Her er du: Besøgsartikler - Til demoaften hos High-Performance Audio 18. maj 2024 | 15:42   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Til demoaften hos High-Performance Audio
Af: Mikkel Gige  [09.11.2006] Print artikel
Onsdag den 8. november 2006 var jeres udsendte medarbejder på besøg hos High-Performance Audio i Roskilde til en demoaften, hvor menuen stod på Montana højtalere og PBN forstærkere.
Det var Morten Eskildsen som står bag firmaet, der gav den som vært denne aften. Desværre ville ryggen ikke som morten ville, den stod på dobbelt diskusprolaps, men Morten klarede jobbet som vært til UG med kryds og bolle alligevel. Der var tørt og vådt i rigelige mængder, så her kunne heller ikke sættes en finger på noget. Og så stod den selvfølgelig også på musik ad libitum. Arrangementet var sat til at vare 3 timer, men jeres udsendte medarbejder, forlod først stedet efter 4 timer, og på dette tidspunkt var der stadig folk tilbage. Arrangementet var sat over to dage. Tirsdagen før var der mødt 27(!) mennesker op, så lytterummet på 20-25 m2 var godt fyldt. Om onsdagen sneg antallet sig op på en 8-10 stykker, så der var god tid til at lytte til medbragt musik og få en lille sludder om hi-fi generelt.

Morten havde også inviteret manden bag Montana til at deltage disse to aftener. Han hedder Peter B. Nørbæk, er bosat i USA, men etnisk dansker af oprindelse. For at det ikke skal være løgn, så er de to også i familie, Morten er nemlig gift med Peters søster. Det er også ad den vej at ideen om distribution af Montana i Danmark er opstået. High-Performance Audio er en ”hobby”-virksomhed som Morten driver ved siden af sit arbejde i den grafiske branche. Virksomheden drives fra hjemmet, hvor der er indrettet de rigtige faciliteter til demo af udstyr. Lytterummet er blevet målt ud og efterfølgende er der sat fire dæmpe-elementer op i rummets fire hjørner, for at komme unoder til livs. På billedet ovenover ses Peter Nørbæk (tv), og Morten Eskildsen sammen med Montana Monitor og EPS2.

Behøver jeg at nævne at de to herrer bag aftenens demo begge er passionerede hi-fi entusiaster? Peter Nørbæk er oprindelig el-installatør af uddannelse, men rejste for ca. 20 år siden til USA i forbindelse med sit arbejde. Han blev derovre, og hurtigt blev interessen drejet over på hi-fi, og derfra gik det slag i slag til det som i dag er PBN Audio og Montana. Ved senere lejlighed vil jeg skrive lidt mere om den spændende historie, i forbindelse med en test af Montanas produkter. Peter har lovet at levere sin historie på skrift til denne lejlighed. Der er virkelig tale om Mr. ”self-made-man”. I United Bluff er alt muligt! En sjov detalje som fortæller lidt om hvem Peter er som person og konstruktør, var hans svar på jeres udsendte medarbejders spørgsmål, om hvorfor han laver kæmpe højtalere som KAS & WAS (Kick- & Whop Ass Speaker): Fordi jeg kan! Samtidig er han helt nede på jorden, selv om Montana kan tælle fornemme kunder som f.eks. skuespilleren Keanu Reeves!


Demo setup bestående af Montana XPS I pianolak, samt forstærkere fra PBN Audio.

Aftenen igennem blev der spillet på Montana XPS samt forstærkere fra PBN Audio. Lydkilden var en Cary CD-afspiller som er købt specielt ind til demobrug. Prisen for det komplette setup sneg sig op over 200 K. Lyden var bestemt også derefter, stort perspektiv med masser af hul igennem, ud gennem muren bag højtalerne, og dertil et hav af detaljer. Selv om højtalerne var store, så var lyden på ingen måde tung eller doven, hvilket til dels også skyldes det dæmpede lytterum. Tværtimod var der lagt en dynamik for dagen som sjældent opleves. Dog skal kildematerialet være i orden. Disse højtalere gengiver ALT, også de ting som ikke skulle have været med på indspilningen. Straffen er kontant og prompte. Lyden bliver hård og kantet. Men sættes der en god kvalitetsindspilning på, så belønnes man med al den luft og frihed som man kan forstille sig. Montana XPS kan vist godt karakteriseres som værende analytisk i sin spillestil. Personligt savnede jeg lidt mere vægt og fylde i bassen, men den bas der var stede… hold da helt op hvor var det tørt og stramt. Og stemmerne… jeg ved godt at flosklen er blevet brugt af undertegnede før, men man kunne vitterlig række ud og mærke sangerne, så virkelig var 3D effekten fra disse højtalere, som i øvrigt havde det med at forsvinde fuldstændigt i lydbilledet, uanset musiktype eller indspilning. Men det synes jeg trods alt også godt man kan forvente, hvis man ligger 200 K for et setup som dette. Men godt, det var det.

Morten og jeres udsendte medarbejder, har også allerede lavet en aftale om test af Montanas mindre modeller, når Morten er kommet ovenpå med ryggen. Så hold endelig øje med jeres ynglings-hjemmeside i fremtiden.

Hvis du selv ønsker at få en demo af Montana højtalerne, så kontakt endelig Morten som er mere end frisk på at stille op. Udover XPS, har High-Performance også modellerne Monitor og EPS2 stående klar til demo.

Her fra jeres udsendte medarbejder, skal der lyde en stor tak til Morten og Peter, for en rigtig hyggelig aften i vellydens skær. Og så var det i øvrigt også rigtigt hyggeligt at hilse på de af vores læsere som var mødt op denne onsdag aften. Rigtig godt initiativ fra Morten at gøre det på denne måde, hvor både konstruktør, medier, og læsere mødes for at dele deres fælles passion. Gør det endelig igen!

Kontakt information:

High-Performance Audio
Laurentsvej 35, 1. sal (baghuset)
DK-2880 Bagsværd

Tlf: +45 2890 5454
Web: www.high-performance.dk
Mail: info@high-performance.dk

Flere besøgsartikler
SoundSociety 2024
03.03.2024
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Stax SR-X1
04.05.2024
SVS Ultra Evolution
27.03.2024
Triangle Borea BR10
16.03.2024
Matrix Audio
01.03.2024
Leak Sandwich 250
27.02.2024
Nye Anmeldelser
Fyne F500SP
30.04.2024
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes