Her er du: Besøgsartikler - Scala Superfan - Johnny Cash 22. september 2020 | 22:38   
Redaktionelt
Forsiden
Nyheder
Anmeldelser
Indsigtsartikler
Besøgsartikler
Arrangementer
Interaktivt
Køb, Salg & Bytte
Tilbudsavisen
Debat Forum
Services
Kontakt
Søgning


Scala Superfan - Johnny Cash
Af: Anders Fournais  [16.11.2006] Print artikel
Scala Hifi i Århus hævder, at oplevelsen og musikken skal sættes i centrum – ikke teknikken, og det har de nu tænkt sig at gøre noget aktivt ved. Jeres udsendte var på pletten for at dække dette spændende arrangement.

Scala Hifi har med indehaver Ole Iversens egne ord arbejdet de sidste 14 år med udsøgt lyd og billede. Fokus ligger på musik, ikke teknik, og den strategi har Scala med superfan arrangementerne valgt at sætte fokus på, på en lidt utraditionel måde. Superfan konceptet handler kort sagt om, at invitere en helt almindelig person ind udefra og lade ham eller hende fortælle om sin store passion for en given musiker, hvad enten det er Metallica eller Bach! ”Superfan arrangementerne er skabt ud fra vores store interesse for musik og film, og det her handler om er at stifte bekendtskab med én specifik kunstner og lade sig rive med og få nogle gode oplevelser.” Jeg spurgte Ole om ikke lige præcis dette med fokus på oplevelserne ligger fint i forlængelse af Linns lydfilosofi og marketingsstrategier: ”Det gør det da helt sikkert, men vi har hjerte med i det her. For os er det musik det handler om og det er det vi er her for – både til daglig og i aften.” Som supplement til Oles svar, kan jeg slå fast med syvtommersøm, at jeg ikke oplevede en eneste salgstale for Linn eller andre af forretningens produkter. Hverken før, under eller efter arrangementet. Det det handlede om denne milde tirsdag aften i november var udelukkende musik i form af den amerikanske legende Johnny Cash, præsenteret af den engelskfødte superfan Chris Luke.


 Chris Luke fortæller og der lyttes ihærdigt.

Der blev spillet på et komplet Linn system bestående af Kisto surround forforstærker, Unidisk 1.1 multiafspiller og et sæt aktive Linn Artikulat 350A højttalere i stereo med indbyggede effektforstærkere på 1750 watt og kabler fra Linn. Der er tale om et system til en pris i underkanten af den halve million og lyden var helt klart derefter. Mange af de plader vi hørte var 20-30-40-50 år gamle, så det var svært at vurdere potentialet i sådan et system. Sjovt nok var dette spørgsmål mig egentlig ikke på sinde denne aften. Det handlede vitterligt om musik, og jeg sad ikke og tænkte i hifi-analytiske termer på noget tidspunkt. Det fornemmede jeg heller ikke de andre ca. 25 tilhørere gjorde.

Chris Luke er født i England, nærmere bestemt Manchester. Derfor var foredraget på engelsk, selvom Chris besidder et aldeles glimrende dansk! Chris’ helt store interesse er Johnny Cash, som han har fulgt siden 1950’erne og frem til i dag. Vi hørte i alt 32 plader. Fra hans første plade i 1953 og til hans seneste udgivelse i maj 2003. Der er altså tale om 50 års musikhistorie, som i små bidder blev genfortalt for os, for det første af Johnny Cash’s egen fabelagtige stemme, men så sandelig også af Chris Luke. Hele vejen igennem bidrog han med en detaljeret, entusiastisk og humoristisk tilgang til fortællingen, som strakte sig over bl.a. mangeårigt stofmisbrug, hans kone June Carter og deres døtre, hans kærlighed til indianerne og naturen og livets mange problemer. Om selvmordsforsøg i 1970 og ny stærk, blomstrende kærlighed til June Carter i 1976. Om en bjørnejæger ved navn Tiger Whitehead og om dengang han kremerede sin gode ven Sam McGee! Jeg kunne blive ved, for historierne og de små anekdoter er uendelige.


I pauserne blev der diskuteret lystigt. Snakken drejede sig sjovt nok mest om musikken og knapt så meget om teknikken, men Linns system fik da pæne ord med på vejen af mange. Scala havde også sørget for lidt til ganen i form af Budweiser og pindemadder – sådan skal det være!

Vi hørte også musikstykker fra Highwaymen og fra hans mangeårige samarbejde med Bob Dylan, men frem for alt Johnny Cash’s egne udødelige klassikere som f.eks. "Big River", "Folsom Prison Blues", "Ring of Fire", og "The Man in Black". Generelt er alt hvad Johnny Cash nogensinde har rørt ved, kendetegnet ved dels hans karakteristiske mørke stemme, dels guitarens faste drive og boom-tik-a-boom rytmen. Hans sange er bygget op omkring hans fabelagtige evne til at fortælle historier: ”This is what he was good at: Getting the point over,” siger Chris Luke om den store troubadour. Historierne byggede tit på det samme tema, melankolien. Dette og den altid rene og klare udtryksform gik igen i utrolig mange af de sange vi hørte.

Jeg er meget begejstret over Chris Lukes fortælling og i det hele taget muligheden for at komme til sådan et arrangement som dette. Der blev på intet tidspunkt trukket noget omkring Scala eller deres produkter ned over hovedet på lytterne. Budskabet om at det handler om musik, viste sig at holde 100 % stik. For en umiddelbar betragtning lyder Scala Hifis store passion for musik som lunken salgsgas hørt alt for mange gange før, men i modsætning til mange andre i branchen, har Ole Iversen og hans medarbejdere valgt at gøre noget aktivt for at promovere musikken, og det må alt andet lige styrke troværdigheden for dem som forhandler. Det her koncept gør det også muligt at ramme en skarre af mennesker, som normalt ikke ville søge i en specielforretning for at købe hifi. TV2 Østjylland kiggede for øvrigt også forbi, så det er ikke kun os på HIFI4ALL.DK der synes det er et spændende koncept Scala Hifi har stablet på benene. Den positive omtale er i hvert fald berettiget og det var et flot arrangement Scala Hifi afholdte. Hvis du er interesseret i at deltage i et kommende arrangement, så hold øje med Scala Hifis hjemmeside eller tilmeld dig deres nyhedsbrev.

På gensyn til endnu et Superfan-arrangement!

For yderligere information, kontakt venligst:

Scala Hifi Århus
M.P. Bruuns Gade 36
8000 Århus C
Tlf. 86 12 14 94
Mail: info@scalahifi.dk

Flere besøgsartikler
CPH HighEnd 2019
27.10.2019
På besøg hos Michell Engineering
26.09.2019
Copenhagen HighEnd
28.10.2018
På besøg hos KEF
04.09.2018
Hifi & Surround 2017
29.10.2017
Nye indsigtsartikler
Avanceret model for højttalere
17.06.2013
Tidsforvrængning?
07.03.2011
Sådan sætter du din pladespiller korrekt op!
13.02.2011
Digital DIY korrektion af højtalere
26.09.2010
Streaming Audio Media
26.01.2010
Seneste Nyheder
Fyne Audio F-1
22.09.2020
Michell Cusis
13.09.2020
Cayin CS-150A
07.09.2020
Auralic G2.1
02.09.2020
Skinbjerg Riaa
30.08.2020
Nye Anmeldelser
På med CD’en 6
15.09.2020
Nuprime AMG PRA & STA
12.07.2020
iFi nano iOne
31.03.2020
På med vinylen 18
16.02.2020
Audiovector R3 Arrete
06.01.2020
Persondatapolitik  |  Copyright Copyright © 2020 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes