Her er du: Besøgsartikler - Electro Days 2009 22. juni 2024 | 18:06   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Electro Days 2009
Af: Team HIFI4ALL.DK  [19.09.2009] Print artikel
Årets KT-messe i Odense blev afholdt for 30. gang, men denne gang under navnet Electro Days. HIFI4ALL.DK stillede op søndag morgen med 3 mand og tog turen forbi køleskabshelvede og gennem hifi-paradis.

Selvom KT-messen var blevet døbt Electro Days i år, lignede det hele sig selv udefra. Indvendigt var der dog en hel hal dedikeret til Punkt1 og hårde hvidevarer, men de forblev heldigvis derinde.  

Interceptor Audio
I modsætning til sidste år, startede vi ud inde hos Interceptor Audio, og gangen med det tunge hifi. Her stod det på Martin Logans nyeste high end model; Summit X. Summit X er en viderudvikling af Summit, hvor stort set alt er blevet ændret mere eller mindre, så den skulle performe mere som deres CLX topmodel. Den kommer til at koste kr. 123.995,-.

Hvis man fulgte de oversizede Transparent Musicwave kabler, fandt man Bladelius grej for enden. Først deres kraftværk af en steroeffektforstærker til knap kr. 90.000,-, Ymer, og bagefter Embla, som er en kombineret forforstærker og flash-ram-afspiller, hvor man kan rippe ens CD'er direkte til.
 
Lyden var generelt glimrende. Åben, luftig og med fantastisk 3D. Der blev blandt andet spille en basguitar-demo, og det virker som om elektrostatpanelet virkelig er begyndt at nærme sig dynamiske højttalere, når det kommer til smæk og dynamik. Derudover var der også udstillet en bred vifte af Ayre- og Cayingrej.


Fedt-fingrene har Jesper fra Interceptor sagt, at man ikke skal betale ekstra for.


Bred Ymer!

Nirep Trading
Nirep Trading bød på lidt af hvert. Audio Pro, Marantz og Rotel, som det mest interessante. Udover lidt for mange clockradioer, var den store nyhed Audio Pro Stereo Zero som byder på trådløs streaming fra forstærker, til højttalere. Højttalerne behøvede kun at være tilsluttede lysnettet. Der var også mulighed for at streame direkte fra computeren, via en USB-dongle med indbygget DAC. Lyden var ikke rigtig til at vurdere, men det er uden tvivl en interessant løsning, med spændende potentiale.


Audio Pro Stereo Zero


Streamming-dongle.

System Audio
Naturligvis var også System Audio repræsenteret, og Ole Witthøft stod personligt og demoede de to nyheder, han havde valgt skulle spille på messen. Der er tale om System Audio Mantra 60 og Explorer Master til henholdsvis kr. 7.999,- og kr. 18.999,- per styk.

Grejet var noget af det ypperste fra Primare, og inkluderede CD31, pre 30 og A32 effektforstærkeren til samlede 63.000,- kr. Der blev startet ud med noget spøjst russisk popmusik krydret med rap - der blev vist sunget om "shiz kebab"?!?!

Det spillede som System Audio synes det skal være: Forward, god dynamik, en anelse varmt og med en god fornemmelse af liv i musikken. Diskant og bas synes dog noget afrundede, men det er smag og behag.

Explorer Master højttaleren er udviklet ud fra en såkaldt Klipl analyse, efter Wolfgang Klipl, der skulle kunne vise noget om blandt andet trykforskelle i kabinettet.


Master til venstre og Mantra til højre.

McIntosh Nordic
Så er vi hos McIntosh Nordic, der forresten intet har med mærket McIntosh at gøre, men har navn efter ejer; Bill McIntosh. Det var helt sikkert et rum der var set frem til, eftersom det lød super lækkert sidste år. Dette år var der dog ikke Sonus Faber til stede, men Volent VL-3 højttalerne til kr. 64.900,- per par var der stadig, og BAT-grejet var helt bestemt også til stede!

I år snakkede Bill McIntosh ikke så meget som han plejer. Om det skyldes forhandlermiddagen dagen før, vil vi lade være usagt. Ikke desto mindre var der bedre mulighed for at lytte til musikken.

Lyden var fantastisk holografisk, lækker og afslappende. Ingen tvivl om, at der kunne lyttes i timevis. Luften mellem instrumenter var glimrende, men det er samtidig ikke at anlæg til entusiasten der elsker neutralitet, og "lige på"-lyd. Men kors det spillede lækkert!

Højttalerne var desuden forbundet med messens tykkeste rør, i form af Kubala-Sosna kabler. For enden af signalkablerne fra forforstærkeren BAT REX til til kr. 152.000,-, var der en pæn pianoblank rørbasse fra Lector, ved navn CDP-7T Mk3 til kr. 24.600,-. Monoblokkene VK250 SE, stod i kr. 53.600,- per stk. Til den pris burde det også lyde godt.

Scandinavia Audio Systems
Rummet Scandinavia Audio Systems var i, lignede til forveksling det, de bød på sidste år. Dog fremviste de en spændende nyhed fra Copland, som er kommet med en ny, og umiddelbart meget lækkert bygget, topladet CD-afspiller. Ligeledes var der medbragt en ny strømskinne fra Nordost.

Da HIFI4ALL.DK var derinde blev der ikke spillet meget musik, men i stedet demonstreret en såkaldt System Set-up & Tuning Disc fra Nordost. Den skulle kunne hjælpe folk med at opstille højttalere optimalt og lokalisere toppe og dale i rummet, ved hjælp af diverse lydtests. Ellers blev der spillet på de samme tyske Elac 330 CE standerhøjttalere som sidste år. Quantum-boksene var ogsså gengangere, og som skrevet sidste år, er deres arbejde at udglatte sinuskurver fra lysnettet, for at forbedre arbejdsforholdende for komponenterne. 

 

Exotic Audio
Hos Exotic Audio var der sjovt nok også rullet en god omgang eksotisk udstyr frem. Det, der blev lyttet på, var blandt andet Esoteric Audio Research produkter, bedre kendt som bare EAR. Det var både forforstærker og den gigantiske rørsupertanker.

Der var spændt både et par "omkostnings-tunge" Audiaz højttalere for til kr. 142.000,-, og dem vi lyttede til; Spendor ST til kr. 47.500,-.

Generelt om lyden kan siges at den var præcis og nærværende med pænt definerede instrumenter, men en entonet blød bas og en ikke enestående dynamik bidrog til en lidt blandet oplevelse, hvor de i hvert fald fungerede bedre til akustisk musik, end til elektronisk a lá Trentemøller. Dårligt var det ikke, men måske forventede man bare mere til prisen. Derudover var de måske en kende for små til rummet, men på den anden side hørte vi også tilhørere der var meget begejstrede og som sad nærmere sweetspot, end os.

Det var også værd at notere sig... Eller rettere: Det var umuligt at overse de to enorme Kronzilla DM rørmonoblokke, der desværre stod på sidelinjen. De var hver især bestykket med to gange verdens største trioderør!

 

 

Earthquake Sound
Så er vi kommet til drengerøvsrummet! Her, og i de tilstødende rum, var Earthquake-bas for alle pengene. Ved hjælp af deres subwoofer på 1400 watt og en 1000 watts taktil-enhed monteret på en stor plade, kunne man træde træde op på pladen mens der blevet lavet bas-sweeps, og få en fornemmelse af hvordan et jordskælv føles. Men med et max wattforbrug på 2400, skal man sikre sig en speciel aftale med elleverandøren, hvis man har tænkt sig at bruge det fuldt ud.

Derudover viste de også deres enorme 7-kanals modulopbyggede Cinénova Grande. Der var også et par spændende nyheder i de to højttalere Titan Telestol og Titan Tigris til henholdsvis kr. 30- og 35.000,-. I modsætning til andre Eartquake Sound højttalere, er de her bestykket med aktive basenheder, og ikke passive SLAPS-enheder. 


7 velvoksne kanaler.


Jordskælvssimulator... også til "glæde" for øvrige udstillere...

Audiovector
Inde hos Audiovector spillede man på et par store nyheder, i form af Audiovector SR6 Avantgarde Arreté, som erstatter Si6 Avantgarde Arreté. Signalkæden starter fra en Naim harddisk/medieplayer, kører videre over i Naim strømforsyning og sidste stop før højttalerne, er et stort Exposure setup.

Lyden var meget, meget forward og havde et glimrende soundstage og var fuld af detaljer. Der var også en usædvanlig ro i musikken, men der kunne fornemmes en lille tendens til, at det blev nasalt og det var generelt en kende for lyst.

PS Audio Scandinavia
Hos PS Audio Scandinavia, mødes vi igen af rørgrej af den rigtig tunge kaliber. I anledning af McIntosh's 60 års fødselsdag, har de nemlig lanceret et anniversary-effektforstærkersæt af modellen McIntosh 75. Det spillede på Verity Fin højttalere, til en værdi af kr. 45.000,-. Det specielle ved de her højttalere er, at de har en bagudvendt bas der bruger rummet som tuning. Det hele kobles sammen af MIT kabler.

Det var generelt en fed lyd, der både var tilnærmelsesvis neutral, lækker, blød, udstrakt og åben. Luxman er desuden på vej tilbage, hvis man skal tro PS Audio. Der stod i hvert fald en ordentlig Luxman basse af en integreret rørforstærker. Kvaliteten virker helt uforlignelig.

Desuden fik vi demonstreret resonatorer, der hang bagved setuppet og på væggene ved siden af. HIFI4ALL.DK må være ærlige og sige, at der ikke kunne høres umiddelbart forskel med eller uden resonatoren bagved setuppet. Om det alene skyldes de fyldte siddepladserne foran og det at der blev givet gas med volume-kontrollen i de tilstødende rum, skal vi lade være usagt. Vi ville gerne have bragt en forklaring på effekten fra resonatoren, men den kendte Peter Selmer ikke udover, at det skulle virke...


Wodoo?

Jamo - Energy
Ude i messehallen havde Jamo opstillet et lille intermistisk setup bestående af Jamo 907 til kr. 30.000,- stykket og Onkyo klasse D forstærker til 3500,- kr. Midt i alt messelarmen, stod de ud og spillede helt fantastisk med tanke på omstændighederne. Både harmoniske, nærværende, frigjort og med masser af luft i musikken. Den Onkyo forstærker virker meget lovende. Jamo 907 er en lillebror til 909 som istedet for 2 stk. 12" basser gør brug af 2 stk. 10"'ere.

På samme stand var der opstillet rundstrålehøjttalere fra Mirage, som faktisk også gjorde en rigtig god figur. Og på grund af den brede udstråling af diskant of mellemtone, kunne man fornemme perspektivet selvom en højttaler var vendt væk lyttepositionen.

Radiosamleren
Derudover var radiosamleren naturligvis på sin plads igen i år, og hans samling er ikke mindre imponerende end sidste år.

Som sædvenligt var der masser af fladskærme, og Phillips brugte lejligheden til at fremvise deres super widescreen TV. 21:9 hedder det nye format, der skulle matche biografens.

Cavea
Der blev også demonstreret en bunke projektorer. Blandt andet inde ved Cavea hvor Benq var i aktion. Der blev spillet på Elac grej til at håndtere lydsiden. Åbningsscenen fra The Dark Knight var en opvisning i overlegen billedkvalitet, og lyden fulgte naturligvis med.


BenQ W6000 og W1000 i aktion. 

Lissau
Lissau havde medbragt projektor- og lærred-setup til den store guldmedalje. Da HIFI4ALL.DK var forbi med notesblokken, var Sir Elton John i fuldsving med at tæmme pianoet.


Lissau-lærreder

Tangent Audio
Tangent havde igen i år en stand i messehallen, men der var ikke mange nyheder i forhold til sidste år. Her var i hvert fald et bud på en prisbillig gang hifi. 

Pioneer
Hos Pioneer var den største nyhed de opgraderede A-serie forstærkere med USB indang og CD-afspillere. A-A9MK2-K er på billedet nedenfor, og med plaxiglascover til lejligheden. Den kommer der snart en test af på HIFI4ALL.DK.


XW-NAS05 iPod højttalersystem fra Pioneer.


Var der nogen der sagde Ferrari-rød?


Med plexigalas til dagens anledning.


Pioneers 8 bits farve-interpolering har fundet vej fra topmodellen af blu-ray afspillere til de mere prisvenlige-udgaver, f.eks. i form af BDP-LX52.

JBL/Harman
JBL var naturligvis også til stede, og stillede op sammen med Harman/Kardon. Det var deres top topmodeller: HK 990 integreret forstærker og HD 990 CD-afspiller. Forstærkeren kommer ligeledes snarest i en test mod Pioneer A-A9MK2-K - her på HIFI4ALL.DK. 

Canton
Sidst var der en lille smagsprøve på Cantons produkter, og vi blev stillet i udsigt, at de ville prøve at få et rum, til næste års KT-messe, hvor vi således ser frem til at nærmere lyt.

Team HIFI4ALL.DK takker for en velgennemført messe, som nok kunne mætte selv den mest garvede entusiast. Messen bød på mange forskellige lydidealer – lige fra det store og luftige, over det neutrale og præcise til det vanvittig musikalske. Der skal ikke herske den mindste tvivl om, at vi til næste år igen medbringer kamera og blok.

Arrangørerne skal have stor ros for deres opdeling af produkterne, hvilket betød, at hårde-hvidevare-dramaet blev undgået. Måske det ligefrem fordrede til, at der kunne slåes halvskade med, at Farmand fik lov at se på højttalere mens Mor fik spottet det nye køleskab til domænet? Til næste år vil vi dog opfordre til, at Earthquake-drengene og deres jordskævlssimulator bliver flyttet lidt mere afsides, idet deres bas indtog en god bid af lydbilledet (læs: mere end godt var) i de omkringliggende rum.

På gensyn i Odense i 2010.

Team HIFI4ALL.DK

Flere besøgsartikler
SoundSociety 2024
03.03.2024
På besøg hos Dantax/Raidho
18.04.2023
På besøg hos Nordsø Records
07.03.2022
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Triangle Capella
19.06.2024
MSB Technology
17.06.2024
Fyne Audio SuperTrax
11.06.2024
Rega Nd3
29.05.2024
Velodyne is back
28.05.2024
Nye Anmeldelser
PMC Prodigy 1
16.06.2024
Fyne F500SP
30.04.2024
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes