Her er du: Besøgsartikler - Hifi Gallery 20. maj 2024 | 11:06   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Hifi Gallery
Af: Morten Witzel, tekst og foto.  [07.05.2006] Print artikel
Det var lidt en impulshandling der gjorde, at jeg tog turen fra Odense til Vejle for at besøge Hifi Gallery. Jeg havde dagen fri til at gøre hvad jeg havde lyst til, og en bil til fri disposition stående i baggården. Hifi Gallery - here I come!

Hifi Gallery er forholdsvis ny i Vejle. De har førhen holdt til i Horsens i nogle store lokaler, der passede rigtig godt til navnet ’Gallery’. Kunst på væggene, højt til loftet, store rum og akustisk dårlige rum, det var ihvertfald mit indtryk, da jeg sidste sommer var forbi Horsens og lige stak snuden indenfor i en times tid. Produkterne var dengang en god blanding af Rotel, JM Lab og Cayin, som man jo også møder i en lang række andre butikker. Af de mere sjældne produkter var der et godt udvalg af Xavian, Parasound og DK Design. Disse produkter er flyttet med til Vejle, og der er kommet flere til.

Hifi Gallery indgik i begyndelsen af året et samarbejde med VassagoHifi, og derfor er VassagoHifi’s produkter flyttet med ind i de nye lokaler. Det drejer sig bl.a. om Audia, Vienna Acoustics og de meget omtalte mus, Energy-Transformers.


Xavian XN 125 til 7.000 kr. stykket 

Før HifiGallery kom til, har lokalerne stået tomme i et godt stykke tid. Den tidligere ejer - SK Sound -måtte, til ærgrelse for mange, lukke butikken. Lokalerne bærer også præg af, at have været brugt til hifi forretning. Loftet er beklædt med noget stof af en art, der skal dæmpe den rumklang, der altid vil være. Derudover har man selv lavet nogle rammer fyldt op med Rockwool og beklædt med stof, der ligeledes er med til at dæmpe rummet.


I forgrunden Parasound A21 effektforstærker, og i baggrunden ses dæmpematerialet.

Butikken ligger på Damhaven 9, og for os der kommer udefra og måske ikke kender Vejle alt for godt, kunne det ikke være meget lettere at finde frem til Hifi Gallery. Følg motorvejen og drej 2 gange. Nemmere kunne det næsten ikke være.

Når man kommer ind i butikken, er det første man ser et Vienna Acoustic Aluline setup, med elektronikken leveret af Rotel. Visuelt to produkter der matcher hinanden perfekt. Rotel med sorte køleribber og grå frontpanel, og Vienna Acoustics med samme grå og sorte nuancer på det noget specielle kabinet.


Rotel og Vienna Acoustics Aluline.

Butikken har 5 demorum, hvor det mindste er knap 10 m2 og det største lige under 40 m2. I det mindste rum finder man to satelit systemer fra Canton, der viser deres bud på hvor lille en højttaler kan blive, og stadig levere en acceptabel lyd, der let ville kunne bruges til surround. Det er ikke for den kræsne lytter, men bestemt et godt alternativ til alle de billige systemer man ser i samtlige supermarkeder.


To satelitsystemer fra Canton. Elektronikken endnu engang leveret af Rotel.

I det næste rum finder man en lille hjemmebio. Elektronikken leveret af Pioneer, højttalerne er JM Lab,  projektoren er ukendt og lærredet et Projecta. Der blev spillet Phil Collins, da jeg var forbi, og er der én der kan underholde, så er det Phil Collins. I rummet står også en noget særpræget stander. Højden er omkring det dobbelte af hvad man normalt ser, men den er perfekt som stander til baghøjttalere, hvis man både ønsker at få højttaleren højt op, men ikke vil hænge den på væggen. Standeren er næppe serieproduceret, men dette sæt er særligt lavet til Hifi Gallery.


Pioneer, JM Lab, Projecta og den fine Audio Magic stander.

I det store rum finder man bla Vienna Acoustics Mahler, Strauss og Beethoven Baby Grand, samt JM Lab og Epos. Elektronikken leveres af Advance, Rotel, Parasound og Cayin. Den store overraskelse for mig, var hvor godt den store Advance forstærker lød, og med et prisskilt der siger omkring 12.000 kr., må den komme med i manges overvejelser.


Monster forstærkeren fra Advance Acoustics.

På den anden led af rummet, finder man Vienna Acoustics Mahler på Rotels enorme 1090 effektforstærker samt Vienna Acoustics Strauss på Parasound A21. På begge systemer er signalkilden Cayin CDT17A, der er forsøgt tweaket med en af musene fra Energy Transformers. Vi flyttede lidt rundt på musen, og fjernede den et par gange. Mit umiddelbare indtryk er, at den ihvertfald ikke skader lyden, men forskellen mellem mus eller ikke mus er så minimal, at jeg næppe ville fare ud og investere i den. Jeg blev dog fortalt, at der tidligere havde været kunder i butikken og lege med Energy Transformerne, og her fandt man ud af, at placeringen som på billedet herunder, er den rette for at opnå optimal lyd.


Parasound, Rotel og Cayin.

På første salen, hvor man i SK Sounds tid havde brugte- og demovarer stående, er der indrettet yderligere to demorum. I det mindste af disse, finder man Martin Logan, Focal JM Lab, Rotel og AMC. I det store af de to rum på førstesalen, finder man Audia Flight Two, CD Two på Vienna Acoustics Beethoven Concert Grand, samt Audia Flight One, Flight 50, Vienna Acoustics Haydn Grand og Xavian XN 125.


Vienna Acoustics Beethoven Concert Grand og Haydn Grand, samt Audia Flight Two og CD Two.


Audia flight Two og CD Two.


Til venstre, VA Beethoven Concert Grand og til højre Vienna Acoustics Aluline.


Audia Flight One.


Audia Flight 50.


Til venstre, Focal Chorus 716s og Martin Logan Mosaic, til højre Jm Lab, Epos og VA Baby Grand.

 
AMC.


VA Strauss (venstre) og Mahler (højre).


Marantz, Advance Acoustics og Cayin.


Parasound P3.


Phil Collins koncert, Focal Chorus 726s, Pioneer AX5, Pioneer DVD, Projecta lærrede.

Tak til Hifi Gallery for den venlige modtagelse. Selvom mødet ikke var planlagt på forhånd, var der alligevel masser af tid til at tage godt imod mig. Det er en ganske hyggelig butik at komme ind i, og den er klart et besøg værd.

Butikken lukkede 3. juni 2006. Men Palle fortsætter med salg fra privat adressen.

Kontakt:

Hifi Gallery
TLF: 7573 6566
web: http://www.hifigallery.dk/
mail: mail@hifigallery.dk

Flere besøgsartikler
SoundSociety 2024
03.03.2024
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Stax SR-X1
04.05.2024
SVS Ultra Evolution
27.03.2024
Triangle Borea BR10
16.03.2024
Matrix Audio
01.03.2024
Leak Sandwich 250
27.02.2024
Nye Anmeldelser
Fyne F500SP
30.04.2024
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes