Her er du: Besøgsartikler - Hi-Fi Highend 2006-07 - KT Messen 24. april 2024 | 17:30   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Hi-Fi Highend 2006-07 - KT Messen
Af: Team HIFI4ALL.DK  [22.10.2006] Print artikel
For 27. gang inviterede KT Radio i Odense til messe i Odense Koncerthus og SAS Radisson H. C. Andersen Hotel. Sædvanen tro, løber arrangementet af staben weekenden i efterårsferien.

Jeres udsendte HIFI4ALL.DK skribenter tog opstilling i den 100 meter lange kø foran messeindgangen kl. 12:40, sammen med en lang række andre entusiaster, teenage-drenge og lille-far der havde taget lille-mor med for at se på ny fladskærm. Der var alt i alt tale om et meget bredt udvalg af publikum, som kunne nyde godt af en udstilling, der slog dørene op lørdag den 21. oktober 2006 kl. 13.

Hos Yamaha fik vi en fin præsentation af deres nye surround receiver RX-V2700, med indbygget USB-indgang og mulighed for tilkobling af Ipod-dockingstation, hvorved en streaming af diverse musikfiler muliggøres. Når der afspilles mp3-filer, er det muligt at benytte sig af en ”mp3-enhancer”-funktion, som eftersigende skulle forbedre lyden i det komprimerede format. Receiveren har indbygget 1080p scaler via HDMI stik. Yamahas YSP systemer (surround sounds projektion fra en højttaler), lod til at fange mange folks interesse.

www.yamaha-hifi.com

Ved siden af Yamaha, var Gallo Acoustics opstillet med deres særprægede højttaler, og som noget nyt var serien nu udbygget i samme design med center- og baghøjttaler.

www.anthonygallo.co.uk

Russound havde produkter med fra Abus, i form af indbygnings betjeningspaneler med indbygget digital forstærker. Der var et bredt udvalg at disse paneler, både for pengepung og behov.

www.russound.com

Danmon havde medbragt Mitsubishi’ nye modeller inden for DLP-projektore. Der er tale om modellerne HC3100 og HC5000. Ved demonstrationen af HC3100, var der med en filmsekvens fra Ringenes Herre ganske udpræget regnbueeffekt, hvorimod der med et klip fra Matrix slet ingen var at spore. Det er rart at se at Mitsubishi er tilbage på projektor markedet, men de sidste unoder med regnbueeffekter bør forbedres, førend et endeligt gennemslag synes muligt.

www.danmon.dk

Lissau var opstillet med lærreder med tab-tension og bagprojektion. Som altid var der tale om fornuftige produkter fra danske Lissau.

www.lissau.dk

Der skal lyde en stor ros til Jamo for deres gennemførte og kreative stand-opstilling. Stand er ikke det rigtige ord at bruge, der var tale om en decideret opstilling med køkken/alrum og stue. Jamo havde således integreret deres fremviste produkter i en scene, som kunne være taget ud af dagligstuen hos Hr. og Fru Danmark. Der var bl.a. integreret et Jamo Link system, som er en afart af Abus’s betjeningspaneler. Trenden med indbygnings højttalere og betjeningspaneler har været stort i de sidste 5-10 år i USA og er så småt ved at vinde indpas i Danmark. I stuemiljøet spillede Jamo Reference R909 som gjorde det ganske udmærket. Der var bla. spændt grej fra McIntosh på denne åben-baffel konstruktion.

www.jamo.dk

Bang & Olufsen var repræsenteret med deres enorme 65” BeoVision 4 skærm til den nette sum af 172.000,- dejlige danske kroner. Rygterne siger, at KT Radio inden messen i dette år, har solgt 5 stk. Skærmen var flankeret af BeoLab 5. Vi skal være mere end ærlige at erkende, at inden vi overhovedet ville have tænkt på at investere i denne skærm, havde vi set på en del andre først. Der er ingen tvivl om, at skærmen tager sig rigtig flot ud og er den helt rigtige, hvis du i forvejen har et komplet B&O system stående i hjemmet… og så er du i øvrigt også sikker på at systemfjernbetjeningen virker.

www.bang-olufsen.dk

Ole og Fritz fra System Audio, havde et bredt udvalg af deres højttalere med, den nye Ranger var dog primært i fokus. Der blev gjort meget ud af, at gøre op med publikums formodning om, at kun store enheder kan spille bas. Som Ole Witthøft så rigtig nok er inde på, så er enhedens størrelse ikke alene af betydning, men i høj grad også vandringen hos denne og dermed evnen til at flytte luft. Der er ydermere en Ranger centerhøjttaler på vej, med lancering omkring næste forår. Udover en Ranger center, er der ligeledes en subwoofer på tegnebrættet. ”Det er noget med mange små enheder”, lød det fra Ole, som ikke var meget for at give en release dato. Det skal nævnes, at der var mere end gode tilbud på Primare-grej på messen. Generelt bør det noteres, at der på KT Radios årlige messe, altid er mulighed for en god handel med messe-rabat hos en lang række udstillere.

www.system-audio.com  

Hos Nordost var der som sædvanligt lukkede demoer. Vi nåede ikke at blive en del af disse. Der blev spillet på Raidho Emilie Baby på Onkyo grej og Nordost kabler til den store guldmedalje.

www.raidho.dk

Jesper Johansen fra Interceptor havde medbragt to spillende setups med højttalere fra Martin Logan og grej fra Audiolab, Bladelius og Ayre. Der var dæmpet hyggebelysning og generelt en rigtig rar atmosfære i rummet, som bestemt kun bliver understøttet af lyden fra grejet. Der var ligeledes udstillet produkter fra Cayin.

www.interceptor.dk

Densen havde skiftet deres ellers anvendte demohøjttaler ud med et sæt JM Lab Focal 906. Dette var en positiv forandring, da Audiovector efter vores overbevisning ikke er det rette match til Densen. Der blev spillet på den nye CD afspiller B410, samt B110 integreret forstærker. Ved demonstration med et nummer fra Beck, var lyden absolut hæderlig.

www.densen.com

Hos Audiovector var der linet op med en surround opstilling med billedkilde fra en Pioneer skærm, og bl.a. elektronik fra Naim. Der var fuld knald på anlægget, da vi lagde øre og krop til en demonstration af Tom Cruise der fløj derudaf i sin Tomcat fra filmen Top Gun.

www.audiovector.dk

GamuT havde to opstillinger på messen. En hvor deres nye højttalerserie Phi spillede, og en anden var der opstilling af øvrige GamuT produkter. Der var tale en opstilling med Phi 7 med lyd fra GamuT’s CD3 og integreret forstærker DI 150. Der er bestemt potentiale i den nye Phi serie, hvilket vi endnu engang blev overbevist om på denne messe.

www.gamutaudio.com

Kaj fra Radioactiv havde ligeledes to stande. På den spillende stand stod JM Lab Electra 1027 Be for formidling af tonerne sammen med elektronik fra Rotel. Racket som grejerne var placeret på, var fra Finite Elemente og kabler fra Audioquest. Ved den ikke spillende stand, var der opstillet en række Thorens pladespillere og en ny model fra JM Lab. Der er tale om 700 V-serien fra JM Lab. Serien ser ganske spændende ud og vi glæder os til at lægge øre til dem i nær fremtid. 

www.radioactiv.dk

Hos PS Audio var lyden kørt i stilling med Wilsons Duette højttaler til 122.000 Dkr inkl. stander og Krells Evolution serie med forstærker, cd og effekt. Rundt regnet stod anlægget i en lille million, med kabler, og ærligt talt, så burde dette kunne gøres bedre til prisen. Vi var langt fra overbeviste om, at prisen er proportional med lyden. Udover dette, var der opstillet produkter fra Advance Acoustics og kabler fra Transparent.

www.psaudio.dk

JBL gjorde et stort nummer ud af at vise hvilket tilbehør de kan tilbyde til diverse Ipod modeller. De var ganske farverige elementer iblandt, i form af bl.a. blå og røde metallegeringer. Harman Kardon havde ud over deres vanlige sortiment af surround receivere og dvd-afspillere en limited edition af receiver, cd-afspiller og tuner i en sort udgave. De havde ligeledes udstillet deres nye 360o underholdningssystem med skærm, højttalere, forstærker og afspiller.

www.harmankardon.dk

Tonkraft havde endnu engang stillet alteret frem, i omgivelser med store tunge mørke gardiner. Der var intet nyt i opstillingen i forhold til de nyligt afholdte messer i København og Göteborg, hvor der endnu engang blev spillet på højttalere fra Dynaudio og elektronik fra Plinius. Vi fik dog fremvist en headunit til bilstereo entusiasten fra McIntosh samt dertilhørende forstærker med VU meter. Interessante tiltag fra McIntosh, hvor prisen befinder sig i samme ende som deres hifi grej.

www.tonkraft.se

Hos Multimedia var der opstillet en lang række af Marantz produkter, bl.a. den nyligt EISA vindende SA-7001 super audio cd-afspiller. Der var også blevet plads til en fin lille køkkenradio med navnet Weave. Audio pro blev fremvist med deres Avanti serie i meget modekorrekt hvid.

www.audiopro.com og www.marantz.com

 

Bose havde opstillet en stor del af deres produktserie af meget små højttalere samt deres mediacenter.

www.bose.com

Radiosamleren var igen i år repræsenteret med radioer fra noget der lignede det sidste århundrede, men var alligevel ikke den største kontrast til de Henry Kloss og Tivoli Audio DAB radioer i retrostil, der var placeret lige over for.

www.tivoliaudio.com

Henrik fra Pioneer havde som Jamo, ligeledes gjort meget ud af deres standopstilling. Der var vist noget med, at tømrerne bag opstillingen havde været ret presset ud på de lyse timer lørdag morgen. Den alt overskyggende nyhed fra Pioneer, var deres Blu-ray afspiller BDP-HD1 med display af topmodellen EX-5000 1080p skærm. Afspilleren forventes at findes på det danske marked i starten af 2007.

www.pioneer.dk

Onkyo er ved at gøre sin entre igen på det danske marked, efter at have været væk nogle år. Standen bestod af elektronik fra Onkyo selv, spillende på nogle Elac standerhøjttalere.

www.onkyo.net

Kjaerulff1 har sat alle sejl for at få Thomson til at blive en del af de førende fladskærms leverandører. Dette gav sig til udtryk i af en 42” plasmaskærm til en messepris på 26.000 Dkr., som bestemt så ganske hæderlig ud, hvad angik design og billedgengivelse.

www.kjaerulff1.dk

McIntosh Nordic havde langet det dyre grej på banen. Der var tale om produkter fra Wadia, Lector, Jeff Rowland, Clearaudio, Sonusfaber, BAT, Highlander Audio, Kimber og som noget nyt, nogle små kuglerunde standerhøjttaler fra Oh by Tutondo.

www.mcintoshnordic.com

Vi havde set frem til at stifte bekendtskab med Neeper Acoustics og fremvisningen af Perfection One – og vi blev ikke skuffede! Der skal ikke herske tvivl om, at konstruktionen i Hornslet kabinetter har meget stort potentiale for kombinationen af lyd og ikke mindst udseende. Højttalerne spillede på elektronik fra GamuT i form af cd-afspiller og integreret forstærker. Kim ønskes al mulig held og lykke med, at få de sidste detaljer på plads, samt lanceringen af højttaleren.

www.neeper-acoustics.com

Som ny repræsentant i distributions øjemed, hilste vi på Kim fra ExclusiveHiFi.dk, der står for distributionen af AudioValve, Isophon, Acoustic Signature, Xindak, Ikon Akustic og Sonus Systems. Han havde til lejligheden fået hjælp af Søren Vittrup fra AudioCompagniet. Rør monoblokkene fra AudioValve så meget interessante ud.

www.exclusivehifi.dk

Bent fra Audiosale, havde udover et stort sortiment af Supra kabler, stikdåser etc., en nyhed med fra Copland. Der er tale om en rumkorrektionsenhed, som kan benyttes uden adgang til pc. Vi fik samtidig en demonstration af enheden, hvor denne var tilsluttet en pc. Her var der således mulighed for at korrigere alt det hjertet lyster, såfremt at de på forhånd indkode korrektioner i Copland DRC 205 ikke er tilstrækkelige.

www.audiosale.dk

I Carl Nielsen salen, var Spectral placeret. Spectral er en møbelproducent, som har kreative løsninger til opbevaring af elektronik, men som samtidig er en god løsning til at montere en fladskærm. Der er således monteret en holder til at fastmontere en fladskærm på, direkte på møblet. På denne måde, er du ikke bundet af at opstille skærmen på en evt. fod eller bore huller i væggen til at montere denne.

www.spectral-moebel.de

Sony fremviste en lang række fladskærme. Heriblandt Sonys 32” LCD-TV KDL-32V2000, som netop har vundet EISA award for bedste LCD tv.

www.sony.dk

Hos Panasonic præsenterede de deres nye blu-ray afspiller, som forventes klar i butikkerne medio november. Der blev kørt en præsentation med en test blu-ray disc, hvor forskellen på almindelig dvd kvalitet og blu-ray blev vist hver sin halvdel af en PV500 65” plasmaskærm. Udover dette blev der vist et sammensat filmklip fordelt på fire PHD8 skærme – den ideelle løsning til reklamebranchen, når et stort og forholdsvist prisbilligt levende billede skal repræsenteres. Det er muligt at sammensætte i alt 16 skærme på denne måde. Panasonic havde ligeledes medtaget en række af deres LCD skærme.

www.panasonic.dk

Grundigs stand var endnu en aktør på plasma/LCD markedet. Her var der også rig mulighed for at vælge netop den skærm der ville passe dig bedst, inden for alle prisramme og flotte designs. Som ganske nytænkende feature, forefindes manualen ”online” i fjernsynets menusystem, der er således ikke længere brug for en papirudgave.

www.grundig.de

Bagprojektions tv er endnu ikke en død sild. JVC har således lanceret nogle prisbillige tv af slagsen, hvor du f.eks. kan få en 65” udgave til ca. 40.000 Dkr. og en 50” til 32.000 Dkr. Billedet var ganske hæderligt, om end det kræves en meget direkte betragtningsvinkel, for at undgå problematik hermed. En detalje om projektions tv er, at en pære kører ca. 8000 timer og koster 5.000 Dkr fra ny. I fremtidige udgaver af bagprojektions tv fra JVC, blev vi fortalt, at dybden på disse kommer helt ned på 27 cm, mod de nuværende ca. 40. På lydsiden havde JVC medbragt et minianlæg, hvis membraner i enhederne var udført i træ. Det så fint ud, men lyden udeblev fra anlægget.

www.jvc.dk

Udvikleren af ambilight, Philips, har netop sendt en ny udgave af denne feature på markedet. Der er nu tale om, at lyset sendes ud på alle fire sider af skærmen, modsat den tidligere model, hvor lyset blev vist på højre og venstre side. Lyset fungerer uafhængigt af hinanden, og kan således i teorien vise fire forskellige farvenuancer. På modellen 9831, er der i forbindelse med skærmen opsat en ydre hvid refleksionsskærm, således at effekten af ambilighten forstærkes yderligere. 

www.philips.dk

Den største skærm på messen, var repræsenteret af Samsung. Der var tale om et gigantisk 80” plasmapanel. Samsung havde ligeledes medbragt en lang række af deres andre LCD og plasma skærme, som igen kunne friste enhver pengepung, alt efter ønskeligt design.

www.samsung.dk

Messen var yderst velbesøgt, dog lod det til at udstillerne ikke i samme grad som øvrige år, var ligeså talstærkt repræsenteret. Der var alligevel tale om spændende nyheder, som vi glæder os til at se nærmere på i fremtiden. Der skal endnu engang slås et slag for, at messer skal bruges som appetit vækkere. Har et produkt fanget din interesse, så sørg for at låne produktet med hjem under vante omgivelser, og dan dig først der din endelige konklusion af produktet.

Vi takker KT Radio for endnu en vellykket messe og ser frem til uge 42 i år 2007 til den 28. udgave af Hi-Fi High-End.

www.kt-radio.dk

Flere besøgsartikler
SoundSociety 2024
03.03.2024
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
SVS Ultra Evolution
27.03.2024
Triangle Borea BR10
16.03.2024
Matrix Audio
01.03.2024
Leak Sandwich 250
27.02.2024
Skinbjerg MC stepup
22.02.2024
Nye Anmeldelser
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Raidho X1.6
15.03.2023
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes