Tilbage til HIFI4ALL.DK 15. maj 2024 | 00:37   

  NAVIGATION  Retningslinier for brug af Hifi4all  
HjælpHjælp  ChatChat  Aktive emnerAktive emner  Vis brugereBrugere  Søg i forumSøg  Opret ny brugerOpret ny bruger  Log indLog ind
Andet
 HIFI4ALL Forum : Andet
Emne Emne: Fakta om Linn... (Emne lukket Emne lukket) Indryk indlægOpret nyt emne
Side af 27
Forfatter
Besked << Forrige emne | Næste emne >>
Alex E Nielsen
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 31 Marts 2003
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 2051
Sendt: 09 Maj 2005 kl. 19:48 | IP-adresse registreret  

Som altid sætter en "Linn-tråd" folk i kog og på helt forunderlig vis får Linn stor omtale omend ikke altid i positive vendinger - men som bekendt er dårlig reklame bedre end slet ingen reklame.

Jeg har personligt svært ved at sætte mig ind i Scala's tankegang tunedem o.lig - jeg har skam læst den tunedem artikel og den siger mig ikke ret meget - desvære er jeg aldrig nået længere end til at læse den artikel - Jeg har aldrig lyttet til andet en den gamle Isobarik - alt det andet fra Linn har jeg endnu tilgode - og jeg når sikkert aldrig længere da jeg allerede er hoppet fra pga. af Linn's design og letvægtsapparater, tja, kald mig bare gammeldags er uviden men jeg tænder ikk på den slags apparater.

Om Linn er dyrt i forhold til så meget andet, det afhænger vel af hvem man er og om det opfylder de krav man stiller til grejet - jeg vil sige det på den måde at der er ikke noget grej som er for dyrt, der er bare noget som koster mere end noget andet og man er jo ikke tvunget til at købe, det er helt frivilligt.

Hvis jeg skal forholde mig til Scala's start af tråden så ser jeg den mere som en oplysning på hvorledes de forholder sig til et produkt mere end at pådutte brugerne en vare - jeg opfatter helle ikke et ønske om at der absolut skal være en enighed om at Linn er bedre end så meget andet, hvilket også ville være en kende banalt - derfor ser jeg også den tråd er afsporet til en diskussion om at Linn er for dyrt, er dårligt og o.lig - en diskussion som absolut ikke vil føre til noget andet en forkløet jokes og banaliteter fra det Jyske.

Interessant vil det være om der var flere erfaringer med Linn - og naturligvis førstehånds oplevelser mere end de teoretiske som i den grad er fremherskende i denne tråd.

Til top Vis Alex E Nielsen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Alex E Nielsen Besøg Alex E Nielsen's Websted
 
music 4 all
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 20 Februar 2004
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 1467
Sendt: 09 Maj 2005 kl. 19:55 | IP-adresse registreret  

jeg kan sagtens følge dig i at hvis den er 40k værd(selvom den koster 3k at lave)er det fair nok for begge parter , men jeg tror dog køberen vil være mere glad hvis den kun kostede 20k.Fred være med at linn kunderne syntes de får fuld valuta for deres penge,så er alle parterne glade,linn de prissætter vel efter hvad markedet kan bære sådan er det,selvfølgelig koster det penge at udvikle,men jeg syntes nu stadig deres produkter er helt hen i hampen,men som sagt vil folk betale så fred være med detang linn og deres lydfilosofi er det nok ikke lige mig,er ikke til den "musikalske" genre mere analytiske og at kalde linn andet end musikalsk er efter min mening forkert,har dog ikke hørt den nye ht'er,men mon de har ændret deres ideal?
Til top Vis music 4 all's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af music 4 all
 
Thomas Sillesen
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Nerds.dk

Bruger siden: 29 April 2003
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 1596
Sendt: 09 Maj 2005 kl. 20:00 | IP-adresse registreret  

Med hensyn til Linn's prissætning kræver det jo både reverse engineering, og derefter at anslå udviklingsomkostninger og solgte enheder for at vurdere avancen på Linn's produkter, og det tvivler jeg stærkt på at nogen er istand til.

Som Otto så rigtigt siger, må det væsentlige være om produkterne opleves som værende deres pris værd, når man som forbruger er i markedet efter noget nyt.

LP12 er ganske rigtigt blevet produceret siden starten af halvfjerdserne, hvor den "kun" kostede en månedsløn, nemlig omkring 1500...

Det kunne i den forbindelse være interessant at se hvad denne pris svarer til i nutidskroner, men statistikbanken.dk er desværre delvis nede lige nu...

Alex' kommentar om at høre Linn kan jeg da kun foreslå at følge, det er nu engang på den måde man finder ud af om produkterne er pengene værd, det afklares ikke ved skænderier på en hjemmeside.

Med venlig hilsen



__________________
Med Venlig Hilsen

Thomas Sillesen
Til top Vis Thomas Sillesen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Thomas Sillesen
 
Oldred
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar
Tidl. red.

Bruger siden: 25 Marts 2003
Lokalitet: Sjælland
Status: Offline
Indlæg: 1424
Sendt: 09 Maj 2005 kl. 20:02 | IP-adresse registreret  

Tak til Musica for den gode opfordring.

Debatten om god skik og tone ruller over skærmen med jævne mellemrum og vi prøver at holde så godt fat i forummet, som vi kan. Det er dog ikke altid, vi får det hele med, nogle gange laver vi regulære fejl og andre gange er det i høj grad en smagssag, om den gode tone er overholdt eller ej.

Uanset hvad vi gør, er der altid een eller anden, der ikke mener, det er det rigtige. Det kan undertiden munde ud i, at moderatorne, redaktionen eller begge bevidst bringes i miskredit på mere eller mindre elegante måder.

Det tager vi naturligvis også afstand fra, men det viser, at der kun kan være een forsamling, der træffer beslutningerne på forummet - rigtige eller forkerte - fair eller unfair.

Vi vil nu genoptage vores lidt hårdere linie over for de debattører, som ikke har lyst til at bidrage til den fortsatte positive udvikling af forummet. Som jeg har skrevet så ofte før, så er vores intention, at forummet skal bringe gavn og glæde til alle.

Hvis der allerede nu er en enkelt eller to, som ved med sig selv, at de ikke er enige i det, så send mig venligst en PB med det samme.....

Til top Vis Oldred's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Oldred
 
André Jensen
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Lukket efter eget ønske!

Bruger siden: 01 September 2003
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 2153
Sendt: 09 Maj 2005 kl. 21:35 | IP-adresse registreret  

Otto, TC skrev:

Andre skrev:
Rigtigt at handel går ud på at narre den mindre kloge, det er det du skriver ikke.

Det kan måske tolkes sådan, men det er ikke det jeg mener. Dét jeg mener er at en god handel er en win-win situation - du får et apparat du bliver glad for og som du synes er pengene værd, jeg tjener penge.

Andre skrev:
Men siger man noget koster en million milliard at producere, og det reelt ikke koster mere en en bøjet femøre at producere.Så har man vel et moralsk problem, hvis man tager en million milliard for det.Og så er det vel heller ikke rart når folk her så skriver at køberne er blevet snydt, hvad ligner det, nu gik det lige så godt  .

Jo, snyd er selvfølgelig umoralsk. Men hvem er det der taler om hvad tingene koster at producere? Det er da ikke producenterne, som regel er det kunderne. Producenterne taler om hvad tingene er _værd_ - det er ikke det samme som hvad det koster at producere. Hvis et givent produkt nu engang, ud fra din definition, er det bedste du kan købe til X antal kroner, kan du så ikke være ligeglad med hvad den kostede at producere? Bliver produktet mindre værd for dig fordi du finder ud af at producenten var dygtig nok til at producere dimsen så billigt at han har 80% avance og ikke 40%? Hvis han er så dygtig, hvorfor skulle han så ikke selv have glæde af det i stedet for at lade andre have glæde af det? Det behøver altså ikke være det samme som at snyde.

Den bedste måde at snyde på, er da klart når den bedragede ikke opdager det.Så på dit spørgsmål om jeg ikke kan være ligeglad med hvad avancen er.Nej det er jeg IKKE.Metoden bliver i vid udstrækning benyttet af håndværkere, der udfører arbejde hos kunder der ikke kan stikke en pind i en l**t, uden at ødelægge dem begge.

MVH

Til top Vis André Jensen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af André Jensen
 
MGPProjectS
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 04 November 2004
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 753
Sendt: 09 Maj 2005 kl. 22:37 | IP-adresse registreret  

Kære Hi-Fi interesserede

Hvis jeg skulle citére alle indlæg i denne tråd, der ikke lever op til foraets retningslinjer, ville jeg jo få betændelse i håndleddet...

Jeg mener at administratorernes håndhævelse af nogle ret simple, men alligevel fair retningslinjer, glimrer ved deres fravær! (Jeg ved godt, I ikke kan følge med i det hele og I som admins skal være tålmodige).

Jeg bliver, som Ole, også nødt til at gentage mig selv fra side 3

MGPProjectS skrev:

Prøv lige at læse følgende linjer, som Alex skrev tidligere:

Alex E Nielsen skrev:

Ang. om Linn er sagen eller ej rager mig en papand, jeg spiller på det grej som jeg synes reproducere musikken helstøbt og giver mig mere lyst til at lytte til mere.

Er det ikke netop dét, det hele drejer sig om? Hvilket setup gengiver lyden lige præcis på den måde, som jeg gerne vil høre den.

Glem alt om kurverne og lyt til skidtet istedet. Hvis I endelig skal tærske langhalm på kurver, skal I jo også huske lytterummets "kurver" og resten af kæderne i anlægget. Se på konteksten, hvori enheden eller komponenten indgår!

Man bliver nærmest søsyg af at se på mine egne højtaleres amplitude- og impedanskurver, men - damn - hvor de dog spiller musik...!

Tag nu og indse, at en højtalers amplitude vs. frekvenskurve ikke er den endegyldige sandhed. Man skal se hele sit system som en kontekst - sammenhæng - og ikke som enkeltstående komponenter. Alle disse indlæg om kurver nævner ikke en, for højtalere især, ekstrem vigtig parameter: Akustisk Impedans. Hvad er koblingen mellem højtaleren og rummet og hvilken indflydelse har det.

Jeg kan ikke begribe, hvorfor det skal være så svært?

Nuvel, Linn's tidligere omtalte højtaler har et dyk et sted i mellemtonen - totalt ligegyldigt hvis lytterummet har en tilsvarende resonans. Måske udfaser de hinanden, måske gør de ikke. Klart nok er der nogle standarder, fra den tid, hvor man troede det var tal der fik udstyret til at lyde godt, der skal overholdes. Det er fuldstændig irrelevant udelukkende at se på en kurve uden at se kurven i den sammenhæng hvori den indgår. Just my humble opinion...

Iøvrigt kunne det jo være interessant at lave et lyttepanel af Linn/Kubik-neutrale personer, der kunne lægge øre til Scala's Linn-setup hos Scala samt Kubik's Dali-setup hos Kubik, for efterfølgende at vurdere de to anlæg. Neutrale lyttere på kombattanternes hjemmebane - var det en idé?



__________________
Mvh. MGP

www.MGP-ProjectS.com | High End for mindre end 50k.
Til top Vis MGPProjectS's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af MGPProjectS Besøg MGPProjectS's Websted
 
Kurt von Kubik
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar

Bruger siden: 14 Oktober 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 5656
Sendt: 09 Maj 2005 kl. 23:57 | IP-adresse registreret  

MGPProjectS skrev:

Kære Hi-Fi interesserede

Hvis jeg skulle citére alle indlæg i denne tråd, der ikke lever op til foraets retningslinjer, ville jeg jo få betændelse i håndleddet...

Jeg mener at administratorernes håndhævelse af nogle ret simple, men alligevel fair retningslinjer, glimrer ved deres fravær! (Jeg ved godt, I ikke kan følge med i det hele og I som admins skal være tålmodige).

Jeg bliver, som Ole, også nødt til at gentage mig selv fra side 3

[Tag nu og indse, at en højtalers amplitude vs. frekvenskurve ikke er den endegyldige sandhed. Man skal se hele sit system som en kontekst - sammenhæng - og ikke som enkeltstående komponenter. Alle disse indlæg om kurver nævner ikke en, for højtalere især, ekstrem vigtig parameter: Akustisk Impedans. Hvad er koblingen mellem højtaleren og rummet og hvilken indflydelse har det. Det er da næppe dit alvor. Mener du, at du kan indbygge alle rums akustiske udfasninger og reflektioner ind i frekvensgangen på en HT.
Det bliver Lyngdorf ked af at høre, for så er det da slut med TACT RCS  og hans nye firma også.

Jeg kan ikke begribe, hvorfor det skal være så svært? Det er faktisk svært.

Nuvel, Linn's tidligere omtalte højtaler har et dyk et sted i mellemtonen - totalt ligegyldigt hvis lytterummet har en tilsvarende resonans. Måske udfaser de hinanden, måske gør de ikke. Klart nok er der nogle standarder, fra den tid, hvor man troede det var tal der fik udstyret til at lyde godt, der skal overholdes. Det er fuldstændig irrelevant udelukkende at se på en kurve uden at se kurven i den sammenhæng hvori den indgår. Just my humble opinion... Som udgangspunkt har du jo ret i at man skal se det hele i en sammenhæng, meen mirakler til morgenkaffen er nu sjældne.

Iøvrigt kunne det jo være interessant at lave et lyttepanel af Linn/Kubik-neutrale personer, der kunne lægge øre til Scala's Linn-setup hos Scala samt Kubik's Dali-setup hos Kubik, for efterfølgende at vurdere de to anlæg. Neutrale lyttere på kombattanternes hjemmebane - var det en idé? Alt kan lade sig gøre i en gasovn.

Til top Vis Kurt von Kubik's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kurt von Kubik
 
David
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 06 Maj 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 968
Sendt: 10 Maj 2005 kl. 00:16 | IP-adresse registreret  

Scala Hifi skrev:

David og Jacob V,

I ved jo godt hvad det drejer sig om, og vi har haft mange gode diskussioner når i er i butikken. I kan bedst lide det gamle Linn og mener ikke det nye Linn spiller ligeså godt. Det er da fair nok, men hver gang vi snakker om det, bliver vi enige om at I skal prøve at tage nogle af de gamle Linn produkter (eller alternativer) I synes spiller bedre, med ind til en sammenligning. I er bare ikke mødt op med noget endnu !

Hvis jeg ikke er tvivl om at jeg bedre kan lide det gamle, så behøver jeg vel ikke møde op med noget som helst? Som sagt, så er jeg stadig åben overfor at investere i Linn, men det vil jeg helst gerne selv bestemme, hvornår det bliver. Vi kan sidde og A/B teste herfra til nytårsaften uden vi bliver enige, og uden at jeg køber noget i det nuværende sortiment, så hvorfor spilde hinandens tid? Vi har jo lavet A/B tests mellem Klimax Control og Kairn, og 2250/Klout i butikken. Jeg har også selv lavet 3 test mellem Karik/Numerik og Ikemi i rene Linn setups,  hvoraf 2 som du har stillet op - igen her fortrak jeg Karik/Numerik.

At jeg sidder og siger, at jeg ikke kan høre hvad du mener, der er bedre, og du sidder og siger, at det er da åbenlyst bedre, kommer vi ikke længere af.´

Hvis Scala nu tilbød at komme ud til folk og stille et system op, hvorefter man så kunne sammeligne det med éns eget system, ville jeg kunne bruge til noget. Det andet har ingen interesse.

Vi har lavet sammenligningen - mange gange - og der er ingen tvivl om at det nye Linn spiller bedre end det gamle, hvis bare vi er enige om at det er indholdet på pladen vi gerne vil have gengivet.

Vi er åbenbart 2 der er i tvivl om at det nye er bedre? Indholdet på pladen er der ingen der kender. Jo vi ved at der er 0'er og 1-taller på pladen i form af data, men det interesserer mig ikke synderligt.

David, du har flere gange sagt, at du er ligeglad med om det er indholdet på pladen der bliver gengivet, du vil bare have boogiefaktor. Jamen, det kan vi da ikke have noget imod, så skal du selvfølgelig finde det udstyr som farver boogiefaktoren ind på dine plader.

Vi vil også gerne have boogie, men kun når det er på pladerne. Vi vil gerne høre pladerne sådan som musikerne og produceren nu engang har bestemt det skal være. Det betyder at vi får lov at høre meget stor forskel på vores plader. Meget større forskel end hvis systemet farver en bestemt "sound" eller "boogiefaktor" oven på det der ligger på pladen.

Ja, jeg vil have at mit anlæg skal boogie, det indrømmer jeg blankt. Jeg kan også sige det på en anden måde; det er altafgørende for mig, at musikken er engagerende at lytte til. Når jeg sidder og hører Howard and The White boys, så er det alpha og omega for mig at det boogie'r, og at jeg kan høre/fornemme at de har det p***e sjovt. Eller når jeg hører Ray Gelato Giants (som du kender), at det lyder af et bigband, som trykker den af. Det er vigtigt for mig.

For os at se kan et systems kvalitet koges ned til, at jo større forskel det kan vise på 3 plader, des bedre er det. Når der sammenlignes 2 systemer i en A/B demo, vil det tydeligt vise sig hvis et af systemerne har en bestemt måde at spille på. Denne måde at spille på vil blive "lagt" på alle 3 plader, og derved vil forskellen på pladerne blive mindre end på det system som bedre er i stand til at gengive pladerne som de er produceret.

Det er jo i teorien rigtigt nok. Hvad hvis man nu godt kan høre, at system B kan vise større forskelle på 3 plader, men man faktisk bedre kan lide lyden fra system A på alle 3 plader?

Til top Vis David's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af David Besøg David's Websted
 
Kurt von Kubik
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar

Bruger siden: 14 Oktober 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 5656
Sendt: 10 Maj 2005 kl. 00:28 | IP-adresse registreret  

Hej David!

Se det er jo ærlige ord.
Du er jo slet ikke interesseret i hifi.
Hvorfor så ikke finde dig en compander og en effektiv equalizer, det vil løse dine probs helt og aldeles og til en særdeles attraktiv pris.
Til top Vis Kurt von Kubik's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kurt von Kubik
 
Jo da
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 10 Maj 2005
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 21
Sendt: 10 Maj 2005 kl. 01:15 | IP-adresse registreret  

Jeg har gjort det frække! Jeg har lyttet til Linn. Jeg har gjort det endnu frækkere! Jeg har købt Linn - er jeg Linn fanatikker af den grund - ikke så vidt jeg ved.

Højttaler først. Valget stod mellem et par brugte Linn 5140 og et par nye DLS 55. Linn højttaleren var bedst – bedre kontrolleret bas og mere nuanceret mellemtone og diskant. Det udstyr jeg anvendte til denne lytteprøve var

  1. Yamaha RVX 640 +DVDS 540
  2. HK AVR 130 + DVD 22
  3. NAD 763 + T562
  4. Thule AV 100 + DVA 100
  5. Thule IA250B + DVA 100
  6. Holfi pre 8 ee + 8-2 + Xara NFB Rex
  7. Linn Movie Di + LK 85

Alt dette lytteri foregik hjemme i min stue.

Med mine fattige evner kom jeg frem til at Yamaha havde bedre lyd end HK og Nad.

Linn og Holfi ligger meget linie med en meget velopløst og nuanceret gengivelse. Hvis jeg kun skulle have haft stereo havde jeg valgt Holfi. Thule var også nuanceret men med en anelse upræcis gengivelse i bassen og virkede en anelse kold i lyden. Designmæssigt kan jeg egentlig bedst lide Thule og Holfi – Di´en synes jeg egentlig ser kedelig ud – og det siger vel også noget, at jeg ved et indbrud fik stjålet mit B&O Overture anlæg men ikke mit Linn.

 

Mit valg blev således, med disse sparsomme erfaringer, Linn Movie Di + LK85 + 5140. Hvilket jeg har været temmelig godt tilfreds med – at Di ikke fylder så meget er i mine øjne en fordel om end den ikke afgørende. Jeg synes også Linn er for dyrt/ at jeg tjener for lidt penge og kunne iøvrigt godt ønske mig lidt mere power i Linn setuppet og glæder mig derfor til at høre den nye Linn C 5100 forstærker og se priserne falde på 2250 og 5125.

 

Debatten har sine steder været spændende men at Kubikken ikke tager udfordringen op er ultra tyndt – det kunne have været en fed lytter til fremme af den gensidige respekt.

Til top Vis Jo da's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Jo da
 
miju
Lukket konto
Lukket konto
Avatar
Eget ønske!

Bruger siden: 31 Oktober 2003
Lokalitet: Øvrige Skandinavien
Status: Offline
Indlæg: 2652
Sendt: 10 Maj 2005 kl. 03:28 | IP-adresse registreret  

PS. Der findes iøvrigt ingen højttalere i verden der har en PERFEKT ret frekvensgang, og dermed følger at der INGEN neutrale højttalere findes i verden (hvis man skal følge Kubikkens argumentation.

_________________
Head Honcho Densen

Det er ganske rigtigt!..

MEN!! nogle kommer tættere på end andre!...............

Vi kan kun gå efter en så stor tilnærmelse det nautrale som muligt!.. det 100% neutrale findes ikke inden for hifi!..

Noget udstyr er dog helt på vild spor... andet forsøger at holde sig så tæt på som nu teknisk muligt og opnåligt..

Om man så kan lide det ene eller det andet er så blot en smags sag!!

mvh.



__________________
M.

Til top Vis miju's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af miju
 
David
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 06 Maj 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 968
Sendt: 10 Maj 2005 kl. 04:18 | IP-adresse registreret  

Kurt von Kubik skrev:
Hej David!

Se det er jo ærlige ord.
Du er jo slet ikke interesseret i hifi.
Hvorfor så ikke finde dig en compander og en effektiv equalizer, det vil løse dine probs helt og aldeles og til en særdeles attraktiv pris.

Hej Søren,

Hvis hi-fi er lig med at sidde og lytte indspilninger og få klarlagt de sidste kroge af optagerummet, eller lytte mikrofon-opsætninger, osv, osv, så er svaret klart NEJ! Det interesserer mig ikke en dyt.

Men overskud, headroom, letflydenhed, autoritet, timing, drive og kontrol kan jeg godt lide. Det er blandt andet nogle af de ting man oplever på grej der koster penge.

Jeg vil nu mene at hi-fi (høj troværdighed) kan defineres på forskellige måder, og jeg udmærket klar over at vi ikke definerer det på samme måde.

Høj troværdighed for mig er, når jeg glemmer alt om at lytte indspilninger, diskant, bas og kabler, osv.. Det er der få dyre anlæg der kan (ihf. dem som jeg har oplevet). Alle, der har et anlæg der koster mere end Fona's det dyreste, sidder bevidst, eller ubevidst, og lytter efter de ovennævte ting. Fra første strofe får den lige hele turen fra "Ah, det er den gode Audioquest indspilning med Terry Evans", til "integrerer diskanten i lydbilledet, eller stikker den af?", og "Føj! Mon ikke der sidder forsølvede kabler på hele vejen igennem?". Sådan er jeg ihf. skruet sammen.

Så hvis anlægget formår at få mig til at lade være med at lytte efter ovennævnte faktorer, nærmer man sig, i min verden, det man kan definere som høj troværdighed. Netop at man begynder at lytte til musikken frem for at koncentrere sig om en masse hifiproducent-skabte tillægsord.

Men selvom jeg definerer høj troværdighed på den måde, så er grejet nød til at koste lidt penge, for velopløst diskant kræver en vis båndbredde og god, kontrolleret dyb bas kræver veldimensionerede strømforsyninger.

Men jeg vil helt sikkert have nemmere ved at leve med en compander og/eller en equalizer i mit system end du vil. Nu har jeg aldrig ejet, eller hørt nogen af delene integreret i en nogenlunde seriøst hifi- eller hjemme-PA-system, så jeg vil da ikke afvise, at det måske lige var det jeg står og mangler.

Til top Vis David's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af David Besøg David's Websted
 
Kurt von Kubik
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar

Bruger siden: 14 Oktober 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 5656
Sendt: 10 Maj 2005 kl. 07:26 | IP-adresse registreret  

Jo da skrev:

Debatten har sine steder været spændende men at Kubikken ikke tager udfordringen op er ultra tyndt – det kunne have været en fed lytter til fremme af den gensidige respekt.



Du ville nok heller ikke flytte rundt på flere 100 kilo grej, og derefter bikse med at få det op at stå igen - nix. Det er ikke min idé.
Al lytning på mit gear foregår der hvor det står.
3020 slæber jeg gerne med, men der er åbenbart ingen der rigtigt tør tage den udfordring op.
Til top Vis Kurt von Kubik's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kurt von Kubik
 
jensen
Forum Bruger
Forum Bruger

Tidl. Vassago Hifi

Bruger siden: 01 April 2003
Lokalitet: Fyn
Status: Offline
Indlæg: 6631
Sendt: 10 Maj 2005 kl. 07:40 | IP-adresse registreret  

Kurt von Kubik skrev:
Jo da skrev:

Debatten har sine steder været spændende men at Kubikken ikke tager udfordringen op er ultra tyndt – det kunne have været en fed lytter til fremme af den gensidige respekt.

Du ville nok heller ikke flytte rundt på flere 100 kilo grej, og derefter bikse med at få det op at stå igen - nix. Det er ikke min idé.Al lytning på mit gear foregår der hvor det står.3020 slæber jeg gerne med, men der er åbenbart ingen der rigtigt tør tage den udfordring op.


100kg er da kun for tøser
Til top Vis jensen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af jensen
 
Thomas Sillesen
Branchemedlem
Branchemedlem
Avatar
Nerds.dk

Bruger siden: 29 April 2003
Lokalitet: Jylland
Status: Offline
Indlæg: 1596
Sendt: 10 Maj 2005 kl. 08:42 | IP-adresse registreret  

Kurt von Kubik skrev:


Du ville nok heller ikke flytte rundt på flere 100 kilo grej, og derefter bikse med at få det op at stå igen - nix. Det er ikke min idé

Nu har vi fra Densen jo allerede tilbudt en varebil og en mand til at slæbe, og vi tilbyder gerne 2 mand hvis det er nødvendigt.

Vi der er i branchen skal næsten hver uge stille et anlæg op til en messe, demo, udstilling eller andet, og vi gør det, og det afskrækker altså ikke os at det vejer 100 kg eller mere...

Samtidig bliver vi evalueret udfra det resultat vi opnår, og du hører altså ikke os klynke.

Jeg synes at når man er så stærk en kritikker af andres produkter som du er Kurt, så ville det klæde dig også at være mand nok til at stille op, når du får udfordringen af Ole.

Med venlig hilsen

 

 



__________________
Med Venlig Hilsen

Thomas Sillesen
Til top Vis Thomas Sillesen's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Thomas Sillesen
 
Jo da
Forum Bruger
Forum Bruger


Bruger siden: 10 Maj 2005
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 21
Sendt: 10 Maj 2005 kl. 08:46 | IP-adresse registreret  

Kurt von Kubik skrev:
Jo da skrev:

Debatten har sine steder været spændende men at Kubikken ikke tager udfordringen op er ultra tyndt – det kunne have været en fed lytter til fremme af den gensidige respekt.



Du ville nok heller ikke flytte rundt på flere 100 kilo grej, og derefter bikse med at få det op at stå igen - nix. Det er ikke min idé.
Al lytning på mit gear foregår der hvor det står.
3020 slæber jeg gerne med, men der er åbenbart ingen der rigtigt tør tage den udfordring op.

Helt ærligt Kubik!!!! Du har jo fået tilbudt både mandskab, eksperthjælp og kørselspenge til overmål. Vis dig som en mand - eller som den du er.

Til top Vis Jo da's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Jo da
 
Kurt von Kubik
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar

Bruger siden: 14 Oktober 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 5656
Sendt: 10 Maj 2005 kl. 10:35 | IP-adresse registreret  

Til Densen og Jo da!

Jamen nu siger jeg det igen, om det ikke skulle være sagt før.

NIXEN BIXEN!

Jeg slæber 0,00 line-up væk fra mit lytterum.

Jeg har begrundet hvorfor.
Jeg gider ikke skulle til at sætte det op igen - no nix og nej.
Jeg slæber lykkelig min 3020 med, hvilket vil være langt mere interessant for alle, idet den stadig er aktuel som brugt eller næsten ny i et antal, som ikke gør den esoterisk.
Og om de herrer synes det er tyndt, er overhovedet ikke nok til at provokere cm3 væk fra slottet. Faktisk så er effekten nok mere i retning af, at jo tyndere i synes det er, jo mere bliver jeg på egen ager.

Hvis det overhovedet nogensinde i en anden galaxe i en anden tidsalder, skulle finde sted, på en måde så jeg også ville nikke anerkendende til både den ene og den anden, så skulle BEGGE stille med et line-up i nye og ukendte omgivelser, som beviseligt er rimeligt ens akustisk set.
Så kunne der være en idé i det.
Ellers drop det.
Jeg foreslår da heller ikke at Ole skal kunne levere varen hos mig, det ved jeg han får biks med,. Til gengæld ved jeg så, hvad det er jeg blot skal lytte forbi eller abstrahere fra, men det kan andre jo ikke vide noget om.
Til top Vis Kurt von Kubik's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kurt von Kubik
 
lars37
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 02 Maj 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 1320
Sendt: 10 Maj 2005 kl. 10:41 | IP-adresse registreret  

Jeg synes Søren, at du skulle tage mod tilbuddet. Jeg er sikker på, at vi er flere, der også vil være dig behjælpelig med at sætte dit anlæg tilbage på sin vante plads hjemme hos dig. Har det blot været tomme ord uden realitet eller tør du stille op som en mand ?

Lars

Til top Vis lars37's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af lars37
 
Audiophile
Forum Bruger
Forum Bruger
Avatar

Bruger siden: 09 Maj 2005
Lokalitet: Stor-København
Status: Offline
Indlæg: 43
Sendt: 10 Maj 2005 kl. 10:42 | IP-adresse registreret  

Nu må I stoppe med snakken om den sammenlignende test. Ole har jo bestemt sig og vil ikke acceptere andre udfald. Testen skal foregå på hans præmisser og med udgangspunkt i "Tune-dem" filosofien - det viser hans svar til David:

"Vi har lavet sammenligningen - mange gange - og der er ingen tvivl om at det nye Linn spiller bedre end det gamle, hvis bare vi er enige om at det er indholdet på pladen vi gerne vil have gengivet."

David er åbenbart ikke enig med Ole, men det er Ole fløjtende ligeglad med! Hvorfor skulle udfaldet af andre test være anderledes - Ole vil naturligvis aldrig indrømme, at der er noget der spiller bedre end Linn - han lever jo for helvede fedt af at importere og sælge skidtet. Derfor er hele denne diskussion jo også fuldstændig meningsløs.

Iøvrigt forstår jeg ikke, at advarslen til Ole er trukket tilbage. Han startede selv denne tråd med at sige, at der skrives meget fejlagtigt om Linn i dette Forum og det ville han gerne svare på. Han har aldrig påpeget hvad der er fejlagtigt og han således heller ikke svaret. Tværtimod har han tværet flere sider til med marketinggøjl og salgsgas om Linn. Eksempelvis følgende udsagn fra hans første indlæg:

  1. Linn har haft samme mål for deres produkter siden starten i 1972; at opsamle så meget information fra mediet som muligt og herefter gengive det - ikke fortolke det - så præcist som muligt.
  2. Linn tænker frem i tiden og tilbyder ofte opgraderinger til eksisterende kunder, når produkter bliver forbedret.
  3. Linn stiller helt specifikke krav til os som forhandler. Vi skal kunne demonstrere Linn's systemer i velindrettede demorum. Vi skal have Single Speaker-demorum, fordi andre højttalere i samme rum farver lyden. Vi skal levere, tilslutte og optimere et Linn-system for at sikre, det spiller optimalt o.m.m.
  4. Når de starter på udvikling af et produkt, så er målet er at lave det bedst mulige med den viden og ekspertise, som Linn har. Når dette mål er nået, kommer der ofte efterfølgende mindre produkter, som nyder godt af den samme teknologi
  5. Linn udvikler, producerer og samler selv alle produkter på de to fabrikker i Glasgow (med få undtagelser)
  6. Linn har "Single Stage Built" af alle produkter. Det betyder, at et Linn produkt samles, testes og pakkes af én og samme person. Hver medarbejder er typisk uddannet til at kunne samle tre eller fire forskellige produkter.
  7. Linn tilbyder 5 års garanti på alle produkter
  8. I udviklingsafdelingen hos Linn sidder der - afhængigt af de projekter, der er igang - mellem 45 og 65 mand.
  9. Linn laver hele afspillekæden; signalkilder, forstærkere og højttalere. De optager, producerer og udgiver musik på deres eget pladeselskab Linn Records

Ovenstående er jo ren marketingævl og ikke et seriøst forsøg på at svare på noget som helst. En højtaler bliver jo ikke bedre af at blive solgt af forhandlere med "Single Speaker demorum". Det lyder nærmest som et argument konstrueret til at tale ondt om konkurrenterne, der netop ofte bruge hvad der vel må hedde "Multi Speaker demorum. At udstyret samles af en person og i Skotland er vel heller ikke indlysende kvalitetsstempler - tænk hvis jeg får en forstærker fra den ringeste loddedame. Linn laver hele afspillekæden - ja, hvem gør ikke det - Philips, Sony, Denon, Meridian, Arcam osv. Flere af dem har forøvrigt også pladeselskaber og meget store udviklingsafdelinger - faktisk så store, at de rent faktisk opfinder ting i modsætning til Linn, der vel hovedsagligt bruger licenserede teknologier.

Alt i alt står der vel tilbage, at Ole nødig snakker substans, fordi så er Linn jo ikke andet end alle de andre! Han snakker om underlige begreber, der ikke rigtig kan defineres. Han sælger livsstil og drømme!

I øvrigt synes jeg det var alt for nemt bare at foreslå en sammenligning - Ole vidste jo godt, at det aldrig ville blive til noget.

I min verden er Linn "yet another overpriced product". Jeg har selv et par udmærkede Linn-effektrin (LK-140), der er købt brugt. De spiller fint - hverken værre eller bedre end så meget andet. Hvis man åbner dem, vil man se komponenter for nogle få hundrede kroner - en ringkernetrafo, et lille printkort, nogle transistorer og et chasis i bukket metal - ganske som alt muligt andet. Bortset fra at nyprisen er langt, langt højere!

Til top Vis Audiophile's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Audiophile
 
Kurt von Kubik
Udelukket fra forum
Udelukket fra forum
Avatar

Bruger siden: 14 Oktober 2003
Lokalitet: Århus
Status: Offline
Indlæg: 5656
Sendt: 10 Maj 2005 kl. 10:46 | IP-adresse registreret  

lars37 skrev:

Jeg synes Søren, at du skulle tage mod tilbuddet. Jeg er sikker på, at vi er flere, der også vil være dig behjælpelig med at sætte dit anlæg tilbage på sin vante plads hjemme hos dig. Har det blot været tomme ord uden realitet eller tør du stille op som en mand ?

Lars



Nej jeg vil ej!
Til top Vis Kurt von Kubik's Profil Søg efter andre indlæg skrevet af Kurt von Kubik
 

<< Forrige Side af 27 Næste >>
  Indryk indlægOpret nyt emne
Printervenlig udgave Printervenlig udgave

Skift forum
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum
Du kan ikke stemme i dette forum

Copyright © 2024 HIFI4ALL.DK - Alle rettigheder forbeholdes