangspunkt i No. 380 forforstærkeren og 3xx-serie effektforstærkerne, alt sammen kogt ned i en kasse på 37 kilo i et flot design. Forstærkeren kan tilpasses de forskellige indgangskilder som man kan tilslutte. Blandt andet kan gain og indgangsniveau reguleres så man f.eks. Kan have samme indgangsstyrke på cd og pladespiller uden at miste lydkvalitet. Derudover kan man navngive en indgang med “SSP” hvorpå man skaber et loop gennem forstærkeren ved tilslutning i et surroundsystem. På den måde kommer 383 til at køre som effekttrin og surround-delen styrer i stedet lydstyrken. No. 383 har to balancerede indgange og fire ubalancerede og har desuden link-udgange til andre ML-produkter til styring af tænd og sluk. Selve styringen i forforstærker-delen kommer fra No. 32 reference forforstærkeren og de deler derfor software. No. 383 koster 65.000,00 kr. og bliver derfor aldrig hvermands-eje. Men den er rasende flot og man har jo lov at drømme.

I bunden af racket stod der Arcam FMJ og i dette tilfælde var det FMJ AV-8 forforstærkeren til 36.900,00 kr. Den klarer alle formater og kan desuden opgraderes hvis der skulle dukke nye spændende formater op. Denne var kombineret med FMJ PA-7 effekttrinet som er en 7x150 watt/8 ohm konstruktion til 33.100,00 kr. Designet var i den velkendte form med sølvfarvet front i buet aluminium. Desuden stod der også en Diva P1000 effektforstærker på 7x135 watt/8 ohm til 21.200,00 kr.

I demorummet er der en anden interessant ting som falder i øjnene når man kommer ind, nemlig “blande-reolen”. Her står en masse forskellige produkter, demo og brugt såvel som nye. Blandt andet stod der Marantz PM-11s1 og SA-11s1 fra den nye Premium-serie til knap 60.000,00 kr. sættet. Rotel var også repræsenteret med deres RSP-1068 surround-forforstærker til 14.399,00 kr. samt RMB-1075 på 5x120 watt i 8 ohm til 12.999,00 kr.
Blandt flere interessante nyheder stod her også Accuphase´s nye “billig-cd” DP-57 som blev pakket ud mens jeg var tilstede. 5x-serien har fået overhaling designmæssigt og den matcher nu sine storebrødre i udseendet, for den er simpelthen rasende flot. Prisen er steget en smule fra DP-55V og den koster nu 33.000,00 kr. Den bliver dermed ikke hvermandseje men den er trods til at komme i nærheden af. I forhold til DP-55V er D/A-konverterne blevet opdateret til Burr-Brown PCM-1796 i MDS++-konfiguration i stil med storebrødrene. Maskinen benytter som altid et topklasse Sony-drev med støbt skuffe og indbygget RF-forstærker i laser-kredsen. Selve print-layoutet er blevet modificeret ret kraftigt og hele styringen er ny varetaget af en enkelt meget avanceret kreds. Balancerede udgange er en selvfølge som altid. Denne afspiller er et oplagt mål for en test på et senere tidspunkt.
Derudover var der et stort udvalg af brugte ting, blandt andet Harman/Kardon Signature 1.3, SOTA pladespiller, Restek forforstærker - her er altid mulighed for at finde noget spændende til en fornuftig pris.
Og så var der selvfølgelig den store portion kabler fra blandt andet MIT, som er hovedmærket inden for kabler hos Audiovision. Her er alle serier repræsenteret og man kan blandt andet få en demo på Shotgun-kablerne som er topmodellerne. Priserne ligger fra 390,00 kr. for Terminator6 og op til 46.500,00 kr. for 2x3 meter MH770 CVTerminator Bi-wire.
I den modsatte side af demo-rummet var der LG  37” LCD RZ-37 LZ31 til 21.995,00 som er et 8 ms panel med 1366x768 progressive opløsning samt naturligvis HD-ready. Under dette tv var der blandt andet Arcams SOLO-system til 12.900,00 kr. der er en kombineret forstærker/cd-afspiller/DAB-tuner i et lækkert design, samt både DIVA A80 forstærkeren til 7.800,00 kr. og FMJ A32 forstærkeren til 15.800,00 kr. i samspil med DIVA CD-73T cd-afspilleren til 5.800,00 kr.


Den herlige reol med alle de andre spændende ting, demo og brugt såvel som nyt, heriblandt Accuphase DP-57 og de dyreste MIT-kabler.

R.A.B.O.S. fik jeg en interessant demonstration af ude i selve butikslokalet hvor det alt andet lige er en større udfordring at hive vellyd ud af systemet pga. alle de forskellige faktorer der nu engang spiller ind når der står så mange ting i nærheden.
Systemet der her blev spillet på var en Marantz SA-8400 Super Audio CD til 8.995,00 kr. og Marantz PM-14 K.I. Signature til 27.000,00 kr. (denne model er i øvrigt udgået). Lyden blev formidlet gennem Infinity Kappa 200 til 3.995,00 kr. stk. som var placeret på standere. Subben var Infinity Kappa Sub til 9.995,00 kr. som indeholder en knap så avanceret R.A.B.O.S.-del. Ikke mere desto mindre var resultatet absolut til at høre, for subben lød ikke af sub. I stedet tilføjede den lige den del af bunden som de små Kappa 200 trods alt mangler, og en interessant indspilning af en trommesolo lød af et meget dyrere system end jeg lige havde regnet med. Og når omgivelserne er taget i betragtning, så var det absolut vellyd for rimelige penge - vellyd hvor der for en sjælden gangs skyld var inkluderet en subwoofer.
Læg i øvrigt mærke til reolen bag systemet. Ved siden af Marantz-systemet kan man på gulvet se enheden fra en Kappa Sub, og læg lige mærke til magneten på den. Det er en yderst potent enhed som, på lige fod med alle andre enheder i Infinity, er udviklet af deres egne folk helt fra bunden. Alt bliver produceret af udviklingsfolkene og det samme gælder i øvrigt alt hvad der sidder i højttalere fra Harman Specialty Group, som ejer JBL, Infinity og Revel plus selvfølgelig alle audio-mærkerne Mark Levinson, Proceed, Lexicon, MIT, Harman/Kardon osv.


Marantz og Infinity-systemet hvorpå der blev demonstreret R.A.B.O.S.

På reolen bag systemet var der desuden et bredt udvalg af andre ting til menneskepenge, blandt andet et komplet system fra Acoustic Solutions med forstærker, cd-afspiller og DAB-tuner til under 5.000 kr.
Marantz var også repræsenteret i den venlige del af skalaen med CD-5400 til 1.999,00 kr. og den matchende stereo-receiver SR-4320 til 2.999,00 kr. og ved siden af det system stod Infinity Beta 10 og 20, som er reolhøjttalere til hhv. 1.349,00 og 1.649,00 kr. stk.
Onkyo havde et enkelt mini-system med separate komponenter bestående af A-921 forstærkeren på 2x50 watt, T-422 tuneren med RDS, CD-721 cd-afspilleren med 1-bit DAC og MD-121 mini-disc-afspilleren i lækker guld-finish med alu-front til 8.499,00 kr. Dette system må absolut være sagen for dem der vil have et fint anlæg uden at det dominerer stuen.

   

Som et indspark på surroundfronten fik jeg en interessant demonstration af JBLs nye Studio L-series. Denne serie er den direkte afløser af den meget populære L-serie som de fleste JBL-kendere sikkert kan huske. Det var serien der benyttede samme enheder som den gamle Ti-serie, monteret i sorte kabinetter med den karakteristiske røde træ-stringer på siderne. De ti serier udgik for nogle år siden og blev som bekendt afløst af Ti-K serien som sammen med Xti blev de sidste dansk-producerede modeller inden det hele blev flyttet til Mexico. Efter flytningen er der lanceret flere serier af en desværre tvivlsom kvalitet, men nu kommer så Studio L-serien, og den ser bestemt mere interessant ud. Finishen er pæn men med kunst-finér, som på mange andre konkurrenter. I stedet har der været mere fokus på enhederne som har udgangspunkt i Ti-K seriens enheder, dvs. med støbte rammer og lignende membran-opbygning. Desuden har man trukket på en del af de gamle udviklere og har derfor ramt en lyd der igen begynder at ligne lidt af det gode gamle. Prismæssigt ligger de lunt i svinget hvor dyreste model, L-890 vejledende koster 5.499,00 kr. stk. Bemærk i øvrigt at denne model er en 4-vejs konstruktion.
Systemet var kombineret med en tilhørende subwoofer, L-8400 med indbygget 400 watt forstærker og 12” basenhed. Prisen på denne er 7.999,00 kr. og den ligger derfor i det ret barske område hvor der er mange seriøse konkurrenter. Centerkanalen blev formidlet gennem den nye LC-2 centerhøjttaler, som stik mod traditionerne er en væg-monterings type som også er 4-vejs. Den koster 3.499,00 kr. og var afgjort et interessant bekendtskab rent lydmæssigt idet at der var masser af “smæk” i den. Baghøjttalerne var ligeledes 4-vejs i form af L-820, som også er en flad konstruktion beregnet til montering på væggen.


Studio L-series sub, center og fronthøjttaler.

Hele systemet var drevet af en Harman/Kardon DVD-22 og AVR-240 på “sølle” 7x50 watt. Det viste sig dog at være rigeligt da højttalerne i den grad er effektive. AVR-240 koster 5.799,00 kr. og har desuden tilslutning for Ipod. Så kan man hurtigt få sine MP3 afspillet på hjemmesystemet hvis man ikke ønsker at bruge tiden på at skifte plader. DVD-22 koster 2.499,00 kr. og er den perfekte partner til en AVR-240. I øvrigt er alle modeller i Harman/Kardons surround-serie at finde i butikken inklusive den digitale DPR-2005 til 10.999,00 kr.

På racket ved det system der blev kørt demo på, var der desuden en spandfuld andre interessante produkter. Her stod blandt andet Arcam Diva-seriens bud på et surround-system til en rimelig pris. DV-78 dvd-afspilleren koster 7.900,00 kr. og den matchende surround-receiver AVR-200 på 5x70 watt/ 8 ohm koster 11.200,00 kr.

Rotel stod på toppen med den nye RDV-1050 dvd-audio maskine til 5.999,00 kr. samt RSX-1056 på 5x75 watt/8 ohm til 15.999,00 kr. Den klarer alle formater og kan desuden opgraderes i fremtiden. Begge systemer var selvfølgelig også klar til demo.

Af andre spændende ting var der blandt andet Audio Pro Blue Diamond til 6.999,00 kr. stk. med indbyggede ACEBASS-subwoofere samt et bredt udvalg af blandt andet JBL Northridge-serien, som blandt andet inkluderer modellen E100 til 4.399,00 kr. stk., og Infinitys Beta-serie der topper ved Beta 50 til 3.999,00 kr. stk. Til de der ønsker komplette løsninger med samtlige højttalere til et surroundsystem, var der alverdens forskellige variationer fra Infinity TSS-450 til 2.499,00 kr. inkl. Sub over Audio Pro Cinema Precision til 3.999,00 kr. og op til Infinity TSS-1000 til 17.999,00 i lækkert alu-design.

Her er også mulighed for at se forskellige fladskærme, plasma såvel som LCD, fra LG, JVC og Loewe. Blandt andet var der JVC Dynapix til 19.999,00 kr. for en 42” plasma med D.I.S.T. der er JVC’s svar på blandt andet Pixelplus fra Philips.


Stort udvalg af LG og JVC plasma og LCD-skærme. På hylden var der også Lgs seneste harddisk-optager i meget lækkert design, samt et nyt kombisystem fra Audio Pro

Alt i alt er Audiovision en MEGET spændende forretning med et udvalg så bredt at det er svært at forestille sig meget mere samlet samme sted. Her er noget for enhver pengepung, og jeg var mildest talt overrasket. Der er mange flere produkter endnu men jeg er jo nød til at stoppe et sted :o)


Audioquest og MIT i stort set alle afstøbninger


Ekstra tilbehør - du siger bare til :O)

En række seriøse arrangementer er desuden også afholdt, blandt andet ved introduktionen af nye produkter fra Mark Levinson hvor der har været besøg af chefkonstruktør Jerry Hanna. Tjek hjemmesiden www.audiovision.dk for masser af billeder fra tidligere arrangementer.

Audiovision er desuden meget mere end bare en forretning. Man er også eksperter i special-løsninger i såvel private hjem som firmaer og de kan sammensætte alt hvad man måtte ønske af komponenter. Multi-rums løsninger er noget der gøres meget i, og blandt andet Harman/Kardon leverer løsninger til disse opgaver som indbygges i vægge og lignende uden at man lægger mærke til det. Blandt andet blev jeg fremvist to nye moduler fra Harman hvoraf den ene lignede en simpel lyskontakt. Denne var til at regulere lydstyrken på højttalerne i rummet og havde desuden indbygget modtager til signaler fra fjernbetjening. Denne løsning, kaldet HE1000A koster kun 899,00 kr. og der kan derfor laves multi-rums kontrol for billige penge. Har man ikke muligheden for at levere forstærker-kredsløbet inde fra stuen af, kan samme modul leveres med indbygget 2x15 watt-forstærker til 1.299,00 kr. Lille og kompakt og stadig til at bygge ind, da målene ikke er større end en normal stikkontakt.

Derudover har Audiovision været med til at lave virkeligt seriøse lytterum hos forskellige private i prisklasser om millioner af kroner, og man har blandt andet et samarbejde med Per Rubak, som er professor i akustik ved Aalborg Universitet. Et af disse lytterum har jeg tidligere stiftet bekendtskab med, og her er virkelig taget højde for alt hvad der kan komme i vejen af generende ting rent lydmæssigt. Alt bliver designet ved hjælp af computere og avancerede beregninger, og har man muligheden og ikke mindst pengene til det, kan resultatet blive ikke mindre end suverænt.
Har du som læser problemer med lytterummet og/eller bare ønsker vejledning vedrørende forskellige problemer, blandt andet for meget bas eller lignende, så kan Audiovision gratis lave en lytterumsberegning af stuen som tager højde for stående bølger osv. Ud fra det diagram du får ud af det, kan du se hvor den mest optimale placering i dit rum er at finde. Det kan anbefales, og når det tilmed er gratis, er der ikke nogen grund til ikke at få det hele med.

Hold øje med del 2 af dette arrangement hvor jeg vender tilbage med mere omkring akustik, som for manges vedkommende desværre er et alt for overset element i et godt system, og ikke mindst en demonstration af blandt andet et seriøst surroundsystem med topmodellerne fra det nu hedengange Proceed og et yderst potent pladespiller-system. Poul Dalgaard er nemlig passioneret LP-bruger og har blandt andet 3.500 plader.

En foreløbig tak herfra for et meget interessant arrangement i en hi-fi forretning af den gode gamle slags.

Audiovision
Torvegade 16
7800 Skive
Tlf. 97510833
E-mail: adm@audiovision.dk

Links:
www.audiovision.dk
www.audiobutikken.dk - Butikkens netshop

Flere besøgsartikler
SoundSociety 2024
03.03.2024
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Stax SR-X1
04.05.2024
SVS Ultra Evolution
27.03.2024
Triangle Borea BR10
16.03.2024
Matrix Audio
01.03.2024
Leak Sandwich 250
27.02.2024
Nye Anmeldelser
Fyne F500SP
30.04.2024
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes