Her er du: Besøgsartikler - Besøg i Elektronik & HiFi Teamwork shop 18. maj 2024 | 16:07   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Besøg i Elektronik & HiFi Teamwork shop
Af: Mikkel Gige  [16.08.2008] Print artikel
Undertegnede blev inviteret på besøg i HiFi Teamwork’s nye koncept-butik i Valby. Ideen bag den nye butik er at skabe nogle helt nye rammer for Vincent mærket på det danske marked. Besøget måtte gennemføres over flere dage, da snakken gik lystigt!

Som noget helt nyt er dette ikke bare en butik og showroom, men også et demorum der stilles til rådighed for Vincent forhandlere generelt. De kan enten sende kunden hen til Vincent-butikken med et forretningskort eller lignende reference, eller selv tage med, og så benytte faciliteterne til demonstration af Vincent produkter, som de ikke selv ligger inde med. Og vel at mærke også selv beholde både handelen, og fortjenesten af et salg. Det er en helt ny idé, som vistnok ikke er set her i Danmark før. Fra undertegnede, skal der lyde stor ros for dette initiativ. Der har absolut manglet denne mulighed generelt, og jeg håber at vi får mere at se af denne slags hos andre i branchen.


Facaden set fra Toftegårds Plads.

HiFi Teamwork er et rimeligt nyt firma, som er startet af de to ildsjæle Dan og Morten. Dan kender de fleste som indehaver af Dan’s TV, men han og Morten står også bag importen af Vincent via Hifi Teamwork, og nu ligeledes denne nye koncept butik. Så vidt vides den første af sin art i Danmark, når man ser bort fra B&O. Vincent har desværre ikke fået den opmærksomhed det fortjente på det danske marked, og det skal der nu rettes op på med den nye koncept butik. Der vil være andre mærker repræsenteret i butikken, men fokus lægger på Vincent, og man vil kunne få samtlige Vincent produkter demonstreret, inkl. TAC forstærkerne. Konceptet følges i øvrigt med stor interesse fra Vincent i Tyskland!

Selve butikken er helt nyistandsat, og man får et rigtig godt indtryk når man entrerer. Undertegnede blev inviteret ca. en uge før åbningen, så der manglede lige de sidste detaljer med nips, blomster og planter, samt lidt billeder på væggene. Der vil blive gjort meget ud af, at gøre butikken så hjemlig som mulig, så kunder ikke oplever forskel på lyden af anlægget efter det er fragtet hjem. Derfor er det helt bevidst ikke lavet et superdemorum, da det vil kunne føre til ærgrelser, når udstyret bliver sat op i hjemmet. Derfor er der valgt en god gennemsnitlig akustik, som repræsenterer en almindelig stue.

Der vil også være salg af fladskærme fra butikken, og her er valget faldet på Panasonic. Sammen med butikken er der oprettet et elektronikværksted, med speciale i fladskærme, men på sigt er det meningen at det skal udvides til også at kunne håndtere high end udstyr, som skal behandles særlig følsomt.

Jeg fik yderligere mulighed for at møde den nye butikschef. Han er allerede kendt af mange i branchen, under ”kælenavnet” Sund. Det var mit første møde med Sund, selv om vi faktisk har været kollegaer for 10-15 år tilbage, og alene pga. omtale havde jeg på forhånd glædet mig til dette møde. Jeg kan ikke udtrykke tydeligt nok, hvor stor et aktiv denne mand er for den nye butik og Vincent som et hele. Han har fulgt Vincent aktivt siden mærket entrerede landet første gang, og inden Hifi Teamwork overtog importen.

Udover Vincent produkterne, så er Sund en mand med et meget stort vid om hifi i alle dets afskygninger. Af samme årsag måtte besøget forlænges med en ekstra dag, fordi snakken mellem undertegnede og Sund fortsatte i så lang tid, at vi helt glemte at høre musik. Dels for at høre noget af det Vincent grej, som jeg endnu ikke havde haft forbi lytterummet, men primært for at få en fornemmelse af den nye butiks lydmæssige egenskaber. I den forbindelse er der lavet semi-lukkede afsnit i butikken, så kunder kan lytte i fred uden at blive forstyrret, fra resten af butikkens leben.

Der blev også sat et par tekniske detaljer på plads hos undertegnede, mens vi talte om Vincent teknik. Bl.a. fik jeg uddybet hvad der ligger bag DC-server’en i de fantastiske SP-995 monotrin, som undertegnede benytter som reference. Kort fortalt er DC-server’en, ifølge producenten, en vej uden om den store bank af ladelytter, så forstærkeren i princippet trækker strøm direkte fra lysnettet gennem trafo’en, som af samme årsag ikke behøver at være større end tilfældet er. Lidt a la switch mode strømforsyning. Strømmen føres altså direkte til udgangstrinnet, og i teorien står hele strømkapaciteten fra lysnettet til rådighed. På normale forstærkere skal al strøm gennem både trafo og ladelytter, og derfor skal de være kraftigere dimensioneret. Banken af ladelytter står til rådighed i parallel med DC-server’en, når der skal trækkes pludselige strømme til kraftige udladninger.

Vi fik også talt om den nye TAC V-60 rørforstærker. Den har som noget nyt ikke bare automatisk bias på udgangsrørene, men dynamisk bias som justerer bias strømmen i forhold til det indkommende signal. Behøver jeg nævne at der er truffet aftale om test senere på sæsonen?

På tredjedagen lykkedes det endelig at få lyttet til nogle af produkterne i butikken. Nogle af dem har allerede været forbi undertegnedes lytterum til test, og selve lytningen i butikken skete jo også primært for at få en fornemmelse af rummet. Og ganske som nævnt tidligere, så har de ramt en meget gennemsnitlig ”lyd” i rummet, hvor der ikke kan findes nogen større unoder. Ganske godt faktisk.

Undertegnede og den nye butiksleder fik igen en del at tale om, og på denne sidste dag hvor butikken var officielt åben, fik jeg også mulighed for at møde nogen af vores læsere fra HIFI4ALL.DK. Der var både ros og input til os. Det er altid en fornøjelse at møde vores læsere ude i felten.

Hifi-Teamwork har i øvrigt også en hjemmeside, www.vincent-hifi.dk, hvor de løbende præsenterer produkterne, som er at finde i Vincent Centeret. En ny ting bliver, at der ligeledes kommer en Vincent blog på siden, hvor Sund qua sin store Vincent og Hi-fi ekspertise, hver uge vil fortælle stort og småt omkring Vincent ting og dagligdagen i butikken. Han vil yderligere fortælle omkring forskellige Vincent setups han eksperimenterer med, og fortælle omkring hans erfaringer med de forskellige opsætninger af Vincent produkter. Men også andre relevante Vincent ting vil blive nævnt på bloggen. Brugere får mulighed for at komme med spørgsmål/kommentarer til Sund på bloggen, og på denne måde bliver Vincent siden mere interaktiv, således at Vincent siden forhåbentlig udvikler sig til at blive mere tovejs kommunikation, hvor informationen ikke kun kommer fra Hifi-Teamwork, men hvor brugerne også løbende kan komme i dialog via bloggen.

Jeg vil fra redaktionens side takke for at vi kunne følge processen omkring denne nye koncept-butik, og ønske held og lykke fremover. Det er vist ikke nødvendigt, for der var et godt ”flow” i butikken den sidste dag jeg var forbi. Også tak til Dan, Morten og Sund, for at være tålmodige med at få billeder og artiklen i hus.


Butik

Elektronik & HiFi Teamwork
Toftegårds Plads 4-6
DK-2500 Valby
Tlf.: +45 7020 2421
Mail: kontakt@elektronikoghifi.dk
Web: www.elektronikoghifi.dk

Flere besøgsartikler
SoundSociety 2024
03.03.2024
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Stax SR-X1
04.05.2024
SVS Ultra Evolution
27.03.2024
Triangle Borea BR10
16.03.2024
Matrix Audio
01.03.2024
Leak Sandwich 250
27.02.2024
Nye Anmeldelser
Fyne F500SP
30.04.2024
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes