Her er du: Besøgsartikler - Arken Messen 2006 18. maj 2024 | 16:13   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Arken Messen 2006
Af: Team HIFI4ALL.DK, tekst og foto.  [14.09.2006] Print artikel
8-10. september 2006, inviterede Hi-Fi Consult m.fl. på messe i Gøteborg. HIFI4ALL.DK var, som altid, på pletten.

Gøteborg viste sig fra sin smukkeste side, da vi om lørdagen besøgte dette års Arken messe. Arken messen er den svenske pendant til KT Radios Hi-Fi og Highend messe i Odense. Vores første indtryk ved ankomsten til messen, var dårlig planlægning omkring parkerings-muligheder. Vores opfattelse blev dog hurtigt gjort til skamme, da vi blev gjort opmærksom på de to busser der kørte i pendulfart mellem parkeringsplads og Arken Hotell & Konferens.

Dette års messe løb af stablen 8-10 september, med i alt 57 udstillere fordelt på 65 stande. Det er Hi-Fi Consult, beliggende 50 km nordøst fra Gøteborg i byen Alingsås, der er hovedarrangør af messen.

Hifibranchen i Sverige er præget af mange små distributører, med en række produkter vi sjældent møder i Danmark. Der er selvfølgelig også de helt store firmaer, i form af Pioneer, Yamaha, Panasonic og Harman Kardon, der ligeledes var repræsenteret på messen.

Den første stand vi stødte på, var med produkter fra tyske T+A. Der var linet op med deres integrerede forstærker V10, cd afspiller D10 og pladespiller G10. Sættet var ikke tilsluttet da vi var forbi med kameraet men det så bestemt interessant ud.

www.taelektroakustik.de


Akkelis Audio
havde medbragt den komplette serie fra Opera Audios Consonance, hvor Cyber 800 monoblokkene havde vores store interesse. Monoblokkene er bestykket med 4 stk. EL34/6CA7, 1 stk. 5687 og 2 stk. 6922 rør, med en kampvægt på 30 kg og 2 meget iøjnefaldende ”bærehåndtag”. Monoblokkene yder 78 Watt pr. side.

De havde ligeledes rørforstærkere fra JJ Electronic, højttalere fra Vienna Acoustics, elektronik fra Esound, samt rør og kondensatorer i lange baner. Denne stand var et absolut must for entusiasten med hang til rør.


 Til venstre; Opera Audios Consonance Cyber 800 monoblokke, til højre; Akkelis Audios stand. 

www.akkelisaudio.com

BioSpecialisten havde medbragt en mindre arsenal af projektorer, fx den enorme Sony VW100 til en yderst favorabel messepris på 79.900 SEK. Der blev vist film på et kombineret Rotel og AVI setup, og som en ekstra feature havde de installeret buttkickere i biografstolene, der iøvrigt også sælges af BioSpecialisten.

www.biospecialisten.se

 

 


 


Cimagine
var gemt godt væk på messen, med standen pakket ind i sort klæde. Standen havde uden tvivl messen bedste billede, leveret af en Marquee 9500LC CRT projektor. Projektoren havde en udsalgspris på ca 500.000 SEK da den kom på markedet for 12 år siden. Signalkilderne var en HTPC og Toshiba HD-A1 HD-DVD afspiller, og der blev vist film i 1080i, med et sortniveau vi ikke så bedre på nogen anden stand. Der er tankevækkende at en 12 år gammel projekter, er fuldt på højde eller bedre endnu end de helt nye projektorer, hvis bare signalkilden er i top.

www.cimagine.se

 

 

 


Ved siden af BioSpecialisten lå Zonic Screens, der havde medbragt en række motoriserede Tab-Tension lærreder. Fjernbetjeningen til motoren kan betjenes med både infrarød (IR) og radiostyret (RF) signal. Gain var 0.9 og 1.0 på hhv. grå og hvid dug. Priserne var yderst attraktive, og umiddelbart skulle vi mene, at det kun er et spørgsmål om tid før de vil være til salg hos en dansk distrubutør, med stor interesse for det danske publikum.

www.zonicsupplies.se

 

 

 


Runt Ljud spillede på Anthony Gallo Acoustics letgenkendelige Reference III højttalere, med forstærker og cd afspiller fra Myryad. Rummet, som nærmere var en hal, hvori højttalerne spillede, husede 20 andre stande. Alligevel præsterede de at levere et overbevisende indtryk med både baskontrol og dynamik. Distributøren havde ligeledes højttalere og forstærkere fra amerikanske NHT med på messen. Udseendet hører til i den futuristiske ende, men samtidig lækkert at se på.

www.runtljud.se

 

 

Mitsubishi Electric er tilbage på hjemmebio markedet, og havde medbragt 3 nye LCD projektorer, HC1100, HC3100 og HC5000. Sidstnævnte har en opløsning på 1920x1080 pixels, og med den indbyggede scaler kan den derved upscalere et almindeligt dvd signal til 1280x720 pixels. Der var ingen billede på de tre projektorer, så hvor vidt specifikationerne lever op til virkeligheden, må vi lade stå i det uvisse.

www.mitsubishielectric.se

 

På standen ved siden af lå AVD, AudioVideo Design. Her fortalte den europæiske produktchef fra Panasonic om deres nye PT-AX100E projektor. Ved hjælp af særligt filter og høj lysstyrke skulle projektoren kunne bruges i fuldt dagslys. Desværre var der kun mulighed for at se den i et mørkt rum, hvilket kan virke besynderligt, nu hvor Panasonic havde brugt så langt tid på at fortælle om dens egenskaber i netop dagslys.

www.avd.se


Fyndbörsen
havde medbragt et stort udvalg af det svenske mærke XTZ, der både producerer højttalere og forstærkere. De havde blandt andet medbragt deres Class A-100 DSP forstærker, der ifølge producenten er en klasse A forstærker med indbygget DSP.
På højttalersiden havde de medbragt en bredt udvalg fra deres 99-serie.

www.fyndborsen.se

 

 


En hel hær af de små NuForce forstærkere var linet op hos Audioprophile. De havde en Reference 9SE med et meget karakteristisk rød/orange kabinet. Modellen er en Special Edition, med større strømforsyning, ny kabelføring og en komplet forbedring af de øvrige komponenter. I rummet blev der spillet på NuForce forstærkere, både effekt- og forforstærker på et sæt af NuForce egne højttalere. Præcis hvilken model fik vi ikke fat i. Rummet var desværre fyldt til randen hver gang vi var forbi, og temperaturen derinde nærmede sig tropiske tilstande.

www.audioprophile.comI den overkommelige prisklasse fandt vi på Fyndas stand, Dynavoice højttalere, Sherwood forstærkere og Proson kabler. Her skulle det være muligt at sammensætte et acceptabelt komplet anlæg for en billig penge. Et trin op af prisstigen havde de medbragt produkter fra CAV, både højttalere – MD-EX3G – og forstærker – A8M – begge har vi til gode at høre under kontrollerede forhold.

www.fynda.se

 

 

DLS spillede på deres R60 standerhøjttaler, på et komplet Bladelius setup. Der var ganske hæderlig lyd i dette rum. R60 er et godt bud på en fornuftig standerhøjttaler til en overkommelig pris. De fulgte godt med Bladelius setuppet, men med alt respekt, virker det som at spænde en trailer bag en rød Ferrari. En interessant nyhed fra DLS, var deres to-vejs transmissionslinie højttaler, D3. Med denne højttaler er der dømt WAF i stor stil! Det er muligt at udskifte sidepanelerne, der fåes i farverne: Sort, sølv, rød, kirsebær og ahorn. Nu er der ingen undskyldning for, at højttalerne ikke matcher med konens sofaer. Der var desværre ikke lyd i dem, men når den danske importør får dem i hus, skal der klart aflægges et besøg.


Til venstre; Bladelius setup, midt; DLS R60, til højre; DLS D3.

www.dls.se

Transient Design havde medbragt et lille udvalg af deres elektronik. De beskæftigere sig med eksterne DACs, cd afspillere og forstærkere. På trods af at firmaet bag mærket har været i gang siden 1988, er det ikke noget vi har stødt på før denne messe. Produkterne virkede veludført og tiltalende for øjet. Vi savnede dog et sæt højttalere og noget strøm på produkterne. På billedet ses cd afspiller Eximus CD-10.

www.transientdesign.se

 

 

 

 


I et rum der mest af alt lignede noget fra en højt rangeret whisky-kender-klub, med store sofaer og gode stole, havde Kenneth Englund Audio Import medbragt et setup i den helt tunge ende. Der er tale om danske Peak Consults Zoltan, på et voldsomt, og ligeledes dansk, Vitus Audio system bestående af 2 stk SM-101 monoblokke, SL-100 forforstærker og den nye top loadede cd afspiller. Kablerne var nogle ordentlige slanger fra Purist Audio. Her var tale om et setup på den forkerte side af en halv million kroner, men det lød tilgengæld også rigtig, rigtig godt. Der skal herfra lyde den største medfølelse til den, eller de personer der har bakset dette setup op af den stejle trappe med de små trin.

www.peak-consult.dk og www.vitusaudio.com

Hos Audionord havde Ludwig inviteret en ingeniør fra Wilson Audio med til demonstration af Watt Puppy 8 og den nye Duette standerhøjttaler. Der var uforskammet mange mennesker til demonstrationen af dette spændende grej. Det havde sine gode grunde! Watt Puppy 8 spillede på Krells nye Evolution serie, både signalkilde og forstærker, samt en Nordost Thor power conditioner. Som noget særligt havde repræsentanten fra Wilson Audio medbragt en rå indspilning, med et stykke Klezmer musik, som han selv havde produceret, afspillet fra en DAT med Audio Aero Reference som DAC. Musikstykket blev afspillet i 44,1 KHz i 24bit, for at demonstrere Wilson Audios lydfilosofi. Filosofien går på at gengive optagelsen præcis som den er indspillet, uden at farve denne under forløbet. Der var blandt andet en sekvens med en trompet, som virkede meget overbevisende og naturtro. Det var en god og spændende demonstration, af et setup til ca 1,2 million SEK (som vel at mærke er prisen uden kabler).


Til venstre; Wilson Audio Watt Puppy 8, til højre; Krell Evolution CD.

Som nævnt var Wilson Audios nye Duette standerhøjttaler repræsenteret på standen. De spillede på grej fra Audio Research. Højttaleren er bestykket med en 8” basenhed og en 1” softdome diskant. Den store basenhed er muliggjort grundet eksternt filter, hvilket frigav omkring 30 % mere plads i kabinettet. Den er designet til at kunne spille godt uanset hvor den er placeret, det være sig gældende både på stander, op ad en væg eller i en reol. Den er ligeledes designet til, ikke at have et egentligt sweetspot, men istedet at sprede lyden ens i lokalet. Højttaleren koster 11.000 USD.


Til venstre; Krell Evolution moneblok, til højre; Wilson Audio Duette.

www.audionord.se

Danske Interceptor var med på Arken med blandt andet AudioLab, Martin Logan og Ayre. Vi nåede aldrig at høre grejet, da rummet var fyldt de gange vi var forbi. Dog nåede vi at se en interessant radio i retro look, fra Cayin. Radioen er bestykket med rør, høretelefonudgang og FM/AM tuner.


Til venstre; Interceptor setup, til højre; Cayin retro radio.

www.interceptor.dk

PL Audio havde grej med fra ASR, Pathos, Focal-JM Lab. Der var nogle ret spektakulære designs imellem. Blandt andet Pathos Endorphin cd afspiller og ASR Emitter 1 Exclusive integreret forstærker.


Til venstre; ASR Emitter 1 Exclusive, til højre; Blandt andet Pathos Endorphin cd afspiller.

www.plaudio.com

AudioPro fremviste deres nye Avanti serie, her i en hvid pianolak, ganske nydelig at se på. Som overraskelse har AudioPro kastet sig ud i fremstilling af forstærkere og cd afspillere med rør. Det var nogle ret fancy kreationer, der kunne forveksles med produkter fra Shanling. Det havde været interessant at høre dem spille, dog var der på daværende tidspunkt fuld gang i et minianlæg ligeledes fra AudioPro.

 

 

 


Til venstre; AudioPro cd, til højre; AudioPro forstærker. 

www.audiopro.se

Hos norske Audiofreaks spillede de i et stort demorum, på grej fra Conrad-Johnson, Edge og Avalon. Der var et stort setup og et lidt mindre, men det var det store folk var kommet for at høre. Det eneste særlige vi ærindrer fra rummet, var en slagkraftig bas fra Avalon Isis, mens resten ikke gjorde særligt indtryk.


Det store setup fra Audiofreaks Avalon Isis, Conrad-Johnson og Edge.

www.audiofreaks.no

Audio Concept var tydeligvis meget begejstret for rør. De spillede på en Manley Stingray integreret forstærker, Resolution Audio cd afspiller og DAC, Melody effektforstærker og Quad elektrostater. Rummet var alt for lille, og lyden blev desværre også derefter.

www.audioconcept.se

 

 

 

 

 

Hifi Art medbragte et par særprægede rundstråle højttalere, med dertilhørende subwoofer, fra Bolzano Villetri. Integreret forstærker og cd afspiller er fra Moon hhv I7 og SuperNova. Hvorvidt rundstråle konceptet bag højttaleren fungerer, blev vi ikke overbevist om under denne demonstration. Der er dog sat et stort kryds i bogen for innovativt design.

Til venstre; Bolzano Villetri rundstråle højttaler.

www.hifiart.se


 

 

 

Veteran HiFi og Gignos Audio havde slået sig sammen og spillede på et komplet Clear Audio setup med vinyl og forstærkning, på et sæt Gignos Audio standerhøjttalere. Clear Audio er, som altid, lækre produkter og Gignos Audio højttalerne virkede interessante uden dog at gøre det store væsen af sig.

www.simplyblack.net og www.gignosaudio.se

 

 

 


Burmester
havde medbragt to forskellige systemer. Den største nyhed på standen var deres toploadede 061 cd afspiller. Den spillede med en 035 forforstærker, 037 effektforstærker, 948 power conditioner på et sæt 961 MKIII gulvhøjttalere. Det andet setup bestod af 001 cd afspiller, 011 forforstærker, 808 MK V forforstærker, 2 stk. 037 effektforstærkere og 948 power conditioner på et sæt B50 gulvhøjttalere. Demonstrationerne foregik i lukkede sessioner, af ca. 1 times varighed. Vi nåede desværre ikke at deltage i en sådan.


Til venstre; CD 061 øverst, til højre; Burmester 961 MKIII gulvhøjttaler. 

www.burmester.de

Plinius og Dynaudio var repræsenteret af Tonkraft i form af en 047/100 effektforstærker, P10 effektforstærker, M8 forforstærker og CD101 cd afspiller på et sæt Dynaudio S3.4. Af udseende ser det yderst potent ud, dog var præstationen middelmådig. Tonkraft havde også en del McIntosh med, samt et lille udvalg af Densen produkter.

www.tonkraft.se

I Mårten Designs rum blev elektronikken leveret af JJ Electronic og der blev spillet på højttalere fra Mårten Designs egne standere i form af et sæt Duke. En lækker detalje er, at standerens design matcher racket fra Solid Tech. Lyden fra dette rum var ganske hæderlig. Mårten Design er bestemt et mærke man bør bruge tid på at lytte til ved enhver kærkommen lejlighed.

www.martendesign.com

Dette var i grove træk hvad der var at høre og se på messen. Der er mærker og stande vi ikke har nævnt, men ovenstående var hvad vi har valgt at lægge vægt på. Arken messen er bestemt værd at besøge, hvis man er frisk på en længere udflugt. Vejen dertil er yderst nem: Følg motorvej E20 mod Malmø/Gøteborg, drej af ved afkørsel 76, følg hovedvej 155 for derefter at finde skiltene mod Arken Hotell & Konferens. Afstanden fra Øresundsbroen er i omegnen af 330 km. Det spændende ved at komme på udenlandske messer er, at man ser en masse produkter som man ellers sjældent eller slet ikke ville se i Danmark. Demonstrations faciliteterne på Arken messen, skildte sig meget ud i forhold til de danske, idet størstedelen af rummene var tilpas store og udstillerne samtidig havde gjort en ihærdig indsats, for at rette op på akustiske unoder.

Vi takker arrangørerne og udstillere for et godt arrangement, og siger på gensyn i 2008.

For yderligere information:

www.hificonsult.se

Flere besøgsartikler
SoundSociety 2024
03.03.2024
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Stax SR-X1
04.05.2024
SVS Ultra Evolution
27.03.2024
Triangle Borea BR10
16.03.2024
Matrix Audio
01.03.2024
Leak Sandwich 250
27.02.2024
Nye Anmeldelser
Fyne F500SP
30.04.2024
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes