Her er du: Besøgsartikler - Hifi & Surround 2006 18. maj 2024 | 14:51   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Hifi & Surround 2006
Af: Team HIFI4ALL.DK, tekst og foto.  [28.09.2006] Print artikel
Igen i år var der for 3. gang messe på Hotel Scandic i København, arrangeret af DHES. Besøgstallet var ikke voldsomt, og der var god plads overalt til demonstrationerne. Det var dejlig at se så meget rør og vinyl rundt i de forskellige rum. Ingen tvivl om det er på vej frem igen.

Der var masser af se på, og det var også primært det man fik ud af denne messe. Rummene var langt fra velegnet til at der kunne spilles musik. Dette led mange demorum under, hvilket udstillerne bestemt ikke kan klandres for. Havde der været mere tid til at sætte udstyret op, var resultatet nok blevet bedre. Mange udstillere klagede netop over for lidt tid til at sætte udstyr op.

Her er et lille udvalg af det udstillede, som vi har valgt at bringe.

 

Highend Sound fremviste lækkert rørgrej, vinyl, små eksotiske højtalere fra bl.a. Opera og Amplifon Audio. Rummet var velbesøgt, og de fine rørslæder giver helt klart lyst til at prøve noget rørgrej igen.

www.highend-sound.com

Dyrt grej fra Accuphase & JBL med store hornhøjttalere. Lidt overkill i et så lille rum, men resultatet var bestemt hæderligt.

McIntosh fremviste highend-grej fra bl.a. Lectur, Sonus Faber, Highland Audio & BAT. Det dyre setup fra McIntosh var ifølge HIFI4ALL.DK det bedst lydende på hele messen. Der var ikke engang brugt kræfter på at måle rummet op! Det sad lige i øjet (øret)! Det store anlæg var sat sammen af Lectur CD-afspiller, BAT rør-for- og effekt, samt nogle fantastiske Sonus Faber Guarneri Momento.

www.mcintoshnordic.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vassago HIFI fremviste en blandet poser bolsjer for en hver smag. Her var store sub’s fra Velodyne, bl.a. deres topmodel med både en 12” og en 18” i samme boks. Der var også højtalere fra Vienna Acoustics. Setup'et i stue-etagen spillede meget højt med rock og techno, et frisk pust i mellem alle de korrekte hifi-plader som blev brugt andre steder.

www.vassagohifi.com 

På førstesalen stod Kibri for lokalet, her så vi nyheder fra slovenske Hajdinjak og en glædeligt gensyn med de særprægede højttalere.

www.kibri.dk

Tape Connection spillede på dyrt grej fra Musical Fidelity og Audio Physics. Lyden kunne der desværre ikke siges noget godt om, så vi lader være. Der lod dog til at være potentiale i grejet, hvis blot dette fik lov at udfolde sig under kontrollerede forhold.

www.tapeconnection.dk

Lækkert rørguf fra Thorhauge.

www.thorhauge-audio.dk

Rithm Design fremviste design-højtalere med fuldtone-enheder. Lyden var faktisk mere end hæderlig og bestemt et dejligt pust for design af kabinetter. Det bør dog nævnes, at modellen til venstre endnu ikke er en højttaler, men blot et design forslag til, hvordan den kan komme til at se ud.

www.rithmdesign.dk

Musicbox bød på Squeezebox og Transporter fra Slimline Devices. Squeezebox’en gik igen flere andre steder på messen. Mon ikke det er et lille udsnit af fremtiden vi ser her.

www.musicbox.dk

Interceptor, HTP & KT Radio fremviste demo med stereo og surround. Til surround benyttedes ren Martin Logan setup med Stage center, Summet i front, Vantage i siden og Vista bagerst. Hvem sagde at elektrostater ikke kan bruges til surround? Der blev dog suppleret med sub’s, også fra Martin Logan. Dyrt grej fra Ayre kunne beskues på standen. Vi glæder os meget på redaktionen til at lægge ører til disse kasser. Endvidere blev Audiolab og Cayin produkter også vist frem. Billedet blev leveret af en Barco projektor med ekstern scaler på et Stewart lærrede, med Lexicon grej som kilde. Som teaser blev der vist HD-DVD klip fra Toshibas HD-DVD afspiller A-1.

www.interceptor.dkwww.htp.dkwww.ktradio.dk

Studio Sound fremviste lækre højtalere fra SP Technology og grej fra Butler, Belles, Nuforce med flere.
Lyden her var også i top. Revelation højtaleren spillede med en udsøgt klang hvor detaljerne væltede frem på en behagelig men stikkende måde.

www.studiosound.dk

I øvrigt må vi på redaktionen for første gang indrømme at vi har ladet os bestikke. Vi fik kage på standen, men det gjorde alle de andre altså også, så vi kunne ikke lade være. Det smagte godt! Og det var helt gratis.


 

Tonkraft fremviste Dynaudio og Plinius. Her var intet nyt i forhold til Arken messen i Sverige tidligere på måneden. Men der herskede en rolig og hyggelig stemning.

www.tonkraft.se

Lækkert rørgrej fra tyske Lua. Det glæder vi os rigtig meget at lytte nærmere til. Vi fik en hurtig demo på standen i den store sal på messen, og lad os med det samme sige at det absolut ikke lød af rørgrej. Der var også et mindre udvalg af Canton højtalere hos Lydcentrum. HC som står bag det lille firma havde taget sin kone Dorthe med til messen.

www.lydcentrum.dk

Pioneer havde medbragt et komplet surround setup med receiver, dvd, højttalere og billede fra deres 7. generation af plasmaskærme. Alle produkter var fra Pioneers egens stald. Der var godt gang i lyden da redaktionen var forbi, med mere end et fornuftigt resultat.

Henrik havde ligeledes medbragt Pioneers toppen-af-kranse-kagen-skærm: PDP-5000EX. Kilden var fra en computer. Redaktionen har tidligere oplevet denne skærm med et signal fra Pioneers kommende Blue-ray afspiller (dog stadigvæk prototype), og frit for leveren - hold da op for en billedegengivelse - det er bestemt anbefalelsesværdigt!

www.pioneer.dk

TP Tube overraskede med design-højtalere som faktisk kunne spille musik. De store højtalere koster 18.000,- stk., men til den pris medfølger der en tyverisikring som består af en cd som skal afspilles lige efter at strømmen er sluttet til. Ellers kommer der ingen lyd ud. Hvis strømmen er afbrudt i mere end en halv time, så skal cd-skive på igen før der kommer lyd ud igen. De fire Peerless HDS bas/mellemtone enheder som sidder i TP500 (gulvmodellen) er hver forsynet af en klasse D forstærker på 100 watt, mens Scanspeak 2905/9500 diskanten forsynes af en konventionel DMOS forstærker. Det sidste er valgt ud fra den betragtning, at TP TUBE i deres lyttetest ikke fandt at lyden fra klasse D forstærkere klædte diskanten.

www.tptube.dk

Medlyd havde hele programmet fra Rega med samt andre mærker som Jean Marie Reynaud og Lavardin. Der var kaffe og kakao til dem der havde lyst. Det var vist meningen at Rega skulle fremvise deres nye MC-pu, men vi fandt den aldrig.

www.medlyd.dk

Gamut havde sat hele programmet frem på deres stand. I den ene ende spillede L7 op til dans, og i den anden ende kunne man lytte til Gamut’s nye Phi-serie. Meget spændende højtalerserie, som lyder lovende. I øvrigt nogle rigtig hyggelige gutter, at sludre med.

www.gamutaudio.com

ArtSound. Her var der store højtalere fra Avantgarde, samt rørgrej fra Graaf og Ayon, som fremviste
deres nye CD-afspiller. Rigtig spændende sag med rør i udgangen.

www.artsound.dk

 

Lyngdorf demonstrerede RoomPerfect, og det virker bare. Det er anden gang vi oplever en RoomPerfect demo, og vi har kun positive ord at skrive. Det er virkelig en oplevelse vi under alle hifi-interesserede. Der blev spillet på to modeller fra Dali’s ikon-serie, den ene var dog ikke tilsluttet med blev brugt til løfte den anden op i en korrekt højde.

www.lyngdorfaudio.com

Kinovox viste et stort udvalg af hovedtelefoner, bl.a. Ultrasone’s topmodel til 21.000,-. Ja, du læste rigtigt. Den bliver vi simpelthen nødt til at teste ved lejlighed. Udover Ultrasone var der et mindre udvalg af Sony’s dyrere modeller.

www.kinovox.dk

 

 

 

Kaj fra Radioactiv demonstrerede Rotel og JM Lab. Det er altid hyggeligt at snakke med Kaj, og når demoen så også byder på vellyd med afrikanske toner, så er alting bare i orden. I surround-demorummet var der skruet lidt for højt op. Det blev dog rettet senere.

www.radioactiv.dk

Tak til DHES for et godt arrangement. Udbudet af udstyr kunne have været større, men det fungerede med de udstillere som var med. Nogle af rummene på 1. & 2. sal var lidt små, og bestemt ikke egnet til lyd demo. Alligevel formåede de fleste udstillere at udnytte rammerne, så man blev præsenteret for en hæderlig gengivelse af musikken.

Flere besøgsartikler
SoundSociety 2024
03.03.2024
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Stax SR-X1
04.05.2024
SVS Ultra Evolution
27.03.2024
Triangle Borea BR10
16.03.2024
Matrix Audio
01.03.2024
Leak Sandwich 250
27.02.2024
Nye Anmeldelser
Fyne F500SP
30.04.2024
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes