Her er du: Anmeldelser - Vincent SV-200 19. marts 2024 | 11:41   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Vincent SV-200
Anmeldelse af: Mikkel Gige  [13.08.2018] Print testen
Er størrelsen afgørende? Og kan en ulv i fåreklæder virkelig bide fra sig? Svaret må være nej og ja, respektivt. For denne nye, ”lille” integrerede forstærker fra Vincent kan sagtens bide fra sig…

For der er på ingen måder sprunget over, hvor gæret er lavest. Den er bygget som enhver anden traditionel kl. A/B integreret forstærker, om end den fysiske størrelse selvfølgelig sætter sine begrænsninger, men omvendt er det indvendige i SV-200 dimensioneret, så det fylder rammerne helt ud! Og de lover da heller ikke mere end 2x25 watt på papiret, og set i det lys så er dimensionering af strømforsyningen og effekttrinnet absolut mere end i orden. Og inden du tænker at det er for lidt, og springer væk fra denne anmeldelse, så vil jeg lige sige at samarbejdet med de store Audiovector SR6 i lytterummet, gik over al forventning. Vi taler trods alt om en forstærker til kun 6000,-, der trækker et sæt højtalere til 100.000,-… uden at kny!

Det er en helt igennem traditionel konstruktion, vi har med at gøre. En ringkernetrafo af god størrelse, et par veldimensionerede ladelytter og fire effekttransistorer i udgangen, som ligeledes er rigeligt store. Hertil kommer så en indgang baseret på rør – 2 af slagsen, hvor det ene sidder bag det lille vindue på fronten, som efterhånden er lidt af et ”trademark” for Vincents TubeLine. Ligeledes er der tilføjet en intern dac, så man kan tilslutte en streamer eller lignende direkte, dog ikke via USB.

Kabinettet er også helt traditionelt, med en aluminiumsfront med knapper til indgangsvalg, volumen og Loudness… (er der stadig nogen der bruger det?!). Chassis og svøb er lavet af bukket stålplade, og på bagsiden er der et sæt højtalerudgange, to analoge indgange, udgange til båndoptager og effekttrin eller sub, samt to digitale indgange. Det er også her muligt at stille på styrken til det ekstra lys i vinduet på fronten, men det er slet ikke nødvendigt, da røret gløder fint alene. Strømstikket af 8-talstypen, altså uden stel/jord, men som vanligt blev fasen på strømmen alligevel tjekket efter alle kunstens regler.

Kvaliteten er absolut som man kender den fra Vincent, men fit og finish afslører lidt, at dette er et produkt med et budget. Om end det på ingen måde afspejler sig på musikken!

Lytteindtryk

Tanken bag denne lille fine forstærker er helt sikkert, at få vellyd ud til dem, som primært benytter streaming til deres musik, men som ikke ønsker et stort anlæg for at få bedre lyd end det, en bluetooth-højtaler eller ”soundbar” af plastik kan præstere. Og her er det oplagt at kigge i retning af en forstærker som Vincent SV-200, men man skal have de 2x25 watt med i tankerne, når man vælger højtalere.

Og her vil jeg helt klart anbefale, at man kigger i retning af et sæt 2½ vejs gulvhøjtalere, frem for et par små reolhøjtalere, da små højtalere ofte lider under en relativt lav følsomhed, som kræver flere watt. Omvendt kan en gulvhøjtaler godt kræve mere strøm, men her kan den lille Vincent altså sagtens levere varen, hvilket tydeligt kunne høres i deres samarbejde med de store Audiovector SR6 i lytterummet.

For det er bestemt ikke mangel på dynamik eller tryk, den lille forstærker savner. Bevares, den har ikke tyngde som Norma effekttrinet, men det er SV-200 altså ikke alene om, og her må selv meget dyrere integrerede forstærkere bide i det sure æble. Og skal vi kigge efter begrænsninger, så har SV-200 ikke helt det samme store lydbillede, som jeg er vant til, men igen… det er den heller ikke alene om, så det kan bestemt ikke tilskrives det mindre kabinet eller de færre watt. For den leverer alligevel en rigtig god fornemmelse af rummet mellem højtalerne, og der er rigeligt af både højde og dybde. Samtidig er placeringen af de udøvende rigtig god, og selv Q-sound får fuld udnyttelse her.

Og det er da heller ikke meget man savner med SV-200, for den spiller ligetil med en umiddelbarhed, der bestemt ikke er en selvfølge i denne prisklasse. Faktisk ligger den sig rystende tæt op ad sin egen storebror SV-237, når det kommer til musikkvaliteten. Klangen er meget naturlig, og der er masser af nærvær fra de udøvende musikkere. Stemmer lyder som stemmer skal, og selv en saxofon får lov at få nuancerne fra messinget med. Sådan fortsætter det op gennem mellemtone og diskant, og måske mangler der lidt luft i de øverste frekvenser, men det er altså ikke noget jeg bed videre mærke i.

Også bassen får lov til at levere nuancer og detaljer, og der er rigelig tryk på til at få en god fornemmelse af stortrommen, uden at en basguitar blander sig. I stedet står de fint fri af hinanden. Og efter noget tid, tænkte jeg slet ikke over, at SV-200 ikke kunne levere dyb bas som Norma effekttrinnet, for der er ganske enkelt rigeligt af det her.

Den indbyggede dac er yderst habil, og spiller faktisk ret godt, og det er altså kun ved direkte sammenligning med McIntosh afspilleren i lytterummet, at der kan høres en tydelig forskel. Den indbyggede dac er lidt mere fremme i skoen, og er mere direkte i sin klang. Der er en lille smule tendens til lidt ”tst”-lyde i de øvre frekvenser, hvilket dac’en bestemt ikke kan klandres for, prisen taget i betragtning. Men skal SV-200 udnyttes 100 %, så vil jeg bestemt anbefale en god ekstern CD-afspiller eller dac i samme størrelse og prisklasse, som Vincent’en. På den måde holder man både størrelsen nede, men ydelsen høj. Vincent er selv på vej med en separat CD-afspiller, CD-200, som vil matche SV-200 på både størrelse, design og lyd. 

 

Konklusion

En ting er at anmelde dyrt udstyr, og blive overrasket over nye sider af sine plader, samt hvor meget information der kan hentes ud af musikken… noget helt andet er, at lytte til en forstærker som Vincent SV-200, som kun koster en tiendedel af reference forstærkersættet, og opleve hvor langt den faktisk når til sammenligning til den ret lave pris, den koster!

Den gør det intet mindre end fremragende, faktisk også uden at man tager prisen i betragtning. Bevares, selvfølgelig er der kompromisser, men de er overraskende små. Musikaliteten er i højsædet, med en umiddelbarhed og ligetil, naturlig klang, hvor musikken præsenteres for musikkens skyld. Og trods dens liden pris, så behøver man absolut ikke tænke i budgetpriser, når man skal lede efter signalkilde eller højtalere. Man skal kun holde lidt øje med følsomheden på højtalerne, da 2 x 25 watt trods alt sætter lidt begrænsninger.

Faktisk er Vincent SV-200 selveste definitionen af et ”Best Buy”, og den får selvsagt denne udmærkelse med på vejen. For sjældent oplever man en forstærker yde så meget, til så lav en pris!


Specifikationer:

  • Princip: Integreret forstærker
  • Rør: 2 x 6N1
  • Udgangseffekt: 2 x 25 watt, 8 ohm
  • Dimensioner: 21 x 9,5 x 32 cm (B x H x D).
  • Vægt: 5 kg.

Pris: Kr. 5999,-


Forhandler:

Dan's TV & Hifi Center

Web: www.danstv.dk
Mail: kontakt@danstv.dk
Tlf: 32 57 20 40


Reference-udstyr:

  • Pladespiller: Michell GyroDec SE, Reed 3P
  • Pickup: Benz Micro Ebony TR, Goldring Legacy
  • Stepup/Riaa: Ortofon ST-80SE, Vincent PHO-700
  • CD-afspiller: McIntosh MCD500
  • Streaming: Audiophilleo 2
  • Forstærkere: Vincent SA-T7, Norma Revo PA 150
  • Højtalere: Audiovector SR6 Avantgarde II
  • Kabler: SilverSonic AirMatrix RCA, SilverSonic Q10, SilverSonic D-75, AM USB
  • Strømfilter: Isotek Syncro, PS Audio Dectet
  • Tilbehør: Sound InVision paneler, SoundSmith EZ-mount


Lytterum:

Lytterummet er rektangulært, lige under 20 m2. Højtalerne spiller på tværs af rummet med ½ meter til bagvæggen og over 1 meter til sidevæggene. Højtalere og lytteposition udgør en ligebenet trekant, med 2 meter på hver led. Rummet er dæmpet med absorbenter og diffuserende paneler.

 

Nye anmeldelser
Musical Fidelity A1
28.01.2024
Vincent DAC-700
02.10.2023
Revival Atalante 3
25.08.2023
Audio Research I/50
15.06.2023
Raidho X1.6
15.03.2023
Hotte anmeldelser
Hvad kan jeg få for 25 K?
01.05.2007
Hvad kan jeg få for 50 K?
23.03.2009
CD-afspiller test
23.08.2006
Kabel test
08.08.2006
Stortest: 5 billige DVD maskiner
14.05.2005
Seneste Nyheder
Triangle Borea BR10
16.03.2024
Matrix Audio
01.03.2024
Leak Sandwich 250
27.02.2024
Skinbjerg MC stepup
22.02.2024
Kef LSXII LT
02.02.2024
Nye Artikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes